![]() |
#1 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
![]() pusta szafa- co kupic zeby miec co ubrac a nie tylko ją zapchać- pomocy
Nie wiedzialam jak szukać, chociaz widzialam kiedys podobny watek
![]() Planuje zrobic powolny renament w mojej szafie, co mam kupic zeby bylo w czym chodzic przez jesien- zime a nie wydac 3 wypłat? Moja szafa kompletnie mi nie pasuje, chyba sie zestarzalam, potrzbuje jakies ciuchy (sportowa elegancja z naciskiem na elegancja, kobiece) a nie chcialabym pojsc w ciemno po sklepach bez pomysłu bo nakupie głupot i bede pluc sobie w brode ![]() ![]() Czekam na jakis odzew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pusta szafa- co kupic zeby miec co ubrac a nie tylko ją zapchać- pomocy
tez chetnie poslucham.
ostatnio robilam pozadek i pusto sie zrobilo. na dobry poczatek kupilam czarne i brazowe legginsy z ktorych jestem mega zadowolona i 4 bolerka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja mam dylemat nad spodniami. Dużo przytyłam i pooddawałam jakies 5 par spodni a zostały mi 2 albo 3 (jedne ciut za duże). Nie wiem czy jedną pare kupić czy dwie czy jedna mi wystarczy bla bla bla xD Kupie jedną bo jak znowu przytyje i te nie bedą na mnie dobre to zbankrutuje xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
nikt sie nie podebjmie takiego ambintego zdania?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
OO ja też chętnie poczytam, ostatnio moje ciuchy w ogóle do mnie przestały pasować, nie podobają mi się i źle się w nich czuję...Więc czekam na podpowiedzi specjalistek
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moze taki zestawik (najpierw lista)
kanciki z koszula lub kanciki z koszula i sweterkiem lub jeansy z sweterkiem lub rybaczki z koszula i kamizelka (kozaczki) i tak dalej mozna laczyc. Wystarczy troche wyobrazni ![]() Mam nadziej, ze chociaz troche pomoglam.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hmmm trudne zadanie, ale spróbuję coś doradzić
![]() Co do eleganckich spodni, to zgadzam się z mloda71 ![]() Tak samo dżinsy - najlepiej o prostym kroju i w jednolitym kolorze, bez ozdób, przetarć itp. i najlepiej granatowe lub czarne ![]() Elegancka koszula też może się przydać(choć niekoniecznie biała ![]() Sweterki - myślę, że przyda się jeden cieńszy(np. bezrękawnik, który można ubrać właśnie na elegancką bluzkę) i jeden grubszy(może być golf, żeby zimą nie marznąć ![]() Jako wielbicielka spódnic proponuję zaopatrzyć się w choć jedną - teraz modne są wąskie, ołówkowe, ale widziałam też pełno szerokich. Długość dowolna, ale na sezon jesienno-zimowy powinna być ona z jakiegoś grubszego materiału ![]() Do tego proponuję jeszcze żakiecik, też najlepiej jednokolorowy, może być w tym samym kolorze co spódnica czy eleganckie spodnie(najlepiej kupić komplet ![]() ![]() Myślę, że to wszystko, mam nadzieję, że moja pomoc choć trochę się przyda ![]() EDIT: Dodaję fotki dla inspiracji ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2006-10-05 o 11:47 Powód: fotki :D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
coś jeszczee?(:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja mam ten sam problem-szafa peka w szwach , mam najmodniejsze rzeczy ale moj problem polega na tym ze nie umiem ich z soba laczyc,sama polecam
