Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-20, 19:03   #1
aniielica
Zakorzenienie

Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:)

Tak jak w temacie. Co robicie? Pracujecie, studiujecie, uczycie się? Jakie macie hobby? Jaką pasję? Co lubicie robić? Itp, itd
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 19:35   #2
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Dot.: Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:)

ja studiuję i pracuję, a za 3 i pół godziny jadę nad morze
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 19:45   #3
joanna_k
Joanna d'Moder

ja jestem na stażu,a pozatym jak nie tworzę,to czytam to forum .Jakie mam hobby,no to chyba wiadomo .Ogólnie ostatnio moje zainteresowania krążą wokół tematyki "zrób to sama".Za co ja się nie chciałam już zabrać:decoupage (odłożone na później,bo to trochę drogie hobby jest),zrobienie torebki na szydełku (odłożone w czasie,aż zdobędę nici i podszkolę umiejętności),uszycie torebki z materiału (odłożone,bo nie mam maszyny do szycia ),komputerowy scrapbooking (odłożony,bo nie miałam programu i wolnego miejsca na dysku,ale już się uporałam i wkrótce będę tworzyć )
Stary 2006-08-20, 20:01   #4
aniielica
Zakorzenienie

A ja:
studiuję dziennie muzykę i od października jeszcze będę dodatkowo zaocznie, też kierunek muzyczny
nałogowo słucham muzyki
czytam książki (ostatnio znalazłam cel- przeczytać wszystkie książki Chmielewskiej)
szydełkuję (ostatnio koraliki)
przewalam setki stron w poszukiwaniu fajnych rzeczy
siedzę na wizażu
aaaa... i śpiewam i gram w kapeli rockowej
Stary 2006-08-20, 20:05   #5
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniielica
A ja:
studiuję dziennie muzykę i od października jeszcze będę dodatkowo zaocznie, też kierunek muzyczny
nałogowo słucham muzyki
czytam książki (ostatnio znalazłam cel- przeczytać wszystkie książki Chmielewskiej)
szydełkuję (ostatnio koraliki)
przewalam setki stron w poszukiwaniu fajnych rzeczy
siedzę na wizażu
aaaa... i śpiewam i gram w kapeli rockowej
w kapeli? a wolno wiedzieć, w jakiej?
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 20:14   #6
ola_gie
Zakorzenienie

kapela rockowa!!
no a ja też muza, muza, muza
System Of A Down

oprócz tego jestem jeszcze przez rok gimnazjalistką
kocham filmy sf i kresqwki
i lubię czytać
nooo i ogólnie xD

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 20:16   #7
PIRANIA_P
Raczkowanie

A JA skończyłam w czerwcu studja, (szukam pracy) ale ciężko to idzie!! Niestety!! Ostatnio robie biżu. Dzięki wizażowi zrobiłam mase koszyków z papierowej wikliny, wszystko co było w domku już zdekupażowałam . Teraz mam jeszcze ochotę na aniołki z masy solnej. No i jeszcze czytam książki, na które nie miałam czasu wcześniej i namiętnie buszuje po wizażu. No to byłoby na tyle.

ps. no i przez 11 miesięcy w roku co niedziele chodze do kina!! Bardzo to lubie!! a oglądam wszystko co leci.
PIRANIA_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-20, 20:23   #8
wszełka
Zakorzenienie

a ja od wrzesnia bede uczennica klasy biologiczno-chemicznej w LO..hobby-wiadome oprocz tego, uwielbiam czytac ksiazki szczególnie Anne Rise
kocham muzyke planuje nauke gry na gitarze..ale cos sie zabrac nie moge..
i co jeszcze? nie wiem

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 20:23   #9
magdziaS
Podróżniczka

No to moze ja
Jestem swiezo po studiach. Mieszkam w Szkocji, obecnie jestem w Polsce za dwa dni wracam spowrotem . Jestem na etapie szukania pracy. Moja pasja sa podroze po Europie, nalogowo czytam ksiazki [ rowniez Chmielewskiej ], uwielbiam wloska kuchnie mam manie meblowania mieszkania i pracy w ogrodzie, lubie tez gotowac - najlepiej wspomniane wloskie potrawy. Wiekszosc wolnego czasu spedzam na Wizazu i moderacji "Podrozy"

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 20:26   #10
blondyneczka2000
Raczkowanie

ja studiuje architekture i urbanistyke teraz ide na 2 rok hobby to chyba aranżacja wnętrz i robienie remontów w wakacje piętro moje i mojej siostry (zajmujemy ponad 100 metrowe poddasze) jest w remoncie bo mi sie wszystko szybko nudzi i lubie zmiany takze ciągle zmieniam kolory ściany klinkiety meble latam kupowac oprostu uwielbiam to. ostatnio robie bizuterie bo w wakacje troche luźniej jest i mozna twozyc. ogólnie zainteresowań mam pełno wszytsko co związane z pracą twórczą, uwielbiam miec pelno roboty (ale pracocholizm to nie jest chyba?)
ja w przeciwieństwie do przedmówczyni chodze co sobote do kina
blondyneczka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 20:37   #11
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Opiekuję się papugami i siedzę na papuzim forum (nie oszukujmy się - do tego papużkowego jestem najbardziej przywiązana, bo to było moje pierwsze. ). Drugie z kolei ulubione, to to podforum. Z kosmetykami mam tyle wspólnego, że jedynie używam korektora, ubraniami się nie interesuję, więc w żadnym innym miejscu na wizażu nie pisuję. Tylko na targowisku hand-made.
Ponadto słucham muzyki (Oomph! na pierwszym miejscu), ale też nie zawsze, jeżdżę na rowerze, oglądam National Geographic i Discovery oraz nałogowo TVN w sobotnie wieczory. Kocham bawić się grafiką i (jeszcze ) HTMLem, niedługo zabieram zabrać się za coś innego, za namową innych.
A teraz LO i za trzy lata maturka...
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-20, 21:19   #12
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Ja od 12 lat uczę... Więc z pracą związane wszelkie zajęcia plastyczno - techniczne! Kartki, obrazki, masa solna, szydełkwanie, druty, bizuteria od niedawna... Zdjęcia od dawna, dawna, jeszcze Zenithem A teraz odkrywam fotografie cyfrową... 3 letni Junior w międzyczasie, ale od poczatku na 1 miejscu! No i informatyki ciut!

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 21:20   #13
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Chyba jestem troszke wiekowa w tym gronie

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 23:22   #14
mooooonia
Zadomowienie

A ja zaczne wlasnie drugi rok nauki w mat-chemie w jednym z krakowskich liceow. Powoli zaczynam sie zastanawiac co ja tam robie bo chemia to nie jest jednak cos z czym bym wiazala swoja przyszlosc Juz jakis czas marzy mi sie architektura, wiec od wrzesnia planuje sie zapisac na lekcje rysunku Z zajec dodatkowych jest oczywiscie angielski, tenis (przynajmniej do tej pory byl, ale chyba bede musiala w tym roku zrezygnowac). Przez pare lat chodzilam na tance, w zeszlym roku mialam przerwe, bo lekcje na popoludniu, ale moze teraz mi sie znowu uda zapisac Generalnie wydaje mi sie ze im wiecej robie tym wiecej mam czasu chociaz wolalabym przedluzyc dobe do 36 godzin
A uwielbiam czytac, ostatnio wszystkie te serie Literatura w spodnicy, Na szpilkach itd sluchac muzyki, chodzic do kina i naturalnie hend-mejdowac Juz byla masa solna, decoupage, szydelko, rysowanie, malowanie.. Ale tylko bizuteria zostala na dluzej

Aniielica - zazdroszcze ci tej kapeli Ja spiewac KOMPLETNIE nie potrafie, ale zawsze chcialam chociaz grac w takim zespole
mooooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 08:38   #15
JoannM
Zadomowienie

Fajny wątek!
To ja też powiem nieco o sobie
Studiuję zaocznie- teraz bedzie ostatni rok licencjatu - Socjologia-Doradztwo Spoleczne i Zawodowe. Lubie te studia, sa interesujace zajecia- no oprocz filozofii w roznych postaciach , blee
Obecnie poszukuje pracy
Zawsze interesowaly mnie tematy "Zrob to sama" . Nie mialam nigdy zadnego porzadnego hobby poki nie dowiedzialam sie ze mozna samemu zrobic bizuterie w koncu mnie cos wciagnelo na dobre.
W wolnych chwilach czytam ksiazki Musierowiczowej-Seria Jezycjada (juz 3 raz!).
Lubie sie smiac i lubie dowcipnych i inteligentnych ludzi
Muzyka jakiej slucham jest roznorodna! Ale moim ulubionym zespolem jest Evanescence! Takie troche mroczne

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 09:23   #16
schiz
Raczkowanie

GG do schiz

Tworze, rysuję, maluję od czasu do czasu (chociaż trudno jest mnie do tego zagonić), oglądam filmy, seriale (nawet mode na sukcesD) pstrykam zdjęcia i uwielbiam imprezować to chyba na tyle
Ach i od września zaczynam 3cią klasę oraz praktyki - koszmar
schiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 09:32   #17
lotiel
Raczkowanie

GG do lotiel

studiuję psychologię na dwóch uczelniach a jak nie studiuję, to duużo czytam, fotografuję, piszę, ostatnio troszkę dałam się wciągnąć w haft krzyżykowy. poza tym stałe miejsce jako hobby zajmuje romanistyka i biologia, zwłaszcza genetyka. i marzę o kolejnych kierunkach studiów, oj marzę... gdyby tak doba miała 48h, to może dałabym radę
Stary 2006-08-21, 09:35   #18
La-ra
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez MSN do La-ra

To ja tez sie zaprezentuje..Jeste m wieczna studentka tzn. najpierw byla romanistyka, potem komunikacja i PR, a teraz zaocznie anglistyka. Poza tym praca, choc obecnie na urlopie wychowawczym, jeszcze kilka miesiecy zanim niunia nie pojdzie do przedszkola. Bizu to moje ostatnie odkrycie, tak na czas urlopu, ale chyba pozostanie na dluzej, bo dobrze mi z tym
La-ra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 15:23   #19
Irrrka
Raczkowanie

Wow wiedzialamz ze jest kilka studentek,ale nie wiedziałam,że aż tyle No ja jeszcze takowego statusu nie posiadam,ale jestem szczęśliwą licealistką w drugiej klasie na profilu humanistycznym, z łacina . Oprócz w bizu w wolnym czasie słucham mnówstwo muzy, czytam książki (ostatnio nadrabiam caaala trylogie do matury :bleh: już mam dość!) a z zamiłowania wszystkie ksiażki Agathy Christie ;D ile tego mam... w ogole kocham wszystko to, co wiąże sie z kryminałami, filmy, seriale, ksiazki Lubie takze jezdzić po miescie prawie caly dzien na rowerku z kumplem (w sezonie letnim) Chyba to by było na tyle

z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka
by kobitka z bazaru

MŻ=mądrości życiowe
Irrrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 17:36   #20
canidia
Raczkowanie

A ja jak prawdziwa dusza artystyczna skończylam bankowość - parę lat temu ..., pracowałam potem w jakże romantycznym dziale księgowości, potem otworzyłam własną działalność ... agencję bankową i z tego wszystkiego robię bizuterię
canidia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 18:47   #21
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

No to teraz ja
W styczniu tego roku skończyłam Szkołe Policealną Pracowników Służb Społecznych na kierunku pracownik socjalny w trakcie uczyłam się jeszcze zaocznie więc mam 2 zawody drugi to opiekun w Domu Pomocy Społecznej - bo ja taki społecznik jestem i lubię pomagać ludziom. Interesuję się psychologia społeczną, rozwojem osobowości, wpływem wychowania i środowiska na dziecko a po za tym robieniem biżu
Od października będę studiowała Pedagogike Resocjalizacyjną, bardzo chciałabym pomagać "dzieciom ulicy", zmieniać ich świat, pokazywać alternatywy.
W wolnym czasie tańczę przed lustrem, śpiewam w wannie, chodzę na zakupy, oglądam głupie programy na MTV żeby się pośmiać i zresetować umysł, czytam kolorowe gazetki - najbardziej lubię Zwierciadło i co jeszcze achaaa czytam mądre książki Carolla, Coelo.
I to tyle o mnie
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 20:31   #22
Golden
Rozeznanie

GG do Golden
Smile Dot.: Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:)

Skończyłam w tym roku studia na Akademii Rolniczej we Wrocławiu, zootechnika, specjalizacja - hodowla zwierząt. Aktualnie piszę jeszcze pracę magisterską (dotyczy bydła mlecznego ) Zrobiłam studia podyplomowe z zakresu BHP. W najbliższym czasie mam zamiar znaleźć pracę, ale dopiero jak wrócę z wakacji (Grecja ). Przyszły rok zamierzam poświęcić nauce języka angielskiego. Poza robieniem biżuterii poznaję decoupage i fimo, wszystko z różnym skutkiem. Nie mam zdolności plastycznych (rysunek, malarstwo) ale lubię coś sobie dłubać. Ostatnio projektowałam kuchnię dla przyszłych teściów. Urządzanie wnętrz i ogrodów mnie ciekawi i lubię oglądać programy i gazety które tego dotyczą, ale nie zabieram się za to profesjonalnie. Poza tym męczę czarnego kota mojego brata, szorstkowłosą jamniczkę mojego ukochanego, wymyślam co możnaby ugotować i upiec, gdyby ktoś wpuścił mnie go kuchni, czytam książki (literatura monatematyczna przy pisaniu pracy mgr wykańcza) i czasami jeżdżę do lasu i w góry. Ostatnio zaczęłam się wspinać. No i czekam z narzeczonym na malutką czarną suczkę labradora, ktorą w październiku mamy mieć.
http://www.marchwiccy.poznan.pl/ córka Ilgi Wilgi i Onyxa
To chyba wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0775.jpg (99,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0772.jpg (103,0 KB, 11 załadowań)
Golden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 21:31   #23
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Golden
...
Poza tym męczę czarnego kota mojego brata, szorstkowłosą jamniczkę mojego ukochanego, wymyślam co możnaby ugotować i upiec
...
Kuchnia wietnamska?
(Żartuję ).

