![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Inna cena w kasie, inna na polce...
Moja mama miala niedawno taka sytuacje w Sephorze - chciala kupic krem. Pod nim wystawiona byla cena. Kiedy poszla do kasy, wyskoczyla cena wyuzsza o 100 zl. Zaznaczam, ze wszystko dzialo sie pod okiem konsultantki sprzedajacej, ktora jakos nie zwrocila na to uwagi, a moja mama - niezbyt przebojowa, nic nie powiedziala. Moim zdaniem to dosc dziwna sytuacja i zastanawiam sie co tu bylo nie tak... Zle ustawiona cena pod produktem? Slyszalam, ze zgodnie z prawem, placi sie tyle, ile "widac", a nie jakies dziwactwa z czytnikiem...:/ Co Wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inna cena w kasie, inna na polce...
i co, jednak kupiła ten krem o 100 zł droższy
![]() przeciez powinna zareagować ( pozatym w zyciu nie kupilabym kremu za tyle ![]() tez miałam takie sytuacje, ale wtedy nie kupuje tej rzeczy tylko kasjerka odkłada go na bok.... chodzi tu o najwyzej 2 zł. ale zawsze, ja kupuje za taką cenę jaka jest na półce przy produkcie ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zdarzyło mi się coś takiego ze 3 razy,ale to były groszowe sprawy,kilka złotych.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
groszowe czy nie nalezy reagowac w koncu zarabiaja na nas a grosz do grosza i wychodzi 100.
to wprowadzanie klienta w bład. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
po prostu Em :)
|
sytuacja wygląda tak, że sprzedawca musi sprzedać produkt za cenę, która na nim / pod nim widnieje.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mnie tez sie to kilka razy zdarzylo i dlatego zawsze biore rachunek i sprawdzam od razu po odejsciu od kasy lub nawet jak liczy czlowiek, aaa i jestem sklonna zrobic nawet awanture o 1gr, bo chodzi o zasade...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzis tak mialam - bralam perfumy Dune i byly metki do wody perfumowanej i wody toaletowej - jedna 27 funtow druga 39... zle poustawiane produty - babka mi wyciaga pyta ktore ja mowie ze te wieksze - bo widze ze woda toaletowa - se mysle wiec 27 funcikow... Pach wpycham karte w czytnik i widze 39....
Wzielam... i tak bym kupila. choc nie lubie takich niespodzianek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
nie znoszę takich sytuacji , czasami kupuję coś tylko dlatego, że jest w promocji a nagle przy kasie okazuje się, że obowiązuje stara cena
![]() szczególnie w supermarketach jest to nagminne - jeśli tylko to zauważę informuje kasjerkę i ona pyta czy chcę drożej czy w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Czasami jeszcze nie mają wprowadzonych kodów z nowymi cenami
![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja sobie wydrukowałam i nosze w portwelu taka karteczke :
art 543 Kodeksu Cywilnego "wystawienie rzeczy w miejscu sprzedaży na widok publiczny z oznaczeniem ceny uważa sie za oferte sprzedaży " płecisz tyle ile "widać" ,a nie tyle ile pokazują czytniki !
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
sprzedawca musi sprzedac produkt po takiej cenie jaka jest podana. mojej mamie sie zdarzaly takie sytaucje w supermarketach i mimo ze byly to groszowe sprawy zawsze szla do punktu obslugi klienta i tam jej oddawali pieniedze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś taka sutuację w moim osiedlowym supermarkecie. Chodziło o jakieś dwa złote. Byłam już dostatecznie zdenerwowana, bo kilkam inut czekałam (parę innych osób też) na "łaskawą" panią, która zechce podejść do wagi (wagę obslługuje personel). Pani w ko0ńcu podeszła. Chciałam kupić ogórki, kobieta przede mną też. Ekspedientka położyła na wadze i wbiła inną cenę niż tak, na karteczce. Kobieta coś powiedziała. Ja, ponieważ wzięłam te same warzywa, zwróciłam uwagę na to, że produkt należy sprzedać za tyle, ile "sugeruje" karteczka. Wiecie co zrobiła sprzedawczyni? Powiedziała, że dziś cena uległa zmianie, oderwała karteczkę i ją zgniotła. Rzuciłam tymi ogórkami w stertę warzyw, coś powiedziałam i wyszłam. Przez jakiś czas robiłam zakupy w innych sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny powinnysmy nasladowac Blair...bardzo dobrze zrobilas, masz przynajmniej dowod ze takie jest prawo i nie powinni podskakiwac
![]() ja zawsze sprawdzam dwa razy jaka jest cena i nazwa produktu, bo czesto jest taki syf ze pod kremem jest np cena toniku ktory lezy kawalek dalej ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() narobiłabym zaraz zamieszania, jakby mnie tak robili w konia ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
pracowałam w supermarkecie i wiem ze to nie zawsze jest celowe wprowadzenie w błąd! pracowałam przy wykładaniu towru i zajmowałam sie tz cenowkami ale człowiek nie jest nie omylny! a ludzie potrafia byc tak podli ze nawet tego nie rozmuieją,wyglada to tak ze na danym produkt robi sie promocje a czasami informatyk nie ustawi odpowiednio kasy i własnie tak sie dzieje, albo poprostu nieuwaga pracownika i nie usunie starej ceny a obawiazuje juz nowa, a pozniej sa takie sytuacje ze straszą cie paragrafami rzucają ogórkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
mnie sie kiedys zdazylo, ze w katalogu IKEI byla wydrukowana jakas cena (nizsza) a w sklepie na produkcie wyzsza. ale oczywiscie sprzedali mi rzecz po nizszej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mialam taka sytuacje... Bylam z TŻ w tesco i zachecila mnie cena podpasek naturella ultra
![]() Ale stwierdzilismy ze wezmiemy je i pozniej pojdziemy do informacji zeby zwrocili nam roznice (maja taki obowiazek). A tam jakas glupia baba poszla niby sprawdzic cene na półce. Nie bylo jej z 10 minut, aż żalowalam ze nie poszlismy z nią (ogromny błąd). I co?? Zmieniła karteczke z ceną!!! Zamienila na jakas obdartą, jakby robioną na predce. Wrocila i bezczelnie sklamala ze cena sie zgadza. TŻ poszedl z nia zeby to sprawdzic i wtedy zauwazyl ze glupia małpa podmienila te karteczki... Jak jej to powiedzial to jeszcze wyleciala do niego z tekstem że "pan mnie obraża, jak pan śmie, to tylko moja dobra wola ze ja tu przyszłam z panem w tej chwili" I moj blad byl taki ze nie zwrocilam tych cholernych podpasek... :[ a powinnam była to zrobić. Wkurzyłam się na Tesco i narazie nie zamierzam tam robić zakupów ![]() eeeech ![]()
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
moja jedyna rada dla wszystkich którzy robia zakupy w marketach sprawdzac ceny na czytnikach, jesli widzicie jakas promocje wtedy nie bedzie niespodzianek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
no właśnie mi się też to dosyć często zdarza,przeważnie tak robią w tych większych sklepach!
zachęcają niższą ceną ludzie sie rzucają bo taniej a tu figa w kasie dopiero wychodzi jaka jej tak naprawdę cena ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawidlowo chyba tez tak zrobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub odpowiedziec przy okazji kolejnych zakupów ze zaplacisz polowe przy okazji ![]() ja mam kilka "zaprzyjaznionych" sklepików i czasami oni mi daruje grosika a czasami ja im ale sa to sklepy w ktorych bywam czesto i sie znamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Zadomowienie
|
ja pracuje w markecie i to nie zaden chwyt reklamowy poprostu u mnie tak jest ze np w nocy drukuja sie cenowki zwane transferem nocnym i zaraz z rana ktorys z pracownikow bierze je i zmienia cenowki ,stad wychodza czasem takie rzeczy bo np przeoczy i nie zmieni tej ceny ( czesto z aktualnymi cenowkami drukuja sie takie gdzie towaru jeszcze niema a bedzie dopiero za np miesiac wiec taka jedna cenowka moze sie zawieruszyc)
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się raz zdarzyło kupić w TESCO balsam, bo skusiła mnie cena. W domu sprawdziłam paragon i okazało się, że zapłaciłam więcej, niż powinnam. Następnego dnia poszłam z pretensjami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a najlepsze jest sprzatanko na koniec drugiej zmiany gdzie wiekszosc rzeczy lezy nie tam gdzie trzeba
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.