|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wielbicielki Noa Cacharel - łączcie się![]() Czy wile z Was lubi te perfumy?Ja je wrecz uwielbiam, zuzulam juz wiele flakonow tego cudu ![]() ![]() Uzywam tych perfum zarowno w lecie, jak i w zimie.Pieknie sie rozwijaja.Raczej nie uzywam ich na nocne imprezy, mysle, ze sa na to zbyt delikatne ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytania: 1.Co Wy sadzicie o tym zapachu? 2.Co sadzi o nim Wasz TZ oraz otoczenie, z jakimi uwagami sie spotkalyscie? 3.Na jakie okazje uzywacie tych perfum i ile flakonow zuzylyscie? Ufffff, to chyba wszystkie pytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielbicielki Noa Cacharel-LACZCIE SIE
Ja co prawda nie odpowiem na pytania bo nie miałam jeszcze nigdy flakonika z Noa Cacharel. Przepraszam, miałam raz. Kupiłam używane na Allegro, ale zapach był zepsuty, żółty i wylądował w koszu. Niemal od zawsze zastanawiam się nad tymi perfumami i chciałabym je wreszcie kupić. Miałam kilka próbek, zakupionych własnie na Allegro, ale szybko je zużyłam. Jedną na poprawiny po weselu i cudownie się z tym zapachem czułam. Jest otulający, na wskroś dziewczęcy. Kojarzy mi się ze zwiewnymi kreacjami, tak byłam ubrana, rozwianymi włosami. Noa jest sliczna. Pamiętam jak kiedyś wracałam z uczelni, w zimie i szła dziewczyna która intensywnie pachniała Noa. Pamiętam że niuchałam za nią nieprzywoicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie ten zapach podobal
![]() Zbieralam za nie komplementy ( zarowno od mezczyzn, jak i kobiet ) Uzywalam ich w ciagu dnia, wlasnie do pracy, dodawaly mi dyskretnej elegancji ![]() Zuzylam tylko jeden flakonik ( 100 ml ), i na razie do nich nie powroce, bo zaczelam ``polowac`` na zapachy trudno dostepne, a tu, gdzie mieszkam, stoja w kazdej perfumerii. Bardzo milo je wspominam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Noa to faktycznie przepiękny zapach
![]() Sięgam po te perfumy raczej latem - cudownie rozwijają się na rozgrzanej skórze. Zgadzam się, że z racji swojej delikatności pasują raczej na dzień. Używam także żelu pod prysznic i kremu z brokatowymi drobinkami - fantastycznie mieni się w słońcu. Noa to dla mnie przewrotne połączenie zmysłowości i świerzości. Zmysłowość w niej nie jest nachalna a świerzość nie jest banalna (tak jak w przypadku zapachów cytrusowych lub moskich) Noa kojarzy się bardziej z kremikiem dla niemowląt połączonym z odrobiną kadzidełka (delikatnego jak piórko! ![]() Nie podoba mi się tylko wersja edp - jest jakaś taka pieprzowa, według mnie to zupełnie inny zapach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Widze ze kazdej z nas podoba sie ten zapach ale kazda inaczej go pojmuje. Mnie Noa zarazila kolezanka i od tamtej pory jest to moj ulubiony zapach. Z tym ze uzywam go przede wszystkim zima, nie wiem dlaczego ale kojarzy mi sie z cieplym, welnianym swetrem, to zapach w ktory mozna sie "opatulic"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dołączam do klubu zwolenniczek Noa i chociaż dawne to dzieje, kiedy byłam w niej zakochana po uszy, to jednak czasem lubię zaaplikować psik z flakonika w którym ostało się z 5 ml
![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. TŻ nie komentował, więc jakoś specjalnie się nie zachwycił. W pracy koleżanki podziwiały opakowanie ((perła ![]() 3. Używam ich na codzień - zużyłam jakieś 50 ml od maja zdaje się |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja też, ja też!!! Uwielbiam! Co prawda zdradzam ją czasem , ale zawsze wracam
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pare lat temu bardzo lubiłam i używałam Noa edp - ta wersja chyba różni się dość znacznie od klasyka - chyba, bo zapachu klasyka niestety nie pamiętam, mimo tego, że wąchałam kilka razy i nawet dostałam kiedyś minaturkę. Muszę sobie przypomnieć
![]() Dla porownania nuty: Noa edp - Brzoskwinia, Śliwka, Frezja Mech dębowy, Drzewo sandałowe, Peonia Białe piżmo, Irys, Paczula Noa edt - Brzoskwinia, Śliwka, Frezja, Nuty zielone Konwalia, Róża, Jaśmin, Ylang-Ylang Drzewo cedrowe, Drzewo sandałowe, Wanilia, Tonka Mam same miłe wspomnienia zwiazane z tym zapachem, był bardzo ciepły, otulający, kwiatowo - drzewny, jakoś tych owocowych nut z pierwszej fazy nie zakonotowałam, dobrze się w nim czułam. Otoczenie reagowało chyba pozytywnie, bo nikt ode mnie nie uciekał i usłyszałam kilka komplementów ![]() Używałam tego zapachu na codzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Aneks do wypowiedzi Jesebel
![]() Noa EDT- w głowie ma pączki czarnej porzeczki, które nadają delikatnie kwaskowy aromat- podobne nuty są wyczuwalne w Celine Femme, My couture, z innych nut w nucie głowy góruje kolendra. W sercu wyraźnie czuć piwonię- odrobine złagodzoną óżą i jaśminem, ale to jednak piwonia, z kolei w bazie wyczywalne są kawa i kadzidło oraz piżmo(podobny układ jak w Lacoste tyle, że bez kawy).
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja tez uwielbiam ten zapach,choć nigdy nie było i nie będzie mnie stac na niego...Dobre Dusze staja na mojej drodze i ofiaruja mi odlewke
![]() ![]() ![]() ![]() Zaczelo sie od powąchania go w perfumerii(pierwszy raz bylam w perfumerii,w dalekim miescie,bo mieszkam na wsi)...od razu podbil mi serce.i na tym wachaniu sie skonczylo..niedoscignione marzenie ![]() Zapach tajemniczy-z jednej strony "otulający" taki cieply i przytulny...a tu z drugiej strony delikatna bryza,jak swieżo strącona rosa o poranku...... Przepieknie sie roziwja na skorze,zaleznie od nastroju,od temperatury otoczenia ![]() ![]() ![]() Mój Mąż go uwielbia...i zawsze mi mowi,ze pieknie pachne...a to tylko dzieki Wspanialym Wizazankom ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Również życzę autorce postu spełnienia marzenia o posiadaniu własnego flakonika. Musisz miła Narnijkar wpisać się do wątku aktualna lista marzeń - on bowiem ma moc sprawczą ![]() A ja Noa jeszcze nie wąchałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Juz sie wpisalam..Dziekuje
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A ja Noa jeszcze nie wąchałam
![]() ![]() Ja wąchałem, dla mnie osobiście jest banalny, taki bezpłciowy, kwiatowy ulepek, ale ja lubię raczej zdecydowane, intensywne wonie...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
naprawde zastanawia mnie fenomen tego zapachu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
CheChe, rzeczywiscie gusta sa rozne.Zaskakuje mnie to, ze wyczuwasz w nim jakies kwasne akcenty i ....ludzki mocz;oJa tam czuje same slodkosci, delikatnosci i powiewnosci
![]() Po prostu olej go sikiem prostym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ufff! Ulzyło mi bo już myślałam ze ze mną jest coś niewporzadku. NOA jakoś nie zabardzo mi sie podoba. Za kwiatowa i ciut przyduszająca. No i fakt ma jakięs pierwsze nuty drazniące aczkolwiek mi sie one z "siuśkami" nie skojarzyły
![]()
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym bądź razie papierek pachnie całkiem nieźle ![]() ![]() Noa wydaje się być takim białym, kwiatowo-kremowym, delikatnie pikantnym i nieco słodkim zapachem i tak jak zauważyła Eenax może trochę przyduszać. Ja akurat lubię taki efekt, ale... No właśnie, gdyby Noa nie była tak mdła... Może kiedyś sprawdzę ją na skórze. Nie spodziewam się wtedy wielkich emocji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
wiecie, mnie od razu po psiknieciu przyszedl na mysl ten ludzki mocz, ale nic nie powiedzialam, zeby nie zniechecac, i dalam mamie do powachania. Zgadnijcie co powiedziala? ze jakis taki kwas, jakby siki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
A tak na serio to wąchałem ten zapch dziś. Wygrzebałem jakąś próbke od kuzynki, jakas resztka tam była i zapch mnie sie kojarzy dziwnie Sory, za skojarzenie, ale mnie Noa zalatuje na serio jakims pieknym kwiatem, ktory zostal zbeszczeszczony przez jakiegos psa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.