![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szydełkowe zwierzaki :)
Chciałam Wam pokazać moje zwierzaki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szydełkowe zwierzaki :)
Wszystkie są przeurocze! Można z nich zrobić np. breloczki. Czy robiłaś je ze schematów czy są Twojego projektu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Robiłam je ze schematu z linka podanego przez Smoniczkę w wątku "Szydełkowe etui na komórkę" http://photobucket.com/albums/b151/v...%20telefon a/
![]() Tylko, że dodałam im sukienki, bo tułowia mi troszkę nie wyszły ![]() A schemat misia znalazłam w wątku "Proszę państwa oto miś...", Martuko podała linka http://www.7ya.ru/photos/private.asp...ob=0&nopage s=1 ![]() A tak wyglądają żaby bez ubranka: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
bubastis śliczniusie te twoje szydelkowe pracki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
rewelacyjne zwierzaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
przecudowne
![]() wogóle nie widać, że są krzywo zrobione |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Boskie
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziekuję Wam!
![]() Beauty1984, dla mnie jeszcze niedawno szydełkowanie to był istny kosmos ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajne zwierzaki
![]() ![]() Najbardziej użekł mnie misiu, a żaby sa po prostu rewelacyjne ![]() Gratuluje ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
szukalam inspiracji no i oczywiscie znalazlam dzieki tobie...wszystko sliczne ;d
![]() |
#11 |
Szanelowa Madżesti
|
fajne, żabki sa rewelacja ale ten ostatni misio hmmm zakochałam sie normalnie, taki slodki i uroczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
zwierzaki sa suuuper!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
najfajniejszy różowy królik!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
AMnie urzekl ten siedzacy misiu jest na niego jakis konkretny przepis?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
sliczna kolekcja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
różowy króliczek jest super!
czym wypchałaś te zwierzaczki?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Bierdonka, zwierzaczki wypchałam watą
![]() ![]() Eldrin83, misia robiłam wg tego schematu: http://www.7ya.ru/photos/private.asp...ob=0&nopage s=1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
a czemu zrobiłas jadną zabe kaleką?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
super tylko sa obrazki jak laczyc ze soba elementy a nie ma schematow tylko po angielsku a ja nie kapuje po angielsku opisow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Fajurskie
![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Byłabym bardzo wdzieczna za rozrysowanie albo opisanie dokladne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam
![]() Głowę, tułów, brwi, nos i uszy robiłam dokładnie wg tego schematu: GŁOWA: 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 6 półsłupków 2.W każdym oczku zrób po 2 półsłupki (w sumie powstaje 12 oczek) 3.Zrób 1 półsłupek w pierwszym oczku, zrób 2 półsłupki w drugim oczku – to wszystko zrób 6 razy (w sumie powstaje 18 oczek) 4.Zrób w dwóch pierwszych oczkach po 1 półsłupku, zrób 2 półsłupki w trzecim oczku – to wszystko zrób 6 razy (w sumie powstają 24 oczka) 5.W każdym z 24 oczek zrób po 1 półsłupku (24 oczka) 6.W każdym z 24 oczek zrób po 1 półsłupku (24 oczka) 7.Zrób w dwóch pierwszych oczkach po 1 półsłupku, zrób w kolejnych trzech oczkach po 2 półsłupki, w kolejnych 9 oczkach zrób po 1 półsłupku, zrób w kolejnych trzech oczkach po 2 półsłupki, w kolejnych 7 oczkach zrób po 1 półsłupku (w sumie powstaje 30 oczek) 8.Zrób w czterech pierwszych oczkach po 1 półsłupku, zrób w kolejnych 2 oczkach po 2 półsłupki, w kolejnych 13 oczkach zrób po 1 półsłupku, zrób w kolejnych 2 oczkach po 2 półsłupki, w kolejnych 9 oczkach zrób po 1 półsłupku (w sumie powstają 34 oczka) 9.W każdym z 34 oczek zrób po 1 półsłupku (34 oczka) 10.W każdym z 34 oczek zrób po 1 półsłupku (34 oczka) 11.Zrób w trzech pierwszych oczkach po 1 półsłupku, (złącz ze sobą 2 następne oczka <czyli 1 półsłupek na 2 oczka> – zrób to 3 razy), w kolejnych 11 oczkach zrób po 1 półsłupku, (złącz ze sobą 2 następne oczka <czyli 1 półsłupek na 2 oczka> - zrób to 3 razy), w kolejnych 8 oczkach zrób po 1 półsłupku (w sumie powstaje 28 oczek) 12.Zrób w dwóch pierwszych oczkach po 1 półsłupku, złącz ze sobą 2 następne oczka – to wszystko powtórz 7 razy (w sumie powstaje 21 oczek) 13.Zrób w pierwszym oczku 1 półsłupek, złącz ze sobą następne 2 oczka – to wszystko powtórz 7 razy (w sumie powstaje 14 oczek) 14.Złącz ze sobą 2 oczka – powtórz to 7 razy (w sumie powstaje 7 oczek) TUŁÓW: 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 6 półsłupków 2.W każdym oczku zrób po 2 półsłupki (w sumie powstaje 12 oczek) 3.W każdym z 12 oczek zrób po 1 półsłupku (12 oczek) 4.W trzech pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnym oczku zrób 2 półsłupki – to wszystko zrób 3 razy (w sumie powstaje 15 oczek) 5.W każdym z 15 oczek zrób po 1 półsłupku (15 oczek) 6.W każdym z 15 oczek zrób po 1 półsłupku (15 oczek) 7.W dwóch pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, w następnym oczku zrób 2 półsłupki – to wszystko zrób 5 razy (w sumie powstaje 20 oczek) 8.W każdym z 20 oczek zrób po 1 półsłupku (20 oczek) 9.W każdym z 20 oczek zrób po 1 półsłupku (20 oczek) 10.W każdym z 20 oczek zrób po 1 półsłupku (20 oczek) 11.W dwóch pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, złącz ze sobą następne 2 oczka – to wszystko zrób 5 razy (w sumie powstaje 15 oczek) 12.W każdym z 15 oczek zrób po 1 półsłupku (15 oczek) 13.W pierwszym oczku zrób 1 półsłupek, złącz ze sobą następne 2 oczka – to wszystko zrób 5 razy (w sumie powstaje 10 oczek) 14.Złącz ze sobą następne 2 oczka – to wszystko zrób 5 razy (w sumie powstaje 5 oczek) NOSEK: 1.Zrób 5 oczek łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób i półsłupek, zrób po 1 półsłupku w kolejnych 2 oczkach, w kolejnym (ostatnim) oczku zrób 3 półsłupki, teraz po drugiej stronie łańcuszka zrób po 1 półsłupku w kolejnych dwóch oczkach, w ostatnim oczku zrób 2 półsłupki (w sumie powstaje 10 oczek) 2.Zrób 2 półsłupki w pierwszym oczku, w kolejnych trzech oczkach zrób po 1 półsłupku, zrób po 2 półsłupki w kolejnych 2 oczkach, w kolejnych trzech oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnym (ostatnim) oczku zrób 2 półsłupki (w sumie powstaje 14 oczek) BRWI - Zrób 5 oczek łańcuszka USZY – Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 6 półsłupków Natomiast miałam problem ze zrozumieniem niektórych rzeczy przy nogach i rękach ![]() ![]() ![]() ![]() RĘCE (nie rozumiem za bardzo tego opisu, więc zrobiłam jakoś tak): 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 5 półsłupków 2.W każdym oczku zrób po 2 