|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Duphaston i Fenoterol- skutki uboczne
Dzień dobry mamusie od dwóch dni biorę duphaston i fenoterol, przepisał mi je lekarz z powodu problemów z ciążą. Jednak coś ze mną jest nie tak to chyba po tych lekach cała się trzęsę, w głowie się kręci ledwo co mogę ustać na nogach. Jestem taka otępiała i nieobecna, a serce wali jak młot może któraś z was barała te leki jeśli tak powiedzcie mi prosze jak na nie reagowałyście bo moim zdaniem cos jest nie wporządku. Coprawda w skutkach ubocznych jest napisane że moga wystąpić takie oblajy ale przecież ja nawet sama nie potrafię zajść do łazienki bo się boję że się przewrócę. lekarz też mówił, że mogę czuć się gorzej ale chyba nie aż w takim stopniu. Pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duphaston i Fenoterol- skutki uboczne
Niw martw się kochana. Ja miałam to samo, ręce to mi tak latały że ąż się w pracy wstydziłam. I też się nie czułam najlepiej. Będąc na wizycie u lekarza, powiedziałam mu to, i on stwierdził, że mam brać nadall, bo bez tych tabletek to byłaby klapa całkowita. Mnie strasznie twardniał brzuch, i brałam całą masę leków na to. W końcu znalazłam sie w szpitalu gdzie mi dawali jeszcze wiecej leków, i jak wyszłam to brałam je juz do konca ciazy. Tak, ze naprawde sie nie martw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
To co opisujesz, to efekt przyjmowania fenoterolu
![]() W zasadzie to powinien być podawany podczas stałej kontroli lekarskiej, czyli w warunkach szpitalnych. Zmienia on bowiem pracę miesni, a serce przecież to mięsień również. Dlatego należy przestrzegać ściśle godzin przyjmowania / ja chyba miałam co 6 h po pół? tabletki, nastawiałam sobie budzik ![]() ![]() Trzymaj się ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jestem w 18 tyg ciązy i od samego poczatku biore leki na podtrzymanie ,od 4 tyg były zastrzyki jednak nazwy juz nie pamietam,w tej chwili biore duphaston (nawet nie pamiętam które to juz opakowanie) a dodatkowo mase inncy leków.Głowa do góry musi byc dobrze ja od sameo początku mam ciążę zagrożoną u lekarza jestem co 2 tyg +badania i masa leków .Nie jestes sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam od giny jako załącznik lek osłabiający te objawy bo mówiła mi, ze to się często zdarza, ale niestety nie pamiętam nazwy,bo nawet nie wykupiłam - nerwowość i drżenie rąk dało się znieść i nie chciałam brać dodatkowych leków
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziwny ten lek przed jego używaniem czułam się fantastycznie jak nigdy, a teraz po dwóch dniach jestem trzęsącą się, bladą wystraszoną dziewczynką , jadę jutro na badania i powiem lekarzowi o swoich niepokojach może każe przestać to brać ale skoro wszystkie miałyście podobne objawy to może to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Normalne, bo lek ma to w skutkach ubocznych wypisane
![]() Zobacz na ulotce albo zerknij tu: http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=...ek=2389&menu=4
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Owszem jest napisane w skutkach ubocznych o tych objawach ale przyznam szczerze, że jeszcze nigdy nie doświadczyłam żadnych skutków ubocznych po jakim kolwiek leku, a tu nagle wszystkie, dlatego mnie to zaniepokoiło. Dziękuję za pomocne odpowiedzi teraz jestem przekonana, że nie jestem jakimś odosobnionym przypadkiem ale że takie rzeczy się zdażają. Jeszcze raz dziekuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jednak lekarz po dzisiejszej wizycie kazał odstawić mi fenoterol (duphaston jeszcze zostawił), całe szczęscie! znowu powraca radość życia, pozdrawiam mamusie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam!
Wydaje mi się, że takie "samopoczucie" po Fenoterolu jest dość częste. Gdy byłam w ciąży to parę razy leżałam na patologii i praktycznie wszystkie "ciężarówki" zażywające ten lek skarżyły się na zawroty głowy, kołatanie serca i osłabienie ( ja też ![]() Ach... czego się nie robi dla naszych bąbli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dołączam sie do mamuś roztrzęsionych po fenoterolu,
ja biorę ten lek juz od kilku miesięcy i obecnie mój organizm już tak na niego ostro nie reaguje (czułam się tak jak po wypiciu kawy "siekiery" - wszystko, co tylko mogło to mi się trzęsło i drżało). Moja gin uprzedzała mnie o tych skutkach ubocznych i aby załagodzić te objawy przepisała mi do kompletu Isoptin. Biorę go na pół godziny przed Fenoterolem i jest najczęściej OK. Proszeczki te pomagają mi na ciągle bolący brzuch i na jego twardnienie - w tej chwili mogę nawet wyjść z domu, bo wcześniej to juz parę kroków nasilało bóle. Wg mojej gin na Fenoterol i jego skutki uboczne będę skazana aż do porodu ale czego się nie robi aby maleństwo przyszło na świat zgodnie z planem.Wytrwam wszystko! Pozdrawiam wszystkie mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam! Ja brałam fenoterol od 4mc bo mój brzuszek był napięty jak piłka do kosza i potwierdzam,że to co opisujesz to skutki uboczne fenoterolu.Wytrzymaj bo warto,teraz mam 5-ciio miesięczną córeczkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit moderator Handel, dystrybucja leków bez zezwolenia jest karalne i sprzeczne z prawem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Sorki nie wiedziałam, a napisałam że oddam a nie sprzedam................. .......
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tutaj pisze swoje doswiadczenie z tym lekiem i kilka innych ciekawostek http://mo***aby.blogspot.com/
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.