|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Skład Rimmel Recover
Właśnie dziewczyny, czy któraś z was zna skład tego podkładu?
Chciałam dziś sobie go kupić, bo w promocji za 20,49 ![]() A ja niczego nie kupię, jak nie wiem co w nim siedzi ![]()
![]() |
#2 |
Killing me softly
|
Dot.: Skład Rimmel Recover
Froggie>>>
water(aqua), cyclopentasiloxane, propylene glycol, ethylhexyl methoxycinnamate, talc, dimethicone, phenyl trimethicone, calcium aluminium borosilicate, vinyl dimethicone/ methicone silsesquioxane crosspolymer, dimethicone PEG-10/15 crosspolymer, lecithin, phenoxyethanol, sodium chloride, fragrance(parfum), arctostaphylos uva ursi leaf extraxt, PEG-10 dimethicone, methylparaben, triethoxycaprylylsilane, maltodextrin, silica, tocopheryl acetate, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, PEG-10, propylparaben, dipropylene glycol, magnesium gluconate, potassium gluconate, ascorbyl glucoside, zinc gluconate, BHT, tocopherol, calcium gluconate, methyl alcohol, hexyl cinnamal, limonene, buthylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, linalool, geraniol, alpha-isomethyl ionone, citronellol, [ +/- (may contain): titanium dioxyde( CI 77891), mica, iron oxides( CI 77491, CI 77492, CI 77499), ultramarines( CI 77007)] Mówi Ci to coś? ![]() Ale na tubce musi być podany skład, skoro jest na próbce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jak bum cyk cyk ani na próbkach ani na oryginalnym nie było składu. Wszystko po francusku (czy coś) i tylko nalepka po polsku dysrybutor i takie tam. Buuu ![]() ![]() Nie wiem czy po tym składzie wogóle twarz bym miała :/ sól, magnez, salicylany, metanol ![]()
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2006-03-13 o 21:02 Powód: literówka ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Killing me softly
|
Poważnie taki straszny skład? Ja, nieświadoma, zużyłam całą próbkę, twarz mi nie odpadła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiesz to zależy jaką kto ma skórę
![]() ![]() A magez jest zdradliwy- stosujesz, wszystko pięknie a tu ni z tego ni z owego wysadza ci takie okropne syfy co blizny po nich zostają ![]() A! promocja jest w Leclercu ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
uuuu a mialam go juz kupowac bo przez przypadek odkrylam ze dostepny jest odcien b jasny porcelain-ale po zobaczeniu skladu chyba zrezygnuje-za duzo tego wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
kurde... ja to Was dziewczyny podziwiam, bo ja nigdy nie patrze na składy kosmetyków (może dlatego że sie nie znam
![]() a ten podkładzik jest fajowski, nie używam go codziennie bo jednak wole corolstay (tłuściutki jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm......przyznam,ze cere mam wrazliwa i zanim kupila podklad to dokladnie wyprobowalam probki.Jestem bardzo zadowolona z niego,podejrzewam ze zagosci on dluzej na polce u mnie
![]() Zachwycil mnie od pierwszego uzycia i jakos nie wczytywalam sie w sklad-uzywam go juz troche i nie widze zadnych zmian,jednak to co dobre dla jednej niekoniecznie dla drugiej ![]() Powiedz Froggie na jaki sprawdzony pod katem skladow podklad postawisz?z checia dowiem sie czegos wiecej poniewaz chociaz ze mnie wrazliwiec to nie zawsze odrabiam zadanie domowe ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hexxano ja dopiero jestem na etapie poszukiwania podkładu, bo też od niedawna zaczęłam ich używać.
Jak na razie bardzo polubiłam Bielendy z Zielona herbatą, nie jest to jakiś super podkład ale moje buzia go lubi ![]() ![]() A taką chrapkę miałam na tego Rimmela ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Generalnie nie potrzebuje podkladu
![]() ![]() Nie interesowalam sie nigdy kolorowka Bielendy i nie mialam pojecia,ze jest tez podklad. Osobiscie lubie wszelkiej masci mazidla tonujace by nadac cerze rownomierny kolor szczegolnie teraz kiedy maziam sie kremem z filtrem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.