Co zrobić ze starymi spodniami??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-16, 21:44   #1
sylwia_kele
Raczkowanie

Question

Co zrobić ze starymi spodniami???

Hey Wszystkim! Mam stare spodnie biodrówki, uwielbiam w nich chodzić, ale niestety mają już pare lat i troche się zniszczyły Nie mam pojecią co z nimi zrobić , żeby jeszcze z nich skorzystać, dół jest nico pokiereszowany, ale góra psodni jest w dobrym stanie. PROSZE POMÓŻCIE!!! Czekam na Wasze propozycje! Z góry dzięki wielkie!
sylwia_kele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 22:08   #2
Minoda
Rozeznanie

GG do Minoda
Thumbs up Dot.: Co zrobić ze starymi spodniami???

Przydałoby sie zdjęcie spodni:P Można by było zobaczyć dokłądnie fason, kolor i wogóle.....:P Ja proponuje ich obciecie na szorty lub przeszycie na spódniczke:P Takie przeróbki to bardzo oryginalne jest, zawsze można doszyć jakieś koraliki, cekiny ( w małej ilości) czy zrobić fajny haft... albo przykleic jakąś naszywke, aplikacje czy coś... Można tesh doszyc jakies nietypowe kieszonki ..., zawiesic jakis brelok albo urozmaicic ciekawym paskiem
Jesli spodnie maja tylko np przetarcia w niektórych miejscach, to można zrobić fajne dziurska:P teraz to jest w końcu modne:P
Wszystko zalezy od twojego gustu! i wyobraźni Chyba, że nie lubisz byc oryginalna
Minoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 22:33   #3
moee
Zakorzenienie

Dot.: Co zrobić ze starymi spodniami???

piszesz ze dol pokieraszowany .. na Twoim miejscu bym je przerobila na rybaczki ostatnio wlasnie tak zrobilam ze swoimi i fajnie wygladaja
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 10:58   #4
sylwia_kele
Raczkowanie

biodrówki, proste na całej długości, jeansy, modne w tym sezonie

a jak je przerobić na mini?!?!?!?!

Dzięki pozdrawiam i czekam

_________________________ _________________________ __
I can't resist you...really
Stary 2006-04-17, 12:00   #5
wiolafrytka
Zadomowienie

ja mysle zeby zrobic z nich fajna spodniczke.. zaraz Ci podesle link w ktorym własnie ze spodni zrobiono fajna spodniczke. momento....
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 12:06   #6
wiolafrytka
Zadomowienie

Włala

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czka+ze+spodni

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czka+ze+spodni

POZDRAWIAM
Stary 2006-04-17, 17:40   #7
Minoda
Rozeznanie

GG do Minoda

Cytat:
Napisane przez sylwia_kele
biodrówki, proste na całej długości, jeansy, modne w tym sezonie

a jak je przerobić na mini?!?!?!?!

Dzięki pozdrawiam i czekam

_________________________ _________________________ __
I can't resist you...really
1--->Ubierz spodnie , stań przed lustrem i wyobraź sobie jakiej długości chcesz miec spódniczke ...
2---> Potem zaznacz flamastrem zarówno z przodu jak i z tyłu kreseczki na nogawkach spodni miejsce w którym będziesz cieła (pamietaj, zeby zaznaczyc linie tak z 5 centymetrowym zapasem, bo spódniczke bedzie trzeba podgiąc, no i zawsze po ucięciu możesz stwierdzić ze jednak za krótka i już wtedy dupa zbita a lepiej poprawić cięcie)
3----> po zaznaczeniu obcinasz nogawki
4----> rozcinasz je, ale tylko po wewnętrznej stronie
5----> zszywasz nogawki ze soba w miejscu rozcięcia ich od wewnętrznej strony
6----> potem możesz się zając ewentualnymi dodatkami, koronką od spodu (jak w przypadku powyższych fotek) albo czyms tam innym:P
Powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-17, 18:36   #8
igusia13
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Co zrobić ze starymi spodniami???

:)

Edytowane przez igusia13
Czas edycji: 2008-01-27 o 14:14
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 08:30   #9
malazabcia11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moee
piszesz ze dol pokieraszowany .. na Twoim miejscu bym je przerobila na rybaczki ostatnio wlasnie tak zrobilam ze swoimi i fajnie wygladaja
Dokładnie! Ja też tak robie ze swoimi spodniami,a jeżeli są już albo niemodne albo poprotu mi się znudziły robie z nich spódnice albo torebke
malazabcia11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 19:57   #10
sylwia_kele
Raczkowanie

Dzięki Jesteście kochane!!! Może jak mi się uda to zrobie fotki i je umieszcze!! dzieki wielkie !! zabieram sie do roboty!
Stary 2006-04-19, 10:56   #11
wiolafrytka
Zadomowienie

NO wiec czekamy na Twoje dzieło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-02, 13:30   #12
lesna-poziomka
Raczkowanie

Ja właśnie też mam 3 pary starych jeansów Spróbuje z któryś wyczarowac taka spódniczkę,alenie wiem czy wyjdzie mi tak świetna jak na niektórych zdjeciciach zamieszczonych na forum
lesna-poziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 14:46   #13
igusia13
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Co zrobić ze starymi spodniami???

Edytowane przez igusia13
Czas edycji: 2008-01-27 o 14:15
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 09:35   #14
Minoda
Rozeznanie

GG do Minoda

Cytat:
Napisane przez igusia13
No ja mam jedne wlasnie jak pisalam takie spodnie ale się wstydze w nich wyjść . To znaczy kilka razy je zalozylam ..no i nie wiem czy dalej nosic . A jak ze spodni mini zrobic ? Przecież maja krok i jak zrobie z nich spodnice ?
Najpierw musisz sobie je popuścic na szwach po wewnetrznej stronie ud (łącznie z krokiem)
Potem robisz według własnego gustu Ja tak własnie ze spodni zrobiłam , tylko moja praca narazie zatrzymała sie na samych cięciach i pruciach, bo nie mam czym tego podszyc..... maszyna is dead;/
Ale w moich planach, spódniczka ma być asymetryczna, wystrzepiona i podszyta falbanka z koronki...... z tyłu wycięłam jedna kieszonke, i wszyłam szydełkowa robótke heh
Stary 2007-01-22, 14:16   #15
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Podbijam stary wątek z pytaniem: jak zrobic z dzownow proste nogawki? da sie? pewnie sie da... ale jak? bede wdzeczna za pomoc
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-23, 14:57   #16
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Podbijam stary wątek z pytaniem: jak zrobic z dzownow proste nogawki? da sie? pewnie sie da... ale jak? bede wdzeczna za pomoc
ja bym to zrobiła tak
1. wywracam spodnie na lewą strone
2. sprawdzam w którym miejscu zaczyna się nogawka rozszerzać
3. mierzymy tą szerokość, po czym mierzymy również szerokość nogawki na dole
4. od szerokosci na dole odejmujemy tą z miejsca rozszerzania sie, roznice dzielimy na polowe i uzyskany wynik zaznaczam kredą w odpowiedniej szerokosci od szewkow na samym dole.
5. biore linijke i robie kreske az do miejsca gdzie miezyłam pierwszy raz, czyli do miejsca gdzie zaczyna sie rozszerzac.
6. wdluz kreski wpinamy szpilki i robimy przymiarke zeby sprawdzic czy jest ok. Jeśli tak to pod maszyne
Nie wiem czy napisałam to tak żeby można zrozmiec ( mam nadzieje że cos kolwiek mozna sie domyslec)

Zostaje tylko jedne problem. Dżinsy maja takie fabrycznie "wycierane" z kolory szwy. chyba wiesz o co mi chodzi. Nie bardzo wiem jak to ująć . W każdym razie zeby nie było widać że coś sie tam majstrowało to można np na całej długośći spodnie przyszyć jakieś cekiny albo inną taśme ozdobną w formie lampasu.
Będzie modnie i nie podpadnie
Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 15:12   #17
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Cytat:
Napisane przez Myszka_80 Pokaż wiadomość
ja bym to zrobiła tak
1. wywracam spodnie na lewą strone
2. sprawdzam w którym miejscu zaczyna się nogawka rozszerzać
3. mierzymy tą szerokość, po czym mierzymy również szerokość nogawki na dole
4. od szerokosci na dole odejmujemy tą z miejsca rozszerzania sie, roznice dzielimy na polowe i uzyskany wynik zaznaczam kredą w odpowiedniej szerokosci od szewkow na samym dole.
5. biore linijke i robie kreske az do miejsca gdzie miezyłam pierwszy raz, czyli do miejsca gdzie zaczyna sie rozszerzac.
6. wdluz kreski wpinamy szpilki i robimy przymiarke zeby sprawdzic czy jest ok. Jeśli tak to pod maszyne
Nie wiem czy napisałam to tak żeby można zrozmiec ( mam nadzieje że cos kolwiek mozna sie domyslec)

Zostaje tylko jedne problem. Dżinsy maja takie fabrycznie "wycierane" z kolory szwy. chyba wiesz o co mi chodzi. Nie bardzo wiem jak to ująć . W każdym razie zeby nie było widać że coś sie tam majstrowało to można np na całej długośći spodnie przyszyć jakieś cekiny albo inną taśme ozdobną w formie lampasu.
Będzie modnie i nie podpadnie

dzieki wielkie, jak dla mnie jasne, wiec bede kombinowac według Twojej instrukcji co do wycierania to akurat te spodnie ktore mam na mysli ich nie posiadają wiec nie bedzie porblemu.
Jeszcze jedno pytanko poza tematem, masz moze jakies wykroje na kompie? eh wszytsykie zdjecia padly po ataku a ja sie tak napaliłam
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości