|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:)
Tak jak w temacie. Co robicie? Pracujecie, studiujecie, uczycie się? Jakie macie hobby? Jaką pasję? Co lubicie robić?
Itp, itd
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czym biżuteryjki zajmują się jak nie biżuteryjkują?:)
ja studiuję i pracuję, a za 3 i pół godziny jadę nad morze
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
Joanna d'Moder
|
ja jestem na stażu,a pozatym jak nie tworzę,to czytam to forum
.Jakie mam hobby,no to chyba wiadomo .Ogólnie ostatnio moje zainteresowania krążą wokół tematyki "zrób to sama".Za co ja się nie chciałam już zabrać:decoupage (odłożone na później,bo to trochę drogie hobby jest),zrobienie torebki na szydełku (odłożone w czasie,aż zdobędę nici i podszkolę umiejętności),uszycie torebki z materiału (odłożone,bo nie mam maszyny do szycia ),komputerowy scrapbooking (odłożony,bo nie miałam programu i wolnego miejsca na dysku,ale już się uporałam i wkrótce będę tworzyć |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A ja:
studiuję dziennie muzykę i od października jeszcze będę dodatkowo zaocznie, też kierunek muzyczny ![]() nałogowo słucham muzyki czytam książki (ostatnio znalazłam cel- przeczytać wszystkie książki Chmielewskiej )szydełkuję (ostatnio koraliki )przewalam setki stron w poszukiwaniu fajnych rzeczy siedzę na wizażu ![]() aaaa... i śpiewam i gram w kapeli rockowej
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wolno wiedzieć, w jakiej?
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zakorzenienie
|
kapela rockowa!!
no a ja też muza, muza, muza
oprócz tego jestem jeszcze przez rok gimnazjalistką ![]() kocham filmy sf i kresqwki ![]() i lubię czytać ![]() nooo i ogólnie xD
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A JA skończyłam w czerwcu studja, (szukam pracy) ale ciężko to idzie!! Niestety!! Ostatnio robie biżu. Dzięki wizażowi zrobiłam mase koszyków z papierowej wikliny, wszystko co było w domku już zdekupażowałam
. Teraz mam jeszcze ochotę na aniołki z masy solnej. No i jeszcze czytam książki, na które nie miałam czasu wcześniej i namiętnie buszuje po wizażu. No to byłoby na tyle. ![]() ps. no i przez 11 miesięcy w roku co niedziele chodze do kina!! Bardzo to lubie!! a oglądam wszystko co leci.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od wrzesnia bede uczennica klasy biologiczno-chemicznej w LO..hobby-wiadome
oprocz tego, uwielbiam czytac ksiazki szczególnie Anne Rise![]() kocham muzyke planuje nauke gry na gitarze..ale cos sie zabrac nie moge..i co jeszcze? nie wiem
|
|
#9 |
|
Podróżniczka
|
No to moze ja
![]() Jestem swiezo po studiach. Mieszkam w Szkocji, obecnie jestem w Polsce za dwa dni wracam spowrotem . Jestem na etapie szukania pracy. Moja pasja sa podroze po Europie, nalogowo czytam ksiazki [ rowniez Chmielewskiej ], uwielbiam wloska kuchnie mam manie meblowania mieszkania i pracy w ogrodzie, lubie tez gotowac - najlepiej wspomniane wloskie potrawy. Wiekszosc wolnego czasu spedzam na Wizazu i moderacji "Podrozy"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja studiuje architekture i urbanistyke teraz ide na 2 rok hobby to chyba aranżacja wnętrz i robienie remontów w wakacje piętro moje i mojej siostry (zajmujemy ponad 100 metrowe poddasze) jest w remoncie bo mi sie wszystko szybko nudzi i lubie zmiany takze ciągle zmieniam kolory ściany klinkiety meble latam kupowac oprostu uwielbiam to. ostatnio robie bizuterie bo w wakacje troche luźniej jest i mozna twozyc. ogólnie zainteresowań mam pełno wszytsko co związane z pracą twórczą, uwielbiam miec pelno roboty (ale pracocholizm to nie jest chyba?)
ja w przeciwieństwie do przedmówczyni chodze co sobote do kina
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Opiekuję się papugami i siedzę na papuzim forum
(nie oszukujmy się - do tego papużkowego jestem najbardziej przywiązana, bo to było moje pierwsze. ). Drugie z kolei ulubione, to to podforum. Z kosmetykami mam tyle wspólnego, że jedynie używam korektora, ubraniami się nie interesuję, więc w żadnym innym miejscu na wizażu nie pisuję. Tylko na targowisku hand-made.Ponadto słucham muzyki (Oomph! na pierwszym miejscu), ale też nie zawsze, jeżdżę na rowerze, oglądam National Geographic i Discovery oraz nałogowo TVN w sobotnie wieczory. Kocham bawić się grafiką i (jeszcze ) HTMLem, niedługo zabieram zabrać się za coś innego, za namową innych. A teraz LO i za trzy lata maturka...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Ja od 12 lat uczę... Więc z pracą związane wszelkie zajęcia plastyczno - techniczne! Kartki, obrazki, masa solna, szydełkwanie, druty, bizuteria od niedawna... Zdjęcia od dawna, dawna, jeszcze Zenithem
A teraz odkrywam fotografie cyfrową... 3 letni Junior w międzyczasie, ale od poczatku na 1 miejscu! No i informatyki ciut!
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jestem troszke wiekowa w tym gronie
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaczne wlasnie drugi rok nauki w mat-chemie w jednym z krakowskich liceow. Powoli zaczynam sie zastanawiac co ja tam robie
bo chemia to nie jest jednak cos z czym bym wiazala swoja przyszlosc Juz jakis czas marzy mi sie architektura, wiec od wrzesnia planuje sie zapisac na lekcje rysunku Z zajec dodatkowych jest oczywiscie angielski, tenis (przynajmniej do tej pory byl, ale chyba bede musiala w tym roku zrezygnowac). Przez pare lat chodzilam na tance, w zeszlym roku mialam przerwe, bo lekcje na popoludniu, ale moze teraz mi sie znowu uda zapisac Generalnie wydaje mi sie ze im wiecej robie tym wiecej mam czasu ![]() chociaz wolalabym przedluzyc dobe do 36 godzin ![]() A uwielbiam czytac, ostatnio wszystkie te serie Literatura w spodnicy, Na szpilkach itd sluchac muzyki, chodzic do kina i naturalnie hend-mejdowac ![]() Juz byla masa solna, decoupage, szydelko, rysowanie, malowanie.. Ale tylko bizuteria zostala na dluzej ![]() Aniielica - zazdroszcze ci tej kapeli Ja spiewac KOMPLETNIE nie potrafie, ale zawsze chcialam chociaz grac w takim zespole
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wątek!
![]() To ja też powiem nieco o sobie ![]() Studiuję zaocznie- teraz bedzie ostatni rok licencjatu - Socjologia-Doradztwo Spoleczne i Zawodowe. Lubie te studia, sa interesujace zajecia- no oprocz filozofii w roznych postaciach , blee ![]() Obecnie poszukuje pracy ![]() Zawsze interesowaly mnie tematy "Zrob to sama" . Nie mialam nigdy zadnego porzadnego hobby poki nie dowiedzialam sie ze mozna samemu zrobic bizuterie w koncu mnie cos wciagnelo na dobre.W wolnych chwilach czytam ksiazki Musierowiczowej-Seria Jezycjada (juz 3 raz!). Lubie sie smiac i lubie dowcipnych i inteligentnych ludzi ![]() Muzyka jakiej slucham jest roznorodna! Ale moim ulubionym zespolem jest Evanescence! Takie troche mroczne
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Tworze, rysuję, maluję od czasu do czasu (chociaż trudno jest mnie do tego zagonić), oglądam filmy, seriale (nawet mode na sukces
D) pstrykam zdjęcia i uwielbiam imprezować to chyba na tyle![]() Ach i od września zaczynam 3cią klasę oraz praktyki - koszmar
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
studiuję psychologię na dwóch uczelniach
a jak nie studiuję, to duużo czytam, fotografuję, piszę, ostatnio troszkę dałam się wciągnąć w haft krzyżykowy. poza tym stałe miejsce jako hobby zajmuje romanistyka i biologia, zwłaszcza genetyka. i marzę o kolejnych kierunkach studiów, oj marzę... gdyby tak doba miała 48h, to może dałabym radę
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
To ja tez sie zaprezentuje.
tzn. najpierw byla romanistyka, potem komunikacja i PR, a teraz zaocznie anglistyka. Poza tym praca, choc obecnie na urlopie wychowawczym, jeszcze kilka miesiecy zanim niunia nie pojdzie do przedszkola. Bizu to moje ostatnie odkrycie, tak na czas urlopu, ale chyba pozostanie na dluzej, bo dobrze mi z tym |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Wow wiedzialamz ze jest kilka studentek,ale nie wiedziałam,że aż tyle
![]() No ja jeszcze takowego statusu nie posiadam,ale jestem szczęśliwą licealistką w drugiej klasie na profilu humanistycznym, z łacina . Oprócz w bizu w wolnym czasie słucham mnówstwo muzy, czytam książki (ostatnio nadrabiam caaala trylogie do matury :bleh: już mam dość!) a z zamiłowania wszystkie ksiażki Agathy Christie ;D ile tego mam... w ogole kocham wszystko to, co wiąże sie z kryminałami, filmy, seriale, ksiazki Lubie takze jezdzić po miescie prawie caly dzien na rowerku z kumplem (w sezonie letnim) Chyba to by było na tyle
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
A ja jak prawdziwa dusza artystyczna skończylam bankowość - parę lat temu ..., pracowałam potem w jakże romantycznym dziale księgowości, potem otworzyłam własną działalność ... agencję bankową
i z tego wszystkiego robię bizuterię
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz ja
![]() W styczniu tego roku skończyłam Szkołe Policealną Pracowników Służb Społecznych na kierunku pracownik socjalny w trakcie uczyłam się jeszcze zaocznie więc mam 2 zawody drugi to opiekun w Domu Pomocy Społecznej - bo ja taki społecznik jestem i lubię pomagać ludziom. Interesuję się psychologia społeczną, rozwojem osobowości, wpływem wychowania i środowiska na dziecko a po za tym robieniem biżu Od października będę studiowała Pedagogike Resocjalizacyjną, bardzo chciałabym pomagać "dzieciom ulicy", zmieniać ich świat, pokazywać alternatywy. W wolnym czasie tańczę przed lustrem, śpiewam w wannie, chodzę na zakupy, oglądam głupie programy na MTV żeby się pośmiać i zresetować umysł, czytam kolorowe gazetki - najbardziej lubię Zwierciadło i co jeszcze achaaa czytam mądre książki Carolla, Coelo. I to tyle o mnie
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Skończyłam w tym roku studia na Akademii Rolniczej we Wrocławiu, zootechnika, specjalizacja - hodowla zwierząt. Aktualnie piszę jeszcze pracę magisterską (dotyczy bydła mlecznego
) ). Przyszły rok zamierzam poświęcić nauce języka angielskiego. Poza robieniem biżuterii poznaję decoupage i fimo, wszystko z różnym skutkiem. Nie mam zdolności plastycznych (rysunek, malarstwo) ale lubię coś sobie dłubać. Ostatnio projektowałam kuchnię dla przyszłych teściów. Urządzanie wnętrz i ogrodów mnie ciekawi i lubię oglądać programy i gazety które tego dotyczą, ale nie zabieram się za to profesjonalnie. Poza tym męczę czarnego kota mojego brata, szorstkowłosą jamniczkę mojego ukochanego, wymyślam co możnaby ugotować i upiec, gdyby ktoś wpuścił mnie go kuchni, czytam książki (literatura monatematyczna przy pisaniu pracy mgr wykańcza) i czasami jeżdżę do lasu i w góry. Ostatnio zaczęłam się wspinać. No i czekam z narzeczonym na malutką czarną suczkę labradora, ktorą w październiku mamy mieć. http://www.marchwiccy.poznan.pl/ córka Ilgi Wilgi i Onyxa To chyba wszystko
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Żartuję ).
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
tak jakoś wyszło ale swoich sierściuchów nie jem
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem sobie na 3 roku - biologia, a raczej dopiero będę od października.
Kocham książki; czytać i kupować w przeróżnych miejscach stare z 2-3 zł. Czasem, jak znajdę jakąś książkę, wezmę ją do ręki (tak miło się niektóre układają w dłoniach, tylko czytać...) od razu wiem, że muszę ją mieć bo jest moja, czekała na mnie. Kupuję też wszystkie książki z dzieciństwa ![]() Np. ostatnio znalazłam "Biały Bim, Czarne Ucho", ktoś czytał? hand-made to moje hobby, robię wszystko co się da z czego się da, jeśli nie jest za drogie Uwielbiam mojego kota, Badyla Czuję wieczny głód wiedzy
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Studiuje archeologie na Uniwerku Warszawskim, przenioslam sie rok temu na zaoczne, zeby mieszkac z narzeczonym.
Moje hobby - to znajdowanie sobie nowych zajec, wszystkiego jak najwiecej, zeby nie miec czasu na nauke ![]() No wiec bizu, kilka roznych for o roznych tematykach, fotografia od bardzo bardzo dawna, ale strasznie zaniedbane hobby ;/ Pomagam znajdowac domki dla pieskow, szczegolnie wsrod mojej ukochanej rasy - Buldozkow Francuskich. Wlasnie niedawno bylam na wizytach kontrolnych w domkach do ktorych trafily pieski ktore wyciagalam ze schronisk. Kocham podroze, swiata kawalek zobaczylam, zabieram sie za Polske
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja świata prawie nie widziałam Za to Polskę owszem Ale i tak sporo mi jeszcze do zwiedzania zostało
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
no to ja też się dołączę
![]() ja jesttem dyplomowanym grafikiem komputerowym troche pracowałam w zawodzie głównie prace zlecone, potem zajęłam się wychowaniem synka a co się wiąże z siedzeniem w domu dostałam hopla na punkcie rękodzieła. od 2 lat "siedzę" w biżuterii. 4,5 miesiąca temu urodziłam córkę i teraz mam zamiar zalegalizować swój biznes i wreszcie założyć działalność. Łączę przyjemne z pożytecznym.no i oczywiście nałogowo czytam forum, chociaż piszę i pokazuję rzadko... pozdrawiam |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
a co tam ja tez powiem cosik osobie
pasji jest dużo maluje , szkicuje....od chyba 5 lat pogrywam na gitarze, wyszywam, maluje t-shirty, uwielbiam siedziec w kuchni szczególnie piec ciasta i ciasteczka od trzech lat żyje bractwem rycerskim , czyli szyje dawne stroje, próbuje gotowac to co wtedy, oddtwarzam biżuterie historyczną na podstawie różnistych ikonografi, trenowałam przez jakiś czas szermierke dawną , ale maiałm przerwe z powodu matury, czasem postrzelam z łuku i pomacham ogniem a ci do nauki nio to właśnie dostałam sie na kulturoznawstwo
|
|
#30 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
u Kuczaja? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

Itp, itd

.Jakie mam hobby,no to chyba wiadomo
),komputerowy scrapbooking (odłożony,bo nie miałam programu i wolnego miejsca na dysku,ale już się uporałam i wkrótce będę tworzyć 

)

. Oprócz w bizu w wolnym czasie słucham mnówstwo muzy, czytam książki (ostatnio nadrabiam caaala trylogie do matury :bleh: już mam dość!) a z zamiłowania wszystkie ksiażki Agathy Christie ;D ile tego mam... w ogole kocham wszystko to, co wiąże sie z kryminałami, filmy, seriale, ksiazki