| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzêdzia | 
|  2006-08-20, 14:23 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-08 
					Wiadomo¶ci: 6
				 | Poszukiwana bardzo dobra br±zowa farba.

Potrzebuje naprawdê bardzo pilnie dobrej br±zowej farby. Stosowa³am ju¿ ró¿ne farby (np. Garnier 100% color) ale wszystkie siê zmywaj± bardzo szybko i znowu widaæ mi rozja¶nione od s³oñca w³osy (prawie ¿e blond) których za nic w ¶wiecie nie udaje mi siê pozbyæ... Z góry dziêkujê    | 
|     |   | 
|  2006-08-20, 15:48 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Kraków 
					Wiadomo¶ci: 33
				 | 

Dot.: Poszukiwana bardzo dobra br±zowa farba.

Proponujê Loreal Casting!! Nie jest to co prawda farba, tylko szampon, ale mnie utrzymuje siê ju¿ 2 miesiace i nie zapowiada siê na to, ¿e kiedykolwiek siê zmyje  Dodam, ¿e mia³am w³osy rozja¶niane kilka razy gêstymi pasemkami i my¶la³am, ¿e niczym nie uda mi siê ich zakryæ. Najpierw kupi³am farbê Schwarzkopf ciemny blond, bo wydawa³o mi siê, ¿e farba jest trwalsza i lepiej przykryje pasemka ni¿ jakikolwiek szampon. I pud³o. Mialam okropny nijaki kolor i wyrazne przeswity jasnych wlosow (z odrostami) . Okropnosc. Kupilam Loreal Casting kolor jasny br±z  i wyszlo super. W ogole nie widac pasemek, wlosy nie sa zniszczone, a kolor jest naprawde ladny. Uwaga: na poczatku wyszedl ciemniejszy niz sie spodziewalam, ale po kilku myciach "spral" sie do tego oczekiwanego  Podobno zawsze wychodzi troszke ciemniej, a pozniej jest ok  Polecam jeszcze raz! | 
|     |   | 
|  2006-08-20, 19:49 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 
					Wiadomo¶ci: 70
				 | 

Nika mam dokladnie ten sam problem ostatnio u¿ywa³am wella decore ale ta farba niestety tez mi zeszla   
				__________________ Na krawêdzi snów w fantazjach które nie po to s± aby siê spe³niaæ.... | 
|     |   | 
|  2006-08-20, 21:57 | #4 | 
| Podró¿niczka Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: P'boro 
					Wiadomo¶ci: 9 398
				 | 

Polecam z Joanny Naturie, bardzo dobre farby, ktore nie splukuja sie szybko i maja ladne odcienie brazu i mojej ukochanej czekolady    | 
|     |   | 
|  2006-08-21, 09:18 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
					Wiadomo¶ci: 4 369
				 | 

tak Joanna Naturia dobre farby   sama sie caly czas nimi farbuje  palon± kawa     
				__________________ Ju¿ Pani Licencjat 5-ty rok na Wiza¿u    teraz sie MaGistRuje                                                                            DUKAM   | 
|     |   | 
|  2006-08-21, 10:06 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 
					Wiadomo¶ci: 83
				 | 

Bezapelacyjnie Loreal Casting-jest najlepszy !!!! i co wazne, kolor jest naturalny,super d³ugo trzyma sie na w³osach,bez zmian.Przerobi³am juz chyba wszystkie farby na rynku i ta daje mi 100% satysfakcji.W³osy niezniszczone i b³yszcz±ce,¶wietna od¿ywka.U¿ywam ciemny br±z,wychodzi bardzo ciemny.W Rossmanie p³acê ok 15 z³.Polecam.

| 
|     |   | 
|  2006-08-21, 13:59 | #7 | 
				 | 

Dziekuje bardzo za doradzenie    | 
|     |   | 
|  2006-08-21, 14:32 | #8 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Bytom 
					Wiadomo¶ci: 1 295
				 | 

Cytat: 
  mozecie cos wiecej poiedziec o nim?jakie sa brazy? 
				__________________ D   | |
|     |   | 
|  2006-08-21, 15:55 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: z komputera 
					Wiadomo¶ci: 278
				 | 