rurki konieczne dark denim, biala dopasowana koszula, jakas bluzka w panterowe wzory najlepiej wiazana pod szyja, spodnica olowkowa, pantofle na slupku, longtshirt, pas szeroki, pasek cienki, kamizelka grubsza,lekko puchowa,ale nie tzw bombka dopasowana ale bez sciagaczy na dole, jakis sweterek cienki, balerinki, sztyblety najlepiej czarne albo kawa z mlekiem, torba z krotkimi raczkami zeby ja mozna nosic na zgieciu lokcia no i okulary muchy,i jakis szal, jeszcze zakiet zamiast kurtki z grubszego materialu na pazdziernikowe dni, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeansy - koniecznie denim - fason zalezny od tego w czym czujesz sie wygodnie
![]() ![]() ![]() ![]() Szaliki - modne teraz pashminy.. mozesz na allegro kupic rozne kolory i w dodatku tanio ![]() A i kup sobie kilka broszek ![]() ![]() Torebki dopasuj do reszty garderoby...warto miec ich tyle ile sie ma kolorow w szafie ![]() W ten sposob i ja kompletowalam od nowa szafe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
dziekuje dziewczyny za odzew i prosze o jeszcze
![]() psycha Twoj post chyba sobie wydrukuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Fajna brosza - pasuje do golfa z wywijanym kolnierzem ... albo na zakiecik.. ktory zima ubierzesz na prosty golf np.. nawet do sweterka kopertowego.. gadzet uniwersalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zeby odnowic sobie szafe na jesien, polecam kupno :
+sweter z duuuzym kolnierzem - ja sobie ostatnio kupilam czarny, ten kolnierz zmniejsza optycznie biust ![]() +dlugi sweter (taki do pol uda) w grube sploty, zapinany na guziki, z lekkim golfem, najlepiej szary ( wczoraj taki mierzylam, zaluje ze nie kupilam, ale niedlugo wroce do tego sklepu) +teraz jest pogoda w sam raz na apaszki ( na szaliki za cieplo ), kup sobie jakas w modnym kolorze ( ja kupilam sliwkowa przeplatana srebrna nitka w h&m i nosze do trencza w kolorze khaki). mozna ja ladnie zawiazac i nosic na wierzchu z frendzlami lub 'pod' +poza tym dobrze kupic pasujace dodatki , np torebka i kolczyki w identycznym kolorze, moga byc zielone (ja tak mam), albo cokolwiek co zdolasz upolowac w takim samym kolorze zeby do siebie pasowalo i do reszty twoich ubran. lacz kolczyki, apaszki i torebki w tym samym kolorze. Tylko nie czarne, bo nie bedzie efektu. Najlepiej zeby to byly dodatki szare - zielone - sliwkowofioletowe. bo takie teraz najmodniejsze ![]() +Aha, jesli lubisz, kup cos 'na glowe', ale jeszcze nie czapke bo za cieplo. Jakis beret - kaszkiet - moze byc z daszkiem, ja wczoraj kupilam czarny z mala kokardka z boku, bardziej kaszkiet w ktorym sie miesci cala glowa ![]() +buty : cos do chodzenia na codzien : plaskie, balerinowate ( okragle noski), a jesli chcesz byc supermodna, to ankle boots ( do kostki), no ale one najczesciej sa na wysokich obcasach, wiec jak dla mnie odpadaja, ale jesli lubisz obcasy... takie buty do kostek zestawiaj z legginsami ( jesli nososz), albo po prostu z dzinsami (waskimi) +na pozniejsza jesien upoluj jakis ladny plaszcz do pol uda, moze parke albo trencz ( ja 2 trencze juz mam, ale kupie jeszcze wlasnie ocieplana parke) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Psycha naprawde swetny opis
![]() Mysle, ze warto wydac troche wiecej pieniedzy na dodatki, bo w polaczeniu z ciuszkami ktore masz juz w swojej szafie, moga powstac nowe, ciekawe kombinacje ![]() ![]() ![]() ![]() Na pewno eleganckie czarne/brazowe spodnie, moga byc z grubszego materialu ![]() ![]() Zakiet, sweterek rozpinany, grubszy/chudszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buty, kozaki, szpilki, mokasyny/balerinki i adidasy takie elganckie :P zapomnialam o fotkach niby adidaskow ![]()
![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-10-06 o 04:57 Powód: post pod postem, prosze korzystac z Edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
aha, i jeszcze : OPASKI DO WLOSOW!
ja jestem fanka plastikowych, mysle ze kazdemu pasuja , czy sie nosi rozpuszczone wlosy czy kitke, z grzywa lub bez mala rzecz a cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to
- jeansy- zwyczajne, do wszystkiego pasuja. - rybaczki - spodnie w kantke - jakas koszulka elegancka, np dwa kolory - jakis zakiecik, moze byc z tweedu ale tez i sztruksowy - spodnice w odcieniach szarosci i brazow, wystarcza dwie ale z roznych materialow - jakies wzorzyste rajstopy i podkolanowki- te do rybaczek ![]() (ostatnio mam fiola na punkcie wlasnie rajtek i podkolanowek we wzorki ![]() - sweterki, te w serek i łodke, rozne kolory, mile widziany kardigan ![]() - cos na glowe, np fikusny kaszkiet - jakies bawelniane podkoszulki pod swetry, takze bluzy z dlugim rekawem, ktore pasuja do jeansow jak i do rybaczek - bluza z kapturkiem to tak na sportowo - butki to na teraz balerinki, lub cos na malum obcasie.Pozniej jak przyjda chlody to jakies kozaki na obcasie, badz oficerki - na chlodne dni to plaszcz badz kurtka, co wolisz- beda pasowaly to wszystkiego - a i oczywiscie dodatki w postaci kolczykow, korali - torebki, nie musi byc ich az 15, wystarcza dwie ale takie zeby pasowaly do wiekszosci ubran, wiesz zerknij tez na strony firm z ubraniami.Wrzucam reserved...mozna podpatrzyc conieco ![]() http://www.reserved.pl/pl/nowinstores/index.htm
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
ja też zakochałam sie w opaskach ostatnimi czasy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Wedlug mnie MUSOWO w szafie musi byc:
*jasne jeansy *ciemne jeansy *spodnie z dowolnego materialu wygodnego dla nas ![]() *spodnie eleganckie,jakis kancik *żakiet(y) *dwie spodniczki: jedna elegancka druga lajtowa ![]() *jakas katanka *bluza (jakas taka milusia ![]() ![]() *spodnie dresowe *bluzeczka na impreze *pare tIszeRtow ![]() *fajna bielizna *sweterek *tunika (z cienkiego badz grubego materialu) *cienka kurtka *kurtka zimowa badz plaszcz (najlepie jedno i drugie ![]() *czapka,szalik,rekawiczki ![]() *buty:japonki,na zime,adidaski,balerinki *pare paskow,torebek itp. ![]() Pewnie o czyms zapomnialam-normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
wzielam karteczke i długopis i spisalam sobie co radzicie
![]() ![]() ![]() jesli ktos jeszcze ma jakies pomysły czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Życzę udanych łowów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
po 18.10 (po wypłacie) napewno sie z Wami podziele łowami
![]() a teraz zachecam zebyscie cos napisały jeszcze, bo widze ze publicznosc jest ale milczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jak przeczytalam po 18, to pomyslalam ze po 18 godzinie
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie zapomnij sie pochwalic swoimi nowymi ubraniami i dodatkami
![]() Gdy wydaje mi sie, ze nie mam sie zupelnie w co ubrac szukam ciekawych dodatkow, czegos fajnego, wesolego, optymistycznego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
A ja myślę, że dobrze jest kupować rzeczy w naszych ulubionych i pasujących do siebie kolorach. Co z tego, że mam mnóstwo ciuchów w najróżniejszych barwach a nie mam co włożyć, bo nie pasują do siebie kolorystycznie. Tak sobie myślałam kiedyś, jakbym miała ze cztery kolory i mogła je łączyć, to bym nie miała problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak już kupisz to robiac foty nie pomiń tez "starych rzeczy". A nuż przy wertowaniu okaże sie że masz coś fajnego co sie da wykorzystac "z odzysku" w polaczeniu z nowymi rzeczami?
![]() Mnie zawsze ogarnia zdumienie ile mam rzeczy jak już je powyciagam, a o niektorych ciuchach udaje mi sie nawet zapomniec (np. tego lata o super butach ktore kupilam w zeszlym roku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Polecam też dzisiejszy artykuł na Interii
![]() http://kobieta.interia.pl/news?inf=798397 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja radziłabym kupić
* torebke i buty w jednym kolorku * swetry i jeansy najlepiej bez żadnych cekinów i innych tego typu rzeczy gdyż za pół roku będzie to nie modne i zajrzysz do szafy no i nie ma co ubrać * jeansy bez przetarć jeden kolor * ciuszki w kolorach nie w kolorach typu turkus ani pomarańcz bo później nie ma do czego dobrać tych ciuszków czasem * dodatki - też paski bez cekinów korale radziłabym czarne bo do wszystkiego pasują, ja chciałam kupić sobie brązowe ale teraz dobrze że kupiłam czarne bo nie pasowały by mi do wrzosowego golfu więc trzeba trochę pomyśleć co do kolorków *i najważniejsze o czym bym zapomniała bluzki i swetry bez żadnych napisów i obrazków to trochę moich przemyśleń
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dorzuce jeszcze sweter typu kardigan-mozna nosic do bluzek z kolnierzem, blizniak, no i jak podaly dziewczyny eleganckie spodnie w kant-ale z naprawde dobrego materialu, skorzane rekawiczki-nosic nawet do zakietu z grubego materialu,pozdrawiam i zycze udanych zakupow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Podoba mi sie zestaw-jensy+biala koszula+kamizelka.Swoja droga bardzo mi sie podoba szara kamzelka pokazana przez mloda71-Sliczniutka jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.