![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak pachnie diabel?
mamy zapach angel...mamy tez zapach lucipher. damian bash ; "luciper nr1" ,"lucipher nr2" "lucipher nr3" najbardziej-smoliscie i ogniscie piekielnie pachnie chyba 3 (juz nie pamietam -bo dawno temu mialem),ale dla mnie diabel i tak bedzie pachnial kozlem capem(jak ktos wie jak koza pachnie-niektuzy lubia) - to przypominam -skurzanie i kwaskowato z posmakiem skubanego na lace rabarberu-tj kozie mleko tylko mocniej -ja lubie taki zapach ....jaki to zapach ?
olejek "de sade " z kolekcji black phoenix lab -swiezo wyprawiona kozla skura z posmakiem rabarberu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak pachnie diabel?
troche tez "black xs pacorabane" dla mezczyzn pachnie takim ogniem piekielnym(fajny flakon-czarna butelka z bialymi gotyckimi literami i ruza po srodku"tu ciekawostka -chociaz jest to nowy zapach -juz w sklepach discount
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie zapach dla diabla (pod warunkiem, ze diabel jest kobieta -wampem) to:
Angel Trouble Eden EDP Black del Pozo Black Cashmere Nu YSL Organza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Diabeł pachnie tak kożlo, ale nie tak jak zwykła koza bo zwykła koza śmierdzi ale tak kożlo-potno-pizmowo.
I to jest 1 wersja mojego diabła ![]() Druga moja wyersja kozła pachnie smoła, siarką, palonym weglem, asfaltem (takim jeszcze gorącym i parującym z swiero robionej drogi). Takiego zapachu równiez nieudało mi sie znaleść choc zrobiłabym kroczka w kierunku Garage GdG pachnacego, asfaltem i smarem grafitowym z odrobiną smoły. Ostatnia wersja to uzywkami. Tanim bimbrem i papierosami. Połaczenie tego byłoby obrzydliwe dlatego na 100% nieistnieje i niebedzie istniec. Natomiast przychodzi mi skojarzenie z TAR CdG. Tar pachnie grilowanymi papierosami czyli wegiel, palony tłuszcz i palone papierosy. OCHYDA!
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
"Mój" diabeł pachniałby Dune
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jeśli diabeł ma być skuteczny musi być kobietą.
Jeśli ma kusić to ponadczasowo ( nie może pachnieć sezonówką ani limitowanką, choć wtedy pożądałoby go się także ze względu na niedostępność...).Pachnie czarną Coco Chanel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie Diabeł pachnie wyrafinowaną, zimną słodyczą...
Nie, to nie słodko-pralinkowy Angel. W tym zapachu musi być słodka krew. Musi być nuta zimna wywołującego lęk... Kiedy to będąc sam/sama w pokoju, obracasz się, wyczuwając ze strachem czyjąś obecność. Musi pachnieć seksem i rozpustą. Obłędem. Samotnością. Dzikością i zwierzęcością. Mrrr... Nie mam pomysłów na żaden konkretny zapach, niestety nie mam pamięci do tych pokręconych nazw (jako wzrokowiec zapamiętuję jedynie buteleczki). Mam jednak nadzieję, że kiedyś go znajdę...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bvlgari Black
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
myslac o zapachu diabla od razu przychodzi mi na mysl zapach spalenizny, palonej gumy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Diablica zdecydowanie pachnie Aniołem. To zapach mroczny, przerażający (przynajmniej mnie
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Diabeł? Avignonem oczywiście
![]() Siedzi nonszalancko na rąbku bogato rzeźbionej chrzcielnicy i beztrosko ogon w święconej wodzie zamacza, obserwując z uciechą 7 grzechów głównych, jak bezkarnie wpełzły do kościoła w ślad za "czcigłodnymi" duchownymi i harcują w najlepsze. Sprośnym szeptem owija się wokół uszu znużonych niewinnością dziewic, burzy kruchy spokój ambitnych, rozleniwia gnuśnych, spływa rozmazanym kleksem w modlitewne zadumanie dążących do absolutu. Diabeł musi pachniec dobrze, zalatując kozłem uwiódłby co najwyżej pastucha, a i tego dopiero po siedmiu samotnych miesiącach wśród górskich hal ![]() ![]() Tak, ze wszystkich znanych mi perfum, mroczny, groźny i natchniony Avignon chyba najlepiej pasuje do mojego wyobrażenia diabła-Wolanda. Odstręczający, pociągający i ... tragiczny ("jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro", chyba tak to leciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyzbys droga Toccato chciala pachniec jak sam diabel? ![]() ![]() taki to rodzynek z Ciebie ![]() to ja moze zastanowie sie nad tym Avignonem ![]() Edytowane przez evee Czas edycji: 2006-06-21 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Fajny temacik!!!
Najczęstrzym miejscem diabła jest narożnik świątyni, bądź jej sam środek. Zapach diabła to kadzidło, zapach starych konfesjonałów, ołtarzy, zakrystii, obrazów, tajemniczych malowideł. Proszę wejść do starej katedry, tam doskonale czuć zapach diabła, ale przede wszystkim świętości. Wśród zapachów trzeba więc szukać czegoś na pograniczu dobra i zła, to musi być odwieczna walka. Myślę, że zadanie nie będzie łatwe. Wszystkie Panie proszę o wpisywanie swoich przemyślanych propozycji. Ja osobiście przedstwię swoją po powrocie z pracy. Pozdrawiam szystkie diablice |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją diabelską nautrę najchętniej ukazałabym w obłoczku Le Baiser du Dragon - siła, słodycz, przebiegłość i wyrachowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czuję, że nie oprę się tej chęci (zwłaszcza że próbuję bez przekonania) ![]() Ponadto Twoja argumentacja dotycząca szybko zwalniających się miejsc w autobusie silnie do mnie przemawia, zwłaszcza po dzisiejszej podróży do pracy ![]() Taki to ze mnie... nie, nie rodzynek. To już podpada pod określenie: ananas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od razu pomyslałam właśnie o Bvlgari Black i Avignon.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jako najwiekszy spryciarz wszechczasów zna preferencje kazdego z nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednym słowem, żeby pachnieć jak diabeł trzeba skonstruować smród maskujący - przypominający zapach otoczenia w jakim się w danej chwili znajduje, żeby się od niego nie odróżniać olfaktorycznie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama wyobrażam sobie zapach diabła, jako zapach piekła po prostu ... chyba. Siarka, skóra, kadzidło, palone drewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Diablica pewnie Poisonem, Opium lub wspomnianą już czarną Coco. A facet... pojęcia nie mam.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Incensi Villoresi.. szary, plesniawy, mydlany, słodki, narkotyczny..chociaz ten bardziej pannie z kosą w ręku
![]() Dla Lucka definitywnie Zagorsk.... zapach zabobonu z swiatla iskierką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Diabeł? Zapewne Black Cashmere albo Dzongkha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
meski:
shiseido basala, gucci pour homme zenski: thierry mugler angel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No no, to coś dużo tych diabełków po ulicach chodzi, aż dziw że różki im (nam) nie wystają
![]() Asiu, podoba mi się Twoja teoria ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
klasycznym chance chanel, zupełnie nie wiem dlaczego ale od pierwszego 'spotkania' z tym zapachem, kojarzy mi się on bardzo przebiegle i diabelsko.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Diabeł ubiera sie u PRADY.
..może perfumuje też ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
A ja Wam mówię, że Diabeł pachnie tuberozą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.