![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pomysł na....PAMIĘTNIK:)
od kilku lat już prowadze pamiętnik taki w którym pisze co to myśle, czuje...zapewne wiele z was ma takie pamiętniki, dzienniki ale do tematu a więc postanowiłam zmienić "szate" mojego pamiętnika(jest on rozmiaru A4) i okleiłam go na czarno(fotki)i nie wiem co zrobić na okładce bo na tylnej cześci namalowałam złotolem moje inicjały(A.K.) a na przodzie nie mam pojecia co zrobić a skoro to pamiętnik to chciałabym żeby to było coś nawiązującego i takie, takiego...hmmm żeby jak sie spojrzy no to żeby było widać że to coś osobistego i ważnego
![]() ![]() PS załączyłam fotki żeby było łatwiej sobie ten pamiętnik wyobrazić ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: pomysł na....PAMIĘTNIK:)
moze ksero jakies fotki, ilustracji?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie czarny jest zbyt smutny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mozna by tez nakleic jakies foto np. z motywem pióra wiecznego..
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
mozesz tez :
- zrobic collage ze swoich zdjec, albo zrob ksero czarno biale zdjec i je powydzieraj jakos smiesznie i ponaklejaj w taki niepoukladany sposob... - poprzecierac jeszcze zlota farba w niektorych miejscach - przykleic (mocno) jakies male przedmioty np. guziczki... spinacze... kawalki materialu...kokardki - collage powycinany z gazet .. jakies napisy i obrazki.. - stempelki z ziemniakow =przecinasz ziemniaka na pol , wycinasz nozykiem wzorek maczasz w farbie i stemplujesz ![]() i ... juz mi sie pomysly skonczyly ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja zrobiłabym wyklejanke z suszonych kwiatów, trawek, owoców...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mój pamiętnik ozdobilam różnymi kokardkami, wstążkami, kwiatkami moimi zdjęciami. Wyszlo mi coś podobnego do albumu z filmu "Legalna Blondynka 2" tylko mniej różowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja na jednym pamietniku nakleilam zdjecie.. przerobione w komputerze przylepilam je szeroka tasma tak ze cala okladka jest lekko lsniaca i mocniejsza na innym mam napisy i rysunki, ladnie tez wygladaja jakies suszone liscie czy kwiaty.. albo mozna zrobic jakis element z papierowej wikliny..tak by wydawalo sie ze zeszyt oprawiony jest wiklina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja na moim starym mialam zdjecie wydrukowane i popisalam rozne wazne dla mnie cytaty. tak wiesz w rozne strony, jakby rozsypane.
a nowego pamietnika jeszcze nie 'urzadzilam' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mam pamietniki ale nigdy sama nie robilam okladki
![]() suszone kwiatki jakies kokardki mozna cos z bibuly zrobic naisac ladnie piorem cos powycinac ludzi ze zdiec i jakos rozmiescic ja zawsze robie to co w domciu mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a może powklejacie fotki swoich dzieł pamiętnikowych?
Bo też planują swój wykonać, potrzebuję inspiracji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Może na ten pamietnik nakleisz swoje zdjęcie,podpiszesz jakos ladnie"Pamietnik"A pod spodem,czy na gorze(weglug wlasnego uznania)nakleisz jakies kwiatki ze skory....?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Temat ma jakieś kilka miesiecy, ale odś.
Ja bym przyklejiła różne papiery dol pakowania prezentów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Podobają mi się pamiętniku w stylu albumu na zdjęcia. Możesz zrobić jakieś tajemnicze zdjęcie samej siebie, obrobić w photoshopie i nagrać na płytke. Wywołanie takiego zdjęcia mało kosztuje, a napewno da fajny efekt. Moja koleżanka ma na ścianie zdjęcia swojej stopy, nosa, oczu, pleców... naprawdę super to wygląda. Na pamiętniku wyglądałoby jeszcze lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak robilam na zajeciach z plastyki chodzilo mi o to zeby bylo czarno-biało w tle, na ktorym ustawilam ekhm dwie krowy wiec ponaklejałam gazetowe wycinki i całość skserowałam proste a jaki efekt cool możesz sobie dodatkowo coś z większego formatu zmniejszyć do a4 w ksero na taki czarnobiały kolaż możesz nakleić wspomniany już wizerunek pióra wiecznego i niektore elementy na tym czarnobiałym podkreslic odpowiednio do koloru.. ![]() inna sprawa żeby to wszystko wytrzymało kilka lat ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Masz wiele możliwosci:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jezt bardzo wile możliwości ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Poponuje takie zdjęcie images.jpeg http://www.onlyinhouston.org/attachm...Pen%20scan.jpg
Lub napisać coś w stylu Historia mychaaay opowiadająca o jej przygodach, szczęściu, smutkach i takich tam...
