|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dekoracje Andrzejkowe
Moja córka ma przygotowac dekoracje z okazji andrzejkowej zabawy klasowej. Szkolna zabawa ma trwac tylko 2 godziny i za diabła nie możemy wymyśleć ozdób na tą "wielką"zabawę. (lampiony ze świeczkami odpadają bo to 5 klasa podstawówki
![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dekoracje Andrzejkowe
Z dekoracji jakie pamiętam na takich zabawach to łańcuchy z bibuły, jakieś balony z confetti ... takie paski wycięte z koła (coś tak jak się obiera jabłko)
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Swojej córce zaproponowałam wykonanie możliwie dużo gwiazdek różnej wielkości i oklejenie ich folią aluminiową, a następnie rozwieszenie na nitkach przymocowanych do lamp sufitowych. Światło świec odbije się w gwiazdkach tworząc czarodziejski klimat. Zamiast świec można wykorzystać lampki, np. choinkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dwie inspiracje na andrzejki,mysle ze odpowiednie jezeli maja byc dla dzieci do szkoly.Mam nadzieje ze po powiekszeniu bedzie widac opis wykonania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Andrzejki to wieczór wrózb i magii. Ja proponowałabym żeby pomyśleć o zasłonięciu okien np. granatowymi zasłonkami aby nadać klasie atmosferę tajemniczości. Na zasłonkach można doczepić wycięte z kartonu gwiazdy i księżyce. Całą klase można przyozdobić czarnymi kotami, miotłami, pająkami itp. Na Srodku sali można zrobić stolik magii gdzie znajda się wszystkie potrzebne rekwizyty do wróżenia.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ja polecam nietoperze w kolorze niebieskim wyciete z bloku techncznego i biale duszki z pergaminu wygladaja swietnie
![]() Na rozciągniętych nitkach pod sufitem sali wieszałam nietoperza potem duszka , nietoperza itd. Zycze udanej dekoracji Edytowane przez basiek1504 Czas edycji: 2006-11-25 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moze sie myle, ale raczej te wszystkie dekoracje to chyba na HALLOWEEN, przynajniej ja takie dekoracje na dyskoteke z okazji Halloween robilam. Teraz tez przygotowuje Andrzejki i wsali dyskotekowej to pwnie standardowo cos z bibula, ale robimy w sali obok wlasnie taka sale magii. Czyli uczennice beda poprzebierane za cyganki, beda siedzialy przy stolikach i wrozyly, oczywiscie jak macie do dyspozycji tylko jedna klase to mozna na korytarzu zrobic poszczegolne stanowiska.Bedziemy mieli stolik z : laniem wosku, sercami na ktorych sa imiona (dla chlopcow i dziewczynek osobno), spodeczki, poduszke snow.Wszystko bedzie w sali przyciemnionej, dodatkowy nastroj to takie niby zrodelko, a tak naprawde to nawilzacz taki z taka misa z ktorego odbija sie swiatlo i unosi para.Oprocz tego obowizkowo wrozba z czarodziejskiej kuli, jezeli takiej nie masz to mozesz np postarac sie o takie klosze stare, wiesz co wiszana korytarzach np i zaslonic je jakims materialem. Napewno takie wrozby obowiazkowo musza byc.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Bardzo Wam wszyskim dziękuję
![]() ![]() ![]() Do czwartku jescze 2 dni,może coś sie jeszcze "urodzi" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Już po andrzejkach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.