Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-11, 08:54   #1
Lex
Raczkowanie

Smile

Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006

No to zaczynamy nowy wątek dla mam wrześniowych .
Wpiszę poniżej mamy które miały termin na wrzesień, te które urodziły i te które jeszcze czekają z niecierpliwością na swoje maluszk. Chwalcie sie Waszymi maleństwami
Mamusia-termin porodu-data porodu-imię
Ejva-21 wrzesień-24 wrzesień-Joasia
majorkaa-16 wrzesień-11 wrzesień-Hania
linijka-9 wrzesień-14 wrzesień-Filip
Sucha_-15 wrzesień-24 wrzesień-Lenka
IlonaP-20 wrzesień-8 wrzesień-Oleńka
sylwiamaria-14 październik-
26 wrzesień-Thomas
gosiula-2 wrzesień-26 sierpień-Nina
mammaluki-26 wrzesień-28 wrzesień-Hania

Chakacórka Zuzia - 26 październik godz. 22:15, Waga 3180 g, Wzrost 56 cm
Bafi@Homecórka Klaudia - 27 październik godz 1:50 Waga 3200g Wzrost 55cm
Watkacórka Marianka - 29 październik godz. 8:52, Waga 2900g, Wzrost 54 cm
Bluepaint - synek Kamilek - 31 październik godz. 14.09 Waga 2490g
Toolos - synek Oliver - 3 listopad godz. 15:50 Waga 3950g Wzrost 56 cm
Soley1 - córka Amelia - 11 listopad godz. 9.56 Waga 3785g Wzrost 50,5 cm

kiciamała - córka -Paulina Aleksandra- 13 listopad godz. 1:55 Waga 3140 Wzrost 51 cm
dziunia3105 - synek Kubuś - 15 listopad godz. 14:15 Waga 3450g Wzrost 53 cm
maczkinka - córka - Amelka - 19 listopad, godz. ... Waga 2720g , Wzrost 49 cm
ejeczka - córka - Zuzia - 21 listopad, godz. ... Waga 3440, Wzrost 51 cm

Mam nadzieje że nikogo nie pominęłam, jeśli coś sie nie zgadza to proszę o upomnienie się

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-21 o 19:59
Lex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 08:44   #2
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva
Dot.: Dzieciaczki wrześniowe 2006

Suuuuper
Dziekujemy Lex

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 09:13   #3
Mariqa
Wtajemniczenie

Jeśli zechcecie się dodać do kalendarza, dajcie znać i jakie są pci dzieci i imiona

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-09-12 o 15:06
Mariqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 12:41   #4
Lex
Raczkowanie

Ejva nie ma za co z przyjemnoscia zalożyłam ten temat. Sama nie spodziewam sie dziecka i narazie nie planuje ale naprawde ciesze sie razem z wami pozdrowienia

Gdy maleństwa przyjdą na świat dajcie znać to uzupełnię liste atywnie uczestniczących
Stary 2006-09-13, 09:29   #5
Lex
Raczkowanie

Gratulujemy pierwszej mamie, Meli78 jej synka i czekamy aż się nim tutaj pochwali
Stary 2006-09-22, 12:48   #6
linijka
Rozeznanie

Witam!! Meldujemy się na tym watku razem z Filipkiem
Mój synuś urodził się 14 września, jest zdrowy i śliczny. Pięknie ssie mamy cyca i prawie nie płacze (żeby nie zapeszyć) , w nocy budzi się co dwie, trzy godziny i w dzien właściwie tak samo. Mam mały problem ze skórą małego, bo jest troche przesuszona, ale mysle ze sie z tym jakos uporamy pomału.
Zapomniałam jak się wkleja zdjęcia, a właściwie jak sie je zmniejsza do wklejenia. Jak się podszkolę to pochwalę się Fifinkiem
Pozdrawiam
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 11:28   #7
Lex
Raczkowanie

Linijka gratuluje ślicznego synka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-25, 11:36   #8
majorkaa
Raczkowanie

hej!
meldujemy sie z Hanulkiem we wrzesniowych dzieciaczkach!
Hanusia ma dzis równe 2 tyg-tzn bedzie miala o 19.50
Jest strasznym głodomorem- cycuś jest jej ulubionym zajeciem!Teraz spi na mojej rece wiec klikam tylko jedną!Narazie-odpukac-spi slicznie--w nocy szybka zmiana pampersa, cycus i dalej spi
czekamy na reszte wrzesniowych mam i ich malenstwa!
buziaki
majorkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-28, 12:11   #9
IlonaP
Zakorzenienie

Cześć, tu Ilona z Oleńką i Bartkiem [3 lata i 3 miesiące].
Mała jak na razie spokojna, ale okropny głodomór, jakoś nie może sobie wypracować własnego rytmu - potrafi spać 4 godziny, a potem przez następne pare ciągle jeść a moje piersi wołają "au, ratunku" .
Będziemy wpadać co jakiś czas.
Stary 2006-09-28, 12:56   #10
Lex
Raczkowanie

gratulacje dla Ejvy i czekamy na zdjecia malej Asieńki
Stary 2006-09-30, 22:19   #11
Sucha_
Raczkowanie

Melduję się z córcią - Lenką. Urodzona jednak nie jak planowano 15 września a 24 września o godzinie 22:00 Córcia długa na 55 cm i grubaśna na 3260 g. Zdjątka jak się zaaklimatyzujemy.

Czekamy na meldunek reszty mam coby nam wąteczek nie umarł. Ja potrzebuję kilku dni wyłącznie dla mojego aniołka. Potem się pokażemy.

Lena
Sucha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 09:57   #12
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Ja nie jestem wrześniowa mama, ale chciałabym pozdrowić Lex, mieszkankę mojego miasta Już myślałam, że na forum jestem sama jak palec z Siemianowic SKąd dokładnie jesteś? bo ja z MIchałkowic

Przepraszam za off topic

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 08:41   #13
Lex
Raczkowanie

ja tez z michałkowic
Stary 2006-10-02, 14:01   #14
majorkaa
Raczkowanie

a ja jestem z katowic

no i widze, ze wszystkie wrzesniowe mamy zdazyły!
gratulacje sucha i ejva!
teraz w komplecie mozemy juz zaczac rozmowy o naszych maluchach
a jak tam porodowe sprawy?ejva- napisz jak w uk! korzystalyscie z jakis znieczulen?
buziaki
majorkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 13:30   #15
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

to ja juz odpisuje - ale w biegu

Malenka z trudem mi usnela. I nie wiem na jak dlugo Mam troche problemow z ustabilizowaniem jej karmienia Je po 5 minutek usypia przy cycusiu a sprobuj ja polozyc do lozeczka - natychmiast sie budzi.... i znowu do cycusia.... Poza tym dwa razy juz przyprawilam sie prawie o zapalenie piersi Heh.... Czemu to takie trudne? Tez tak macie czy tylko ja cos zle robie?

A co do porodu - no coz.... latwo nie bylo. Mialam ambitne plany ze w wodzie bede rodzic - ale zanim dojechalismy do szpitala to juz tylko myslalam o znieczuleniu No i o 6 bylismy w szpitalu a 15 min po polnocy Asienka w koncu wyskoczyla (po poltorej godzinie pchania) A ja mam szwy.

Reszte napisze w nastepnym slocie
papa buziaki dla Mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-05, 11:49   #16
linijka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Jak tam Wasze maluszki? Mój Filipek załapał pierwszy katarek, koszmar poprostu. Nie może swobodnie oddychac, ani cycka ciągnąć, męczy się bidulek jak smok. Wczoraj kupiłam kropelki i gruszkę i solidnie się za paskudę wzięłam i już widać poprawę. Nawet trochę pospaliśmy w nocy

Moja rada: sprawdzajcie gości w progu, czy w prezencie dziecku kataru nie niosą
Pozdrawiam
Stary 2006-10-05, 13:36   #17
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
Malenka z trudem mi usnela. I nie wiem na jak dlugo Mam troche problemow z ustabilizowaniem jej karmienia Je po 5 minutek usypia przy cycusiu a sprobuj ja polozyc do lozeczka - natychmiast sie budzi.... i znowu do cycusia.... Poza tym dwa razy juz przyprawilam sie prawie o zapalenie piersi Heh.... Czemu to takie trudne? Tez tak macie czy tylko ja cos zle robie?
Budzić diabełka jak uśnie przy cycu, bo potem będzie chciała tak cały czas - przerobiłam to przy starszym i teraz przerabiam na nowo - cwaniara już wyczuła, że z cycem w buzi najlepiej ! Z ustabilizowaniem karmienia też mam kłopoty, czasem pozwala mi prawie przespać noc, a czasem siedzi przez pół nocy przy cycu bo po odłożeniu natychmiast wrzask . Nie martw się, wszystko się ułoży, tylko trzeba trochę czasu i cierpliwości .
Stary 2006-10-05, 13:41   #18
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Mam nadzieje Linijka ze Filipek juz calkiem czysciutki Oj trzeba na gosci uwazac My malo kogo na razie zapraszamy - troche ze wzgledu na moje kiepskawe samopoczucie - ale juz wychodze na prosta

Joasia coraz ladniej spi ale potrafi byc marudna jak jest zmeczona I ciagle meczy te moje piersi. Nie potrafie jej dobrze przystawic Juz dziesiec poloznych mi pokazywalo i pomagalo ale dalej najczesciej konczy sie tym ze mala chwyta tylko brodawke
Wczoraj bylismy na pierwszym spacerku a dzis sie rozlalo

Zalacze w koncu kilka zdjatek

edit: tzn. lapie tylko sutek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02056.JPG (35,9 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02078.jpg (40,3 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02084.jpg (42,6 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez Ejva
Czas edycji: 2006-10-09 o 13:09
Stary 2006-10-05, 14:15   #19
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Ja wie, ,że Ninka urodziła się w sierpniu ,ale termin wypadał nam na wrzesień i cały czas uczestniczyłysmy w wątku ,więc dopominamy się o dopisanie nas do wrześniówek.
Teraz nina ma już 6 tygodni i jet coraz śmieszniejsza ,na dowód załączam zdjęcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PIC00907.jpg (56,7 KB, 77 załadowań)
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 16:40   #20
linijka
Rozeznanie

Ejva, Gosiula ale ładne te Wasze dziewuszki
A my wróciliśmy ze spacerku, tak ładnie się zrobilo po południu, że aż żal było siedzieć w domu. Filip sobie pospał a ja na ludzi popatrzyłam
Troche mnie jeszcze brzuch pobolewa i chyba powinnam więcej odpoczywać, ale nie potrafię
Dziewczyny po cesarce- a jak Wasze brzuszki?
A jeśli chodzi o spanie przy cycu, to hobby mojego synka , ale nie mam serca z tym walczyć. Wiem, że potem będzie za późno, bo już to przerabiałam ze starszym synem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1838.JPG (100,1 KB, 88 załadowań)
Stary 2006-10-05, 22:15   #21
sylwiamaria
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do sylwiamaria GG do sylwiamaria
Smile Dot.: Dzieciaczki wrześniowe 2006

Witam serdecznie wszystkie Mamusie i Dzieciaczki Wrzesniowe
Los tak chcial, ze sama zostalam Wrzesniowa Mama. Moja historie porodu opisalam juz wczesniej w pazdziernikowych Mamach, ale wklejam tutaj to sobie poczytacie cos sie dokladnie wydazylo 25 Wrzesnia .

W poniedzialek 25 Wrzesnia nasz dzien wygladal najzwyczajniej w swiecie. Zrobilam spore pranie, posprzatalam mieszkanie. Pozniej ugotowalam obiado kolacje. TZ byl w domu o 20, wiec jedlismy pozno okolo 22. Oczywiscie pozniej zaczelismy ogladac TV. Mysle, ze bylo juz okolo polnocy. Ja zaczelam ziewac i myslalm aby zbierac sie do lozka. Jednak jeszcze siedzialam na sofie i gapilam sie w TV. Nagle poczulam jakby wiadro wody ze mnie lunelo. Na poczatku myslam , ze to nadzwyczajnie olbrzymia ilosc moczu ze mnie wycieka. Polecialam do lazienki a to cos dalej cieknie w ogromnych ilosciach. Tatinek oszalal , jak zwykle, pyta sie mnie czy dzwonic na pogotowie, a ja ,ze powinnismy zadzwonic do ginka. Oczywisice ginek powiedzial, ze to wody odeszly i najlepiej jak pojedziemy do szpitala, bo w krotce zaczna sie skurcze te prawdziwe. Jakos to do mnie nie dotaro , ze juz w krotce bede rodzic. Wzielam jeszcze prysznic i itp. W czasie drogi do szpitala wody plodowe caly czas plynely i plynely. Juz jak dojechalismy do szpitala bylo juz po polnocy zaczelam odczuwac pierwsze skurcze. W szpitalu najpierw poszlismy na oddzial naglych wypadkow"Emergency". Tam zostalam podlaczona pod urzadzenie, ktore monitorowalo skurcze. Wszystko wskazywalo, ze to to. Rozwarcie bylo juz na 2cm. Nastepnie zostalam przewieziona na sale gdzie mialam juz zostac do porodu. Podlaczyli mnie pod kroplowke, pobrali krew i kazali czekac na anastazjologa. Skurcze byly juz bardzo silne, w odstepach 3-4 minut. Gdy pielegniarka spytala o ocene bole w skali 1 do 10 powiedzialam jej, ze 11. Bol byl okrutny, to tak jak bym karana za moje grzechy w przeszlosci i zosalam wyslana do piekiel jeszcze za zycia. Zarty zartami, ale plakalam z bolu, ktory za kazdym kolejnym razem byl coraz silniejszy. Nie wiem czy kazda rodzaca kobieta ma takie same bole, ale to jest cos strasznego. Nie moglam sie juz doczekac epiduralu. W koncu przyszedl lekarz i dostalam zastrzyk w plecy. Dokladnie jest to miejsce miedzy kregami. Zaraz potym, a byla juz godzina 3 rano skurcze zaczely byc bezbolesne, az w koncy w ogole ich nie czulam.Po "epidural" nie mozna chodzic,nie ma sie czucia w nogach, dlatego podlaczona zostalam do rurki , ktora odprowadzala mocz i resztki wod . Dali mi takze maske gazowa, aby dotleniac bobasa. Kolejna ciekawa sprawa to parcie jakie czulam jak bym chciala zrobic kupe. Gdy pielegniarka sprawdzila co sie dzieje okazalo sie, ze rozwarcie jest juz na 7 ,5 cm. W tym momencie zaczelam zastanawiac sie nad porodem drogami rodnymi, tym bardziej ,ze przed operacje nie wolna spozywac posilku przynajmniej 8 godzin wczesniej. Druga sprawa to Thomas byl maly. Byla chyba juz 4 rano jak zasnelismy. Ben spal na rozkladanym fotelu. Jak sie przebudzilismy to byla juz 6 rano i rozwarcia bylo na 9 cm. O godzinie 8 przyszedl moj ginek, rozwarcie bylo juz 10cm. Problem byl taki,ze epidural zachamowal moje skurcze w ogole ich nie czulam , ale widzialam je na monitorze. Ginek powiedzial aby przyspieszyc porod , zostane podlaczone pod kroplowke z oksytocyna. Kroplowka podziala, jednak na sam koniec trzeba bylo zastosowac epizjotomie-naciecie krocza. Zrobilam moze kilka pchniec i baby boy wyskoczyl. Przy nacinaniu nic nie czulam, to samo podczas zszywania rozpuszczalnymi nicmi. Thomas urodzil sie dokladnie o 10:28 rano, waga 3980, dlogosc 50cm, 9,9 punktow . w szpitlu dostal szczepionke z wit. K i hepatitis B. Tego samego dnia chodzilam po korytazu , na drugi dzien zaczelam odczuwac bol w placach, kroczu i brzuchu i musialam wziazc tabletke przeciwbolowa. Uwazam ,ze porod mialam latwy , ale tylko dlatego, ze dostalam znieczulenie w innym przypadku to istna meczarnia i potworny bol.
to tak wyglada moje sprawozdanie dolaczam mojego boba-Thomas ma tydzien.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4035.JPG (115,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4036.JPG (99,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4043.JPG (95,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4049.JPG (114,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4051.JPG (99,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4073.JPG (121,1 KB, 23 załadowań)

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

sylwiamaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 22:26   #22
sylwiamaria
Rozeznanie

I jeszcze troche tutaj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4062.JPG (87,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4070.JPG (94,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4072.JPG (104,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3955.JPG (101,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3956.JPG (81,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3970.JPG (115,8 KB, 34 załadowań)

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

Stary 2006-10-08, 14:38   #23
Lex
Raczkowanie

gosiula i sylwiamaria na ktorego mialyscie termin i ktorego odbyl sie porod? bo musze uzupelnic liste
Stary 2006-10-09, 12:59   #24
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

No to witaj nam tu Sylwiu a tak mnie namawialas zebym zostala pazdziernikowa mama - a tu prosze

Dziewczyny jak wy usypiacie wasze malenstwa??? bo z moja to jest jednak troche koszmarne - nie chce spac nigdzie indziej jak blisko mamy. W nocy jeszcze w miare przesypia bo biore sobie ja do lozka ale w dzien - co mi zasnie przy cycusiu albo na rekach to budzi sie prawie natychmiast po polozeniu do lozeczka. W lozeczku sama tez nie chce lezec...

Stary 2006-10-09, 13:21   #25
sylwiamaria
Rozeznanie

Termin mialam na 14 Pazdiernika, a urodzilam 26 Wrzesnia.

George Bernard S

Stary 2006-10-10, 21:00   #26
sylwiamaria
Rozeznanie

Dzisiaj Thomas konczy dwa tygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4187.JPG (82,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4195.JPG (117,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4204.JPG (108,6 KB, 42 załadowań)

George Bernard S

Stary 2006-10-10, 21:46   #27
linijka
Rozeznanie

Sylwia śliczne to Twoje maleństwo i już dwa tygodnie na tym świecie!
Ale ten czas leci, mój synek za cztery dni skończy miesiąc. Widzę już jak się zmienia pomału, reaguje na mój głos i nawt wydaje mi się, że zaczyna świadomie się uśmiechać (możliwe, czy mam zwidy?). Chodzimy codziennie na spacerki, póki mozliwa pogoda. W dzień śpi ładnie, ale w nocy bez cycka robi się cyrk i budzi sie co chwilę, więc też biorę go do swojego łóżka Oczywiście każdego wieczoru mam postanowienie, że do łóżeczka będę dzidzię wkładać, ale wiadomo jak to wygląda
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 045.jpg (72,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 023.jpg (81,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 048.jpg (102,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2006-10-10, 23:37   #28
sylwiamaria
Rozeznanie

Linijka czy tylka ja i ty mamy chlopcow? Czy moze jest nas wiecej? Twoj jest uroczy i jak cudownie sie smieje. Moj zaczyna sie smiac ,jednak czas wyjatkowo szybko leci wiec pewnie juz w krotce tez bedzie rozdawal usmiechy))))) na wszystkie strony.

George Bernard S

Stary 2006-10-11, 07:50   #29
linijka
Rozeznanie

O ile dobrze pamietam, to jeszcze Meli ma synka, ale na dzieciaczkach sie jeszcze nie pojawila
Ponoc to rok dziewczynek, wiec nasze rodzynki Sylwiu beda mialy w czym (a raczej w kim) przebierac
Nocka spokojna, do 3 Fifi spal u siebie, a potem w sennym amoku wzielam go do siebie
Stary 2006-10-11, 19:27   #30
sylwiamaria
Rozeznanie

Thomas tej nocy mial "dobry nastoj" od 5 rano do 6 nic nie robil tylko sie usmiechal i do lozka nie mial zamiaru sie klasc. Musialm z nim siedzic i z nim rozmawiac. Teraz padam , mysle,zeby sie przespac. Moze bede sie lepiej czula. A oto Thomas dwa tygodnie + jeden dzien ))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4261.JPG (87,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4264.JPG (112,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4244.JPG (104,0 KB, 49 załadowań)

George Bernard S

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości