Pierwsza zabawa w deco ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-01, 13:55   #1
Pawie Oczko
Raczkowanie

Pierwsza zabawa w deco ;)

Moje pierwsze pudełeczko z aniołkami rafaella Jest nawet z niego zadowolona Może nie za bardzo wyszły spękania , ale nie używałam kraka Prosze o szczerą opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d1.jpg (78,0 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d2.jpg (81,9 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d3.jpg (85,0 KB, 107 załadowań)
Pawie Oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-01, 14:03   #2
enigma1985
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zabawa w deco ;)

bardzo ładnie.chciałabym mieć Twój talent. ja mam dwie lewe ręce prawie do wszystkiego
enigma1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-01, 14:25   #3
Pawie Oczko
Raczkowanie

Dziekuje ale do tego nie potrzeba wcale talentu
Jeszcze pudełeczko nie lakierowane
Stary 2006-09-01, 14:39   #4
hedera11
Przyczajenie

GG do hedera11

Uwielbiam motyw tych aniołków!!! Są piękne. Pudełeczko też ładnie zrobione Jestem zazdrosna, że ty takie masz a ja nie
hedera11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-01, 14:40   #5
kamilcia1
Raczkowanie

a ja poproszę o większe zdjęcia, bo przyznam, że na tych mało widać. I nie zgodzę się, że do decou nie trzeba mieć talentu - do wszelkich "artystycznych" rodzajów hobby trzeba mieć choć trochę talentu. U Ciebie sądząc po pierwszych próbach nie jest z tym najgorzej
kamilcia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-01, 15:28   #6
Pawie Oczko
Raczkowanie

http://img50.imageshack.us/img50/7153/de1hr8.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/8599/de2ch6.jpg

prosze bardzo, oto wieksze zdjęcia
Ja uzyłam zwykłych serwetek, które kupiłam w sklepie z łdnymi rzeczami, takimi aniołkami, szkatułkami itp.
Stary 2006-09-01, 16:14   #7
amazonka
Raczkowanie

Pawie Oczko pierwsze koty za ploty.A teraz kilka wskazówek
-jeśli dekorujesz szkatulkę to odkręcaj zameczki a po skończeniu przykręć je ponownie
-czy wycinalaś motyw czy naklejalaś calą serwetkę bo widać tam jakieś zmarchy
Ale jak mówi przyslowie praca czyni mistrza, więc dzialaj dalej.
amazonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-01, 17:55   #8
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Podoba mi się
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-01, 20:40   #9
Pawie Oczko
Raczkowanie

Amazonko dziękuje za rady
Co do motywu to wycinałam tylko aniołka, gdyby tło serwetki nie było nie bieskie pewnie bym go wydarła Wiem wiem, że są zmarszczki, ale myślę, żę i tak dobrze mi to wyszło.
A co do odkrecania zawiasów i tych innych maleństw to zapomniałam sczzerze mówiąc. Mądry Polak po skodzie
teraz będę lakierować, kupiłam lakier akrrylowy do drewna 0,2 l. Myslę, że narazie mi wystarczy.
Ze spękań jestem zadowolona. I wcale na nie nie usiałam tracić pięniedzy. Nie kupowałam kraka, tylko skorzystałam z porady co do wikolu.
Co do zdjęć to srtasznie dziwnie tu wyszły. Na jednym się wydaje tak jak gdyby w środku szkatułki farba się "zmarszczyła", a tak nie jest. I te przebłyski tak tu wyglądaja jak niechlujne niedomalowania
Stary 2006-09-01, 22:49   #10
kamilcia1
Raczkowanie

no, teraz troche lepiej widać aby serwetka sie nie marszczyła mozna ją kleić na żelazko - smarujesz powierzchnię przedmiotu wikolem, jak wyschnie to kładziesz serwetkę, papier do pieczenia i prasujesz - przyznam, że jeszcze nie testowałam, ale zamierzam - koleżanki mówia, że efekt świetny
kamilcia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-02, 08:00   #11
Pawie Oczko
Raczkowanie

ja też spróbuję. Czuje, że strasznie mi się to spodobało I dzisiaj ide po nowe serwetki, dobrze, że uślepłam je niuedaleko mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-11, 14:12   #12
natallie87
Raczkowanie

GG do natallie87
Thumbs up Dot.: Pierwsza zabawa w deco ;)

Cytat:
Napisane przez Pawie Oczko Pokaż wiadomość
Amazonko dziękuje za rady
Co do motywu to wycinałam tylko aniołka, gdyby tło serwetki nie było nie bieskie pewnie bym go wydarła Wiem wiem, że są zmarszczki, ale myślę, żę i tak dobrze mi to wyszło.
A co do odkrecania zawiasów i tych innych maleństw to zapomniałam sczzerze mówiąc. Mądry Polak po skodzie
teraz będę lakierować, kupiłam lakier akrrylowy do drewna 0,2 l. Myslę, że narazie mi wystarczy.
Ze spękań jestem zadowolona. I wcale na nie nie usiałam tracić pięniedzy. Nie kupowałam kraka, tylko skorzystałam z porady co do wikolu.
Co do zdjęć to srtasznie dziwnie tu wyszły. Na jednym się wydaje tak jak gdyby w środku szkatułki farba się "zmarszczyła", a tak nie jest. I te przebłyski tak tu wyglądaja jak niechlujne niedomalowania
Witam!
możesz napisać cóż to za porada dotycząca wikolu, bardzo mnie to ciekawi, jestem początkująca jeśli chodzi o tą technikę a i jeszcze jedno- czy całość pudełka malowałaś akrylem, czy ono takie było?

ps. dosłownie jestem zachwycona wynikiem Twojej pracy
natallie87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-12, 19:21   #13
Pawie Oczko
Raczkowanie

Dziękuę Natallie
Co do tej porady dotyczącej wikolu to tak :
Aby uzyskać spękania podobne do tych wychodzących krakiem :
1. pomalowac przedmiot ciemniejszą farbą ( w moim przypadku ciemny brąz ). Można czekać jeśli się jest cierpliwym, aż sama wyschnie, lub niecierpliwym radzę użyć suszarki.
2. Rozcieńczonym wikolem pomalować miejsca gdzie chcemy uzyskać spękania. Poczekać, aż wyschnie, lub użyć suszarki.
3. Pomalować cały przedmiot farbą jaśniejszą , w moim przypadku jest jasny beż. Od tego jakiego narzędzia uzyjemy do malowania ( gąbka, pędzel, wałek) zależy wygląd spękań. Gdy malujemy pędzlem spekania wyjdą nam podłuzne, gdy gąbką ładna siateczka jakby. Radzę podsuszyć sszarką, gdyż powoduje ona większe spękania.

Teraz już przyklejamy serwetke, cieniujemy i lakierujemy.

Ja moja szkatułkę malowałam farbą akrylową do ścian (białą) zmiesząną ze zwykłą plakatówką.
Stary 2006-09-12, 19:47   #14
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

o dzięki sama niewiedziałam jak się zato zabrać

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-13, 08:24   #15
natallie87
Raczkowanie

GG do natallie87

Wielkie dzięki Pawie Oczko , na pewno skorzystam z tej cennej porady. może za jakiś czas też wystawie zdjęcia przedstawiające owoc mojej pracy
natallie87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości