![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
linki do google.pl na gg
Przerzuciłam szybko trzy strony do tyłu - rozumiem, że przy płodności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: linki do google.pl na gg
ja tak miałam jak wczoraj kompa włączyłam. i dostałam od znajomych z innego miasta, i sama byłam zdziwiona co jest grane
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
linki są wysyłane?
uważajcie na nie!!! ja dostałam coś takiego od koleżanki, i jak to otworzyłam pozamykały mi się wszystkie otworzone okna (i GG, i strony w IE, wszystko) a ten link wysyłał się SAM do wszystkich, których mam na GG. Nie wiedziałam o tym, dopiero wszyscy do mnie pisali, że co to jest bo to się otworzyć nie da.... okazało się, że to jakiś wirus, więc jeśli otworzyłyście ten link, to radzę przeskanować dysk.... to jest link do jakiegoś obrazka... skoro Wy tu piszecie o jakimś linku do ggogle, to może tak samo się sam rozsyła? nie wiem, ale ostrzegam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wg mnie to nic groźnego.. antyvir tego nie wykrył, a to był zwykły link do google [www.google.pl] chociaż w sumie nie wiadomo... póki co komp mi chodzi, nie mam żadnych problemów, mam nadzieje, że obejdzie się bez formata
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja jeszcze-tfu tfu tfu odpukać nic takiego nie dostałam i mam nadzieje,że niedostane,a jesli tak to napewno nie otworze,bo też tak myśle,że to pewnie jakiś wredny wirus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie, to jest znany adres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja niestety otworzyłam....z rozpędu:/
Bo ostatnio sporo dostawałam pełno linków świątecznych ![]() i jak ten przyszedł, to też kliknęłam....dobrze, że już mam czystego kompa ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
tylko czasem nie otwieraj tych linków - są wysyłane automatycznie przez GG , a osoby od których to dostałas nawet o tym nie wiedzą :/
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Oj nie starszcie mnie.. Niedawno znajoma, z ktora nie mam juz zadnego kontaktu zostawila mi na gg jakis dziwny link.. skladajacy sie z kilku chyba przypadkowych liter a na koncu po kropce mial info. I ja w to weszlam.. Troche zaczal mi komp mulic, ale teraz juz jest dobrze. Nic sie nie otworzylo i szybko to zamknelam..
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
tak, tak......
mówię o tym dziwnym linku, ale to nie taka "stara" akcja, bo dzisiaj zaatakowała po raz kolejny ![]() a najgorsze jest to, że osoby które miałam na liście na GG, a one o tym nie wiedziały, teraz się dowiedziały, jak dostały ode mnie wiadomość z tym linkiem ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też się żaden obrazek nie wyświetlił, szybko to zamknęłam ale niesety zaatakowało:/ miałam włączony monitor MKSa,ale nie pomogło i nic nie wykryło... nie chcę straszyć, bo na pewno nie każdy taki link to wirus, ale już nie otwoeram chyba żadnych gadu-gad'owych linków:P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
też to dostalam,wczoraj i przed wczoraj od mojej koleżnaki.Zwykły link do google.Kliknęłam na niego nawet ale pojawiła sie zwyczajna strona google i tyle.Też mnie zastanawia czemu to ma służyć bo to napewno nie ona wysyłała bo nie było jej wtedy na gadu,nawet nie ma tego u niej w archiwum.Może za rzadko używam google i postanowili zainterweniować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podobno wirus, ja mam zakaz otwierania wszelkich linków wklejanych na gg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
o własnie, właśnie....te "moje" paskudne robalkowe linki to JPeGi
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
właśnie dostalam
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, że kumpeli coś odbiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Też to dostałam właśnie przed chwilą.
Zdziwiłam się, bo od osoby, z która na gg nie zamieniłam słowa od nie pamiętam kiedy ![]() Ja również już od jakiegoś czasu nie otwieram ŻADNYCH linków przesyłanych mi przez gg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
UWAGA ZNALAZŁAM TO NA FORUM DOT. WIRUSA NA GG:
duzo z nas dostalo pewnie linik na gg w tym stylu .jhjhaliwgpee.info .hsqvyrpzeh.info/?ubwuyo.jpg moga tez byc inne objawy to zamulanie neta albo w ogóle//ort nie chodzi logi sa czyste ten syf (doszlismy z kumplem) rozyla sie przez gg bez wiedzy uzytkownika wiec od osoby od ktorych je mamy nic o tym niewiedza jedynie kliknely w link od swojego "przyjaciela" i to wystarczy zeby sie dalej rozesłało I JESZCZE TO lekarstwo: www.bezpieczne.gadu-gadu.pl info na temat tego ustrojstwa http://gg.wiadomosc.info/index.php?s=&mod=arts&rid =4257 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
JA TEZ DOSTALAM TAKI LINK, AZ SIE SAMA ZDZIWILAM
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś na raz dostałam oba linka-i ten do googli i ten z koncówką .info.Domyśliłam się,że to coś nie tak z nimi i nie otwierałam ich <dumna z siebie>
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mi bez przerwy gg pada
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
U mnie już działa normalnie,ale oczywiście wysłało się samo do ludzi z gadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit. Nic nie wykryło na kompie.... Edit2. A może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego nie otwiera mi się mks-skaner w explorerze??? Otwiera się strona, ale potem widze tylko znak 'X', czyli coś się nie załadowało. Problem ten miałam już dawno, więc to nie wina tego linka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Przed chwilą otrzymałam z jakiegoś nieznanego numeru zwyczajny link do google.pl. Nie kliknęłam na niego, napisałam nadawcy podziękowania za "bezcenną" wiadomość, po czym sama, w jakiś magiczny sposób, otworzyła mi się stacja dysków CD. A teraz znajomy pisze, że otrzymał ode mnie link google.pl, chociaż (jak wspomniałam) ja na ten przysłany przez gg nie kliknęłam.
Więc skąd to? Skanuję avastem. edytuję po przeskanowaniu komputera: avast niczego nie wykrył, ale usłyszałam dziś o jego mizernych "mechanizmach ochronnych". Prawda czy fałsz?
Od 09/02/2010: 89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg Edytowane przez tama Czas edycji: 2006-12-27 o 01:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie teżdostałam dzisiaj 4 razy linki i to 2 od osób z którymi od jakiegośczasu nie otrzymuje kontaktu... Na szczęście nie otworzyłam, tylko w ten pierwszy klinkełam ale z tempem mojego kompa wkurzyłam sięi przerwałam otwieranie (uuuufffffffff) więc wiruz się u mnie nie zaaklimatyzował.
Całe szczęście w pore zauważyłam opis kumpla na gg że to wirusy i żeby nie otwierać linkow. Btw ja nie miałam do googli tylko cośw stylu www.dkhsffygdsb.pl wiec tymbardziej dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
czy fachowcy od gg nie potrafia sobie z tym poradzic?
jednego kumpla tak zainfekowalo i nie mze sobie z tym poradzic ze kilkanascie razy dziennie dostaje od niego ten link google..:/ i jeszcze jeden dzis inny dostalam.. oczywiscie nie weszlam..
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja też dostałam link do google, otworzyłam ale nic się nie stało... a jak dostałam drugi to mnie natchnęło i nie otworzyłam, całe szczęście, bo to komp taty i by mnie zamordował chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam kilka dni temu od znajomej z GG "wiadomość" z 3 linkami do jakichś stronek, ale nie udało mi się ich otworzyć
![]() Program antywirusowy zareagował na szczęście, bo mogłam załapać jakiegoś wirusa ![]() Co najdziwniejsze - osoba od której dostałam tą wiadomość akurat wtedy nie była na GG ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.