Inna cena w kasie, inna na polce... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-04, 17:12   #1
ropuszka
Zakorzenienie

Inna cena w kasie, inna na polce...

Moja mama miala niedawno taka sytuacje w Sephorze - chciala kupic krem. Pod nim wystawiona byla cena. Kiedy poszla do kasy, wyskoczyla cena wyuzsza o 100 zl. Zaznaczam, ze wszystko dzialo sie pod okiem konsultantki sprzedajacej, ktora jakos nie zwrocila na to uwagi, a moja mama - niezbyt przebojowa, nic nie powiedziala. Moim zdaniem to dosc dziwna sytuacja i zastanawiam sie co tu bylo nie tak... Zle ustawiona cena pod produktem? Slyszalam, ze zgodnie z prawem, placi sie tyle, ile "widac", a nie jakies dziwactwa z czytnikiem...:/ Co Wy na to?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 17:23   #2
karateczka000
Zakorzenienie

Dot.: Inna cena w kasie, inna na polce...

i co, jednak kupiła ten krem o 100 zł droższy ,.........

przeciez powinna zareagować

( pozatym w zyciu nie kupilabym kremu za tyle

tez miałam takie sytuacje, ale wtedy nie kupuje tej rzeczy tylko kasjerka odkłada go na bok.... chodzi tu o najwyzej 2 zł. ale zawsze, ja kupuje za taką cenę jaka jest na półce przy produkcie i nie ma byc inaczej-wiem, że najczęsciej są to jakies pomyłki, no ale trzeba je rozwiązywać

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 17:25   #3
Nemezja
Zakorzenienie

Zdarzyło mi się coś takiego ze 3 razy,ale to były groszowe sprawy,kilka złotych.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 17:28   #4
paula78
Zakorzenienie

groszowe czy nie nalezy reagowac w koncu zarabiaja na nas a grosz do grosza i wychodzi 100.
to wprowadzanie klienta w bład.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 17:35   #5
emememsik
po prostu Em :)

sytuacja wygląda tak, że sprzedawca musi sprzedać produkt za cenę, która na nim / pod nim widnieje.
Stary 2006-11-04, 17:42   #6
Flofferek
Zakorzenienie

mnie tez sie to kilka razy zdarzylo i dlatego zawsze biore rachunek i sprawdzam od razu po odejsciu od kasy lub nawet jak liczy czlowiek, aaa i jestem sklonna zrobic nawet awanture o 1gr, bo chodzi o zasade...
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 17:45   #7
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
sytuacja wygląda tak, że sprzedawca musi sprzedać produkt za cenę, która na nim / pod nim widnieje.
No wlasnie... Tylko pytanie jak to rozwiazywac na przyszlosc? Zaloze sie, ze w sieciowych sklepach chocby nie wiem co, sprzedawca nie sprzeda produktu po tej nizszej cenie, tylko bedzie sie upieral przy tym, co wyskoczylo i najwyzej da dodatkowo probke gratis
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 17:51   #8
Black Isabell
Raczkowanie

GG do Black Isabell

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
mnie tez sie to kilka razy zdarzylo i dlatego zawsze biore rachunek i sprawdzam od razu po odejsciu od kasy
Robię dokladnie tak samo... I rzeczywiście - chodzi tu o zasadę... a nie te 2 gr czy 3 gr... Klient powinien płacić taką cenę, jaka widnieje na towarze...
Black Isabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 18:17   #9
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Dzis tak mialam - bralam perfumy Dune i byly metki do wody perfumowanej i wody toaletowej - jedna 27 funtow druga 39... zle poustawiane produty - babka mi wyciaga pyta ktore ja mowie ze te wieksze - bo widze ze woda toaletowa - se mysle wiec 27 funcikow... Pach wpycham karte w czytnik i widze 39....

