|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wzdęcia + Nieświeży oddech :(
Witajcie!!
Przepraszam jesli nie trafiłam w kategorie ale naprade nie wiedziałam gdzie o tym napisac...(najwyżej wątek zostanie przeniesiony) A więc tak. Mam dopiero 15 lat a mam wzdęcia które towarzysza mi czesto przy zjedzeniu jakiejś potrawy najczęściej Chipsów <--_ ale to nie tylko od tego; chciałabym więc dowiedzieć się czego ewentualnie nie mogłabym jeść. Poniewaz strasznie mnie to męczy! Czytałam gdzieś o tym że przy wzdęciach nie można rzuć gumy. I tu kolejny problem poniewaz mam nieświezy oddech i nie moge zrezygnowac z gum ![]() nie wiem co jest tego przyczyną. Bardzo mnie to krępuje. Jeśli któraś przez to przechodziła albo słyszała o tym to bardzo bardzo prosze doraźcie mi coś BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wzdęcia + Nieświeży oddech :(
narazie staraj się ograniczyć słodycze i tłuste ciężkie potrawy- powinno pomóc, bo to jest główna przyczyna wzdęć. A zamiast gum....paski odświeżające oddech albo odświerzacz do ust...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasem z Grodu Kraka czasem z uroczej górskiej doliny :)
|
Wzdęcia mogą powodować różne pokarmy. Przede wszystkim unikaj slodyczy, fasoli, grochu, kapusty. Jedz mniej ale czesciej i zastąp batonika marchewką. To nie prawda że owoce czy warzywa są dobre na wszystko! Po jabłkach czy nawet truskawkach też możesz mieć wzdęcia. Najlepiej będzie kiedy sama skontrolujesz co je wywołuje (może nabiał, może jaja) i ogranicz albo wyeliminuj to ze swojej diety. Co do nieświeżego oddechu to także może mieć różne przyczyny. Na początek odwiedź dentystę (zepsuty ząb takze moze przyczyniac się do wzdęć). Jeśli odczuwasz też pieczenie w gardle czy bóle brzucha może oznaczać to, że masz nadkwasotę. Wtedy także należy ograniczyć ciężkostrawne pokarmy (słodycze, tłuste potrawy, cytrusy).
Napewno nie zaszkodzi ci jeśli zaczniesz pić dużo wody. Staraj się wypijać (szczególnie teraz gdy są upały) 2-3 litry czystej wody (może być lekko gazowana ale jesli będziesz miala po niej wzdęcia to pij jedynie niegazowaną) być może woda będzie lekarstwem na obydwie z twoich przykrych przypadłości. Jeśli jednak to co Ci napisałam nie pomoże warto odwiedzić specjalistę.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a więc wychodzi na to że praktycznie nic nie moge jeść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
wg mnie to przez chipsy i tego rodzaju rzeczy ogranicz je a zoabzcysz ze w twoim rzeladku przestanie to "gnic" i wzdecia i nieswiezy oddech sam minie! znam ludzi ktorzy jedza wlasnie takiego rodzaju niezdrowe rzeczy i wlasnie daltego maja problem z oddechem, a co do wzdec to sama jak za duzo zjem ciastek i chipsiow tez sie mecze !
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a moim zdaniem to NIE OD TEGO!
Ja też miałam paskudne wzdęcia po zjedzeniu czegokolwiek. Poszła do lekarza,okazało się ,ze mam alergię na gluten ,musiałam go ograniczyć do 0. Na nieświezy oddech - cynk ,najlepiej do ssania ,kosztuje 17zł.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Przyczyna nieswiezego oddechu moga byc niewyleczone zeby . Jesli jednak masz wszystkie zeby zdrowiutkie to radze isc do lekarza bo nieswiezy oddech przy zdrowych zebach moze byc oznaka problemow z zoladkiem . (to by tlumaczylo tez wzdecia )
p.s.ale jesli bardzo by Ci zalezalo na rozwiazaniu tego problemu to zastosowala bys sie do rad jednej z wizazanek odnosnie odstawienia slodyczy itp Warto sprobowac bo gumy , odswiezacze do ust tylko beda maskowac smrodek ale problemu nie rozwiaza |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
Mam problem z nieświeżym oddechem,pewna jestem iż nie jest to za przyczyną zębów,gdyż wszystkie zęby są zdrowe.Jednak zauważyłam,że z głębi jamy ustnej czasami wykrztuszam jakąś malutką białą bryłkę- niewiem co to jest,ale bardzo śmierdzi.I to coś,jak sądzę jest odpowiedzialne za ten nieprzyjemny oddech.Chciałabym się dowiedzieć co to jest i do jakiego lekarza powinnam się zgłosić najlepiej. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej,
ja mam to samo...tez wykrzsztuszam biale odlamki,to podobno cos z migdalkami zwiazane...tak slyszalam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Do laryngologa, IMO.
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za te biale kulki odpowiedziale są migdalki,zbadaj je i poradź się lekarza.Jeśli jest ich sporo to cos jest nie tak.
"Miałem niepowtarzalny sen, w którym odrzuciłem wszystko, co nie było mi potrzebne..." Edytowane przez Snaefridur Czas edycji: 2008-12-20 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
kochana, radze wybrac sie do lekarza
na wzdecia mozesz sprobowac espumisan bo podobno pomaga, na nieswiezy oddech najlepiej mentosy, cukierki miętowe, ale pamiętaj, ze to nie usuwa przyczyny! a to ją trzeba wyeliminować...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam cię nie mam dla ciebie dobrych wieści ja też walczę z nieświeżym oddechem a właściwie z odorem z ust. Cierpię na te chorobę już 12lat i jak do tej pory żaden lekarz laryngolig mnie nie wyleczył. Moje objawy to ciekła wydzielina spływająca po tylnej ścianie gardła, biały nalot na języku oraz nieszczęsne śmierdzące kulki wylatujące z krypt migdałów. Te kulki jak rozetrzesz w palcach to śmierdzą jak kał poprostu koszmar szambo.! Przykre jest to że na tę przypadłość choruję bardzo dużo ludzi i nikt nie znalazł antidotum na to cholerstwo. A lekarze ? no cóż przepisują co wizyta inne leki, płukanki a i tak to nie pomaga , nawet usunięcie migdałów nie da gwarancji że problem zniknie. Nie będe się tutaj wymądrzać zainteresowanych odsyłam do linka http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=989334&start=4740 tu znajdziecie wiele porad i ogrom ludzi którzy walczą z nieświeżym oddechem .Pozdrawiam i życzę wytrwałości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.