jak to jest z tą marynarką?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-12, 18:24   #1
natka294
Rozeznanie

Talking

jak to jest z tą marynarką??

kochane moje.oststnio kolezanka mi powiedziala (ze ktos jej tam kiedys powiedzial) ze na swoim slubie Pan Młody nie moze sciagnac marynarki po 1 ze nie wypada a po 2 ze ponoc jest jakis przesad?? jak to jest ja pierwsze slysze o czyms takim
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 18:26   #2
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: jak to jest z tą marynarką??

aha to jak jest 30stopni to ma sie gotowac? eee to jakies brednie nie wypada to sie upic i podszczypywac tylki mlodych kuzynek hehehe

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 18:59   #3
natka294
Rozeznanie

no wlasnie dla mnie tez jest to chore,wiadomo ze pan mlody to nie gosc i ze bawi sie i tanczy przez caly wieczor. w marynarce to tez nie zbyt wygodnie i zdeczka graco czy to lato czy zima.ale tak no chcialysmy wiedziec jak to jest czy ktos cos slyszal o tym
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-13, 09:22   #4
marticia
Zakorzenienie

Widzialam wielu Panow Mlodych bez marynarki (oczywiscie po co ma sie gotowac?) i jakos nieszczecia to nie przynioslo..wrecz przeciwnie...ZMIENMY TEN PRZESAD! od dzis PAN MLODY, KTORY SCIAGNIE MARYNARKE, PRZYNIESIE PRZYSZLEMU ZWIAZKOWI SZCZESCIE I DOBROBYT
marticia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-13, 10:38   #5
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Widzialam wielu Panow Mlodych bez marynarki (oczywiscie po co ma sie gotowac?) i jakos nieszczecia to nie przynioslo..wrecz przeciwnie...ZMIENMY TEN PRZESAD! od dzis PAN MLODY, KTORY SCIAGNIE MARYNARKE, PRZYNIESIE PRZYSZLEMU ZWIAZKOWI SZCZESCIE I DOBROBYT
O dobre ! stworzymy nowe tradycje

Stary 2006-10-13, 11:12   #6
marticia
Zakorzenienie

ja tam jestem "za" Nel a, po co bawic sie w przesady
Stary 2006-10-13, 12:07   #7
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Wygoda wygodą, ale savoir-vivre nie pozwala na zdjecie marynarki
To juz indywidualny problem kto co sobie bardziej ceni.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-13, 12:49   #8
nel_a
Zakorzenienie

ludzie to nie wiedzia jak reke podac - kto komu pierwszy itd. wiec mysle ze na to nikt nie bedzie zwracal uwagi

Stary 2006-10-14, 10:25   #9
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

mój mąż marynarkę zdjął sporo przed oczepinami, gorąco mu było, cały był mokry, praktycznie większą cześc wesela paradował w kamizelce
nie widze w tym nic dziwnego
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-14, 10:45   #10
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
mój mąż marynarkę zdjął sporo przed oczepinami, gorąco mu było, cały był mokry, praktycznie większą cześc wesela paradował w kamizelce
nie widze w tym nic dziwnego
moj kuzyn mial slub 12.08.2006 bylo cieploooo , dusznooo mieli bardzo mala sale , na dodatek jest takim "misiem" i bardzoo szybko zdjal marynarke tez nie widzie w tym nic dziwnego po co sie meczyc .

Stary 2006-10-14, 10:57   #11
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:

Zresztą przesąd rzecz względna - nie spotkałam się z nim w moim regionie.

A czy jest taka zasada w savoir vivre? Nie przypominam sobie. Na spotkaniach oficjalnych, biznesowych owszem, ale na własnym weselu?! Grunt, żeby się dobrze bawić i być szczęśliwym a nie ociekać potem.
Stary 2006-10-15, 10:10   #12
bienioka
Rozeznanie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2885306]Wygoda wygodą, ale savoir-vivre nie pozwala na zdjecie marynarki
To juz indywidualny problem kto co sobie bardziej ceni.[/quote]

ela ma racje. jesli komus bardzo goraco jest, to prosze bardzo...

moj mezus jednak przez caly wieczor baril sie w marynarce....
moim zdaniem to nie wypada. mielismy klimatyzowana sale, pomimo tego bylo goroco, poniewaz jak ktos caly czas sie bawi to chcac nie chcac poci sie. mezowi jednak na mysli by nie przyszlo,zeby sciagnac marynarke. tak samo swiadkowi i naszym tatulkom - caly czas byli kompletnie ubrani. wyglada to bardzo elegancko. inni goscie zdjeci w trakcie imprezy swoje marynarki (jednak rowniez nie wszyscy). dlaczego ktos gosc ma wygladac lepiej niz pan mlody???