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Podpisuje Się Pod Narteczką
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Mam w planach dac mojemu chlopakowi na nasz roczek pamietnik w ktorym bedzie opisany kazdy dzien naszego zwiazku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
To zalezy jak duzo będziesz pisac i jaką czcionką. Ja piszę duze litery wiec na pewno mi by się nie zmiescilo... no a poza tym 400 dni to duzo. Możesz kupic mała kłudeczkę ( ok.2 zł ) tylko teraz jak ją wmontować....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
pomysl super ale jak te 'blaszki' przymocowac do zeszytu??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
up up up!
podbijam bo bardzo ciekawy wątek. Ja też prowadzę pamiętnik ale w takim grubym zeszycie z sheepworlda może więc czas zrobić coś samej? macie jeszcze jakieś pomysly??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam na forum.
Przeglądając forum i widząc w ilu wątkach przewija się temat notesów, notatników, pamiętników i kalendarzy nie mogłę nie podac linku gdzie można zobaczyć śliczne notatniki w różnych formatach i z przeróżnymi okładkami. Przy niewielkim nakładzie pracy mozna zrobic naprawdę bardzo ładny pamiętnik. Można to wszystko zobaczyć TUTAJ Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2010-03-01 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam mały poblem od dwuch lat prowadze wraz z 2 przyjaciolkami jeden wielki ( nasz) pamietnik. Ma juz 4 tomy hhehe ( tzn. 4 sklejone zeszyty) ladne ozdobilysmy wycinkami z gazety okladke i ogolnie jest fajnie tylko wychodimy juz ze szkoly i kazda idze do innej szkoly i nie bardzo wiemy co z nim zrobic bo juz pewnie nie bedziemy mialy tyl czasu zeby w nim co kolwiek pisac :| a po drugie osobno to juz nie bedzie to samo/podsuwano nam rozne pomysly zeby zakopac i po 20 latach to odkopac i przeczytac, albo zeby go spalic troche skod ;d;d ktos kiedys tez nam powiedzial zebysmy go wydaly , alebo gdies zostawily i niech sie dzieje z nim co chce :P
moze wy mi pomozecie z jakimis propozyjami? z gory dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja zrobiłam kolezance na 18-stke taki oto zeszyt (pamietnik) bo ona od zawsze pisze sobie taki pamietnik... i bardzo się z niego cieszyła
oto on: tylko nie wiem czemu bokiem ![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Witam! =) Chcę zrobić dla przyjaciółki mała kronikę z ostatniego roku i koniecznie potrzebowałam do tego album na zdjęcia. W tym sęk, że chciałabym, żeby miał on ciepły klimat, jak pamiętnik. Dotychczas radziłam sobie z ich ozdabianiem, ale ciężko będzie zmienić tę okładkę tak, by była bardziej hmmm "przytulna" =) Macie jakieś pomysły? Zostawić to w takich barwach, czy może lepiej obkleić jakimś papierem? Niestety w sklepach nie było gładkich albumów w ciepłych barwach =(
OK, zdjęcie nie wchodzi... Album jest niebieski z białym kwiatkiem na środku xD Za pomoc serdecznie dziękuję =) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]() Twój pamiętnik jest ciemy więć inicjały możesz posypać jasnym brokatem.,.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Szukałam właśnie pomysłu na pamiętnik <własnego wykonania> kupiłam już pastelowy zeszycik A3 tylko nie wiem jak go ozdobić podsuwajcie pomysły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Witam. Ciekawe są wasze pomysły. Niektóre właśnie wykorzystuje.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.