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 22:53   #24
Golden
Rozeznanie

GG do Golden
Smile Dot.: Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:)

tak jakoś wyszło ale swoich sierściuchów nie jem
Golden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 06:05   #25
Anja15
Raczkowanie

A ja jestem sobie na 3 roku - biologia, a raczej dopiero będę od października.

Kocham książki; czytać i kupować w przeróżnych miejscach stare z 2-3 zł. Czasem, jak znajdę jakąś książkę, wezmę ją do ręki (tak miło się niektóre układają w dłoniach, tylko czytać...) od razu wiem, że muszę ją mieć bo jest moja, czekała na mnie. Kupuję też wszystkie książki z dzieciństwa
Np. ostatnio znalazłam "Biały Bim, Czarne Ucho", ktoś czytał?

hand-made to moje hobby, robię wszystko co się da z czego się da, jeśli nie jest za drogie

Uwielbiam mojego kota, Badyla

Czuję wieczny głód wiedzy

You already have everything you need to be happy, right here and right now
Anja15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 08:44   #26
Viris
Zakorzenienie

Studiuje archeologie na Uniwerku Warszawskim, przenioslam sie rok temu na zaoczne, zeby mieszkac z narzeczonym.
Moje hobby - to znajdowanie sobie nowych zajec, wszystkiego jak najwiecej, zeby nie miec czasu na nauke
No wiec bizu, kilka roznych for o roznych tematykach, fotografia od bardzo bardzo dawna, ale strasznie zaniedbane hobby ;/
Pomagam znajdowac domki dla pieskow, szczegolnie wsrod mojej ukochanej rasy - Buldozkow Francuskich. Wlasnie niedawno bylam na wizytach kontrolnych w domkach do ktorych trafily pieski ktore wyciagalam ze schronisk.
Kocham podroze, swiata kawalek zobaczylam, zabieram sie za Polske

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 08:58   #27
aniielica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viris
Kocham podroze, swiata kawalek zobaczylam, zabieram sie za Polske
Zazdroszczę Ja świata prawie nie widziałam Za to Polskę owszem Ale i tak sporo mi jeszcze do zwiedzania zostało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-22, 13:36   #28
dodo
Raczkowanie

no to ja też się dołączę
ja jesttem dyplomowanym grafikiem komputerowym troche pracowałam w zawodzie głównie prace zlecone, potem zajęłam się wychowaniem synka a co się wiąże z siedzeniem w domu dostałam hopla na punkcie rękodzieła. od 2 lat "siedzę" w biżuterii. 4,5 miesiąca temu urodziłam córkę i teraz mam zamiar zalegalizować swój biznes i wreszcie założyć działalność. Łączę przyjemne z pożytecznym.
no i oczywiście nałogowo czytam forum, chociaż piszę i pokazuję rzadko...
pozdrawiam
dodo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 15:48   #29
anna r
Raczkowanie

a co tam ja tez powiem cosik osobie

pasji jest dużo maluje , szkicuje....od chyba 5 lat pogrywam na gitarze, wyszywam, maluje t-shirty, uwielbiam siedziec w kuchni szczególnie piec ciasta i ciasteczka
od trzech lat żyje bractwem rycerskim , czyli szyje dawne stroje, próbuje gotowac to co wtedy, oddtwarzam biżuterie historyczną na podstawie różnistych ikonografi, trenowałam przez jakiś czas szermierke dawną , ale maiałm przerwe z powodu matury, czasem postrzelam z łuku i pomacham ogniem
a ci do nauki nio to właśnie dostałam sie na kulturoznawstwo.... a cio dalej czas pokarze
Stary 2006-08-22, 17:08   #30
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez Golden
piszę jeszcze pracę magisterską (dotyczy bydła mlecznego )

u Kuczaja?

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości