![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jakie prezenty dla rodzinki? POMOÓŻCIE!
Hello!
![]() pot-pouri perfumy domowej roboty mydło domowej roboty świeczka domowej roboty pamiętnik ludek z wełny łapacz snów itd. Ale muszę uzbierać 22 prezenty conajmniej a nie chciałabym żeby prezenty powtarzały się. Więc jeśli moglibyście, pomóżcie. Zamieszczajcie tutaj przepisy na coś co może być prezentem dla najbliższych. Z góry wielkie, ogromne thx! ![]() P.S. Jeśli chcecie mogę wam podać przepis na perfumy albo coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie prezenty dla rodzinki? POMOÓŻCIE!
Hejcia ! Otóż pomysłów na prezenty jest mnóstwo . Ja lubie anioleczki , ramki , butelki , ciastka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...472272&v=2&s=0
oto kurs lepienia aniolka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Właśniee, skorzystaj z wyszukiwarki, są dziesiątki wątków na temat prezentów, można sie do nich dopisać, dziewczyny wtedy napewno pomogą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3007457]Dokładnie
![]() ![]() [/QUOTE] właśnie, właśnie, mnie np łapacze snów by nie satysfakcjonowały, z ładnych mydełek bym sie ucieszyła,z ludka z welny ani troche, pout pouri by mi sie wydało zbyt skromne, chociaż prezent to prezent i niby nie powinno sie narzekac, ale jak ktos zupelnie nie trafi w gusta to wiadomo, ze troche przykro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Wszędzie pokutuje przekonanie, że prezenty własnoręcznie zrobione sa najładniejsze i najbardziej cenne. To jest prawda, jeżeli jeszcze do tego dołączymy przepiekne opakowanie... Ale nie należy zapominać o tym, że po pierwsze nie każdy lubi rzeczy hand-made, a po drugie każdy prezent, czy to kupny, czy zrobiony, powinień być przemyślany pod kątem gustów osoby, która ma go dostać, a po drugie albo musi być bardzo ładny, albo mieć znaczenie sentymentalne, albo musi być po prostu praktyczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3007770]Wszędzie pokutuje przekonanie, że prezenty własnoręcznie zrobione sa najładniejsze i najbardziej cenne. To jest prawda, jeżeli jeszcze do tego dołączymy przepiekne opakowanie... Ale nie należy zapominać o tym, że po pierwsze nie każdy lubi rzeczy hand-made, a po drugie każdy prezent, czy to kupny, czy zrobiony, powinień być przemyślany pod kątem gustów osoby, która ma go dostać, a po drugie albo musi być bardzo ładny, albo mieć znaczenie sentymentalne, albo musi być po prostu praktyczny
![]() Jeju, jakie my mamy podobne zdania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak prezenty powinny pasować do gustu, ale myślę, że mojej kuzynce spodoba się łapacz snów bo jest wierną fanką witch. Co do ludka z wełny to wygląda jak pompon z uszami i oczami i jest dla mojej 3-letniej siostry
![]() Co do potpouri to myślę, że nie jest wcale skromnym prezentem. Będzie w ładnym, szklanym naczyniu może pomalowanym ładnie itd. W środku będą kamyczki itd. A jeśli już mówimy o gustach to: mój tata-wędkarz, aktualnie w szpitalu mama-gospodyni brat-żyje w komputerowym świecie, uwielbia mnie bić babcia-bardzo wrażliwa, nieco przestarzała, ucieszyłaby się nawet z patyczka "własnoręcznie" przeze mnie ułamanego babcia II-taka sama dziadek-poeta, bardzo religijny i oddany ojczyźnie, zresztą jak babcie wujków i ciotek nie będę opisywać, bo to za dużo czasu i zachodu. A tak poza: Moglibyście podać linki do fajnych pomysłów na prezenty? Mogą być z wizarza, bo ja przeszukałam cały wizaż i nic nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A tak wogóle to czy można malować butelki farbami plakatowymi? Czy potrzeba jakiś specjalnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Farby witrażowe do szkła bądź ceramiki lub Window art
Plakatówki zdecydowanie po pierwsze pod wpływem wody się zmyją po drugie są pylaste i brudzą po trzecie wynikające z 2 ścierają się ...
