|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
a moze pokażmy najstarsze egzemplarze...: )))
może taki wątek już powstał, nie wiem?: )))
ale wklejam, a co mi tam, najwyżej przyjdzie miotła i usunie moje najpierwsze próby majsterkowania przy biżu, marne to...: )))) potem było długo długo nic... potem etap qnsztowy i pierwsze kolczyki (ale nie mam dowodów-rozdałam wszystko koleżankom) potem znów długo długo nic... Oto prezentuję: dwa wisiorki z miedzianym drucikiem oraz wisiorek z masy papierowej- Afryka w barwach rasta wszystko to rocznik mniej wiecej 1999-2000: ))) czasy liceum ![]() był jeszcze naszyjnik szydełkowy z miedzianego drutu, ale był "zbyt odważny" by go nosić.... i rozwaliłam dla koralików:/ |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: a moze pokażmy najstarsze egzemplarze...: )))
Ja moich samych poczatkow (czasy podstawowki) nie mam na fotkach.
Mam za to pierwsze bizu wykonane po zakupach w qnszcie. foto7jv.jpg |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Fajny wątek
![]() Oj, wspomnienia... Te kolczyki to chyba nawet pokazałam na wizażu, chociaż teraz stwierdzam, że naprawdę nie było się czym chwalić Pierwsza para zrobiona 8 lutego, druga- 9. ...I ta jakość zdjęć Och. Nieskromnie powiem- teraz mi lepiej wychodzą
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Moje pierwsze "dzieła" to była podstawówka. Dostałam od mamy książkę taką, gdzie było pokazane, jak można zrobic ozdoby z makaronu
A potem dorwałam taką, gdzie z kolei pokazali, jak robić ozdoby z guzików i pomponów, a nawet z malutkich zabawek typu "jajko-z-niespodzianką" Ale uruchomcie wyobraźnię co do tych zabaweczek
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze prace przestały już istnieć, bo nie było z nich pożytku.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o zwrócenie uwagi na dobór charakteryzacji. Ta szklanka do piwa wspaniale komponuje się z brudnymi blokami, które widać za szybą
Jedne z pierwszych kolczyków wykonanych w życiu. Wspaniałe krzywe druty. Wystarczy za nie pociągnąć, aby odłączyły się od łapaczki http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1132168935 Asymetria (niebieski z czarnym koralikiem są zamienione miejscami) i pierwsze loopy (nie odgięte jeszcze http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1132168935 Asymetria (niebieskie koraliki są zamienione miejscami. Pierwszy raz zastosowałam kółeczko )http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1132168935 "Trochę" się rozpisałam, ale ogolnie na zdjeciach "bardzo dużo widać"
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
ESME szczerze mowiac do tej pory mam w pamieci -jesli dobrze pamietam ze to byly Twoje- te kolczyki czarno rozowe - strasznie mi sie jakos spodobalo to polaczenie
![]() A tu pokazuje moje pierwsze, jeszcze robione na druciku jubilerskim czy jakos tak co sie wyginal
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszych pierwszych nie ma bo były to koraliki dla mamy na dzień mamy /takie z papieru zwijanego - któraś z dziewczyn pokazywała niedawno podobne/
a pierwsze z 'dorosłego' tworzenia /po literaturze Wizażu/ frywolitkowe i po zakupach na qnszcie 'dla mamy' |
|
|
|
|
#9 |
|
By_angeliqs
|
moje pierwsze kolczyki wyglądają tak
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Fajne te wszystkie błyskotki, niektóre wyglądają jak wcale nie pierwsze: )
a krzywe druty to jeszcze nic Eklerko... moje pierwsze loopiki były trójkątne
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wstydze pokazac moje
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajny watek
![]() Bizuterie robilam jak bylam jeszcze mala dziewczynka. Rozwalalam bransoletki i robilam nowe Wiaodmo jak to male dzieci ALe to tylko taka zabawa była. Komplet był moim pierwszym dziełem Zrobiłam go dla przyjaciołki na urodziny uff ile ja sie nad nim nameczyłam ! Nie wiedziałam jak zacisnac łapaczki ale kolezanka nosi do dzis Nastepne były gwiazdki a pozniej pomaranczowy naszyjnik ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...A mnie dziś wzięło na robienie kolczyków i zrobiłam rano pięć par za jednym zamachem Tylko kiedy mnie weźmie na obfotografowanie tego?
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje pierwsze:
- z zielonej masy perłowej - oliwkowe (te już są drugie )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Ale uruchomcie wyobraźnię co do tych zabaweczek

Tylko kiedy mnie weźmie na obfotografowanie tego?
jestem również