|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kosmetyki zwlaczające trądzik
mam powazny problem z tradzikiem!! uzywalam juz wielu kosmetykow mn.in z seri Clearasil Total Control, Clean&Clear, Nastolatki, Iwostin, Seba-med i wiele innych.. ale nic nie pomaga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy!!! :(
najlepszym sposobem jest wizyta u dobrego dermatologa i to jak najszybciej...on napewno cos na to poradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Hm...moim zdaniem te wszystkie serie kosmetyczne, rzekomo zwalczające trądzik, są nic nie warte. Ja sama zużyłam ze 3 tego typu serie (Nivea, Clean&Clear i jeszcze jakąś), i nic one nie dały, co najwyzej przesuszyły moją skórę. Poleciłabym Ci wizytę u demratologa, tak jak ja to zrobiłam, który profesjonalnie oceni typ trądziku i przepisze kurację. W moim przypadku trądzik nie był bardzo nasilony, więc wystarczył dobry zel do mycia twarzy (Iwostin), mleczko na noc i żel na dzień. A teraz tylko pozbywam się drobnych blizn Acne-dermem
![]() EDIT: dziewczyny na innych tematach polecały Dermacol, jako bardzo dobry do krycia wyprysków, ale nie jestem do końca pewna, czy przypadkiem nie zatyka on porów ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kasiulko ja bym ci poleciła dermatologa ii.. piszesz ze używałas tylu kosmetyków ale ile używałas kazdego z nich? czy przypadkiem po tygodniu czy dwóch gdy nie widziałas rezultatów rzucałas je w kąt? wiekszosc kosmetyków potzrebuje czasu ...miesiac, dwa a nawet trzy zeby unormować stan skóry wiem to po sobie, niedawno wysypało mnie jak jeszcze nigdy i zrozpaczona używałam płno kosmetyków na raz-cały czas miałam cos na gebie i nic nie pomagało a po jakis 2 tygodniach kiedy juz straciłam nadzieje ze mi to zejdzie używałam tylko acne-derm i bambino i powoli sie regulowało, co prawda bardzo powoli i miało to wpływ na to ze mam kłopoty z organizmem i hormonami ale fakt jest taki ze uzywanie kilku na raz, lub czeste zmienianie takich specyfików najczesciej powoduje wysuszenie cery i pogorszenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
wlasnie uzywalam tych wszystkich kosmetykow dosyc dlugo... miesiac a wiekszosc nawet wiecej.. niektore prawie pol roku!! i nie zauwazylam poprawy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mi się wydaje jak większości, że jeżeli pomimo odpowiedniej pielęgnacji, trądzik nie ustępuje, to tu tylko dermatolog może pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Trądzik jest chorobą i trzeba ją leczyć, a do leczenia nie służą kosmetyki tylko jak sama nazwa wskazuje leki...Dlatego wybierz sie jak najszybciej do dermatologa. Dobre kosmetyki owszem tez są ważne ale nie zlikwidują trądziku,mogą najwyzej wspomóc leczenie. Bez recepty mozesz kupić preparaty z nadtlenkiem benzoilu (beznacne, brevoxyl, benzapur), kwasem azelainowym (acne derm,skinoren). pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: kosmetyki zwlaczające trądzik
Jeżeli nie pomagaja ci zwykłe kosmetyki radze się udać do dermatologa lub kosmetyczki. Dermatolog na pewno przepisze dobre lekarstwa, które powinny pomuc. A kosmetyczka oczyści i nawilży twarz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.