![]() |
#1 |
Zadomowienie
Przekupka: 12 pkt / 100% pozyt.
|
![]() Skinlights Revlon, Essence, IB, Scholl, Iwostin, Manhattan... i inne :)
Witajcie!
![]() 2 sierpnia DOKŁADKA na czerwono! w dziale PAZNOKCIE. Spis poszukiwanych rzeczy - na dole posta Postanowiłam po raz kolejny, po długiej przerwie, spojrzeć w swoje kosmetyki. Efekt? Jak widać jest sporo takich, których nie używam... Jakiś czas temu zepsuła mi się cera, dlatego staram się ograniczyć pudry etc, stąd też pozbywam się świetnych skądinąd produktów Revlona... z innymi nie trafiłam na przykład z kolorem. A jako że niedługo będę przeprowadzać się do innego kraju, dobrze byłoby pozbyć się zbędnego balastu ![]() Może komuś się przydadzą: KOLORÓWKA 1. puder sypki Revlon Skinlights, kolor Warm Light (ciepły brązowo-miedziany) - 10g, czyli połowa oryginalnego opakowania, w pudełeczku po sypkim pudrze Oriflame. Pochodzi z wymiany ze Smokiem. Użyłam może cztery razy - czekał na lato. leci do Hexxany 2. paletka Revlon Skinlights, kolor Natural Light - także z wymiany ze Smokiem, zużycie bardzo nieznaczne (rozświetlacz ok. 20%, brązer ok. 15%, obydwa pudry - jaśniejszy i ciemniejszy - nie więcej niż 10%). leci do szauotka3. korektor Manhattan Wake Up Concealer, rozświetlający, usuwający oznaki zmęczenia - w jedynym, uniwersalnym kolorze. Płynny, z pędzelkiem, zużyłam może 1ml z ośmiomililitrowego opakowania. 4. szminka Avon Sheer Nourishment, kolor Peach Dazzle - cudny, naturalny, soczysty kolorek. Zostało jej... półtora centymentra ![]() 5. szminka Rimmel Shine Temptation Stars, kolor Diamond Lights - dość ciemny w opakowaniu, na ustach transparentny z migoczącymi drobinkami. Daje mokrą, malinową poświatę koloru, ślicznie pachnie i moim zdaniem nawilża. Również półtora centymetra ![]() 6. szminka Essence Cosnova, kolor 01 Frosted - czyli mroźny, jasny, trochę perłowy róż. Użyta tylko raz (kolor nie dla mnie, niestety), słodko pachnąca. poleci do rzyrafki 7. cień prasowany Italian Beauty, Cinema, nr 46. Jest to soczysty, limonkowy żółto-zielony. Cień jest świetny w nakładaniu, pudrowo-kremowy, miękki i intensywny. Strasznie mi szkoda, że to też nie mój kolor ![]() leci do szauotka8. mozaikowy cień prasowany Sensique nr 104 w odcieniach beżu, zgaszonego różu, zgaszonej zieleni i złotawych brązów. Użyty raz (brąz, zieleń i róż maźnięte dla sprawdzenia kolorów). PIELĘGNACJA 9. Nivea Visage, Łagodzące mleczko oczyszczające z wyciągiem z aloesu i migdałów. Do cery suchej i wrażliwej. 50%. 10. woda termalna Iwostin w wersji "torebkowej" ![]() ![]() 11. maseczka Hean, relaksująco-odżywcza, rewitalizująca z wyciągami z żeń-szenia, pędów bambusa i ryżu Inków. Sama nie wiem, po co kupiłam, ostatnio używam tylko glinek... Nowa! 75ml. 12. krem Ziaja 100% pielęgnacji do cery tłustej i mieszanej. Dotlenia, energetyzuje, delikatnie koryguje i modeluje owal twarzy. Intensywnie nawilża, poprawia koloryt i pięęęknie rozświetla. Ładnie pachnie! Zużyłam ok. 15% z 50ml. 13. krem pod oczy Miraculum Owocowy Sad. Zawiera ekstrakt z melona, nie podrażnia, delikatnie nawilża, uelastycznia skórę wokół oczu. 25ml. (użyłam go maksymalnie dziesięć razy). DOKŁADKA -> Avon Relaksujący krem na dobranoc (Relaxing Night Cream) - do każdego typu cery. Z 50ml zużyte ok. 15%. Polecam. WŁOSY 14. saszetka z szamponem koloryzującym Palette Schwarzkopf w kolorze Średni brąz, nr 17. Zachowuje kolor na 6-8 myć włosów. Brak plastikowych rękawiczek ![]() leci do szauotka15. mała buteleczka jedwabiu BioSilk firmy Farouk. Nieużywany, z kartonikiem. STOPY leci do szauotka16. krem Scholl z łoju jelenia - ma zmiękczać, wygładzać, nawilżać stopy. Ze stumililitrowej tuby zużyłam ok. 30%. PAZNOKCIE 17. Essence, Express 5000, czyli koncentrat wzmacniający paznokcie w poręcznym markerze. Użyłam go mniej niż 10 razy To wszystko, mam nadzieję, że komuś się spodoba ![]() - pudrze jedwabnym do ciała Dr. Hauschka - diamentowym scrubie do stóp Avon Foot Works - odżywce do paznokci Essence, Magic Nail Therapy - różnych kosmetykach naturalnych (kremy etc). UWAGA! Poszukuję także książek, lista w tym wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132659 Najchętniej oczywiście wymieniłabym się, w ramach możliwości, hurtowo ![]() ![]() Edytowane przez Olaola Czas edycji: 2006-08-21 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skinlights Revlon, Essence, IB, Scholl, Iwostin, Manhattan... i inne :)
Cytat:
Czy znajdziesz coś u mnei w zamian? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A może u mnie znajdziesz coś za:
2. paletka Revlon Skinlights, kolor Natural Light - także z wymiany ze Smokiem, zużycie bardzo nieznaczne (rozświetlacz ok. 20%, brązer ok. 15%, obydwa pudry - jaśniejszy i ciemniejszy - nie więcej niż 10%). 10. woda termalna Iwostin w wersji "torebkowej" ![]() ![]() 11. maseczka Hean, relaksująco-odżywcza, rewitalizująca z wyciągami z żeń-szenia, pędów bambusa i ryżu Inków. Sama nie wiem, po co kupiłam, ostatnio używam tylko glinek... Nowa! 75ml.
