![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Platki Fitness
jest reklama ze w 14 dni zmiescisz sie spowrotem w swoje letnie ciuchy jedzac te platki http://www.hipernet24.pl/prodinfo.ph...o_id=&char_id= chce wiedziec czy dzieki jedzeniu takich pladkow na sniadanie i obiad lub kolacje naprawde moze pomoc nam po wolutku tak przynajmniej 1kg na 2 tygodznie schudnac?? albo czy pozwoli nam latwiej pozbyc sie tlluczszu ?? prosze o opinie osob ktore probowaly ?? czy naprawde po dlugim czasie jedzenia mozna schudnac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Platki Fitness
Nie wierz w takie bzdury.
To czysta polityka reklamowa Nestle. Żeby schudnąć trzeba dużo ćwiczyć i mieć naprawdę zbilansowane menu. Organizm musi dostać i trochę owoców, i nabiał, i mięso i nawet trochę czegoś słoskiego ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jakby sie jadlo WYLĄCZNIE platki to moze by poskutkowalo, ale ani to zdrowe- bo dieta musi byc róznorodna- ani tanie.. bo te platki jesc codziennie to jakis tam koszt jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Te płatki akurat są ubogie w wartości odżywcze. Wystarczy przejrzeć tabele Instytutów Żywności i tam oceniane są na zaledwie 3 na 5. O wiele bardziej zdrowe jest musli robione np. w takich proporcjach: 1/2 szklanki otrąb, 1/2 płatków owsianych, 1/2 płatków żytnich, pestki dyni i słonecznika. Kilka łyżek takiej mieszanki codziennie rano z mlekiem jest nie tylko zdrowe (dużo witamin i błonnika, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego), ale też na długo zasysa. Więc pewnie też i się chudnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
Toczyła się już na ten temat dyskusja na forum fitness - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...B3atki+fitness zapraszam do lektury
![]() Moim zdaniem takie jedzenie tego samego non stop przez długi czas może spowodowac spadek wagi, ale czy to jest dobre, jesli chodzi o nasze zdrowie to tu już mam wątpliwości i to spore. Zdrowa dieta powinna się składać z urozmaiconych posiłków. Zastanawiam się czy po takiej fitnessowej diecie po powrocie do normalnego sposobu żywienia, czasami nie wróciłoby się do porzedniej wagi ![]() A tak na marginesie to ja chyba bym nie wytrzymała dwa tygodnie non stop jedząc płatki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
procja takich płatek z mlekiem ma 250-300kcal. Jeśli bedziesz je jadła jako 2 posiłki dziennie to wynosi to 600kcal. Załużmy, że na obiad jesz ok.500kcal, a gdy jesteś na diecie to jeszcze mniej. A więc na diecie fitness bedziesz jadła ok.1000-1500kcal [zależy czy jeszcz jeszcze 2 śniadanie i podwieczorek]. a na diecie o takiej kaloryczności napewno sie chudnie. Tylko po co jeść tak monotonnie? nie lepiej przejść na diete i samemu sobie dobierać posiłki?
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja płatki Nestle Fitness jem, bo lubię
![]() ![]() Tato przywiózł mi z Niemczech Nestle Fitness czekoladowe-pychotka. Nie chcę zakładać osobnego tematu więc tutaj napiszę (chodzi rówznież o płatki Fitness). Moja mama mówi: "A to dużo dali tych jogurtowych" (z ironią). Przecież oczywiste, że gdyby w opakowaniu były same jogurtowe to już w ogóle nie nadawałyby się dla odchudzających ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze wybieram sobie same jogurtowe, bo mi najbardziej smakują
![]() a ile kalorii ma np. łyżka płatków fitness? Bo ja zawsze jak otworze płatki fitness to zanim sie obejrze znika cała paczka ![]()
![]() |
#9 |
♥
|
kasia skad ja to znam ale stwierdziłam ze teraz kupuej zwykłe bo potem jak mi sie nudzi to wyjadam te jogurtowe hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
jezeli bedzie sie ladlo 2 razy dziennie platki, przez 2 tygodnie pewnie ze stracisz jakis kilogramik, ale to oznacza ze twoj obiad to platki i sniadanie, nie dojadaj miedzy posilkami i masz diete, czy madra to nie wiem,ale napewno skapa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z tego co mi wiadomo to WSZYSTKIE płatki nestle zawierają za dużo cukru, soli i witamin (tak, tak nadmiar tez potrafi zaszkodzić...). J jem codzinnie rano zwykłe płatki owsiane i w ciągu 2 -3 miesięcy tak schudłam że teraz chcę przytyć, bo nie stać mnie na wymianę wszystkich spodni na węższe, bo mnie na to nie stać. Oprócz śniadań nie zmieniłam swojej diety czyli jadłam normalnie. PŁATKI OWSIANE GÓRĄ!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
MarzenaX dobrze mówi
![]() Płatki muesli i fitness i wszelkie inne gotowe mieszanki zawieraja sporo cukru, nierzadko równiez takie dodatki jak miód, karmel, suszone owoce, słonecznik, to wszystko jest kaloryczne, w nadmiarze szkodzi. Płatki owsiane górą, są smaczne i zdrowe ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A ja uwielbiam te platki mam do nich slabosc, ale do tych najzwyklejszych, bez dodatkow typu jogurcik czy suszone owocki
![]() ![]() ![]() nigdy ich z mlekiem nie jadlam tylko tak sobie otwieralam paczuszkę i wcinalam, az cala zniknęla.. hahahah grzeszylam niezle.. Sathi dobrze radzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Osobiscie jem te platki bo bardzo je lubie, chociazby suche ale najlepiej smakuja z jogurtem aktivia wisniowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja tez bym sobie kupila - niestety, jestem na diecie nielaczenia, a glupio tak jesc platki bez mleka czy jogurtu
![]() i rzeczywiscie mozna schudnac na nich. ale po dwoch-trzech dniach zaczynaja sie juz przejadac. no bo ilez mozna?... :/
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]()
żeby nie zakładać podobnego wątku dopiszę się tutaj
![]() jak samemu skomponować zdrowe musli ? tzn. pozywne.. z dużą dawką witamin..najlepiej żeby działało "na urodę" (włosy, cera itp), lekkie (nie bardziej kaloryczne od kupnego musli, a najlepiej mniej ![]() z tego co wyczytałam warto żeby się w nim znalazły: - płatki owsiane - otręby - siemię lniane - orzechy (tylko jakie najlepiej?) jakie powinny być proporcje i co jeszcze można dołożyć? czy rodzynki byłby dobre? albo suszone śliwki? i co ewentualnie można dodać do smaku? rodzynki i inne "suszki" załatwiłyby sprawę ale są baardzo kaloryczne..więc może lepiej trochę miodu? i czy dodatek kupnych płatków zbożowych byłby dobry czy raczej zbędny?
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dot.: komponujemy musli
A ja przypomne pytanie które tutaj padło bo sama ciekawa jestem- Ile kalori ma łyżka ( duża)płatków fitness????????
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
obca Mi się wydaje, że to co wymieniłaś byłoby ok
![]() Jeszcze można dodać innych płatków: żytnich czy jęczmiennych (raczej nie kukurydzianych ) Jakie proporcje? No najwięcej płatków, trochę otrębów i trochę siemienia. Orzechów też trochę (można więcej, ale wtedy bedzie bardziej kaloryczne ![]() Z suszków polecałabym śliwki suszone, morele lub jabłka suszone. Rodzynki też są niepolecane ![]() Ach jak o tym teraz myslę to az mi smak przyzedł na musli-sałatkę piękności Heleny Rubinstein ![]() Tak to jest jak się po dziale o diecie buszuje ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Ja po prostu uwielbiam te płatki. I na pewno lepiej zastąpić nesquik płatkami fitness, jesli się nie lubi musli :0.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
czy musli z jogurtem owocowym maja duzo kcal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
HEJ ILENKO
to jest tak wszystko jest super jak jest w racjonalnej ilości. Każdy pokarm na dobrą sprawę może zaszkodzić np Jabłka sa zdrowe ale od kg mozesz dostać rozwolnienia ![]() ![]() Życze Ci duuużo zdrowia :-* trzymaj sie cieplutko papa
![]() |
#23 |
BAN stały
|
uwielbiam te platki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja też je kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
tiaa 14 dni 2 razy dziennie platy ,stracisz kilka kg a potem mega efekt jojo ,problem z żoładkiem ,skórą,itp
nie wiem jak mozna produkowac takie smieci a potem sie dziwia ze bulimia i anoreksja. dieta powinna byc wartosciowa i roznorodna plus cwiczenia i do konca zycia pilnowac sie ,skolonnosc do tycia to przypadlosc na cale zycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
mnie tam to raczej nie interesuje czy schudne czy nie ale wiem ze płatki są przyszne
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Te płatki są pyszne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW: Co do kaloryczności, to zauważyłam, że niewiele różnią się od innych płatków Nestle, więc nie wierzę w to działanie odchudzające... Poza tym to głównie pszenica i cukier, a to napewno nie odchudza (pomijając dobroczynne działanie błonnika) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja nie moge zyc bez platkow Fitness i mleka, nie wazne jaka diete stosuje, platki i mleko zawsze na sniadanko zjadam, a poza tym (tak to sobie tlumacze) lepej zjesc rano wszystko co tluste, slodkie i wysoko kaloryczne niz na wieczor
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
a ja mam takei pytanko bo mnei nastraszylyscie ze schudne po platkach owsianych
Oostanio przeczytalam ze platki owsiane sa zdrowe i bardzo dobzre wplywaja rowniez na paznokcie a na tym mi najbardziej zalezy a tu sie dwwiaduje ze schudne a tego bym bardzo nei chciala gdyz i tak jestem drobna i malo wazne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja bym na takiej diecie na pewno nie schudła, bo bym najzwyczajniej na niej długo nie wytrzymała
![]() PRzez dwa tygodnie jesc tylko płatki? Ja dziękuje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.