![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co wasze rodziny i znajomi myślą o robieniu biżuterii??
Tak się zastanawiam nad tym
![]() ![]() ![]() A jak to jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co wasze rodziny i znajomi myślą o robieniu biżuterii??
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
U mnie na początku wszyscy traktowali to jako zainteresowanie, które minie po kilku dniach. Potem jak urastające do niebezpiecznych rozmiarów hobby, które pochłonie całe moje wolne fundusze. Kiedy koszty materiałów zaczęły mi się zwracać, to mówili, że powinnam się zająć czymś bardziej ambitnym. Jak powiedziałam, że niedlugo zacznę na tym zarabiać, to pukali się w głowę i uśmiechali się z politowaniem pod nosem. A teraz, kiedy poświęcam robieniu biżuterii większość mojego wolnego czasu, kiedy sprawia mi to mnóstwo radości i samozadowolenia, kiedy zarabiam na tym coraz większe pieniądze i kiedy przebąkuję coś o tym, że może za rok-dwa lata założę swoją galerię, to każdy to taktuje poważnie. Wszyscy już wiedzą po prostu, że to mój sposób na życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na początku wszyscy byli zdziwieni skąd taki pomysł, kiedy zobaczyli pierwsze sztuki mogę nieskromnie powiedzieć, że byli podwrażeniem
![]() ![]() TŻ cieszy się razem ze mną, chwali i motywuje ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a u mnie nie ma pieniedzy, robie na wlasne potrzeby , moj maz marudzi, ze wydaje kase na jakies koraliki i druty, zaluje mi ... chociaz podoba mu sie to, co robie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wszyscy mi znoszą koraliki, nawet babcia, a ostatnio psiapsióła przytargała mi dwa pudełka cudnych koralików z Holandii, wkrótce sama przeprowadzam się do Holandii , więc jeśli tam mają takie koraliki to będę w siódmym niebie
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
u mnie też z kasą niezbyt fajnie, a ja w liczeniu wszystkiego jestem strasznie niekonsekwentna, więc nadal jestem chyba na małym minusie
![]() A co do rodziny i znajomych - wszyscy są jak najbardziej na tak i co jakiś czas pytają kiedy coś nowego (;
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie wśród znajomych sprzedaję po trochę niższych cenach, ale nie dużo niższych, mam jedną klientkę, dla której obniżenie ceny było zawsze na pierwszym miejscu (dosłownie miałam wrażenie że jest to ważniejsze od tego czy kolczyki jej się podobają czy nie) nie chciałam rezygnować z współpracy bo laska dosyć często u mnie coś zamawia, sprawdził się następujący patent (kolczyki wyceniłam na 20zł) - oooo, Aniu te są fajne, jaka cena??? - normalnie 25, ale jak od Ciebie 20.... sprawdzony patent, nooo..... bynajmniej u mnie zawsze działa ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Rodzina: zaczęłam w zeszłe lato i chyba rodzice myśleli, że to zaraz minie. A teraz? Już sie przekonali, że to będzie "sposób na zycie" jak któraś z Wizażanek już pisała i są za
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dopiero zaczynam, więc na razie rodzice też patrzą na to jak na przemijającą pasję. Trochę marudzili, że sesja, a ja "kręcę" kolczyki, ale ogólnie mi kibicują. Tata kupił szczypce, mama doradza przy składaniu zamówienia. Wczoraj popatrzyli z uznaniem, kiedy oznajmiłam, że sprzedałam pierwsze dwie pary, a koło poszło mi dobrze mimo nowego zajęcia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ojciec byl za, tym bardziej jesli to mialo by przynosic jakies kozysci finansowe (on chyba jest na tak, jesli wezme sie za cokolwiek konkretngo). A mama poczatkowo narzekala ze znowu jakies badziewie wymyslilam. Teraz dala juz sobie spokoj na szczescie i mnie nie meczy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Heh, dobry temat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Wiesz maghia, ja mam raczej "indianistyczne"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Paranojo, nie pisalam mojego postu w odniesieniu do Twojej wypowiedzi. Raczej tak ogólnie, bo wiem, ze niektore osoby utrzymuja sie z robienia bizu. Chyba wiadomo, ze trzeba coniektore (albo i wszystkie, jak kto woli) wyroby spieniezyc, bo materialy jednak kosztuja i robienie dla samego robienia dlugo by nie potrwalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Hej!!! Mam pytanie: gdzie sprzdajecie te kolczyki? Ja też zaczęłam robić biżuterię, co sprawia mi niezmirnie dużo przyjemności i satysfakcji, ale hmmm...muszę za coś kupować nowe materiały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Był osobny topik na ten temat. Poszukaj w archiwum. Co osoba to inna odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po 1: sprawia mi to przyjemność po 2: wypełniam wolny czas i się nie nudzę po 3: poznaję nowych ludzi ( bo znajomi mnie chwalą przed swoimi znajomymi, że robię takie różne ;d ) po 4: i zarabiam choć dawno nie dawałam tu moich prac :P muszę to nadrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Moje koloeżanki: jedna się zachwyca, że znowu coś zrobiłam, druga sie cieszy, bo coś fajnego na prezent dostanie, w pracy oglądaja i chwalą z niedowierzaniem (koleżanki nauczycielki!).
Ale najfajniej podsumowała to biżuteriowanie moja mama: "Każdy musi robić coś twórczego, co go cieszy! Robisz coś nowego (do tej pory szydełko, druty, różne techniki plastyczne, haft krzyżykowy), bawisz sie przy tym i rozwijasz!" No i zabiera moje prace do znajomych! No nie widziała jeszcze moich rachunków za koraliki i inne... Ale ucieszę się jeśli mi się zwróci tylko to co zainwestowałam, żeby mieć na następne zakupy!
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
noo generalnie to są jak najbardziej za
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
moja rodzina twierdzi, ze zwariowałam , TŻ podziwia..czylki chyba norma....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Robię zasłony do drzwi z koralików i dzieci są zachwycone, a tż mówi te p... sznurki i przechodzi tak, żeby zasłonę zerwać.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Chessa
![]() ![]() ![]() mialam sie udzielic juz wczesniej w tym watku, ale zapomnialam ![]() tak wiec u mnie to jest tak, ze no moja mama dziwnie patrzy na moje Twory.. raczej chyba jest przyzwyczajona do typowej, sztampowej zlotej bizuteri.. Nie licza sie chyba dla niej tak bardzo pomysly ![]() Ale zrobilam dla niej kilka par wedlug jej uznania i jest zadowolona. Ale moj chlopak z uznaniem patrzy na nowe pary, zadaje pytania co do techniki, a nawet pytania w stylu " chcesz troche miedzianego drutu?" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
To i tak masz dobrze. Moje prace: koraliki(moja pasja), szycie(na życzenie domowników) torebek, kurtek, spódniczek, sukienek, bluzek, spodni itp., dzianina, dekoracje w mieszkaniu, to mój psi obowiązek. Przecież jestem taka zdolna i mam to we krwi. Co to dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest tak: w rodzinie najpierw gadali tylko : "znowu coś wymyśliłaś" ale 2 tygodnie temu mama juz pochwaliła się mojej ciotce, a ta znowu swojej znajomej i mam zamówienia a druciku brak. Wśród znajomych różnie- jedni pytają jak to zrobiłam, inni patrzą dziwnym wzrokiem
![]() TZ pomaga mi przy robieniu bransoletek niekiedy i śmieje się bo jak przyszła moja pierwsza przesyłka z Qnsztu to skakałam jak małe dziecko ![]()
Edytowane przez wszełka Czas edycji: 2010-06-29 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Serdeczne dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja w zasadzie nie chwalę się przed znajomymi moimi dziełami. Mam jakiś opór wewnętrzny. Kilka razy pokazałm im moje rękodzieła i nie za bardzo się im to podobało. Zauważyłam, że dziś króluje gadżeciarstwo. Większośc woli kupić jakiś tandetny drobiazg zalatujący chińszczyzną
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Magda77 Czas edycji: 2006-07-22 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
TŻ mnie zachęca, bo wtedy nie zajmuję komputera
![]() ![]() ![]() Znajomi różnie. Są osoby, które nie są zainteresowane, mimo, że kupują różne pierdułki na rynkach - ja się nie narzucam, jeśli nie widzę zainteresowania to nie pokażę więceje i już. Ale mam znajome, które, jak ja - są srokami na takie błyskotki ![]() Jedna dziewczyna, jak zobaczyła moje twory to poszła przekłuć uszy ![]() ![]() ![]() CHESSA, bardzo Ci współczuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serdecznie pozdrawiam i życzę Wam wszystkim ciągłej motywacji do tworzenia, bo mnie jej już brakuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Cheesa, nie zniechęcaj się. To nie frazes.
Skoro On Cię nie wspiera - trudno. Nie zazdroszczę, rozumiem. Chyba bym go zabiła za takie numery, to tak btw. Ale szkoda dawać się stłamsić tylko dlatego, że jemu się nie podoba. I że komuś podoba się za bardzo. Gratuluję i zazdroszczę talentu i umiejętności - ale naucz się odmawiać. Nie da się bez przerwy jechać na haju tworzenia, tym bardziej nie da się bez przerwy być na usługach innych. Twoi domownicy niech się ''sami'' zaczną uczyć, wiem, najłatwiej jest tak głupio doradzać - ale przykro czytać, że Cię wykorzystują. Nie zrozumieją? Nie szkodzi. To niech się obejdą smakiem. I dawaj zawsze prace do nas ![]() ![]() I ja bym też bardzo chciała mieć taką zasłonę. Tylko tak jak Guga też z kryształków, trza coś pomysleć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.