|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
wyjazd na studia
dziewczynki nie mam pojecia gdzie umiescic to pytanie, wiec pisze go tu najwyzej mnie zabijecie he he
![]() Otozz wyzjezdzam w pazdzierniku na Studia z moim mezczyzna ( moze przyszlym mezem ) he he niestety te studia sa w innym miejscem wiec czeka Nas wyjazd do internantu, i tu moje pytanie czy myslicie ze uda mi sie jakos przekabacic kierowniczke internatu by zamieszkac razem z moim miskiem w jednym pokoju?? Bedziemy razem jezdzic do szkoly razem jesc sniadanie obiad kolacje razem bedziemy sie uczyc wiec dlaczego nie mozemy razem zamieszkac, czemu zaraz wszyscy musza myslec ze bedziemy tam robic niewiadomo co. A bylo by nam poprostu latwwiej, bo nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi. Radzcie !!!!
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wyjazd na studia
wiem, że w większości akademików jest taka zasada, że wspólne pokoje mogą mieć tylko małżeństwa. a czy da się to obejść? nie mam pojęcia. moi znajomi mieszkający razem w akademiku to małżeństwo, a innych razem mieszkających nie posiadam
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkałam kiedyś w akademiku z chłopakiem i nie było żadnych problemów.
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tak było w każdym razie w akademiku, w którym ja mieszkałam.Można natomiast dokonać tego nieoficjalnie . Zawsze można dogadać się i powymieniać miejscami z współlokatorami. Jest to o tyle trudne, że pokoje dla pierwszych lat są zwykle kilkuosobowe, a nie jest wcale fajnie mieszkać z chłopakiem i np. koleżanką lub kolegą z grupy . Łatwiej jest później, gdy dostanie się pokój dwuosobowy (jeśli oczywiście w danym akademiku jest to w ogóle możliwe). W akademiku UW, w którym mieszkałam była taka możliwość dopiero na 4 lub 5 roku.Jeśli już chcecie mieszkać razem, to nie łatwiej wynająć pokój w mieszkaniu studenckim?
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje wszystkim dziewczyna za odpowiedzi, tylko wszyscy piszecie o akademiku a ja bede mieszkac w internacie, bo w miescie gdzie bede studiowac ( sieradz ) nie ma akademika . Pozdrawiam
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
moja mama jest kierowniczka akademika i nie robi problemow jak pary chca mieszkac razem, jedyny warunek to pisemna zgoda rodzicow. mysle, ze to wszystko zalezy tylko i wylacznie od dobrej woli kierownikow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

. Zawsze można dogadać się i powymieniać miejscami z współlokatorami. Jest to o tyle trudne, że pokoje dla pierwszych lat są zwykle kilkuosobowe, a nie jest wcale fajnie mieszkać z chłopakiem i np. koleżanką lub kolegą z grupy
. Łatwiej jest później, gdy dostanie się pokój dwuosobowy (jeśli oczywiście w danym akademiku jest to w ogóle możliwe). W akademiku UW, w którym mieszkałam była taka możliwość dopiero na 4 lub 5 roku.