A ja proponuje palette ciemna czekolada (24 mycia ale ja myje w³osy codziennie a i tak kolor nie blednie tylko musze farbowac odrosty co miesiac bo mi szybko wloski rosna  ) albo palette ciemny braz (farba) u mnie wychodza bardzo ciemne prawie czarne a mam trudne wlosy (brazowe naturalne ale zawsze jak zafarbowalam inna farba to mi sie robily rude po 2 tyg.) wiec twoje tez sie powinny zafarbowac. pozdro   | 
|     |   | 
|  2006-08-21, 18:22 | #10 | 
					Wiadomo¶ci: 4
				 | 

U¿ywam Safiry firmy Wella jest ¶wietna, niestety do¶æ droga, ale nie kosztuje znowu tak wiele! I co najwa¿niejsze je¶li zale¿y Ci na d³ugotrwa³ym blasku to najlepsza farba dla Ciebie! Przetestowa³am wiel ró¿nych farb do w³osów L'Oreala, Wella Decore, Wella Welaton, Garniera, Palette, Brilliance Schwarzkopfa, jednak od ponad roku u¿ywam tylko Safiry! ¦wietnie ³apie, kolor wychodzi jednolity, nie zmywa siê no i jest od¶wie¿acz, chocia¿ i bez niego w³osy d³ugo siê b³yszcz±!

| 
|     |   | 
|  2006-08-22, 13:16 | #11 | 
				 | 

Zdecydowanie ani wella wellaton ani garnier nie sa dla mnie   Zaraz sie "spiera" i zamiast brazowych wlosow mam prawie ze blond :/ Po tylu wymienionych przez was farb bede musiala sie zdecydowac na konkretna  ale przynajmniej dzieki wam mam juz jakies rozeznanie w najlepszych brazowych farbach  Napewno kiedy wybiore napisze czy jestem zadowolona ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | 
|     |   | 
|  2006-09-18, 23:09 | #12 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Warszawa 
					Wiadomo¶ci: 578
				 | 

L'oreal ale prefference bardzo dobre fary - deliatne dla w³osa,a kolorek wyhodzi jak na opakowaniu. no i nie wspomne juz o odzywce -megapaka i extra, dla samej odzywki sie oplaca cena okolo 20zl 
				__________________  Nie nale¿y myliæ prawdy z opini± wiêkszo¶ci...   | 
|     |   | 
|  2006-09-19, 08:52 | #13 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Kraków 
					Wiadomo¶ci: 361
				 | 

[/B] Cytat: 
   Jako ¿e ja przetestowa³am ju¿ wszystkie firmy br±zuj±ce to zrobiê ranking  1. Wella Safira (orientalna czekolada w moim przypadku)- która¶ dziewczyna zachwala³a, a dla mnie pora¿ka tysi±clecia. Jedyna zaleta- ³adnie pachnie. Teraz wady - zmywa siê z prêdko¶ci± ¶wiat³a, od¶wie¿acz koloru jest super - ale jak siê chce fajne wygl±daæ jdnego wieczoru  - zmywa siê ju¿ przy pierwszym myciu i to w 100%. No i cena - towar calkowicie nieadekwatny do ceny niestety. Podsumowuj±c nigdy ju¿ nie kupiê. 2. Decore - nawet w miarê ok, troszkê mnie uczuli³a, skóra mnie pali³a, ale krtko. Kolorki ³adne wychodz±. Mialam aksamitny br±z. 3. L'oreal prefference- jedyna farba, która w ogóle nie podra¿ni³a mi skóry. Mia³am wszytskie br±zy z tej serii  polecam 4. L'oreal casting - równie¿ polecam, wydaje mi siê, ¿e jest bardzo ³agodny, zmy³ mi siê zgodnie z planem, nie mia³am ¿adnych wpadek 5. Szamponetki Marion - czekoladowy br±z - pora¿ka totalna. Po niej i po sunsilku do br±zu mia³am jedyne w ¿yciu ko³tuny na g³owie  Za Chiny Ludowe nie mog³am rozczesaæ w³osów. A jak mi siê ju¿ uda³o to by³y okropne, matowe i brzydkie  Pora¿ka. 6. Palette - mialam tylko szampon koloryzujacy czekoladowy br±z - wrazenia opisalam w innym w±tku...powiem tyle...bardzo nieciekawe  Skóra g³owy swêdzia³a mnie przez tydzieñ...no i juz siê powinna zmyæ, jako¶ nie widaæ aby siê zmywa³a   hmm...opisalam chyba wszystko co mia³am br±zowego na g³owie  je¶li cos mi siê przypomni to dopiszê  mam nadziejê, ¿e moja szczera krytyka Ci pomog³a w czym¶   | |
|     |   | 
|  2006-09-19, 08:58 | #14 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Kraków 
					Wiadomo¶ci: 361
				 | 

Cytat: 
 Zgadzam siê, te odzywki s± super  ja uzywam ciagle i mam zapas chyba w 6, moja mama tez uzywa prefference'a wiêc ci±gle sa w domu nowe  ju¿ nawet mysla³am czy na allegro nie wystawiæ   | |
|     |   | 
|  2006-09-21, 19:23 | #15 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Kraków 
					Wiadomo¶ci: 235
				 | 

Cytat: 
  jestem chlodnym typem i chcialam znalezc dla siebie jakis fajny chlodny braz najlepiej z Joanny?? Moze ktoras z was takim farbowala?   | |
|     |   | 
|  2006-09-21, 21:01 | #16 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
   casting na moich wlosach spral sie bardzo szybko, ciemny braz wlasnie. | |
|     |   | 
|  2006-09-21, 21:25 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: cozy place 
					Wiadomo¶ci: 4 996
				 | 

Przetestowa³am chyba 95% farb na rynku, ale idea³u nie znalaz³am   Casting jest dobry i ³agodny dla w³osów, niestety posiada chyba tylko 2 odcienie br±zu, z których ¿aden mi nie odpowiada Safira - szmira! Orientelna czekoladda wysz³a mi rudawa i raczej do¶æ jasna jak na czekoladê, a ten pseudood¶wie¿acz koloru, to nie wiem czemu ma s³u¿yæ... Palette - wszyscy tr±bi± jak to niszczy w³osy, chcia¿ kiedy u¿ywa³am, nie zauwa¿y³am, ¿eby niszczy³a bardziej ni¿ inne. L'oreal Feria - teoretycznie ³adne kolory, ale odk±d kupi³am sobie do¶æ intensywny kolor (taki bordo, juz nie pamiêtam nazwy), a nie wyszed³ mi na w³osach nawet jego cieñ, omijam te farby szerokim ³ukiem. W sumie najlepiej siê sprawuje Wella Decore i Viva i na razie ich u¿ywam | 
|     |   | 
|  2006-09-22, 15:31 | #18 | 
				 | 

Jak narazie kupi³am sobie Casting i jestem bardzo zadowolona jednak jesli sie zmyje szybko tak jak mowicie to napewno siegne po prefference (po tylu dobrych opiniach) ^__^

| 
|     |   | 
|  2010-09-05, 17:54 | #19 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Gdzie¶landia 
					Wiadomo¶ci: 11 474
				 | 

Poszukuje jakiejs ciemnej brazowej farby ktora z czasem nie bedzie schodzila jako rudy. Mozecie cos polecic   | 
|     |   | 
|  2010-09-26, 17:10 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: £ód¼ 
					Wiadomo¶ci: 882
				 | 

Wellaton Jasny br±z 5/0 lub ¦redni br±z 4/0 - wychodz± piêkne, ch³odne odcienie br±zu i nie schodz± na rudo. Bynajmniej ja o takich przypadkach nie s³ysza³am.    | 
|     |   | 
|  2010-12-19, 22:45 | #21 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-03 Lokalizacja: Rzeszów 
					Wiadomo¶ci: 10 537
				 | 

Pomó¿cie mi: nie wiem czy w dobrym w±tku pytam?    Farbowa³am w³osy w³a¶nie na br±z w pa¼dzierniku, farb±, która by³a w limitowanym opakowaniu (kupiona w Rossmanie) i za cholerê nie mogê znale¼æ jaka to by³a farba      Opakowanie takie czerwone z serduszkiem. Co¶ by³o napisane, Twoje ukochane kolory czy co¶ takiego. Czy to by³a Londa, Garnier, Palette, Wella czy kto tam wie???? Ratunku!!! | 
|     |   | 
|  2010-12-20, 22:37 | #22 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-12 
					Wiadomo¶ci: 5
				 | 

Hej wiecie gdzie mozna kupic ta farbe  http://www.depend.se/admin/picture/20070914112115.jpg | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe w±tki na forum Fryzury i styling | 
|  | 

| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

Julka
 Julka

¦lub
 ¦lub Pati
 Pati