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
co do ludzika-pompona: kiedys uwielbialam takie rzeczy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wąśnie... co do tych ramek itp... to mozecie mnie oswiecic bo juz dawno nie bylam na tym forum i nie jestem na czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
nie mam pojecia......szukalam w google ale tez nic nie ma
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
hejka . zamiast rozmawiac o gustach lepiej mozna by pomóc
![]() ![]() Co do patyczków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ale Igo- podstawą jest to, ze my nie znamy rodziny Miniki i nie wiemy, z czego by sie ucieszyli, nawet po tym opisie trudno to poznać, każdy bliski co innego chce i co innego go ucieszy.
P.S. z wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
(Mo)Nik@ możesz podać przepis na perfum domowej roboty
![]() A z dorzucaniem pomysłów to z tego co mi teraz przychodzi do głowy do zagary np. z płyt CD (w słoneczny dzień tworzą na ścianach piękną tęczę) ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ach, z tymi prezentami to co roku problem - podrzuccie coś fajnego sama skorzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Droga Pogodo!
Jasne, że mogę podać przepis na perfumy! Tyle, że nie są one ani zbyt tanie, ani zbyt szybkie. No i żeby je zrobić trzeba mieć alkochol salicylowy albo coś w tym stylu. Materiały: butelka z rozpylaczem olejek eteryczny (lub jakieś inne zapachowe olejki) alkochol salicylowy (czy coś w tym stylu) Przygotowanie: Do słoiczka słoiczka wlewamy alkochol i olejki eteryczne w proporcjach jakich chcemy (chodzi o to jak bardzo nasze perfumy będą pachnieć tym olejkiem). Na kilka tygodni zostawiamy w ciemnym pomieszczeniu (suchym!). Po tym czasie wlewamy nasz eliksir do buteleczki z rozpylaczem i gratulacje! Właśnie stworzyłaś swoje własne perfumy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie kupić farby window art i ile one kosztują, bo jak wiecie chciałabym żeby te prezenty były jak możliwie najbardziej tanim kosztem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Hm, ja dla babci zrobiłam zdjięcia w antyramie, moje i rodzeństwa wkomponowane w łąkę z kolorowego papieru. Oczywiście była bardzo zadowolona, twojej też by się pewnie podobało
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ah nie ma za co
![]() ![]() Jak obiecalam podaję wątek z rameczkami : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=ramki Są tu fajne zdjęcia itp .. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Jeśli umiesz szyć to dla mamusi-gospodyni zrób jakiś śmieszny fartuszek z wyszytym napisem...
Dla cioci możesz zrobić szaliczek ![]() Dla babci hm... duże zdjęcie w szlanej ramce na której namalujesz coś farbkami window-art Myślę, że warto też pomyśleć nad fajnymi opakowaniami, gdzieś tu na forum byl o tym wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar zrobić swojemu dziadkowi- emerytowaneu nauczycielowi dekupażowy organizer na biórko, wójkowi- wędkarzowi pudełko w rybki na haczyli i błystki ( czy coś tam) a cioci komplet hand madee mydełek w koszyczku z papierowej wikliny
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze justin14 wiem że masz prawo do pisania tutaj i mówienia czego się chcę . ale kiedy naprzykład JA wchodzę na taki wątek i widze że zamiast porad są niepotrzebne nikomu i głupie uwagi to szlak mnie trafia . przepraszam że to mówię ale umiar musi być . Co by było gdyby mimo iż jest demokracja kazdy robil co chcial ?
![]() Co do paranoji - nie mam do niej nic bo to najczęściej zaczynasz takie rzeczy . ![]() ale nie mam zamiaru się z tobą kłócić . - przecież kazdy jest tutaj naszym kolegą lub koleżanką i ja tak ciebie traktuję . ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
właśnie, właśnie, mnie np łapacze snów by nie satysfakcjonowały, z ładnych mydełek bym sie ucieszyła,z ludka z welny ani troche, pout pouri by mi sie wydało zbyt skromne, chociaż prezent to prezent i niby nie powinno sie narzekac, ale jak ktos zupelnie nie trafi w gusta to wiadomo, ze troche przykro
To twoja wypowiedź i nie byla zbyt pocieszająca . monike nie obchodzi to zbytnio co ci sie podoba a co nie ! ![]() Chyba że obchodzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.