o przesadzie nie slyszalam. przesady zawsze maja jakas geneze. moze wlasnie ten wywodzi sie po prostu z savoir-vivreu???
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 10:15   #13
marzka82
Rozeznanie

Jeżeli dojdzie jeszcze od tego kamizelka... to współczuję. Mój mąż od razu powiedział, że marynarki nie zdejmie, nie chce wyglądać jak każdy gość, dlatego też nie wchodziła w grę żadna kamizelka (z resztą teraz już powoli niemodna). Jakoś nie narzekał, a rozwiązaniem jest zmiana koszulki, a że jest przeczulony na tym punkcie to zmieniał je kilka razu, miał sporo w zapasie
Przed naszym ślubem byliśmy na weselu u brata ciotecznego mojego męża, który zdjął marynarkę. Wyobraźcie sobie, ze stojąc obok niego 3 razy pomyliłam go z mężem Wyglądał jak każdy facet, a nie jak Młody
Podobnie jak u bienioki starszy i tatusiowie cały czas byli w marynarkach

Pozdrawiam
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 10:26   #14
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość

.

A czy jest taka zasada w savoir vivre? Nie przypominam sobie.

kieruje na stronke na ktorej znajdziecie zasady savoir vivreu:
http://www.solarch.pl/szkolenia/news...ka.php?idwyb=2

dla leniwych ()cytuje:
"(...)Elementarz dobrze ubranego pana.
1. Elegancki mężczyzna nie da się namówić na zdjęcie marynarki. (...)"
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 12:32   #15
magdulec
Zadomowienie

Moim zdaniem to nie wypada do oczepin bo trzeba pokazać klasę a po tem jak kto uważa to można trochę na luzaka, mimo że inni to przed 21 nie potrafią sie zachowac i "gasną" niezauważeni
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 12:41   #16
Konto usunięte

Cytat:

A czy jest taka zasada w savoir vivre? Nie przypominam sobie. Na spotkaniach oficjalnych, biznesowych owszem, ale na własnym weselu?! Grunt, żeby się dobrze bawić i być szczęśliwym a nie ociekać potem.
to zalezy jaki charakter ma to wesele , jesli to impra w remizie, to jasne że wypada zdjąć marynarkę,... nawet więcej , wtedy i nikt na panne mlodą nie zwraca uwagi czy ma suknie za 300zl czy za 3 tys. Ale jesli robicie wesele/przyjęcie że tak powiem na poziomie, to tylko wam się wydaje że nikt na to uwagi nie zwróci Nikt przecież nie podejdzie do was i nie powie, że tak nie wypada
Klasę pokazuje Młoda Para tylko przy ołtarzu, a później....? czar prysł?
Zagadzam się równiez z bienioką i marzką, że Pan Młody powinien trzymać fason. Reszta gości rownież , ale Młody w szczególności.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 13:18   #17
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

my mieliśmy wesele w restauracji, zaprosilismy tylko najblizszą rodzinę i dobrych znajomych, przed którymi nie musieliśmy udawać "ę" "ą", bo tacy nie jesteśmy, nie mieliśmy nawet ochoty przestrzegać zasad savoir vivre, bo wtedy widać by było że jest to sztuczne. wesele przebiegło w swojskich klimatach, wszyscy bardzo dobrze się bawili i dziękowali za dobrą zabawę i stworzony klimat. My też czuliśmy sie super że nie musieliśmy udawać nikogo kim nie jesteśmy.
Stary 2006-10-15, 15:14   #18
Konto usunięte

oj Yoolia, nie każdy kto wypowaida "ą" , "ę", widelec trzyma w lewej a nóz w prawej ręce udaje kogos innego. A przestrzeganie pewnych zasad wcale nie musi być sztywne czy sztuczne.
Jesli mężczyzna poda kobiecie plaszcz, odstawi jej krzesełko żeby mogła usiąść, pozwoli usiąść jej pierwszej, wleje sok do szklanki, to znaczy że zabawa będzie nie udana i klimat niesprzyjający?
Niektórzy mają pewne zasady w krwi, a inni ich nie mają - wtedy to widać, wtedy jest to sztuczne.
Stary 2006-10-15, 15:19   #19
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
my mieliśmy wesele w restauracji, zaprosilismy tylko najblizszą rodzinę i dobrych znajomych, przed którymi nie musieliśmy udawać "ę" "ą", bo tacy nie jesteśmy, nie mieliśmy nawet ochoty przestrzegać zasad savoir vivre, bo wtedy widać by było że jest to sztuczne. wesele przebiegło w swojskich klimatach, wszyscy bardzo dobrze się bawili i dziękowali za dobrą zabawę i stworzony klimat.
Klimatu nie tworzy się przez ściągnięcie marynarki
Nam, jak z reszto większości parom młodym, również dziękowano za świetną zabawę. Nie jest ona jednak w żadnym stopniu uzależniona od tego czy Młody zdejmie marynarkę czy nie

Cytat:
My też czuliśmy sie super że nie musieliśmy udawać nikogo kim nie jesteśmy.
Nie popadajmy w paranoję. Czy to, że Młody nie chce zdjąć marynarki, bo uważa, że nie wypada powoduje, że staje się kimś kim nie jest, że przed kimś udaje
No to jest już chyba lekka przesada

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2898298]
Niektórzy mają pewne zasady w krwi, a inni ich nie mają - wtedy to widać, wtedy jest to sztuczne.[/quote]

Mądrze powiedziane, tego właśnie brakowało w tym wątku
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 15:51   #20
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

no to mi się dostało

marzka oczywiście że klimatu nie tworzy zdjęcie marynarki, co najwyżej powietrze może sie popsuć przez zdjęcie jej gdy jest się spoconym (żart)
(za to pewnie też mi się zaraz dostanie)

klimat tworzą goscie, jesli się dobrze bawią jest ok,

a czy wypada zdjąc marynarkę czy nie wypada - każdy zrobi tak jak zechce. Dla jednego bedzie to bardzo ważne dla drugiego mniej, każdy sobie sam zdecyduję czy bedzie się kisił czy bedzie wolał czuć sie swobodnie. Nie popadajmy w paranoję

Elu zgadzam się z Tobą, może za bardzo uogólniłam, ale widziałam sporo przypadków gdzie wyglądało to naprawdę sztucznie.
Stary 2006-10-15, 16:25   #21
aannuullaa
Wtajemniczenie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2897242]to zalezy jaki charakter ma to wesele , jesli to impra w remizie, to jasne że wypada zdjąć marynarkę,... nawet więcej , Ale jesli robicie wesele/przyjęcie że tak powiem na poziomie, to tylko wam się wydaje że nikt na to uwagi nie zwróci [/quote]
Elu, nie uogólniaj w ten sposób, nie na każdym weselu w remizie bawią sie ludzie bez znajomości zasad dobrego wychowania, a zorganizowanie tam wesela "na poziomie" też jest możliwe, przepraszam cię, ale brakowało tutaj jeszcze tylko określenia "wieśniaki"

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 19:50   #22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ale brakowało tutaj jeszcze tylko określenia "wieśniaki"
a z tymi to bywa bardzo różnie, bo niekiedy "wieśniaki" potrafią lepiej se zachowac niż "mieszczuchy" Kiedy załatwialam grajka na swoej wesele, opowiadał taie rozne historie jak go ludzie prosili o stosowna muzyke, bo goście będą tacy właśnie "bułkę przez bibułkę" . Okazało się że na weselu bawila się smietanka lubelskich uczelni wyższych, ktorych alkohol dośc wcześnie sponiewierał, a na parkiecie została reszta "normalnych" gości którzy bawili sie przy każdej piosence.

Natomiast co do kultury na weselach w remizach i eleganckich lokalach, moja wypowiedź nie miała nikomu uwłaczać. Jednak z autopsji wiem, że na tych organizowanych w lokalu typu remiza panuje większa swoboda zachowań nie zależnie czy to mieszczuchy czy to to wieśniaki-choc regułą to nie jest i nie dotyczy 100% gości. Ale miejsce, w ktorym sie znajdujemy ma wpływ na nasze zachowanie.
A moja wypowiedź odnosiła się do tych słow :"Na spotkaniach oficjalnych, biznesowych owszem, ale na własnym weselu?! " Że niby na własnym weselu kultura wymagana nie jest?
Stary 2006-10-15, 21:09   #23
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2885306]Wygoda wygodą, ale savoir-vivre nie pozwala na zdjecie marynarki
To juz indywidualny problem kto co sobie bardziej ceni.[/quote]

Zgadzam sie z Elą. Patrząc w swoja przeszłośc bawiłam sie naprawde na wielu weselach i jesli pamięć mnie nie myli, Pan Młody ani na moment nie ściagał swojej marynary, nawet kiedy było upalne lato. Mozna by wnioskowac, ze chcieli zachowac klase od poczatku do końca,ich wybór, a mnie osobisie bardzo to sie podoba...
Stary 2006-10-16, 09:06   #24
marticia
Zakorzenienie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2900196]a z tymi to bywa bardzo różnie, bo niekiedy "wieśniaki" potrafią lepiej se zachowac niż "mieszczuchy" Kiedy załatwialam grajka na swoej wesele, opowiadał taie rozne historie jak go ludzie prosili o stosowna muzyke, bo goście będą tacy właśnie "bułkę przez bibułkę" . Okazało się że na weselu bawila się smietanka lubelskich uczelni wyższych, ktorych alkohol dośc wcześnie sponiewierał, a na parkiecie została reszta "normalnych" gości którzy bawili sie przy każdej piosence.

Natomiast co do kultury na weselach w remizach i eleganckich lokalach, moja wypowiedź nie miała nikomu uwłaczać. Jednak z autopsji wiem, że na tych organizowanych w lokalu typu remiza panuje większa swoboda zachowań nie zależnie czy to mieszczuchy czy to to wieśniaki-choc regułą to nie jest i nie dotyczy 100% gości. Ale miejsce, w ktorym sie znajdujemy ma wpływ na nasze zachowanie.
A moja wypowiedź odnosiła się do tych słow :"Na spotkaniach oficjalnych, biznesowych owszem, ale na własnym weselu?! " Że niby na własnym weselu kultura wymagana nie jest?[/quote]

Elu, rowniez zgadzam sie z Toba co do jakosci zachowania sie tzw. troche brzydko "mieszczuchow" i "wiesniakow". Ci drudzy czesto potrafia nas zaskoczyc i boja sie popelnic gafy wiec zachowuja sie naprawde przyzwoicie, ci pierwsi jednak czasto mysla, ze moga pozwolic sobie na wszystko, skoro sa "uprzywilejowani" (z uwagi na ich wzgledna zamoznosc). Jednak z przykroscia musze stwierdzic, ze wlasnie oni czesto zgarniaja ze stolow to co najlepsze (glownie alkohol), a nawet zdarzaly sie sytuacje kradziezy (o tym sie nie mowi, ale widzialam osobiescie na wielu weselach).
Jesli chodzi o tytulawa marynarke, owszem, tez mysle, ze elegancki Pan Mlody powinien jej nie zdejmowac, ale wole, gdy to zrobi niz by mial biedaczek meczyc sie przez cale wesele i rozplywac sie we wlasnym pocie. My kobietki mamy superl...lekkie ziwewne kiecki dostosowane na kazda pore roku, faceci niestety nie zawsze maja ten komfort wyboru, wiec nalezy im to wybaczyc, jesli pokusza sie o zdjecie marynarki.
Ps. Moj narzeczony kiedy zaczyna sie pocic, staje sie niesamowicie nerwowy, nie chce aby na wlasnym weselu sie denerwowal przez jakas marynarke.
Stary 2006-10-16, 10:46   #25
Konto usunięte

Cytat:
Jesli chodzi o tytulawa marynarke, owszem, tez mysle, ze elegancki Pan Mlody powinien jej nie zdejmowac, ale wole, gdy to zrobi niz by mial biedaczek meczyc sie przez cale wesele i rozplywac sie we wlasnym pocie.
Tak napisałam właśnie niżej.. wygoda wygodą a zasady zasadami, zależy na czym komu bardziej zalezy. Wiadomo że przecież nikt chyba nie będzie mdlał w upał pod karwatem, a marynarki nie zdejmnie
Jednak zasady takie są.

Cytat:
ze moga pozwolic sobie na wszystko, skoro sa "uprzywilejowani" (z uwagi na ich wzgledna zamoznosc). Jednak z przykroscia musze stwierdzic, ze wlasnie oni czesto zgarniaja ze stolow to co najlepsze (glownie alkohol
),
mój mąż ma takiego szefa , który idąc na impreze integracyjną (co roku w supelokalu z podwórkiem) idzie z reklamówkami. Wychodzi ostatni, bo zgarnia ze stołów to co zostanie
Stary 2006-10-16, 11:15   #26
nel_a
Zakorzenienie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2902387]Tak napisałam właśnie niżej.. wygoda wygodą a zasady zasadami, zależy na czym komu bardziej zalezy. Wiadomo że przecież nikt chyba nie będzie mdlał w upał pod karwatem, a marynarki nie zdejmnie
Jednak zasady takie są.

),
mój mąż ma takiego szefa , który idąc na impreze integracyjną (co roku w supelokalu z podwórkiem) idzie z reklamówkami. Wychodzi ostatni, bo zgarnia ze stołów to co zostanie [/QUOTE]
ohohoh jeszcze sie nie spotkalam z czyms takim ze ktos zbieral jedzenie ze stol .

Stary 2006-10-16, 15:29   #27
marticia
Zakorzenienie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2902387]Tak napisałam właśnie niżej.. wygoda wygodą a zasady zasadami, zależy na czym komu bardziej zalezy. Wiadomo że przecież nikt chyba nie będzie mdlał w upał pod karwatem, a marynarki nie zdejmnie
Jednak zasady takie są.

),
mój mąż ma takiego szefa , który idąc na impreze integracyjną (co roku w supelokalu z podwórkiem) idzie z reklamówkami. Wychodzi ostatni, bo zgarnia ze stołów to co zostanie [/quote]

Hahaha, nie zartuj, no to rzeczywiscie...chyba w dziecinstwie cierpial duzy niedostatek, ze teraz wiecznie mu malo
Stary 2006-10-18, 20:15   #28
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
kieruje na stronke na ktorej znajdziecie zasady savoir vivreu:
Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
http://www.solarch.pl/szkolenia/newsysn/formatka.php?idwyb=2

dla leniwych ()cytuje:
"(...)Elementarz dobrze ubranego pana.
1. Elegancki mężczyzna nie da się namówić na zdjęcie marynarki. (...)"

i tak jak wspomniałam jest to zasada w stosunkach dyplomatycznych, spotkaniach biznesowych etc., jak głoszą nagłówki na stronie.

Cytat:
Napisane przez marzka82 Pokaż wiadomość
Klimatu nie tworzy się przez ściągnięcie marynarki
Cytat:
Napisane przez marzka82 Pokaż wiadomość
Nam, jak z reszto większości parom młodym, również dziękowano za świetną zabawę. Nie jest ona jednak w żadnym stopniu uzależniona od tego czy Młody zdejmie marynarkę czy nie

Nie popadajmy w paranoję. Czy to, że Młody nie chce zdjąć marynarki, bo uważa, że nie wypada powoduje, że staje się kimś kim nie jest, że przed kimś udaje
No to jest już chyba lekka przesada

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2900196]

A moja wypowiedź odnosiła się do tych słow :"Na spotkaniach oficjalnych, biznesowych owszem, ale na własnym weselu?! " Że niby na własnym weselu kultura wymagana nie jest?[/quote]

Moja wypowiedź nie dotyczyła kultury ogólnie a tej jednej zasady odnośnie marynarki, proszę nie stosować wykładni rozszerzającej. Oczywiście na weselu kultura obowiązuje [jak zawsze i wszędzie]. Ja kwestionuję tylko Twoje zdanie, że ważkim wyrazem tejże kultury jest występowanie całą noc w marynarce.

W moim przekonaniu kultura człowieka wyraża się w wielu istotniejszych sprawach. Jak już napisałam i powtórzę - wypada też by pan młody nie ociekał potem i nie zasłabł z przegrzania a marynarka niekiedy może to utrudnić. Co wiecej przy żywiołowym tańcu może mocno krępować ruchy i nawet narazić na śmieszność. Nie oceniałabym zatem dobrego wychowania człowieka po tym jednym 'geście'.
Stary 2006-10-18, 21:11   #29
Konto usunięte

Cytat:

wypada też by pan młody nie ociekał potem i nie zasłabł z przegrzania a marynarka niekiedy może to utrudnić.
A na biznesowym bankiecie wypada aby prezes padł w kałuży potu?
Stary 2006-10-18, 21:26   #30
yedanna
Zakorzenienie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2919106]A na biznesowym bankiecie wypada aby prezes padł w kałuży potu?[/QUOTE]
Nie spotkałam się z bankietem biznesowym, gdzie prezesi bawią się przy tak skocznej muzyce jak w przypadku wesela

To znaczy nie utożsamiałabym zasad panujących na bankiecie biznesowym i na weselu, bo po prostu charakter i cel tych 'imprez' są inne.

Tak czy inaczej nigdy nie wygląda dobrze człowiek tonący w kałuży potu Moim zdaniem wygląda znacznie gorzej niż mężczyzna bez marynarki.

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości