|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wątek nie dla mężczyzn. Cykl owulacyjny a perfumy.
Właściwie nosze się od kilku miesięcy z zamiarem napisania tego watku.
Zaobserwowałam u siebie że intuicyjne dobieram zapach do mojego cyklu. Zaczne od okresu płodności ![]() ![]() Faza " miesiączkowa". ![]() Czy też tak macie dziewczyny?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek nie dla mężczyzn. Cykl owulacyjny a perfumy.
Bardzo ciekawy, ze tak powiem, babski watek
![]() ![]() W okresie plodnosci ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A podczas samego okresu - często nie mam ochoty wręcz na nic... W tym czasie najlepiej się czuje uzywając delikatnych, nieinwazyjnych zapachów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Okres płodny (a więc latanie w krótkich kieckach, rozbieranie facetów wzrokiem oraz używanie najbardziej nieprzyzwoitych zapachów) mam w tym miesiącu za sobą.
Dzisiaj z kolei mam tuż-przed-okresową chandrę, czuję się jak kilkudniowy trup i ogólnie jest mi źle. Chyba nic ze spacerku z Lubym nie wyjdzie, bo się czuję jakaś taka przydeptana. Nie pachnę niczym, zupełnie mi to nie w głowie. Nawet się chciałam zmusić, bo mam dwa flakony do wykończenia, ale prędzej się zdecyduję na ich szybkie oddanie niż męczenie się z nimi. Ogólnie manii kupowania nie mam nigdy. No, czasem wraz z przypływem gotówki mam też przypływ niemądrych myśli do głowy ![]() Ale jak widać, na hormony zwalić tego nie mogę ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
mnie kreca jednakowo zapachy niezaleznie od fazy cyklu, dzisiaj zlalam sie ekstraktem Musta
![]() moze fakt wynika z tego ze genralnie nie odczuwam prawie zadnych zmian nastrojow i przykrych dolegliwosci fizycznych z faktu bycia kobieta .. Jedyna roznice odczuwam w wyostrzeniu sie wechu w fazie owulacji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A mnie w fazie owulacji wszystkie zapachy "wyparowują" ze skóry w ciągu kilkunastu minut.
Za to węch mi się wyostrza.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tez zauwazyłąm małe zaleznosci zpaachowe od cyklu. Z tym ze chyba zupełnie na odwrót niz powowinnam miec.
Dolegliwości okresowych pod wzgledem psychicznym-nastrojowym jakoś nie mam. Mam tylko dolegliwości fizyczne, zarówno porzadane jak i nie. Zawze na 3-4 dni przez menstruacja moj biust cudownie mi sie powieksza (no dosłownie czasam chyba o 1 rozmiar) no i wtedy chyba uzywam zapachów z pizmem ale to dlatego ze wówczas lubię eksponowac swoje pełniejsze wdzieki duzymi dekoltami tak wiec i zapach dobieram bardziej "sexowny". Ale znów ledwo przezywam 1 dzien okresu, mam straszne bóle podbrzusza i zażeram sie chemikaliami w ogromnych ilościach. Wtedy przez ten 1 dzien nie uzywam zapachów bo moja skóra wówczas (chyba po tej chemii) okropnie zniekształaca zapachy (nawet TZ to przyznał). A ogólnie najbardziej "zaczepne" zapachy uzywam podczas okresu. Bo wtedy mam zawsze najwieksza ochotę na sex. Moj maż twierdzi ze wówczas zachowuję sie jak "kotka na goracym blaszanym dachu".
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Eenax, kobieto!
![]() ![]() Najbardziej ogoniaste zapachy, najbardziej wyzywający makijaż i najkrótsze kiece noszę w czasie okresu ![]() ![]() ![]() Czasem zdarze mi się, że w tym czasie podobają mi się perfumy, które w innej fazie uznaję za obrzydliwe, ale nie jest to reguła - patrz: przypadek Baghari Pigueta. W fazie płodnej nie chce mi się nawet uczesać, o ubraniu i pachnieniu, nie wspominawszy. Jaki seks w tym czasie? Facet - A fuj! (in vitro mnie czeka jak nic ![]() Pozostałe fazy - norma, czyli dziwolągi wszelkiej maści. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle nie odczuwam potrzeby zmian "pachnieniowych" w czasie cyklu. Używam tego na co aktualnie mam ochotę, a z ochotą bywa różnie. Nie wiąże tego z cyklem. Mam za to okropną chcicę zakupową zwłaszcza przed okresem, a jak nic nie mogę sobie kupić, czuję się jak przemielona przez maszynkę, uboga krewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
O nie nie co to to nie ja facetem byc bym nie mogła.
Nie wiem jak inni ale ja chyba bym nie mogła nic wykonac trzymajac rece w kieszeniach. Nie wiem jak bym mogła wogóle wyjac rece z kieszeni (koniecznie dziurawych) jak bym w spodniach miała ogonek ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mnie rozwaliłaś tym ogonkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Eenax słusznie prawisz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o zapachy to nie zauważyłam żadnych zmian, natomiast jak zbliża się okres to żyłabym samymi słodyczami. wtedy zawsze kupuję niemiecką czekoladę orzechową z okienkiem i zjadam całą na raz. to jest jedyny moment kiedy zajadam się słodyczami bo ogólnie nie jadam słodkości.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam odgrzać wątek, dziwna sprawa dziewczyny...
Jakiś czas temu zakochałam się w Euphorii CK i po kilku testach i kilku tygodniach zastanawiania się kupiłam ją na Allegro od sprawdzonego sprzedawcy. Dziś odpakowałam paczkę z wypiekami na twarzy, popsikałam się i... od kilku godzin czuję w ustach metal! Jak to możliwe że do tej pory zapach był boski, a dziś powoduje u mnie metaliczny posmak w ustach? Wiążę to z drugim dniem okresu i tym że od miesiąca przyjmuję tabletki antykoncepcyjne... Rety, mam nadzieję, że to szybko minie, bo jeśli nie, to będę się musiała pożegnać (póki co) z Euphorią. Jak sądzicie, to może być wina hormonów? Zapach trzyma się już kilka godzin, popsikałam też mamę i ona nie ma takich metalicznych odczuć, więc to chyba nie jest sprawa perfum (bądź ich nieoryginalności) ![]() ![]() EDIT: metaliczny posmak w ustach po Euphorii trwał 2 dni ale zniknął i na razie jest wszystko ok z zapachem. Edytowane przez Arabesque Czas edycji: 2007-04-25 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.