Pielgrzymka Papieża Benedykta XVI - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-26, 20:39   #1
NaStoLatKa :)
Rozeznanie

Pielgrzymka Papieża Benedykta XVI

jakie odczucia,....
Ja wl;asnie ogladam tv, franciszkańska 3
NaStoLatKa :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 20:52   #2
Gosiutka
Rozeznanie

Dot.: Pielgrzymka Papieża Benedykta XVI

odczucia? jak najbardziej pozytywne
A jutro sama sie przekonam bo jade na krakowskie błonia
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:01   #3
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Dziś był w Częstochowie czyli w moim rodzinnym mieście i poszłam Go zobaczyć. Stwierdzam, że było całkiem spoko Było mnóstwo ludzi i momentami traciłam go z oczu ogólnie było spox choć moje nogi już pod koniec odmawiały posłuszeństwa
Stary 2006-05-26, 21:05   #4
emememsik
po prostu Em :)

a ja widziałam, jak przejeżdżał, bo mieszkam blisko rynku. ot, tak, przez trzy sekundy
Stary 2006-05-26, 21:09   #5
Aeterna
Zakorzenienie

Pozytywne.
Coś mi w nim zgrzyta , ale nie szukam kwadratowych jaj - lubię go zwyczajnie.

Poza tym lubię takie krajowe zamieszania. Lubię śnieżyce w zimie, i takie tam.
Taka przerwa w rutynie dnia codziennego.
Czuję się jakby była Gwiazdka.

A papieża obejrzałam sobie w telewizorni. Papieża no i rozmachany tłum.
A pod klasztor nie poszłam bo mi się nie chciało.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:16   #6
Rozeznanie

aj zazdroszcze wam.. W sumie to nie wiem czy bym w tym tłumie ja zwytrzymała bo to nie lada wyzwanie. Ogólnie co do odczuć to pozytywne mimo że mam pewne "uchybienie" co do niemców. Wiec tak jak wszystkich chyba najbardziej interesuje mnie Jego wizyta w Oświęcimiu. JEszcze jedno. Zrażają mnie opinie niektórych osób które śsie śmieja z jego polszczyzny. Ciekawie czy ONI umieja po niemiecku mówić? To tak samo jakby nam ktos kazał po japońsku mówić ( no moze zbyt ostre porównanie ale nie wiem jakie inne dać). Co do wizyty w oknie na Franciszkanskiej to troche krótko. Myślalam że pogada troche po polsku i niemiecku z młodzieża, przy tym żartując sobie mimo że języka zbyt dobrze nie umie . Ale jak powiedzieli w TV to nie jest całkowitą kopią Wojtyły , tylko ma swoje zasady też chodzi mi ze w oknie nie został na dłużej. a tak apropo to piszcie.
Stary 2006-05-26, 21:19   #7
WioletaM
Zakorzenienie

Ja oglądam papieża w tv, a wieczorem helikopter leciał z nim nad moim osiedlem. Takie miłe uczucie, tyle ludzi w oknach.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:23   #8
tak-po-prostu
Zadomowienie

odczucia pozytywne choc smutno mi troszke bo przypomina mi sie nasz Jan Paweł II

jutro jadę na Krakowskie Błonia
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:26   #9
kate1991
Wtajemniczenie

ja widzialam tylko w tv. ogladalam poranna msze i Franciszkanska. Papież zrobił na mnie anprawde dobre wrazenie, kazanie do mnie trafilo, bardzo madre słowa. w ogole papiez ma takie dobre oczy, chcialabym sie kiedys z nim spotkac.
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:33   #10
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez WioletaM
Ja oglądam papieża w tv, a wieczorem helikopter leciał z nim nad moim osiedlem. Takie miłe uczucie, tyle ludzi w oknach.
Heh wyobrażam sobie Fajnie to musiało wyglądać
Stary 2006-05-26, 21:37   #11
WioletaM
Zakorzenienie

Prawie jechałam samochodem i patrzę, a tu tyle ludzi w oknach. Po wyjściu z auta staliśmy na dworze i patrzelismy na 4 helikoptery, ale nie wiem, w którym był papież. Miły widok.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-26, 21:51   #12
*Ancia*
Rozeznanie

Zaczynam sie powoli przekonywac do naszego 'nowego Papieza'. Z poczatku nie chcialam dopuscic do mojego serca i mysli, ze ktos zastapi JPII, ktory 'byl' ze mna od dziecinstwa. To zawsze on byl 'Papierkiem' , pozniej 'Papunciem' i wkoncu Ojcem Swietym I Papiezem Narodow. To (miedzy innymi) dzieki Niemu zrozumialam kanony wiary i pojelam wiele znaczacych w zyciu wartosci i priorytetow.

Po Jego smierci zamknelam sie na innych wszelkiej masci wyznacznikow mojej wiary. O ile mozna nazwac kogos wyznacznikiem. Teraz, powolutku zaczynam przekonywac sie do Benedykta i uswiadamiac sobie Jego role na swiecie, w Kosciele, w naszych sercach. Ciesze sie z tego. I ciesze sie, ze wiekszosc Polakow przyjela Go tak cieplo i ze zrozumieniem. Sama nie chcialabym byc na Jego miejscu, ale jak narazie radzi sobie niezle Oby tak dalej

*Ancia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:52   #13
lain
Zakorzenienie

buehehe poszlismy z ciekawosci z TŻem na Franciszkanska, ale ze za dlugo lamalismy w domu prohibicje z piwkiem w reku, totez jak przybylismy to juz dzikie tlumy skutecznie uniemozliwily nam zobaczenie czegokolwiek. nio, zobaczylam dach papamobilu

a przesuzkiwanie na plantach ludzi chcacych przejsc na Franciszkanska to juz chyba lekka przesada....

Benio sympatyczny, ale cos nie mam ochoty juz wiecej stac w tych dzikich tlumach. dzisiaj mi wystarczylo
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:58   #14
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu
odczucia pozytywne choc smutno mi troszke bo przypomina mi sie nasz Jan Paweł II
u mnie tez wszystko jak najbardziej pozytywne i zgadzam sie z Toba... troszke smutno... zwlaszcza jak sie pojawil w oknie na Franciszkanskiej... w oknie Naszego Jana Pawla II...

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 22:13   #15
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Na mnie papież zrobił bardzo dobre wrażenie, cieszę się,że rozumie to jak ważny był dla nas Jan Paweł II. Uważam za wspaniałe to, że odwiedza temiejsca tak bardzo umiłowane przez papieża Polaka. Musimy pamiętać, że nikt nie jest wieczny nawet najlepszy człowiek jakim był JPII i musiała nadejść ta smutna chwila jego odejścia. Cieszę się tylko, że Benedykt rozumie nas, pamięta swojego poprzednika i w pewnym stopniu chce kontynuować jego dzieło.
Stary 2006-05-26, 22:18   #16
Rozeznanie

też chciałabym sie osobiscie z nim spotkać na jakiejś audiencji czy coś. JEstem pozytywnie zaskoczona że tak życzliwie polska Go przywitała. I na pewno lepiej że jest niemiec papieżem, niżeby w oknie na franciszkanskiej miał sie pojawić murzyn który o polsce wie tyle co my o murzynach...nie sądzicie?
Stary 2006-05-26, 22:24   #17
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaStoLatKa :)
I na pewno lepiej że jest niemiec papieżem, niżeby w oknie na franciszkanskiej miał sie pojawić murzyn który o polsce wie tyle co my o murzynach...nie sądzicie?
wiesz ja tak nie sadze, bo wiedze o Polsce kazdy moze nabyc, a juz w Watykanie sa doskonale poinformowani co sie gdzie dzieje i jaka jest sytuacja kosciola. czarnoskory papiez bylby dla mnie rownie 'dobry'. z reszta co to papiez jest tylko dla Polakow i powinien byc wybierany wedle naszego widzimisie? chyba nie bardzo... nio ale nic, taka mala polemika
Stary 2006-05-26, 22:38   #18
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Ale kochany ten NASZ PAPIEŻ
Stary 2006-05-26, 22:42   #19
Tusio
Wtajemniczenie

a ja zastanawiam się nad pójściem na mszę niedzielną na błoniach,lecz jednocześnie przeraża mnie to,że tam będzie taaaaaaki tłum...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-26, 22:52   #20
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tusio
a ja zastanawiam się nad pójściem na mszę niedzielną na błoniach,lecz jednocześnie przeraża mnie to,że tam będzie taaaaaaki tłum...
mi starczylo jak bylam dawno dawno temu na JP2. stracilam juz jednak resztki wiary, wiec w sumie nie mam po co tam isc i sie meczyc w scisku.
a tlum pewno bedzie, ale raczej jest to dobrze zorganizowane (dojscia do sektorow etc.), wiec moze nie bedzie tak bolesny jak na Franciszkanskiej (gdzie nikt nie wiedzial ktoredy mozna przejsc, wiec wszyscy napierali przed siebie). nio i na bloniach jednak jest spora przestrzen, wiec moze nie bedzie tak strasznie
ja pamietam, ze na bloniach bylo znosnie, a to byla chyba pielgrzymka w czasie ktorej na mszy byly 2 miliony czy cos takiego.
Stary 2006-05-26, 22:59   #21
m-i-s-i-a
Wtajemniczenie

GG do m-i-s-i-a Send a message via Skype™ to m-i-s-i-a

Cytat:
aj zazdroszcze wam.. W sumie to nie wiem czy bym w tym tłumie ja zwytrzymała bo to nie lada wyzwanie. Ogólnie co do odczuć to pozytywne mimo że mam pewne "uchybienie" co do niemców. Wiec tak jak wszystkich chyba najbardziej interesuje mnie Jego wizyta w Oświęcimiu. JEszcze jedno. Zrażają mnie opinie niektórych osób które śsie śmieja z jego polszczyzny. Ciekawie czy ONI umieja po niemiecku mówić? To tak samo jakby nam ktos kazał po japońsku mówić ( no moze zbyt ostre porównanie ale nie wiem jakie inne dać). Co do wizyty w oknie na Franciszkanskiej to troche krótko. Myślalam że pogada troche po polsku i niemiecku z młodzieża, przy tym żartując sobie mimo że języka zbyt dobrze nie umie . Ale jak powiedzieli w TV to nie jest całkowitą kopią Wojtyły , tylko ma swoje zasady też chodzi mi ze w oknie nie został na dłużej. a tak apropo to piszcie.
Co Niemcy ci takiego zrobili? Skrzywdzili cię i z tego powodu masz "uchybienie" (jak to sama określiłaś) do nich?
Stary 2006-05-26, 23:12   #22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez m-i-s-i-a
Co Niemcy ci takiego zrobili? Skrzywdzili cię i z tego powodu masz "uchybienie" (jak to sama określiłaś) do nich?
mi nie ale jaka jest historia to wie każdy.
Stary 2006-05-26, 23:18   #23
lain
Zakorzenienie

Cytat:
mi nie ale jaka jest historia to wie każdy.
a ja myslalam, ze takie poglady to juz tylko staruszki i mlodziez wszechpolska maja
Stary 2006-05-27, 03:35   #24
bardotka_a
Wtajemniczenie

Odbieram go bardzo pozytywnie.
Bije od niego ciepło, jednak kiedy ogladam w Tv jego wizyte w Polsce chce mi sie płakać bo przypominam sobie Jana Pawła II
Ciesze sie bardzo, że Polacy przyjeli go tak serdecznie, od razu robi mi się cieplej na sercu
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 07:23   #25
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a
Odbieram go bardzo pozytywnie.
Bije od niego ciepło, jednak kiedy ogladam w Tv jego wizyte w Polsce chce mi sie płakać bo przypominam sobie Jana Pawła II
Ciesze sie bardzo, że Polacy przyjeli go tak serdecznie, od razu robi mi się cieplej na sercu
Też mam takie zdanie
Nowy papież jest sympatyczny, widać jak stara się mówić po polsku - choć jest to trudny język
Nie ucieka od ludzi, a wręcz przeciwnie - wychodzi do tłumu

Wczoraj oglądałam transmisję z Krakowa - Franciszkańska 3 i przejazd wokół krakowskiego rynku
Stary 2006-05-27, 07:50   #26
gosik79
Zakorzenienie

Do mnie nie trafia takie zbiorowe szaleństwo, dobrze że nie mieszkam w wawie. Nie mam nic przeciwko innym ludziom, którzy ulegają temu zjawisku, ale staruszkowie, który w tramwaju nie mogą ustać a tam koczuja tylko po to, żeby zobaczyć z daleka papę - po co to wszystko.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 12:04   #27
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosik79
Do mnie nie trafia takie zbiorowe szaleństwo, dobrze że nie mieszkam w wawie. Nie mam nic przeciwko innym ludziom, którzy ulegają temu zjawisku, ale staruszkowie, który w tramwaju nie mogą ustać a tam koczuja tylko po to, żeby zobaczyć z daleka papę - po co to wszystko.
Wydaje mi sie, że nie chodzi tylko o to aby go zobaczyć chodzi o mozliwość pozdrowienia lub aby choć przez chwile poczuć jego bliskość.
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 12:05   #28
paula007
Zakorzenienie

Ja oglądałam dzisiaj transmisję z Wadowic. Nie mogę zaprzeczyć, że Benedykt XVI jest bardzo sympatyczny, więc nie dziwie się, że Polacy tak ciepło go przyjmują. Tym bardziej, że stara się mówić w naszym języku

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 12:27   #29
Madzia007
Zadomowienie

Ja jade dzisiaj na Błonia Wyjazd o 12 w nocy Huhu już się nie mogę doczekać
Stary 2006-05-28, 12:57   #30
zaabaa
Raczkowanie

hehe a ja jako harcerka byłam na bs-ie(bialej sluzbie) w warszawie i ze obstawialismy trase przejazdu to bylam jedna z osob, ktore mialy nawet bardzo dobry widok na papieza , mozna powiedziec ze jestesmy prawie po imieniu sprawial wrazenie milego, starszego pana tyle ze z wazna funkcja
zaabaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości