![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pielgrzymka Papieża Benedykta XVI
jakie odczucia,....
Ja wl;asnie ogladam tv, franciszkańska 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pielgrzymka Papieża Benedykta XVI
odczucia? jak najbardziej pozytywne
![]() A jutro sama sie przekonam bo jade na krakowskie błonia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziś był w Częstochowie czyli w moim rodzinnym mieście i poszłam Go zobaczyć. Stwierdzam, że było całkiem spoko
![]() ![]()
![]() |
#4 |
po prostu Em :)
|
a ja widziałam, jak przejeżdżał, bo mieszkam blisko rynku. ot, tak, przez trzy sekundy
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pozytywne.
![]() Coś mi w nim zgrzyta ![]() Poza tym lubię takie krajowe zamieszania. Lubię śnieżyce w zimie, i takie tam. Taka przerwa w rutynie dnia codziennego. Czuję się ![]() A papieża obejrzałam sobie w telewizorni. Papieża no i rozmachany ![]() A pod klasztor nie poszłam bo mi się nie chciało.
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
aj zazdroszcze wam.. W sumie to nie wiem czy bym w tym tłumie ja zwytrzymała bo to nie lada wyzwanie. Ogólnie co do odczuć to pozytywne mimo że mam pewne "uchybienie" co do niemców. Wiec tak jak wszystkich chyba najbardziej interesuje mnie Jego wizyta w Oświęcimiu. JEszcze jedno. Zrażają mnie opinie niektórych osób które śsie śmieja z jego polszczyzny. Ciekawie czy ONI umieja po niemiecku mówić? To tak samo jakby nam ktos kazał po japońsku mówić ( no moze zbyt ostre porównanie ale nie wiem jakie inne dać). Co do wizyty w oknie na Franciszkanskiej to troche krótko. Myślalam że pogada troche po polsku i niemiecku z młodzieża, przy tym żartując sobie mimo że języka zbyt dobrze nie umie . Ale jak powiedzieli w TV to nie jest całkowitą kopią Wojtyły , tylko ma swoje zasady też chodzi mi ze w oknie nie został na dłużej. a tak apropo to piszcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam papieża w tv, a wieczorem helikopter leciał z nim nad moim osiedlem. Takie miłe uczucie, tyle ludzi w oknach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
odczucia pozytywne choc smutno mi troszke
![]() jutro jadę na Krakowskie Błonia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ja widzialam tylko w tv. ogladalam poranna msze i Franciszkanska. Papież zrobił na mnie anprawde dobre wrazenie, kazanie do mnie trafilo, bardzo madre słowa. w ogole papiez ma takie dobre oczy, chcialabym sie kiedys z nim spotkac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Prawie jechałam samochodem i patrzę, a tu tyle ludzi w oknach. Po wyjściu z auta staliśmy na dworze i patrzelismy na 4 helikoptery, ale nie wiem, w którym był papież. Miły widok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Zaczynam sie powoli przekonywac do naszego 'nowego Papieza'. Z poczatku nie chcialam dopuscic do mojego serca i mysli, ze ktos zastapi JPII, ktory 'byl' ze mna od dziecinstwa. To zawsze on byl 'Papierkiem' , pozniej 'Papunciem' i wkoncu Ojcem Swietym I Papiezem Narodow. To (miedzy innymi) dzieki Niemu zrozumialam kanony wiary i pojelam wiele znaczacych w zyciu wartosci i priorytetow.
Po Jego smierci zamknelam sie na innych wszelkiej masci wyznacznikow mojej wiary. O ile mozna nazwac kogos wyznacznikiem. Teraz, powolutku zaczynam przekonywac sie do Benedykta i uswiadamiac sobie Jego role na swiecie, w Kosciele, w naszych sercach. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
buehehe poszlismy z ciekawosci z TŻem na Franciszkanska, ale ze za dlugo lamalismy w domu prohibicje z piwkiem w reku, totez jak przybylismy to juz dzikie tlumy skutecznie uniemozliwily nam zobaczenie czegokolwiek. nio, zobaczylam dach papamobilu
![]() a przesuzkiwanie na plantach ludzi chcacych przejsc na Franciszkanska to juz chyba lekka przesada.... Benio sympatyczny, ale cos nie mam ochoty juz wiecej stac w tych dzikich tlumach. dzisiaj mi wystarczylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Na mnie papież zrobił bardzo dobre wrażenie, cieszę się,że rozumie to jak ważny był dla nas Jan Paweł II. Uważam za wspaniałe to, że odwiedza temiejsca tak bardzo umiłowane przez papieża Polaka. Musimy pamiętać, że nikt nie jest wieczny nawet najlepszy człowiek jakim był JPII i musiała nadejść ta smutna chwila jego odejścia. Cieszę się tylko, że Benedykt rozumie nas, pamięta swojego poprzednika i w pewnym stopniu chce kontynuować jego dzieło.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
też chciałabym sie osobiscie z nim spotkać na jakiejś audiencji czy coś. JEstem pozytywnie zaskoczona że tak życzliwie polska Go przywitała. I na pewno lepiej że jest niemiec papieżem, niżeby w oknie na franciszkanskiej miał sie pojawić murzyn który o polsce wie tyle co my o murzynach...nie sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ale kochany ten NASZ PAPIEŻ
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
a ja zastanawiam się nad pójściem na mszę niedzielną na błoniach,lecz jednocześnie przeraża mnie to,że tam będzie taaaaaaki tłum...
![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tlum pewno bedzie, ale raczej jest to dobrze zorganizowane (dojscia do sektorow etc.), wiec moze nie bedzie tak bolesny jak na Franciszkanskiej (gdzie nikt nie wiedzial ktoredy mozna przejsc, wiec wszyscy napierali przed siebie). nio i na bloniach jednak jest spora przestrzen, wiec moze nie bedzie tak strasznie ![]() ja pamietam, ze na bloniach bylo znosnie, a to byla chyba pielgrzymka w czasie ktorej na mszy byly 2 miliony czy cos takiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Odbieram go bardzo pozytywnie.
Bije od niego ciepło, jednak kiedy ogladam w Tv jego wizyte w Polsce chce mi sie płakać bo przypominam sobie Jana Pawła II Ciesze sie bardzo, że Polacy przyjeli go tak serdecznie, od razu robi mi się cieplej na sercu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowy papież jest sympatyczny, widać jak stara się mówić po polsku - choć jest to trudny język ![]() Nie ucieka od ludzi, a wręcz przeciwnie - wychodzi do tłumu ![]() Wczoraj oglądałam transmisję z Krakowa - Franciszkańska 3 i przejazd wokół krakowskiego rynku ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Do mnie nie trafia takie zbiorowe szaleństwo, dobrze że nie mieszkam w wawie. Nie mam nic przeciwko innym ludziom, którzy ulegają temu zjawisku, ale staruszkowie, który w tramwaju nie mogą ustać a tam koczuja tylko po to, żeby zobaczyć z daleka papę - po co to wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądałam dzisiaj transmisję z Wadowic. Nie mogę zaprzeczyć, że Benedykt XVI jest bardzo sympatyczny, więc nie dziwie się, że Polacy tak ciepło go przyjmują. Tym bardziej, że stara się mówić w naszym języku
![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja jade dzisiaj na Błonia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
hehe a ja jako harcerka byłam na bs-ie(bialej sluzbie) w warszawie i ze obstawialismy trase przejazdu to bylam jedna z osob, ktore mialy nawet bardzo dobry widok na papieza
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.