|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Co robicie jak musicie wyjechać na jakiś czas...
... i nie możecie ze sobą zabrać koralików??
Bo ja właśnie jestem na wakacjach. Na dworze jest tak strasznie gorąco ze nie da sie nigdzie wyjść, no więc kupiłam sobie szydełko i kordonek i robię... koraliki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co robicie jak musicie wyjechać na jakiś czas...
Co jak co, ale jesli bym jechala na wakacje, gdzie wialo by nuda, to wzielabym ze soba, moze nie wszystko
ale na pewno czesc. Albo w wolnej chwili mozesz sobie poprojektowac na karteczce jakies nowosci
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Aniielico, dlaczego ja nie mogę być taka pracowita, dlaczego..?!
Co mi brakuje, czemu muszę być takim leniem śmierdzielem..?! A mi się marzy jakieś śliczne ''poncho''...
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
heheh ohh aniielico to juz choroba zawodowa
skoro caly czas myslisz o bizu jak ja wyjezdzam i jest strasznei nudno to wertuje strony gazet w poszukiwaniu natchnienia
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moje "magiczne pudełko" zabieram ze sobą. Nie jest to duży bagaż, a wieczorami będzie panaceum na nudę. A we Władysławowie zapewne mnóstwo bedzie różnego rodzaju bransolet z muszli, masy perłowej, tanich i w sam raz nadających się do rozebrania. Muszę to gdzieś szybko sobie wykorzystać.
Ponadto - jak mnie wreszcie coś natchnie - wyczekiwanie przez 2 tygodnie to byłaby udręka (choć mile spędzona na plaży). |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak jade na dzialke to zawsze biore ze soba dwa pudelka ;D bo nie jest to ciezkie, a co mi szkodzi wziac do samochodu
. I wieczorkiem sobie dlubie .Ale np za dwa tygodnie jade na dwa tygodnie do Londynu i planuje nie brac ze soba nic. Troche sobie odpoczac (btw od 2 tygodni powstrzymuje sie od zlozenia jakiegokolwiek zamowienia, zeby pieniadze wydac na tamtejsze korale xD)
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wrocilam z dwutygodiowego pobytu nad jeziorem i wzięłam ze sobą spore pudło... ale nic nie spłodziłam... po prostu ja muszę przy swoim biureczku, wieczorkiem popracować : ale kupiłam parę koralików, to przynajmniej od razu wrzuciłam do dobrych przegródek
teraz jadę na 3dni do babci i nic nie biorę. odbiję sobie w weekend. (chciałabym też sobie odbić w koralikarnio-kawiarni.. heheh )
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dość że Pracuś to i Skromniś ![]() Wbiję się w kompleksa i to będzie Twoja wina
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahaha Zrobiłam 4 pary korali Będzie fajna kolekcja. Musze tylko iśc po kolejne kolorki kordonka
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
ja za 3 dni wyjezdzam na 3 tygodnie i nie mam mozliwości zabrania ze soba sprzetu
bede musiała jakos przezyc
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A ja jadę na 6 tygodni i zastanawiam się, czy będę mieć czas na dłubanie, bo natchnienie na pewno. Pewnie zapakuję moje pudełko, jeśli mi starczy miejsca. A w upychaniu bagażu dobra jestem
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ja nie zabieram, ale ciągle oglądam się za koralikami. jak byłam w górach to kupiłam sobie minerały dość duże na wisiorki. nawet jak mama pojechała do krynicy do przywiozła mi zestaw małych kamieni (kwarc różowy, jaspis itp.)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ze mną podobnie jak z Kozą - niby nie wożę ze sobą, ale cały czas się rozglądam za koralikami i kamieniami. w mojej ulubionej miejscowości nadmorskiej gości zwykle taki kramik, handlujący biżu z kamieni naturalnych. poza biżu mają też sznury sieczek i drobnych kulek po cenach nieco tylko wyższych niż te allegrowe, a wszystko można sobie pomacać na miejscu
więc mimo że w tym roku nie mam zaplanowanego pobytu, to planuję jakiś weekendowy wyskok - żeby pozdrowić się z morzem i przy okazji wydać trochę pieniędzy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

Bo ja właśnie jestem na wakacjach. Na dworze jest tak strasznie gorąco ze nie da sie nigdzie wyjść, no więc kupiłam sobie szydełko i kordonek i robię... koraliki

skoro caly czas myslisz o bizu
jak ja wyjezdzam i jest strasznei nudno to wertuje strony gazet w poszukiwaniu natchnienia 

.
)
bede musiała jakos przezyc