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2006-07-19 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
witam, czy widzisz coś u mnie za paletkę revlon lub jedwab?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=129126 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Klaudia,
przejrzałam Twój wątek, w którym moją uwagę przykuło głównie JT miętowe ![]() Niestety, palau, bisskit, Mariolu, u Was nic nie znalazłam ![]() Mariola, świetny avatarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
7. cień prasowany Italian Beauty, Cinema, nr 46. Jest to soczysty, limonkowy żółto-zielony. Cień jest świetny w nakładaniu, pudrowo-kremowy, miękki i intensywny. Strasznie mi szkoda, że to też nie mój kolor . Użyłam trzy razy. Cień pochodzi z wymiany z Agą Bil, był nowy.
Mam do wymianky: - Inglot Pro Dry&Shine, nabłyszczacz do lakieru i przyśpieszacz wysychania; 60% -2 próbki Extraordinary Avonu - różne brokaty -17 (angielski) cień prasowany turkusowy, zużycie 10%. Z wymiany ale mam już podobny - p2 (niemiecki) błękit srebrzysty cień prasowany w sztyfcie (jak szminka, ale opakowany papierkiem)-taki walec; oddam połowę (długość 1,6 cm średnica 1,3 cm) - próbki szminek Avon Ultra Moisture Rich-maźnięte po dwa razy kolory: StrawberryDelish, PaleRose, Capuccino, KnockoutPink, PlumFrost, Rose, BerryMauve ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
rzyrafko kochana, bardzo chętnie się wymienię na preparat Inglota
![]() Odezwij się, czy tylko cień na Inglota wchodziłby w grę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bardzo chetnie przygarnę cień za ten preparat
![]() Namiary wyślę po południu, bo teraz znikam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
wITAJ,
Zainteresowały mnie u Ciebie trzy rzeczy: 10. woda termalna IwostIN 12. krem Ziaja 100% pielęgnacji 15. mała buteleczka jedwabiu BioSilk firmy Farouk Znajdziesz coś u mnie w zamian? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
hej, mi się podoba :
- korektor Manhattan - maseczka Hean może coś u mnie Ci się spodoba ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=122422 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Przekupka: 11 pkt / 100% pozyt.
|
Hej!
Zajrzyj do mnie, może Cię coś zainteresuje ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Veris: zajrzałam, ale nic nie wpadło mi w oko :/ problem w tym, że staram się jakoś zracjonalizować swoje podejście do kosmetyków i nie rzucać na wszystko, co w danym momencie wyda mi się NIEZBĘDNE
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
Przekupka: 107 pkt / 99% pozyt.
|
15. mała buteleczka jedwabiu BioSilk firmy Farouk. Nieużywany, z kartonikiem
zajrzyj do mnie
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Barrrdzo interesuje mnie paletka Revlona
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Narnijkar: nic nie przykuło mojej uwagi
![]() Papiszynko, witam ![]() Puder Revlona chcę wymienić z tego powodu, który opisałam powyżej ![]() ![]() Jedyny minus tej palety to dla mnie fakt, że gdy nałoży się rozświetlacza zbyt dużo, może trochę brudzić ubranie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kurcze tylko ze ja nie mam nic z Twojej listy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Znajdziesz coś u mnie za paletka Revlon Skinlights, kolor Natural Light ?
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
a u mnie coś za . puder sypki Revlon Skinlights, kolor Warm Light (ciepły brązowo-miedziany) - 10g, czyli połowa oryginalnego opakowania, w pudełeczku po sypkim pudrze Oriflame. Pochodzi z wymiany ze Smokiem. Użyłam może cztery razy - czekał na lato.
2. paletka Revlon Skinlights, kolor Natural Light - także z wymiany ze Smokiem, zużycie bardzo nieznaczne (rozświetlacz ok. 20%, brązer ok. 15%, obydwa pudry - jaśniejszy i ciemniejszy - nie więcej niż 10%). ?? jedno z nich
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Manhattan Wake Up Concealer -znajdziesz cos?
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moj watek ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=131458 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.