|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
uczulenie na dermikę
Kupiłam sobie krem na naczynka Dermiki-fakt, że moja skóra jest bardzo wrazliwa, ale po tym kremie zachowuje sie dziwnie.Chciałabym wiedzieć jakie są objawy uczulenia na ten krem (pytałam w sklepie i powiedziano mi, że jest wątpliwym aby ktoś miał uczulenie na niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: uczulenie na dermikę
Czy to krem przeciwzmarszczkowy czy żel? Jeśli to pierwsze to na początku możesz odczuwać pewnego rodzaju mrowienie i to jest ok. Natomiast jeśli skóra cie [img]icons/tongue.gif[/img]iecze,swędzi,jest zaczerwieniona, rozpulchniona itd...to natychmiast przestań go używać! Ta Pani ze sklepu ,która Cię spławiła powinna dostać w tyłek! Jeśli jesteś alergiczką ( warto wtedy sprawdzić na co,konkretnie) albo masz nadwrażliwą skórę to przecież nigdy nie wiadomo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To jest krem.Słyszałam,że żel podobno lubi uczulać, ale że z kremem nie ma takiego problemu.Bylam przerażona moją czerwoną skórą- a to jeszcze cera naczynkowa.Dziekuję juz odstawiłam krem i zobaczymy co dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Używałam tego kremu, tez nie byłam zadowolona, moim zdaniem ma za duzo składników aktywnych jak dla cery naczynkowej.Podobnie AA na naczynka, fajna konsystencja, ale budzę się z podraznieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Powiedz mi czego uzywasz teraz?Mam zupełny mętlik jeśli chodzi o kosmetyki naczynkowe-do tej pory wszystkie były nie takie a do tego nie są tanie.
milkyway napisał(a): > Używałam tego kremu, tez nie byłam zadowolona, moim zdaniem ma za duzo składników aktywnych jak dla cery naczynkowej.Podobnie AA na naczynka, fajna konsystencja, ale budzę się z podraznieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie znalazłam nic idealnego, miałam sporą próbkę Diroseal Avene, chyba jest ok , niezły jest krem eris z witaminą k, troche rozjasnia i uszczelnia.
Z moich doswiadczen wynika że przy takiej cerze trzeba uważac na wszelkiego rodzaju mineralne i witaminowe i jeszcze inne cuda, najlepiej kremy apteczne, najprostsze jakie mogą byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny !
Nie chcę, żeby wyszło, że jestem uprzedzona, ale do tej pory z wypróbowanych produktów Dermiki to niewiele mnie nie podrażnia, chociaż normalnie, to swojej skóry nie zaliczyłabym do specjalnie wrażliwych. Co do naczyniek - w związku z eksperymentem dotyczącym zwalczenia przebarwień Easy TCA peel-em problem stał mi się bliski [img]icons/icon12.gif[/img] dlatego pozwolę się wtrącić - mogę śmiało polecić Apaisance Lieraca - jest lepszy niż Diroseal z Avene, bo Diroseal to rodzaj maści - słabo się wchłania, a produkt Lieraca lepiej, i szybciej łagodzi zaczerwienienia [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niestety mam podobne doświadczenia z produkatmi Dermiki. też mnie podrażniają.
I to własnie te do cery wrażliwej i naczynkowej. Bardzo proszę o więcej na temat Apaisance Lieraca, bo ja na razie wypróbowuję Avene. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem Twoich doswiadczeń z Avene [img]icons/icon7.gif[/img]
Apaisance ma składzik jak następuje: Aqua, cyclomethicone, dimethicone copolyol, Olej z macadamii, steareth-2, tilia vulgaris, steareth-21, extracty z arniki, helichrysum iltalicum, oryzzanol (son de riz), escin (marron d'inde), glycyrrhethinic acid (extract de reglisse), ranunculus ficaria, glycerin, hydrolized sweet almond protein, sodium pca, urea, sodium lactate, carbomer, tromethamine, sodium hyaluronate, propylene glycol, konserwanty: phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben; mica [img]icons/icon7.gif[/img] Dostałam z perfumerii 3 próbki x 2 ml na tej podstawie mogę stwierdzić, że skutecznośc w łagodzeniu podrażnień i zaczerwienień, a jednocześnie komfort użycia jest większy, niż w wypadku Dirosealu Avene. Ale nie wiem, ile krem kosztuje (te produkty Lierac-a, które kupiłam do tej pory, mają ceny w zakresie 60 - 150 zł za 50 ml) pozdrowionka [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
skład Apaisance w bardziej dostępnym tłumaczeniu:
składniki o właściwościach łagodzących: wyciąg z lukrecji a konkretnie kwas lukrecjowy, wyciag z lipy, wyciag z arniki, escyna, oraz wyciagi z Everlasting i Pilewort o wlasciwosciach zmniejszających przekrwienie skory składniki nawilzajaco, natluszczajace: olej z orzeszkow makadamia, gliceryna, silikony, olej ze słodkich migdałów, sodium PCA (składnik NMF) mleczan sodu, hialuronian sodu, glikol propylenowy Zielony pigment |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bardzo pięknie dziękuje.
Spróbuję napierw zdobyć próbki, bo wygląda, że nie będzie tani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Basiu, dzięki za pomoc !! [img]icons/icon7.gif[/img]
ja mogę stwierdzic jedynie to, że działa łagodniej i skuteczniej niż produkt Avene (w moim przypadku) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ja też mam uczulenie na dermikę
tyle że nie na ten krem tylko na maseczke - koszmar, zwykle nie mam uczuleń, ale moje naczynka sa tak reaktywne, że jak coś jest nie tak momentalnie pojawia mi sie na twarzy "papryka chilli" - dosłownie w kolorze i odczuciach. Od tej maski to normalnie cała się zrobiłam czerwona i piekąca...smarowałam nią póżniej stopy - cóż 45 zł to jest dość drogi krem do stóp!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Maga, a nie było w składzie perfum?
Też miałam próbki tego kremiku, (około dwóch miesięcy temu) ale w składzie stało: "parfum", chyba na końcu. Zmienili skład? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Re: ja też mam uczulenie na dermikę
Lierac niestety jest perfumowany i zatyka pory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Używałam żelu na naczynka i nie dostałam uczulenia.Teraz używam Lierac'a i jestem nim zachwycona
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
O ile dobrze pamiętam ,to Basia pisała kiedyś, że Diroseal może zatykać pory. I mnie chyba właśnie zatykał, z efektów nie byłam w ogóle zadowolona a zużyłam go całkiem, całkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Z tego co piszecie wynika, że za równo produkt Avene (Jolza)jak i Lireac zatyka pory (Doniczka).
czy tak jest faktycznie? Czy oba te produkty są do stosowania miejscowego? pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Jak zwykle wszystko okazuje się sprawą względną. Krem Lieraca zatkał mi troszkę pory a Diroseal wręcz je odblokował i złagodził łuszczenie naskórka. Jak dla mnie kremik Lieraca jest za lepki a Diroseal ma lekką konsystencję. Mojemu Tacie z kolei nie odpowiada żaden z tych kremów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dziękuje. faktycznie trzeba samemu sprawdzić - szkoda tylko, że w Aptekach nie mozna dostać testerów, bo produkty dość drogie.
Całuski Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.