|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Bardzo podrażniona, "spalona" cera po Acnosanie
Witam
![]() Kochane ratuuujcie. W zasadzie to rzadko wyskakują mi większe pryszcze, ale wczoraj zauważylam że wyskakuje mi jakiś pod nosem ( hrrrr nienawidze takich). Przyłożyłam Acnosan i trzymalam go jakieś 20 min. ![]() Teraz mam straaasznie podrażnione, spalone i w ogóle :/ Duża, sucha czerwono - różowa plamaa :/ Jest calkiem wysuszona więc nie moge tego nawet korektorem przykryć. Ja to zdolna jednak jestem ![]() Zastanawiam się czym to posmarować. Może tłusty krem ( masc z wit A) Krem Nivea masc na oparzenia sloneczne ( Dermosan) ![]() P.S. Acnosan jest na bazie alkoholu.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O Matko Boska !
Posmaruj to maścia z witaminką A+E, albo pantenolem. Troche to potrwa zanim skóra się zregeneruje. Spróbuj jej teraz nie podrażniać niczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze być jeszcze jakiś lagodzący krem dla dzieci
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Raczej nie kremem Nivea, masc z witamina A powinna byc dobra, ale pewnie jeszcze przez pare dni bedziesz sie leczyc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jak miałam kiedyś podrażnioną skórę po takim ogromnym wyciśniętym pryszczu i nic na niego nie pomagało to użyłam tego:
http://www.antyseptyk.neostrada.pl/spray.html dzięki temu spray'owi szybciej mi sie goiło. może i Tobie pomoże. zastanawiam sie teraz by go nie użyć bo w sumie też mam suchy "placek" na twarzy, a zupełnie zapomniałam że mam ten spray a już długo sie męcze bysie pozbyć tej suchej plamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jakiś krem dla dzieci
![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja zauważylam,że takie coś najszybciej się goi kiedy zostawi się to w spokoju,nic nie nakłada i nie dotyka
![]()
Edytowane przez olenkaaa_1 Czas edycji: 2009-03-20 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może by tak posmarować Tribiotykiem albo Detromecyną ? Pomóóóóżciiiiie nooooooo ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,1207314 bo ja tego sprayu nie kupiłam tylko od babci dostałam, a ona to też dostała na stoisku zielarskim. jezeli jesteś z warszawy, to Ci powiem że w Uniwersamie na pradze południe ![]() ale zapewne dostaniesz go w każdym zielarskim sklepie i może w aptece. ---- a to moje suche na twarzy smaruje od wczoraj kremem nivea soft i znika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie ryzykowała... Wszystkie te srodki antyseptyczne zawierają alkohol, który podrażnia i wysusza. Smaruj to pantenolem i najszybciej sie zagoi. Tribiotic i detreomycyna są zbędne jeśli nie ma stanu zapanego. Im mniej sie będziesz z tym bawić tym szybciej się zagoi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
KWC
|
sudocrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
aniielica ma rację
Edytowane przez olenkaaa_1 Czas edycji: 2009-03-20 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
popieram ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Chyba mamy podobny problem madmłazel_chanell.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec dziewczynki nie radze Wam uzywac czosnku do zwalczania pryszczy. Aaaaa i madmłazel_chanell powodzenia w leczeniu tego podraznienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
polecam panthenol w kremie lub piance albo krem bambino
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Mi na szczęscie juz jakies 3 dni temu zeszlo. Znaczy oderwal sie jakby strup i zostala ladnie zagojona skóra. ![]() Ufff ... co za ulga. ![]() Wspolczuje Ci baaardzo ![]() Mam nadzieje ze tobie tez sie to wyleczy tak szybko jak mi. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rowniez pozdrawiam w ten jakze deszczowy dzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.