|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdradzicie trochę paznokciowych tajemnic?
Zajumuję się ręcznym wyrobem biżuterii. (Takie hobby
). Niektóre koraliki są jednak koszmarnie drogie i pomyślałam, że można by wykonać je samemu zwykłym lakierem do paznokci lub zatopić w środku zaszuszone kwiatki i inne błyskotki Chciałabym jednak, aby były one trwałe, czyli taki szklany koralik trzebaby pokryć wtedy jakąś warstewką, ... hmmm, no właśnie czego? Wiem, że Wy zatapiacie w paznokciach różne cudowności w akrylu, czy żelu. Kompletnie się na tym nie znam, dlatego proszę o pomoc W załączniku przykładowe koraliki, aby wyjaśnić, o co mi chodzi
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dziewczyny zdradzicie trochę paznokciowych tajemnic?
Wiem ,że są koszmarnie drogie bo sama kupowalam takie koraliki jako ozdoby do.........paznokci
Wydaje mi się ,że jak najbardziej mogłabyś pokupować zwykle, przezroczyste koraliki i 1. malować je lakierami 2. upiekszać kruszoną muszlą,hologramami,cykoni ami, cekinami, tasma perlmutową itp ( choć to też nie są tanie rzeczy) 3.suszonego kwiatuszka też byś na upartego jakoś umocowała-choć akurat za jego trwałosc nie ręczę natomiast 4. resztę możesz pokryć utwardzaczem do paznokci ( kilkoma warstwami) i powinno się trzymac ![]() Bo żeby zatopić coś w żelu czy akrylu musiałabys kupować specjalistyczny sprzęt do stylizacji paznokci i robić kurs - co raczej opłacalne nie będzie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
A ten utwardzacz, to byłby na tyle mocny, że mogłabym robić biżuterię nie tylko dla siebie i móc odpowiadać za trwałość tych koralikow? I gdzie mogłabym takie cudeńko nabyć?
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Hmmm powiem Ci szczerze ,że pewności nie mam ale coś mi się kojarzy ,że sama kiedyś probowałam robić coś takiego. Tzn pokrywałam utwardzaczem rzecz absolutnie " nie paznokciową" i było wszystko w porządku
Ale za cholerę sobie nie jestem w stanie przypomnieć co to było Spróbuj tego - http://www.paznokcie.pl/skleppliki/o...&nr_rodzica=18 Jest naprawde tani a dobry jakościwo, ma fajną średniogęstą konsystencję dlatego łatwo się nim pokrywa wszelkie powierzchnie - i jednoczesnie jest naprawde trwały Na wszelki wypadek zrób wczesniej eksperyment ale wydaje mi się ,że powinnno być cacy I obowiazkowo pochwal się rezultatami
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A ja troche off toic! Masz fajne hobby eklerko!
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
oooooooooooo!!
wpadłam na coś Ostatnio bawię się intensywnie w decoupage - w ten sposób też możesz ozdobić koraliki
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Paulakrk, Albertyna
![]() Przeczytałam, że żeby zrobić żelową warstwę, musiałabym mieć jakąś lampę UV, więc bardzo głupio pytałam Znalazłam za to takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=91560933 i już mi się wydało prostrze do zrealizowania. Czy taka warstwa akrylowa byłaby trwalsza niż ten utwardzacz? Muszę siostrę wysłać na zrobienie paznokci, bo obgryza i podpatrzeć
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Po użyciu akrylu musiałabyś polerować każdego koralika lub pokrywać jakimś lakierem żeby nadać im połysk
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mam jakieś pomysły, które umierają śmiercia naturalną ![]() Wypróbuję ten utwardzacz, tylko może poszukam jakiegoś w moim mieście, żeby nie trzeba było przesyłać.
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paznokci przecież robiła nią nie będę i conajwyżej zrobię krzywdę szklanemu koralikowi. )
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
hehehe eklerko obawiam sie, ze wszystkie sa profesjonalne.
Choć możesz oczywiscie kupić jakas malutką za 150 zł a nie za 1500 ![]() Bo ehm..... lampa na jaszczurki.... zostaw ją jaszczurkom bo naprawde guzik da Z akrylem jest taka sprawa ze jak kupisz tanie badziewie to nie masz wcale pewnosci czy bedzie on naprawde przezroczysty. Poza tym powinnaś go wypolerować...Kazdy koralik z osobna! Albo i tak pokryć utwardzaczem!Natomiast zel - bedziesz potrzebowala lampe, porzadny pędzel by się nie rozwarstwił przy intensywnym malowaniu malutkich, okragłych elementów, płyn do przemywania masy i preparat odtłuszczający. Jak dobrze pójdzie w 200 zł się zmieścisz Choć moim skromnym zdaniem utwardzacz bedzie lepszy. Przed nałożeniem żelu paznokieć zawsze matowimy - by nie był gładki bo na takiej powierzchni żel by sie nie trzymał. Dlatego czarno widzę trzymanie się zelu na tak błyszczącej i gładziutkiej powierchni jaką jest koralik. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dobrze, że studzisz moje szalone pomysły
Pewnie, jakby koralik był pokryty tym żelem dookoła, to by się musiał trzymać, bo by nie mial wyboru, ale skoro twierdzisz, że utwardzacz lepszy, to napewno tak jest ![]() Tylko jak patrzyłam na to zdjęcie, co mi podesłalaś, to ta buteleczka wyglądała mi jak zwykły lakier bezbarwny, dlatego jeszcze próbowalam się upewnić, czy inaczej sie nie da
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Bo to de facto jest zwykły, bezbarwny lakier - o własciwosciach utwardzających.
![]() Ale poleciłam Ci go bo jest naprawde trwały i dobry, ma świetną dosc gęstą konsystencję...NIe to co wiele utwardzaczy z np. Rossmana za 3 zł, które odpryskują po 2 dniach - które moim zdaniem nie sprawdziły by sie jako osłonka koralików
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wyjaśnienia.
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

). Niektóre koraliki są jednak koszmarnie drogie
i pomyślałam, że można by wykonać je samemu zwykłym lakierem do paznokci lub zatopić w środku zaszuszone kwiatki i inne błyskotki
Chciałabym jednak, aby były one trwałe, czyli taki szklany koralik trzebaby pokryć wtedy jakąś warstewką, ... hmmm, no właśnie czego? Wiem, że Wy zatapiacie w paznokciach różne cudowności w akrylu, czy żelu. Kompletnie się na tym nie znam, dlatego proszę o pomoc

lampa na jaszczurki....
Albo i tak pokryć utwardzaczem!