![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Zapuszczamy włosy
Wiem, że jest już wątek na temat wspomagaczy zapuszczania, ale chciałabym zapytac o sam proces. Od kiedy zapuszczacie włosy, jak długie już macie, jak krótkie miałyście, jak Wam idzie, które to juz podejście
![]() Ja mam teraz wystrzępione włosy do połowy szyi z grzywką do brwi. Gdy zaczęłam zapuszczać były krótkie na jakies 5 cm. Zapuszczam chyba setny raz z rzędu, za każdym razem udawało mi sie zapuścić co najwyżej do ramion, później ścinalam, przez jakiś czas nosiłam krótkie i znowu zapuszczałam. Mam nadzieję, że tym razem lepiej mi pójdzie. ![]() A jak jest u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy
Mam wlosy wycieniowane na calej dlugosci, gdzies tak z dlugosci siegajacych do ramion oraz,,,,beznadziejnie krotka grzywke na boku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musimy sie wszystkie zmotywowac i nie dac sie nozyczkom ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wątek jak najbardziej dla mnie
![]() ![]() Ostatni raz byłam u fryzjera pod koniec czerwca,i mam wycieniowane włosy na całej długosci,sięgające troszke za ramiona,a marzą mi sie włosy za łopatki. Mam nadzieje,ze wątek sie rozwinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No to ja sie przylaczam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5 |
Rozeznanie
|
Więc ja mam dość niestandardowo obcięte włosy, tzn: z tyłu dość długie pasmo, bo na sięgają do łopatek, z kolei przód wygląda fatalnie jest nieproporcjonalnie obcięty do tyłu (tak nie miało być, ale najwyraźniej p. Fryzjerka bardzo wczuła się w rolę damy z nożyczkami). Te przednie włosy stykają się z linią idącą od brody i dodatkowo mam grzywkę od czubka głowy
![]() ![]() ![]() ![]() Włosy zapuszczam od 2 latek, ale za każdym razem nie mogę oprzeć się pokusie lekkiego ścięcia. Niestety rok temu, gdy włosy miały już dość pokaźną długość fryzjerce chyba za bardzo trzęsły się rączki i nieźle mi je skróciła... Za każdym razem, gdy spojrzalam w lustro to zaczynałam płakać.. Ale jakoś pozbierałam się i od tego czasu staram sie zapuszczać. Włosy podcinam rzadko, zazwyczaj ograniczam się do grzywki bez której ani rusz ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości ![]() Razem dziewczyny damy radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
O ja tez zapuszczam włosny poraz n-ty
![]() ![]() ![]() Buziaczki ![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
No to was zmotywuję : największym bogactwem młodziutkiej dziewczyny są piękne długie włosy.Nie ma chłopaka, któremu by sie to nie spodobało. Wypielęgnowane długie włosy dodaja uroku kazdej dziewczynie: ładnej i ładniejszej, chudej i mniej chudej.Jeśli są odpowiednio gęste zapuszczajcie bo....no własnie ile lat tej młodości ?Po 30-stce to już tak róznie bywa z tym doborem długiej fryzury do stylu, pracy i ubrania.Wiec zapuszczajcie, bo włosy troche rosną a efektem trzeba się nacieszyć !
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i mam juz wloski do lopatek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
"jednak po pamietnej wizycie u fryzjera (zamiast 2-3cm obciela ok 10
![]() ![]() tak samo wygladaly moje poczatki z zapuszczaniem.. tylko u mnie nie bylo to 10 cm tylko chyba nawet z 15.. mialam ladne wloski do ramion i u fryzjera chcialam sobie koncowki podciac i co? wrocilam do domu z wlosami scietymi do ucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie 'zapuszczajace' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja tez cały czas zapuszczam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
aj...
i ja zapuszczam.najbardziej irytują mnie "schody" na głowie-zarośniete cieniwoanie układa sie dramatycznie!;( moja dlugosc:do ramion.sama nie weim czy aby nie sciac ich na równo tzn.do najkrotszej warstwy .. ??? popatrzcie na tą fote B] p.s jak zakręcić tak kudły? ![]() ![]() sciskam |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
lipiec na maksa!!! :)
|
ja też zapuszczam, bo wymarzylam sobie fryzurke calkiem inna niz obecna
![]() teraz mam wlosy tak sciete, ze przod jest krotszy niz tył, a marzy mi się odworotnie ![]() tragedia!! poza tym są pocieniowane po całej dlugosci, wywijaja sie, wygladaja na zniszczone, nie ukladaja sie ![]() nie wiem jak to zniose ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
przyłaczam sie do zapuszczających
![]() ![]() Teraz mam włosy wycieniowane, w najdłuzszym miejscu z tyłu sięgaja łopatek, w najkrótszym z przodu połowy szyi Póki co plan jes na długie choc nie wiem jak długo wytrzymam. na pewno tak długich jak miałam już nie chcę. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Lubię sama bawić się w panią fryzjerkę, szperać we włosach, układać, nakładać, wywijać, spinać, wykrecać itp.
10 m-cy temu postanowiłam "zapuścić" włosy.. tak jak mój fryzjer zalecił - chodzę co połtora m-ca na krótkie pielęgnacyjne podcięcie włosów. Chcę wytrwać do wysokości dupki ![]() ![]() Obecna długość włosów: poniżej ramion, jedno pasmo sięga do łopatek. Ps. zalecam częstsze (przynajmniej raz na dwa m-ce) ściananie włosów co je znacznie wzmocni.
