|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
A wszystko za sprawą Kodeiny-moja torba :)
No właśnie, oglądając torebki Kodeiny zachciał mi się szyć
Ja musze mieć dużą i praktyczną torbę więc mieści się w niej A4 a gdy z boku troczki ściągnę to mam małą torebkę I takie coś mi wyszło, co o tym myślicie??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: A wszystko za sprawą Kodeiny-moja torba :)
Sliczna torebka, naprawde fajna i pomyslowa z tymi troczkami.
Moze skrzydelka tego motylka tez mozna jakos wypelnic? P.S. Tak na marginesie. Nie brakuje ci jednego "i" w twoim tekscie? "Przyjaciele to anioły,... zapomnają ..." |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki!! myślałam żeby wypełnić ale narazie mi się podoba, jak się znudzi to wypełnię
I dzieki za 'i' faktycznie brakuje i tak już miesiąc z tym siedze ![]() Dzięki |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawy pomysl z ta torebka,ale ja osobiscie bym z nia nigdzie nie wyszla.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
fajna
![]() i gratulacje, bo to przeciez wlasnoreczna robota. co do innych komentarzy: jak mowi moj tato - gust jest rzecza gustu (czyt. jednym sie podoba, innym mniej...). generalnie ten typ toreb (pakownych, duzych) lubie z dlugim uchem, zeby moc nosci tarbe "na skos" - kregoslup sie wtedy mniej meczy.
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona ma długie ucho tyle że schowane, można je skracać, bo ja włąśnie takie lubie, ale też przewiesić na listonosza ![]() Pozdrawiam!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mi się straszliwie podoba ta torebka! Też chcę taką
Ile czasu ją robiłaś? Ja bym sobie zrobiła tylko, ze mam maszyne do szycia zepsuta ,ale może doradziłabyś mi w jaki materiał i wogle co potrzebne z góry dzięki!
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Torba jest re-we-la-cyj-na!!!! Taka rozmiarówka i kształt to to, co tygrysy lubią najbardziej
Niestety do szycia to jestem noga, a maszyna do szycia budzi we mnie paniczny lęk (zawsze się boję, że mi palca wessie..... )
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robiłam ją z tydzień ale z braku czasu ne mogłam jej poświęcić wiecej niż 2 h dziennie. Myślę że w trzech dniach byś się zmieścila gdybys robiła od połunia do wieczora. Ja też mam maszynę zepsutą ;/ więc mam odciski na ręce z tego kręcenia, bo pedał naciśnięty wariuje i nic nie szyje Więc dużo też szyłam ręcznie. Ja mam sztruks jak widać bo miałam taki kawałek w domu. Potrzebny zamek, jakiś sztywnik albo flizelina bądz kamel, bo nie usztywnione nie wygląda najlepiej, podszewka, sznurki na troczki i nici![]() Jak byś chciała jeszcze o coś zapytać to tutaj albo w profilu jest mój numer GG to możesz pisać. Chętnie podpowiem ![]() Pozdrawiam!! |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ee nie warto bac sięmaszyny, naprawdę trochę pomyslowości i można cuda wyczarować za jej pomocą!! ja pomysłów nie mam za to mam skąd czerpać (na necie jeste tego maaasa, polecam wylegarnie.pl) Ja teraz szyję podobną torbę dla koleżanki. A jak skończę to marzy mi się taka okrągła na kółkach I może zacznę robić i sprzedawać na allegro jak kodeina Coraz bardziej podoba mi się ta robota ![]() Buziaki!! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
naprawde bardzo fajna torba. pozdrawiam
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
kajasia222 a jak zrobilas te troczki po bokach??
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pogmatwałam ![]() MAma nadzieje ze rozumiecie :P
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
hmmm... obawiam się ,że chyba sobie nie dam z tym rady
ale coś spróbuję zrobić ,jak bede zaczynala to od razu troche pytan bedzie ,poki co pracxuje i nie mam za bardzo czasu POZDRAWIAM
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzieki. toche to skomplikowane ale mam nadzieje, ze sobie poradze. A mam male pytanko (to nie ten watek ale mozemi pomozecie). czy w tych spodniach dalo by sie zrobic takie troczki? dodam ze material jest podobny do jeansu. buzka papa
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buziaki |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozumiałąś coś?? JAk chcesz to potem ci mogę narysować mniej więcej o co mi chodzi. Ale to popołudniu bo sprżatam
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo bym prosila o rysunek bo troche sie lapie ale nie do konca wiec jakbys mogla to narysuj
i napisz dokladnie gdzie ten sznurek wciagac |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest bok spodni musisz przeszyć dwa tuneliki to co jest przerywane to przeszywasz, ale! musisz z jakiegoś materiału wyciąć takie prostokąty długie jak spodnie i to razem przyszyć do spodni tak jak na rysunku (przerywane) żeby się zrobiły tuneliki, u góry to co jest na różowo to tam po wciągnięciu sznurka go przyszywasz,sznurki oczywiście ciut dłuższe od spodni, zresztą długość zależy od ciebie. Zrozumiałąś?? JA tak przez neta nie umiem zbytnio tłumaczyć ![]() Jak coś to pytaj!
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
nio mniej wiecej rozumiem
narazie sfastryguje zeby zobaczyc jak to wyglada dzieki czyli robe tak: wszywam kawalek materialu tak zeby wyszlu 2 takie tuneliki i wszywam do tego 2 sznureczki od gory tak? ale wszywam dwa osonbe sznureczki czy razem od gory? jak lepiej? |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i jakby co pytaj
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie to sobie sfastrygowalam i wyglada nawet fajnie ale nie moge wkleic zdjecia bo nie mam kabla
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myśle że dlatego bym sie wstydziła bo zrobiłabym przykrość innej osobie która długo sie namęczyła by samorecznie wykonac sobie strój Kajasia super torebka a przedewsztkich bardzo uniwersalna i na zakupy i do pracy i na przyjęcie bardzo mi sie podoba niestety ja tak zabrdzo szyc niepotrafie aha i jak chcialabys ją ozdabiać kiedys tam to pomyśl w jakich butach bedziesz do niej chodzić tak zeby ci pasowało![]() Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie to jest to że jestuniwersalna potrzebuję na zajęcia dużą, a do kumpeli mniejszą by jakieś drobiazgi wrzucić to sobie zmniejszam A szycie nie ejst takie trudne, ważne żeby sobie dobrze wszytsko rozplanować i pociąć ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - bardzo się cieszę, że moje torebki przyczyniły się do powstania Twojej
ja niestety mam chyba jakaś depresje (fatalniy okres nastał w moim życiu) i nie mam siły a ani chęci aby coś stworzyć dosęp do interentu mam bardzo ograniczony dlatego dopiero teraz zauważyłam Twój wątke - o tak miłym dla mnie tytule torebka bardzo ładna no i pakowna![]() |
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem po sobie e wena przychodzi i odchodzi. Wierzę że do Ciebie wróci tylko musisz odpocząć ![]() Buziaki!! |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
zmieniłabym ta aplikacje...:/ na jakiegos łądnego słonecznika badz cos innego, motylek mi sie nie podoba. Ale torebka jej fason itd jest extra
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolę czerwone motyki, wiem że wyszedł koślawo ale to moje pierwsze koralikowe dzieło
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z poprzedniczkami że torebka wyszła ci naprawde fajnie.mam małe pytanko:czy mogłabyś mi dokładnie opisać w jaki sposób usztywniasz torebkę(chodzi mi o materiały do tego użyte,ich cene i sposób mocowania).bede bardzo wdzięczna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Ja musze mieć dużą i praktyczną torbę więc mieści się w niej A4 a gdy z boku troczki ściągnę to mam małą torebkę 

Ona ma długie ucho tyle że schowane, można je skracać, bo ja włąśnie takie lubie, ale też przewiesić na listonosza
Więc dużo też szyłam ręcznie. Ja mam sztruks jak widać bo miałam taki kawałek w domu. Potrzebny zamek, jakiś sztywnik albo flizelina bądz kamel, bo nie usztywnione nie wygląda najlepiej, podszewka, sznurki na troczki i nici

i napisz dokladnie gdzie ten sznurek wciagac