|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Doglover
|
![]() zmiania wagi po pierwszej miesiączce...
Witam mam bardzo wstydliwy dla mnei problem.. po pierwszje miesiączce przytyłam... miałam 13 lat, teraz mam 17 i od tamtego okresu z roku na rok tyje, podobno mam jakies problemy z hormonami, moja mama jest bardzo szczupła ma idelana ffigure więc nie jestem pewna co do tych hormonów. czy któraś z was ma ten sam problem?? teraz waże sporo bo koło 72 kg przy wzroście 170 cm więc to bardzo dużo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Paciula Czas edycji: 2006-12-05 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zmiania wagi po pierwszej miesiączce...
zamiast się tyle lat zastanawiać - idź do lekarza!
Nikt Ci nic nie powie bez badań. A tymczasem odstaw wszystko co zawiera cukier i białą mąkę.Kluski,bułeczki,miód ,słodycze,chleb,ziemniaki ...Owoc jeden dziennie.2 kromki chleba -ale razowego.Nie więcej.Bierz chrom- łatwiej wytrzymać. Jedz duzo chudego miesa,nabiału,ryb i warzyw.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja gdzies od drugiej klasy gimnazjum waże 74 przy wzroście 172 i sie jakoś specjalnie tym nie martwie, jestesmy w normie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Doglover
|
heh dziekuje ze tak mowisz ja jednak chcilabym tez zaczac brac tabletki zeby wspolzyc bezpiecznie no ale wlasnie boje sie ze moglabym przytyc po tabletkach jeszce bardziej... ale nie widze innej metody antykoncepcji odpowiedniej dla mnie bo z prezerwatywami sie boje troche tzn teraz taks ie zabezpieczamy ale jednak za kazdym razem jest jakis strach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
I tak musisz iść do lekarza - po tabletki.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS. do lekarza i do lekarza. a ie mógłby sie odezwać lekarz który jest opiekunem forum? nie zawsze jest łatwo szybko znależć dobrego gina zwłaszcza w małych miejscowościach. przez kontakty z niektórymi ginami można sie naprawde zrazić tak jak ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Doglover
|
no właśnie miałam nadzieje ze moze pan doktor sie wypowie ale chyba nic z tego, w poniedzialek mozliwe ze pojde juz do ginekologa pogadac z nim, mam dobrego ginekologa tzn taka ma opinie i jest tez ginekologiem mojej mamy (swoja droga to odbieral mnie gdy sie rodziłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.