#15 |
Zadomowienie
|
To ja się do Was przyłączam dziewczyny
![]() ![]() Kiedyś, lata temu, miałam króciuteńkie włoski wycieniowane na całej długości z pazurkami. Ale to było tak dawno temu, że samego procesu zapuszczania nie pamiętam... W każdym razie, już nie mogę się doczekac aż będą miały długosc, która pozwoli na zrobienie z nich czegoś fajnego ![]() Dołączam fotki swoich "fryzur". Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam zapuszczać mniej więcej rok temu. Potem około listopada poszłam do fryzjerki na "minimalne ścięcie końcówek", a ona... ścięła mnie na krócej, niż miałam przed rozpoczeciem zapuszczania!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A kiedyś miałam włosy za tyłek, kto by pomyślał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
ja zapuszczanie zaczłam również rok temu, gdy fryzjerka zrobila z moimi włosami cos okropnego, mialam je mocno wycieniowane, najdłuższe siięgały trochę za ramiona, teraz chodze podcinać końcówki i grzywkę i włosy mam juz do połowy plec
![]() ![]() ![]() DZIEWCZYNY TRWAĆ W SWOICH POSTANOWIENIACH I ZAPUSZCZAĆ WŁOSY ;D dłuuugie włosy są sexi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
moje włosy maja prawie 60 cm <jupi> ale zapuszczam jeszcze tak z 12 cm i mi juz wystarczy(mysle ze za rok bede miała juz takie jak chce), zapuszczam od 3,5 roku(od długości może 5cm) ,w tym raz je obciełam jakies 5 cm, a raz tylko końcówki ale to był milimetry...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
od czasu kiedy 10 lat temu z włosów do pasa (;() obcięłam na zapałkę nie udało mi się zapuścić dłuższych niż do ramion.
miesiąc temu już były do końca szyi - i je znów obcięłam. teraz planuję je tylko wyrównywać, zobaczymy ile wytrwam. niestety moje włosy (mimo, że ostatnio się sypią jak puch z poduszki) są ciężkie i trudne w codziennym zyciu. jak są dłuższe niż za ucho zlepiają się w smętne strąki a mi brak cierpliwości, żeby je układać lub robić z nimi cokolwiek. fryzjerzy sobie z nimi też nie radzą ![]() ciekawe czy teraz mi się uda. btw. polecam picie maślanki lub kefiru - ok litr dziennie - moja mama tyle pije, ma włosy do pasa..rosną jej w tempie ok 2 cm na miesiąc, czasem wiecej.
#20 |
Raczkowanie
|
ja zapuszczałam zeby miec m wiecej włoski jak Ashlee Simpson ale od kiedy moja siostra stwierdziła ze wygladam jak topielica (i sama zauważyłam ze mi sie nie układaja) sciełam je troche za ramiona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ![]() No to dziewczyny, musimy wspierać się nawzajem. ![]() ![]() Niedawno kupiłam Dermenę i Wax - widze, że włosy są mocniejsze, ale na większe efekty będę musiała poczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie, wiele dziewczyn zaczelo zapuszczac, po nadgorliwych fryzjerkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
mi zawsze fryzjer obcinał tyle ile chcialam
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
ooo.to jest fakt.
byl czas kiedy przyszłam do fryzjerki podciac koncowki miich wlosow do rfamion a wyszlam z grzybkiem za ucho!placz,lament i histeria... skonczyło sie na tym że lukiem omijam zakład "awanagrda",i podjęlam wyzwanie zapuszczania : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak samo! Było to rok temu! Od tego czasu włosy urosły mi 2 - 3 cm ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
To ja tez sie dołanczam do "zapuszczalskich"
![]() Mam wlosy bardzo wycieniowane, najkrotsze do polowy glowy, a najgluzsze kosmyki gdzies do konca szyi ale jeszcze ramion nie dotykają ![]() Aktulanie mam na glowie bardzo duzo kolorow, sprany braz, pasemka rudosci i starego blondu plus odrosty naturalne ![]() Teraz mam nadzieje ze tak do wrzesnia/pazdziernika wlosy podrosną do żądajej dlugosci, zafarbuje je na jakis ladny naturalny kolorek i bedzie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
noo ja zapuszczam i zapuszczam... i coś mi nie idzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
nooo ja zapuszczam od jakichs 3 lat, ale cięzko mi idzie i co rusz jakis szatan mnie podkusza zeby znow sciąć
![]() obecnie mam juz długie jak na siebie bo z tyłu mam juz jakies 6 cm a z przodu(u góry)ok 3.....no i grzywka ma 1 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Ja tez zapuszczam włosy ale...jakoś niebardzo mi to idzie.Włosy miałam krótkie takie całkiem i taka ryzurkę nosiłam bardzo długo.Teraz już trochę odrosły ale mam fryzurę a'la garnek na głowie i nijak nie potrafie przejść tego etapu.Jak tylko mam gorszy dzień i spojrzę w lustro idę do fryzjera i znowu krótsze.Ostatnio byłam podcięłam tylko końcóweczki i zapuszczam to postanowione
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Pocieszę Was kochaniutkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.