Wzielam... i tak bym kupila. choc nie lubie takich niespodzianek.
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 18:19   #10
obca
Zadomowienie

nie znoszę takich sytuacji , czasami kupuję coś tylko dlatego, że jest w promocji a nagle przy kasie okazuje się, że obowiązuje stara cena

szczególnie w supermarketach jest to nagminne - jeśli tylko to zauważę informuje kasjerkę i ona pyta czy chcę drożej czy w ogóle
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 18:21   #11
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Czasami jeszcze nie mają wprowadzonych kodów z nowymi cenami Miałam kilka razy taką sytuację w Naturze, zawsze grzecznie zwracałam uwagę i któraś pani szła na zaplecze, coś tam pokombinowała i za drugim pyknięciem cena była dobra
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-04, 18:37   #12
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

Ja sobie wydrukowałam i nosze w portwelu taka karteczke :

art 543 Kodeksu Cywilnego "wystawienie rzeczy w miejscu sprzedaży na widok publiczny z oznaczeniem ceny uważa sie za oferte sprzedaży "

płecisz tyle ile "widać" ,a nie tyle ile pokazują czytniki !
Stary 2006-11-04, 18:44   #13
kate1991
Wtajemniczenie

sprzedawca musi sprzedac produkt po takiej cenie jaka jest podana. mojej mamie sie zdarzaly takie sytaucje w supermarketach i mimo ze byly to groszowe sprawy zawsze szla do punktu obslugi klienta i tam jej oddawali pieniedze.
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 18:56   #14
_totally_
Zakorzenienie

Miałam kiedyś taka sutuację w moim osiedlowym supermarkecie. Chodziło o jakieś dwa złote. Byłam już dostatecznie zdenerwowana, bo kilkam inut czekałam (parę innych osób też) na "łaskawą" panią, która zechce podejść do wagi (wagę obslługuje personel). Pani w ko0ńcu podeszła. Chciałam kupić ogórki, kobieta przede mną też. Ekspedientka położyła na wadze i wbiła inną cenę niż tak, na karteczce. Kobieta coś powiedziała. Ja, ponieważ wzięłam te same warzywa, zwróciłam uwagę na to, że produkt należy sprzedać za tyle, ile "sugeruje" karteczka. Wiecie co zrobiła sprzedawczyni? Powiedziała, że dziś cena uległa zmianie, oderwała karteczkę i ją zgniotła. Rzuciłam tymi ogórkami w stertę warzyw, coś powiedziałam i wyszłam. Przez jakiś czas robiłam zakupy w innych sklepach
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 18:58   #15
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

dziewczyny powinnysmy nasladowac Blair...bardzo dobrze zrobilas, masz przynajmniej dowod ze takie jest prawo i nie powinni podskakiwac

ja zawsze sprawdzam dwa razy jaka jest cena i nazwa produktu, bo czesto jest taki syf ze pod kremem jest np cena toniku ktory lezy kawalek dalej

grin_ajz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:37   #16
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blair Pokaż wiadomość

art 543 Kodeksu Cywilnego "wystawienie rzeczy w miejscu sprzedaży na widok publiczny z oznaczeniem ceny uważa sie za oferte sprzedaży "

dokładnie
narobiłabym zaraz zamieszania, jakby mnie tak robili w konia

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:40   #17
kasia20a
Zadomowienie

pracowałam w supermarkecie i wiem ze to nie zawsze jest celowe wprowadzenie w błąd! pracowałam przy wykładaniu towru i zajmowałam sie tz cenowkami ale człowiek nie jest nie omylny! a ludzie potrafia byc tak podli ze nawet tego nie rozmuieją,wyglada to tak ze na danym produkt robi sie promocje a czasami informatyk nie ustawi odpowiednio kasy i własnie tak sie dzieje, albo poprostu nieuwaga pracownika i nie usunie starej ceny a obawiazuje juz nowa, a pozniej sa takie sytuacje ze straszą cie paragrafami rzucają ogórkami napewno jesli przy kasie wyskoczy inna cena mozna zrezygnowac z kupna nawt jesli sie juz za to zapłaci i pozniej zobaczy na pargonie ze zapłaciło sie wiecej w obsłudze klienta zwróca piezniądze a nie odrazu sie rzucać i robić zamieszanie.
kasia20a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:42   #18
Maggie-79
Zadomowienie

mnie sie kiedys zdazylo, ze w katalogu IKEI byla wydrukowana jakas cena (nizsza) a w sklepie na produkcie wyzsza. ale oczywiscie sprzedali mi rzecz po nizszej
Maggie-79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:43   #19
Ines1985
Zakorzenienie

Ja ostatnio mialam taka sytuacje... Bylam z TŻ w tesco i zachecila mnie cena podpasek naturella ultra . Wzielam je do koszyka. Ale pozniej poprosilam TŻ żeby podliczyl wszystkie moje zakupy. Po jakims czasie podchodzi do mnie i mowi ze te podpaski sa o 4 zł drozsze.
Ale stwierdzilismy ze wezmiemy je i pozniej pojdziemy do informacji zeby zwrocili nam roznice (maja taki obowiazek).
A tam jakas glupia baba poszla niby sprawdzic cene na półce.
Nie bylo jej z 10 minut, aż żalowalam ze nie poszlismy z nią (ogromny błąd). I co?? Zmieniła karteczke z ceną!!! Zamienila na jakas obdartą, jakby robioną na predce. Wrocila i bezczelnie sklamala ze cena sie zgadza. TŻ poszedl z nia zeby to sprawdzic i wtedy zauwazyl ze glupia małpa podmienila te karteczki... Jak jej to powiedzial to jeszcze wyleciala do niego z tekstem że "pan mnie obraża, jak pan śmie, to tylko moja dobra wola ze ja tu przyszłam z panem w tej chwili"

I moj blad byl taki ze nie zwrocilam tych cholernych podpasek... :[ a powinnam była to zrobić.
Wkurzyłam się na Tesco i narazie nie zamierzam tam robić zakupów . Jeszcze zla cena to nic w porownaniu z tym perfidnym klamstwem. I robieniem z nas idiotow.

eeeech

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:44   #20
kate1991
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia20a Pokaż wiadomość
pracowałam w supermarkecie i wiem ze to nie zawsze jest celowe wprowadzenie w błąd! pracowałam przy wykładaniu towru i zajmowałam sie tz cenowkami ale człowiek nie jest nie omylny! a ludzie potrafia byc tak podli ze nawet tego nie rozmuieją,wyglada to tak ze na danym produkt robi sie promocje a czasami informatyk nie ustawi odpowiednio kasy i własnie tak sie dzieje, albo poprostu nieuwaga pracownika i nie usunie starej ceny a obawiazuje juz nowa, a pozniej sa takie sytuacje ze straszą cie paragrafami rzucają ogórkami napewno jesli przy kasie wyskoczy inna cena mozna zrezygnowac z kupna nawt jesli sie juz za to zapłaci i pozniej zobaczy na pargonie ze zapłaciło sie wiecej w obsłudze klienta zwróca piezniądze a nie odrazu sie rzucać i robić zamieszanie.
ja wiem ze to nie jest wina sprzedawców (tzn pewnie czasami jest ale napewno nie zawsze) dlatego wtedy trzbe wlasnie zwrocic na to tylko uwage, w punkcie obslugi klienta zawsze jeszcze dziekuja mojej mamie ze zwrocila uwage.
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:46   #21
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Isabell Pokaż wiadomość
Robię dokladnie tak samo... I rzeczywiście - chodzi tu o zasadę... a nie te 2 gr czy 3 gr... Klient powinien płacić taką cenę, jaka widnieje na towarze...
jeszcze denerwuje mnie (chociaz zdarza sie ze przymykaja ekspedientki oczy), gdy kasjerki/kasjerzy mowia ze grosika oddadza 'przy okazji' czyli nigdy a mnie taki kaze placic z grosikiem, mimo ze np musze wtedy rozmieniac grubsze pieniazki... no i jest ok - ja lubie zaplacic wszytstko co do grosika, ale nie znosze gdy mowia ze tego nieszczesnego grosika oddadza w przyszlosci, no i tak sie wzbogacaja na nas... a przejsc jednego dnia po kilku sklepach, kupic cos to sie uzbiera kilka grosikow, szczegolnie gdy ktos liczy kazda 'zlotowke' (juz mi sie nie chce powtarzac slowa 'grosik'), wiec od tej pory mowie ze chce dokladna reszte
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 19:54   #22
kasia20a
Zadomowienie

moja jedyna rada dla wszystkich którzy robia zakupy w marketach sprawdzac ceny na czytnikach, jesli widzicie jakas promocje wtedy nie bedzie niespodzianek
Stary 2006-11-04, 19:55   #23
JOANNA16
Zakorzenienie

no właśnie mi się też to dosyć często zdarza,przeważnie tak robią w tych większych sklepach!
zachęcają niższą ceną ludzie sie rzucają bo taniej a tu figa w kasie dopiero wychodzi jaka jej tak naprawdę cena zwykły chwyt reklamowy
Stary 2006-11-04, 20:01   #24
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Cytat:

i prawidlowo chyba tez tak zrobie
Stary 2006-11-04, 20:16   #25
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
jeszcze denerwuje mnie (chociaz zdarza sie ze przymykaja ekspedientki oczy), gdy kasjerki/kasjerzy mowia ze grosika oddadza 'przy okazji' czyli nigdy a mnie taki kaze placic z grosikiem, mimo ze np musze wtedy rozmieniac grubsze pieniazki... no i jest ok - ja lubie zaplacic wszytstko co do grosika, ale nie znosze gdy mowia ze tego nieszczesnego grosika oddadza w przyszlosci, no i tak sie wzbogacaja na nas... a przejsc jednego dnia po kilku sklepach, kupic cos to sie uzbiera kilka grosikow, szczegolnie gdy ktos liczy kazda 'zlotowke' (juz mi sie nie chce powtarzac slowa 'grosik'), wiec od tej pory mowie ze chce dokladna reszte
to trzeba sie domagac reszty dokladnej ,szczegolnie jesli jestes w sklepie pierwszy i ostani raz .a jesli bywasz tam to trzeba o tym przypominac.
lub odpowiedziec przy okazji kolejnych zakupów ze zaplacisz polowe przy okazji

ja mam kilka "zaprzyjaznionych" sklepików i czasami oni mi daruje grosika a czasami ja im ale sa to sklepy w ktorych bywam czesto i sie znamy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 20:35   #26
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
no właśnie mi się też to dosyć często zdarza,przeważnie tak robią w tych większych sklepach!
zachęcają niższą ceną ludzie sie rzucają bo taniej a tu figa w kasie dopiero wychodzi jaka jej tak naprawdę cena zwykły chwyt reklamowy
ja pracuje w markecie i to nie zaden chwyt reklamowy poprostu u mnie tak jest ze np w nocy drukuja sie cenowki zwane transferem nocnym i zaraz z rana ktorys z pracownikow bierze je i zmienia cenowki ,stad wychodza czasem takie rzeczy bo np przeoczy i nie zmieni tej ceny ( czesto z aktualnymi cenowkami drukuja sie takie gdzie towaru jeszcze niema a bedzie dopiero za np miesiac wiec taka jedna cenowka moze sie zawieruszyc)
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 20:42   #27
*~An!@~*
Zadomowienie

GG do *~An!@~*

Cytat:

Chyba też tak zrobię . Prawde mówiąc nigdy mi się nic takiego nie zdażyło, ale przezorny zawsze ubezpieczony .
Placebo "Sleeping With Ghosts"

*~An!@~* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 20:50   #28
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
ja pracuje w markecie i to nie zaden chwyt reklamowy poprostu u mnie tak jest ze np w nocy drukuja sie cenowki zwane transferem nocnym i zaraz z rana ktorys z pracownikow bierze je i zmienia cenowki ,stad wychodza czasem takie rzeczy bo np przeoczy i nie zmieni tej ceny ( czesto z aktualnymi cenowkami drukuja sie takie gdzie towaru jeszcze niema a bedzie dopiero za np miesiac wiec taka jedna cenowka moze sie zawieruszyc)
no ale ludzie tego nie wiedza ci co paracowali czy pracuja w marketach znaja to od srodka a klienci swoje wiedza i sie im nie przetłumaczy poznałam sie na tym bardzo dobrze niestety dlatego nalezy kozystac z czytników czesto nawet klienci odkładaja towar nie na miejscu mieszaja a pozniej drugi nie popatrzy i przy kasie wielkie zdziwienie i afera ze inna cena
Stary 2006-11-04, 21:07   #29
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:

Zapiszę sobie ten artykuł

Mi się raz zdarzyło kupić w TESCO balsam, bo skusiła mnie cena. W domu sprawdziłam paragon i okazało się, że zapłaciłam więcej, niż powinnam. Następnego dnia poszłam z pretensjami Niestety okazało się, że zdążyli już zmienić cenę i kasy nie odzyskałam
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 21:39   #30
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez kasia20a Pokaż wiadomość
no ale ludzie tego nie wiedza ci co paracowali czy pracuja w marketach znaja to od srodka a klienci swoje wiedza i sie im nie przetłumaczy poznałam sie na tym bardzo dobrze niestety dlatego nalezy kozystac z czytników czesto nawet klienci odkładaja towar nie na miejscu mieszaja a pozniej drugi nie popatrzy i przy kasie wielkie zdziwienie i afera ze inna cena
swieta racja dopiero teraz jak tam pracuje to doceniam ludzi tam pracujacych:P
a najlepsze jest sprzatanko na koniec drugiej zmiany gdzie wiekszosc rzeczy lezy nie tam gdzie trzeba
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości