|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wyrównywanie zębów...
Podobny wątek założyłam na forum plotkowym, jednakże z braku odzewu - umieszczam go także tutaj... Liczę na choć minimalną.... ( Jeżeli nie można dublować wątków - z góry przepraszam, prosząc o ewentualne usunięcie )...
Mam nierówny zgryz, w związku z tym dolne zęby szlifują - górne ( od dołu ).... Umiejscowione u góry jedynki mam nierówne, "wystrzępione", wyszlifowane - nie wygląda to estetycznie ... Mam pytanie - do kogo powinnam zgłosić się z tym problemem - do dentysty, czy też do ortodonty ? Z tego co słyszałam - zabieg wyrównywania zębów dokonuje się metodą laserową... Może wiecie ile ów zabieg kosztuje ??? Jeżeli cokolwiek wiecie na ten temat, proszę napiszcie....Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wyrównywanie zębów...
to ja podbijam
od dawna marze o prostych idealnych ząbkach, moim problemem sa zachodzace na siebie jedynki, tzn jedna zachodzi na drugą. Czy jedynym rozwiazaniem jest aparat? |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Stell1985 --> to jest klasyczny przypadek nadający się do prostowania zębów (aparacik) się kłania...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie jako pierwszą polecam wizytę u stomatologa. Jeśli oprócz wystrzępionych, wyszlifowanych brzegów zębów występują u Ciebie nieprawidłowości zębowe lub/i wada zgryzu stomatolog bez problemu to rozpozna i skieruje do ortodonty.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
mowisz tak jakbyś sie bała ortodonty, a on nie gryzie, przeciwnie w razie co to Ty go możesz ugryźć
pewnie zaleci Ci aprat hehe fajnie Ci.. ja miałam, ale mi zdjeli i teraz strasznie za nim tesknie ;(
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Cześć , mam pytanie czy może dowiedziałaś sie ile miej więcej ten zabieg kosztuje?
Będę wdzięczna za odpowiedz. POZDRAWIAM |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Mam Pytanie W Jakich Granicach Cenowych Wachają Sie Ceny Za Usługę Wyrównania Zębów , Dokładnie Chodzi Mi O To żeby Ząbki Były Jak Jeden W Jeden Równiutkie.Z Góry Dziękuję Za Odpowiedz. |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
podpinam sie pod pytanie
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma leczenia kanałowego i tych innych bolesnych zabiegów Ortodonta zobaczy, poda plan leczenia, ewentualnie zrobi miarkę na aparat (nie boli) i wsio Nie ma się czego bać.Ale zgadzam się z tym, kto wcześniej napisał, że najpierw powinnaś udać się do dentysty. To prawda
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hę??? ortodonta do bruksizmu?? przecież ona namiętnie zgrzyta zebami lub wymiotuje.. te objawy pasują do jednego i do drugiego.. jesli zdrzytasz - szyna relaksacyjna + podwyższenie zwarcia.. w zależności od ustawienia zebów i miejsca na wprowadzenie aparat.. jeśli tylko długość zebów i wytarcia patologiczne - odbudowa kompozytem .. zależy od zgryzu.. więcej informacji znajdziesz na www.dentonet,pl.. tam jestem konsultantką stomatologiczna.. jest tam również wielu ortodontów.. napisz opytanie do konsultanta a szef podesle je któremuś z nas.. komuś najbliższemu tematowi.. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

pewnie zaleci Ci aprat
hehe fajnie Ci.. ja miałam, ale mi zdjeli i teraz strasznie za nim tesknie ;(

Nie ma leczenia kanałowego i tych innych bolesnych zabiegów