|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co zrobić ze starymi spodniami???
Hey Wszystkim!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Przydałoby sie zdjęcie spodni:P Można by było zobaczyć dokłądnie fason, kolor i wogóle.....:P Ja proponuje ich obciecie na szorty lub przeszycie na spódniczke:P Takie przeróbki to bardzo oryginalne jest, zawsze można doszyć jakieś koraliki, cekiny ( w małej ilości) czy zrobić fajny haft... albo przykleic jakąś naszywke, aplikacje czy coś... Można tesh doszyc jakies nietypowe kieszonki ..., zawiesic jakis brelok albo urozmaicic ciekawym paskiem
Jesli spodnie maja tylko np przetarcia w niektórych miejscach, to można zrobić fajne dziurska:P teraz to jest w końcu modne:P ![]() ![]() ![]() Wszystko zalezy od twojego gustu! i wyobraźni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić ze starymi spodniami???
piszesz ze dol pokieraszowany .. na Twoim miejscu bym je przerobila na rybaczki
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
biodrówki, proste na całej długości, jeansy, modne w tym sezonie
![]() a jak je przerobić na mini?!?!?!?! Dzięki ![]() _________________________ _________________________ __ I can't resist you...really ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja mysle zeby zrobic z nich fajna spodniczke.. zaraz Ci podesle link w ktorym własnie ze spodni zrobiono fajna spodniczke. momento....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2---> Potem zaznacz flamastrem zarówno z przodu jak i z tyłu kreseczki na nogawkach spodni miejsce w którym będziesz cieła (pamietaj, zeby zaznaczyc linie tak z 5 centymetrowym zapasem, bo spódniczke bedzie trzeba podgiąc, no i zawsze po ucięciu możesz stwierdzić ze jednak za krótka i już wtedy dupa zbita a lepiej poprawić cięcie) ![]() 3----> po zaznaczeniu obcinasz nogawki 4----> rozcinasz je, ale tylko po wewnętrznej stronie 5----> zszywasz nogawki ze soba w miejscu rozcięcia ich od wewnętrznej strony 6----> potem możesz się zając ewentualnymi dodatkami, koronką od spodu (jak w przypadku powyższych fotek) albo czyms tam innym:P Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
![]()
:)
Edytowane przez igusia13 Czas edycji: 2008-01-27 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
NO wiec czekamy na Twoje dzieło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie też mam 3 pary starych jeansów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Edytowane przez igusia13 Czas edycji: 2008-01-27 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem robisz według własnego gustu Ja tak własnie ze spodni zrobiłam , tylko moja praca narazie zatrzymała sie na samych cięciach i pruciach, bo nie mam czym tego podszyc..... maszyna is dead;/ Ale w moich planach, spódniczka ma być asymetryczna, wystrzepiona i podszyta falbanka z koronki...... z tyłu wycięłam jedna kieszonke, i wszyłam szydełkowa robótke heh ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Podbijam stary wątek z pytaniem: jak zrobic z dzownow proste nogawki? da sie? pewnie sie da... ale jak?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. wywracam spodnie na lewą strone 2. sprawdzam w którym miejscu zaczyna się nogawka rozszerzać 3. mierzymy tą szerokość, po czym mierzymy również szerokość nogawki na dole 4. od szerokosci na dole odejmujemy tą z miejsca rozszerzania sie, roznice dzielimy na polowe i uzyskany wynik zaznaczam kredą w odpowiedniej szerokosci od szewkow na samym dole. 5. biore linijke i robie kreske az do miejsca gdzie miezyłam pierwszy raz, czyli do miejsca gdzie zaczyna sie rozszerzac. 6. wdluz kreski wpinamy szpilki i robimy przymiarke zeby sprawdzic czy jest ok. Jeśli tak to pod maszyne Nie wiem czy napisałam to tak żeby można zrozmiec ![]() Zostaje tylko jedne problem. Dżinsy maja takie fabrycznie "wycierane" z kolory szwy. chyba wiesz o co mi chodzi. Nie bardzo wiem jak to ująć ![]() Będzie modnie i nie podpadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
dzieki wielkie, jak dla mnie jasne, wiec bede kombinowac według Twojej instrukcji ![]() Jeszcze jedno pytanko poza tematem, masz moze jakies wykroje na kompie? eh wszytsykie zdjecia padly po ataku a ja sie tak napaliłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.