półsłupki (w sumie powstaje 10 oczek) 3.W każdym z 10 oczek zrób po 1 półsłupku (10 oczek) 4.W pierwszym oczku zrób 1 półsłupek, złącz ze sobą następne 2 oczka – to wszystko zrób 2 razy, w kolejnych 2 oczkach zrób po 1 półsłupku, złącz ze sobą następne 2 oczka (w sumie powstaje 7 oczek) 5.TEGO NIE ROZUMIEM, WIĘC ZROBIŁAM PO SWOJEMU – zrobiłam w każdym z 6 oczek po 1 półsłupku i dodatkowo tak luzem zrobiłam 3 oczka łańcuszka, i następnie zrobiłam półsłupek w 7 (ostatnim) oczku – czyli mój palec to jest taka mała pętelka z 3 oczek łańcuszka ![]() 6.W każdym z 7 oczek zrób po 1 półsłupku (7 oczek) 7.W każdym z 7 oczek zrób po 1 półsłupku (7 oczek) 8.Zrób 2 półsłupki w pierwszym oczku, zrób po 1 półsłupku w kolejnych 6 oczkach (w sumie powstaje 8 oczek) 9.W każdym z 8 oczek zrób po 1 półsłupku (8 oczek) 10.W każdym z 8 oczek zrób po 1 półsłupku (8 oczek) 11.Złącz ze sobą następne 2 oczka – zrób to 3 razy (I TU TEŻ NIE ROZUMIEM O CO DALEJ CHODZI) – nie pamiętam jak, ale po prostu już zakończyłam rękę NOGI: 1.Zrób 6 oczek łańcuszka, w 2 oczku (od szydełka) zrób 1 półsłupek, w trzech kolejnych oczkach zrób po 1 półsłupku, zrób 3 półsłupki w kolejnym oczku łańcuszka, w kolejnych trzech oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnym (ostatnim) oczku zrób 2 półsłupki (w sumie powstaje 12 oczek) 2.Zrób 2 półsłupki w pierwszym oczku, w kolejnych czterech oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnych dwóch oczkach zrób po 2 półsłupki, w kolejnych 4 oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnym oczku zrób 2 półsłupki (w sumie powstaje 16 oczek) 3.W każdym z 16 oczek zrób po 1 półsłupku (16 oczek) 4.W trzech pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, złącz ze sobą następne 2 oczka (I TU NIE ROZUMIEM CO ZROBIĆ ŻEBY W SUMIE POWSTAŁO 11 OCZEK) 5.W dwóch pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, złącz ze sobą następne 2 oczka – to wszystko zrób 3 razy, w kolejnych 3 oczkach zrób po 1 półsłupku (w sumie powstaje 8 oczek) 6.W każdym z 8 oczek zrób po 1 półsłupku (8 oczek) 7.W trzech pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnym oczku zrób 2 półsłupki, w trzech kolejnych oczkach zrób po 1 półsłupku, w kolejnym oczku zrób 2 półsłupki (w sumie powstaje 10 oczek) 8.W każdym z 10 oczek zrób po 1 półsłupku (10 oczek) 9.Złącz ze sobą 2 oczka – zrób to 3 razy (w sumie powstaje 5 oczek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam schemat głowy i tułowia, tylko, że krzywy jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
jestes wielka przy najblizszym wolnym czasie zrobie tzn bede probowala zeby twoj czas i wysilek nie poszedl na marne aby to wytlumaczyc.....i pokaze jak cos mi wyjdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
noska nie kapuje zabardzo opisu raczke glowe i tulow zrobilam ale noska nie kapuje:|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nosek ma kształt owalny
![]() ![]() Edytowane przez bubastis Czas edycji: 2006-03-05 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
no teraz jasne..po robocie zrobie reszte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
jak przyszywalas nosek? i z czego oczka sa zrobione?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nos przyszyłam tak, żeby nie był całkiem płaski, a lekko wypukły, można pod niego dać trochę waty
![]() ![]() ![]() Już się nie umiem doczekać Twojego misia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.