Problem organizacyjny-kiedy zdjęcia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-25, 12:28   #1
angy
Zakorzenienie

Problem organizacyjny-kiedy zdjęcia?

Mam taki oto problem: chciałabym w dniu ślubu nie latać jak szalona, mieć troszke czasu dla siebie, wstać leniwie, wypić kawę... A tu tak: szybkie wstanie przed 7, bo do fryzjera trzeba będzie dojechać 20 km, więc w dwie strony to już ok. 1 godz., na 12.30 zdjęcia, więc fryzjer gdzieś na 8 rano, bo pomiędzy fryzjerem a zdjęciami - makijaż (na 90% będę robić go sama), po zdjęciach przydałby się jakiś czas na poprawki, ale czy go wygospodaruje.... Ślub na 16, wcześniej jeszcze błogosławieństwo....

Naprawde nie wiem jak to zorganizować. Myślałam o przełożeniu zdjęć na dzień wcześniej lub dzień "po", ale... Dzień wcześniej powstaje problem z kwiatami i fryzurą-kupować drugi bukiet, czesać się dwa razy?? A dzień po... - kwiaty będą, ale co z włosami? A jeżeli sukienka się pobrudzi?

Bardzo proszę o poradę bardziej doświadczone "ślubnie" wizażanki, bo ostatnio spędza mi to sen z powiek...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 14:13   #2
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah
Dot.: Problem organizacyjny-kiedy zdjęcia?

Może w podjęciu decyzji pomoże Ci ten wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=plener

Ostatecznie zdecydowałam się na sesję przed ślubem /ślub na 17/. My mamy zdjęcia na 14:00 - 14:30, więc ty chyba powinnaś zdążyć od 12:30 do 16 zrobic zdjęcia i jeszcze potem małe poprawki makijażu i chwila na odsapnięcie. Wszystko zależy, gdzie wybieracie się na zdjęcia - my mamy plener bardzo blisko. A jak to wyjdzie u mnie w praktyce to jeszcze zobaczymy.
Pozdrawiam

Lidia Jasińska — Flirtuchy

gosiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 18:18   #3
Agnieszka0603
Raczkowanie

Dziewczyny mam taki sam problem. nie wiem kiedy zrobić zdjęcia. Czy słyszałyście coś o takim przesadzie, że zdjęcia przed ślubem przynoszą pecha?
Agnieszka0603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 18:33   #4
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez Agnieszka0603
Dziewczyny mam taki sam problem. nie wiem kiedy zrobić zdjęcia. Czy słyszałyście coś o takim przesadzie, że zdjęcia przed ślubem przynoszą pecha?

Pecha to ludzie sobie sami przynosza a nie zdjęcia przed slubem Jesli macie być razem i jestescie tymi dwiema połówkami to zdjątka Wam w niczym nie przeszkodzą
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 18:35   #5
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

nie słyszałam - to jakies głupoctwo
ja robiłam zdjecia przed slubem i nie zauważyłam żadnego pecha wszystko poszło gładko, bez żadnych wpadek, było super
i prosze nie wymyslajcie juz tych przesądów
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 19:58   #6
Agnieszka0603
Raczkowanie

Kiedy robić zdjęcia?

Mój problem polega na tym, że nie wiem kiedy zrobić zdjęcia. Przed ślubem, zaraz po czy parę dni póżniej? Czy zdjęcia robione przed ślubem nie przynoszą pecha? Ślub będzie o 17.00 a wcześniej preciez muszę być u fryzjera, umalować się no i jeszcze błogosławieństwo. Przecież sie nie rozdwoję.
Agnieszka0603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 20:52   #7
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Kiedy robić zdjęcia?

poczytaj ten temat http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119247 i ten https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=plener
może coś znajdziesz

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-20, 21:26   #8
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Ślub będzie o 17.00 a wcześniej preciez muszę być u fryzjera, umalować się no i jeszcze błogosławieństwo. Przecież sie nie rozdwoję.
tez miałam o 17ej
Fryzjer chyba 8:30 .. do ok 11
makijaż i paznokcie ok godziny
o 13ej bylismy na sali rozstawić winietki
o 14 u fotografa (bylismy przed 14-stą)
sesja ok 1,5 godz.
w domu bylismy po 15ej lekkie prasowanko sukienki, odsapnięnicie, poprawka makijazu
o 16 przyjechał kamerzysta
16:30 minimalistyczne błogosławieństwo
17:00 ślub (w drodze do kościoła 2 tzw. bramki)
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 22:39   #9
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

A my doszliśmy do wniosku, że nie chcemy latać jak szaleni, martwić się czy zdążymy, poza tym chcę być w miarę zrelaksowana i wypoczęta dlatego też zdjęcia odbędą się kilka dni po ślubie. Będziemy zrelaksowani wypoczęci a co do fryzury no cóż kyo powiedział że musi być taka sama jak pierwszego dnia będzie inna, makijaż hmmm też inny
jeszcze nie mamy ustalonej godziny gdyż ślub jest dopiero w przyszłym roku ale tak to sobie wstępnie wyobrażam:
1. Ślub o godz. 16 - 17
2. Pobódka o 8.00
3. Fryzjer 9.00 do 12
4. Makijaż mam nadzieję, ze uda się w domu 12.20 do 14.00
I zobacznie ile mam jeszcze czasu na wyluzowanie się wypicie herbatki i oczywiście o 14.30 - 15.00 Błogosławieństwo i 15.40 wyjście do kościoła. No poprostu świetnie nie wiem gdzie bym miała wcisnąć sesje ślubną
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 08:06   #10
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Mój problem polega na tym, że nie wiem kiedy zrobić zdjęcia. Przed ślubem, zaraz po czy parę dni póżniej? Czy zdjęcia robione przed ślubem nie przynoszą pecha? Ślub będzie o 17.00 a wcześniej preciez muszę być u fryzjera, umalować się no i jeszcze błogosławieństwo. Przecież sie nie rozdwoję.
Spokojnie, też miałam ślub o 17-tej i wszystko poszło gładko, bez pospiechu.
8,00 - pobudka, kawka, śniadanko
10,00 - 13,00 fryzjer + wizażystka
14,30 - 16,00 sesja zdjęciowa
16,15 - błogosławieństwo i wyjazd pod koscioł
Na wszystko spokojnie wystarczyło czasu nawet troche czekalismy pod kosciołem
Stary 2006-06-21, 09:02   #11
dagastop
Raczkowanie

Nie wiem ale mi zdjęcia slubne kojarzą się z tym, że robi się je juz jako małzeństwo , po sakramencie czy ceremonii. Wydaje mi się ze "PO" CZŁOWIEK BARDZIEJ PROMIENIEJE I JEST SZCZĘSLIWY.Wolałabym jednak żeby moje <3 serce nie ogladało mnie przed ślubem czy chodźby przed błogosławieństwem. Druga sprawa - wydaje mi się ze jeśli robi się zdjęcia kilka dni czy dzień po i nawet suknia jest przybrudzona czy coś w niej nie gra to można to jakoś zretuszować na zdjeciu lub naprawić. A gdy np. robicie zdjecia w plenerze przed ślubem i coś się stanie z suknią to już jest gorzej w takim pospiechu robić poprawki...
dagastop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-21, 09:31   #12
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

nie chce sie po raz kolejny rozpisywać na ten temat, każdy i tak zrobi jak mu bedzie wygodniej.
Dla nas najwygodniejsze było takie wyjście, ponieważ nie chcieliśmy uciekać w trakcie wesela (po fakcie i tak uważam, że wszystko tak szybko minęło a jak byśmy uciekli na przynajmniej 1 godzinke na zdjecia to byłoby jeszcze krócej )
Suknie wypożyczałam i już we wtorek musiałam ją oddać, w niedziele byłam za bardzo zmeczona na sesję, poza tym w domu przygotwywałysmy z mama poprawiny wiec niebyłoby czasu, a w poniedziałek już byłam w pracy.

poza tym sesja kilka dni po ślubie to dodatkowe koszty fryzury, makijażu - przede wszystkim nie chciałabym żeby świadkowie (bez których nie wyobrazam sobie zdjęć) ponosili dodoatkowe koszty.
Stary 2006-06-21, 13:58   #13
kolanosia
Rozeznanie

Ja jestem podobnego zdania co frecia 28.
Na sesję wybieramy się 2 lub 3 dni po ślubie. Zdążymy już wypocząć i nie będziemy non stop zerkać na zegarek. zdjęcia będą swobodne i zwariowane, a suknię zawsze można podretuszować na zdjęciu. Do tego myślę, iż będę miała dosyć stresów w dniu ślubu i dla chwili spokoju zrobię sobie nawet drugi raz fryzurę ślubną! Pozdrawiam!
kolanosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 15:43   #14
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Kolanosia witaj w klubie
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 16:50   #15
adatka
Zakorzenienie

Talking Dot.: Problem organizacyjny-kiedy zdjęcia?

a u mnie bedzie tak : rano fryzjer myślę że bez pośpiechu godz 13:00 makijaż u znajomej o 15:00 przyjedzie "MŁODY" z rodzinką błogosławienstwo i do kościółka na 15:30 po kościele na spokojnie życzenia , obiadek w remizie , pierwszy taniec i o 19:00 mamy zdjęcia godzinkę, 20:00 wracamy i bawimy się do rana ... !!! wszystko jest dokładnie zaplanowane co jak i kiedy myśle, ze wszystko będzie ok jestem dobrej mysli pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-21, 17:14   #16
falka
Raczkowanie

łoj to ja właśnie postawiłam na luz w dniu ślubu ślub mam na 13. Włosy na szczęście mam króciuteńkie (umyć, trochę żelu i po sprawie), maluje mnie siostra. Nie wiem jak to wytrzymujecie O 8.30 wstać we własny ślub???? nie dla mnie ;-) zdjęcia też dwa dni po bo stwierdziłam że nie będę nigdzie latać... Mnie przeraża już samo to że wszyscy mi się do domu zwalą ;-) Ślub jest nie w moim rodzinnym mieście tylko w wawie gdzie mamy własne 60metrów. Pewnie cała rodzinka zjedzie do nas parę godzin przed :-( to juz dla mnie straszne bo spokoju troche chciałam. Więc sobie wymyśliłam ze zamkne sie w najmniejszym pokoiku (jest najblizej lazienki) a jakby ktos chcial herbate czy cuś to samoobsługa i mam ich w nosie!
falka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 16:07   #17
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

http://www.fotomanufaktura.pl/index.html
dla zainteresowanych
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-25, 13:27   #18
myszata21
Raczkowanie

ja tez mam podobny problem z tymze jestem bardziej nastwiona na zdjecia po slubie, gdyz chce miec tylko i wylacznie plener a w mojej malej "dziurze" niestety nie ma mozliwosci zrobic ladnych zdjec (bo nie ma takich miejsc i dobrego fotografa). a ze moj TŻ jest z rodu Kraka wiec chcemy (dokladnie to ja) miec zdjecia krakowskie gorzej tylko z rodzinka bo stwierdzili ze zdziwiam, ale to sa moje zdjecia i juz
Stary 2006-06-26, 08:50   #19
Ania843
Raczkowanie

My mieliśmy zdjęcia po ślubie w poniedziałek. Minusem jest tego że jeszcze raz fryzjer, wizażystka itd Ale nie żałuję bo było super, mogliśmy wygłupiać sie do woli. Nie martwiłam się o to czy sobie suknię pobrudzę. W sobotę przed ślubem szkoda było mi czasu i tak którego jest mało poświęcić na zdjęcia a gości w trakcie wesela nie chcieliśmy zostawiać. Zresztą w dniu ślubu po mszy padało a w poniedziałek mieliśmy piękne słońce. Polecam zdjęcia dzień lub dwa po ślubie.
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-26, 19:33   #20
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja zdjecia planuje w plenerze wiec pierwsza rzecz - pogoda ma dopisac inaczej zdjec nie ma, dwa wymyslilismy sobie plener w ruinach zamkow, a to wiaze sie dojazdem nawet do 100km, zdjecia odpadaja przed slubem, ale z pewnoscia beda dzien po slubie, gdyz moj fotograf w powszednie dni pracuje a swoje hobby tylko w weekendy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-26, 20:00   #21
zuzaneczka
Zakorzenienie

to i ja się podzielę swoimi spostrzeżeniami bo jestem już "po"

Sesję planowaliśmy w trakcie przyjęcia. Nie przed bo uważam że to trochę bez sensu. Raz, że rano "zawsze" brakuje czasu na przygotowania, dwa jeszcze nie jesteśmy małżeństwem i najważniejsze jeszcze przed nami.

W trakcie przyjęcia mieliśmy tylko sesję w studio - i zajęło to ok. 1godz. wraz z dojazdem. Goście trochę się niecierpliwili (minus). Sesja w plenerze z racji pogody została przesunięta.

Minusy takiego rozwiązania (niektóre zawierające plusy) :
- wybrudzenie sukni raz jeszcze, ale nie martwi nas już jej stan bo nie trzeba wracać do gości.
- raz jeszcze trzeba robić makijaż i fryzurę - ale wg mnie nie musi być ona taka misterna jak w dniu ślubu bo na zdjęciahc i tak nie widać dokładnie każdego kudełka, a i makijaż możemy zrobić sobie same - nie musi się już trzymac 24 h.
-TŻ może nie mieć nerwów do sesji (jak mój) i jest to dla niego bardziej męką niż przyjemnością (a w dniu ślubu niejako jest na to nastawiony)
- TŻ musi jeszcze raz wbijać się w garnitur za czym TŻci często nie przepadają
- no i to już nie jest "TEN DZIEŃ"

Plusy:
- można jeszcze raz ubrać tą wspaniałą jedyną w swoim rodzaju suknię!!!
- nie goni nas czas i możemy wymyślać wciąż nowe pozy
- jesteśmy swobodni (bo już minął stres, nie martwimy się o stroje...)

Gdybym miała jeszcze raz wybierać - od razu zdecydowałabym się na sesję kilka dni po.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości