![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() STOP PRZEMOCY WOBEC DZIECI!!-prosze o list poparcia!!!!
Kochane wizażanki.
Napewno kazda z was słyszała o bestialskim zabójstwie małego Oskarka z Piotrkowa Trybunalskiego ![]() ![]() Skazani zostali na 25 lat........... ![]() ![]() Pozostawie tą kwestie bez komentarza-bo w takich sytuacjach jestem za karą śmierci lub stwierdzeniem ,,oko za oko,ząb,za ząb''-nie chrześcijańskie,ale sprawiedliwe. Jestem matka i mam jedna z podstawowych cech bycia człowiekiem-uczucia i wrażliwość.Dlatego boli mnie kolejna wiadomosć o skatowanym dziecku-a ofiary sa coraz mniejsze... W głowie mi sie nie mieści jakim człowiekiem trzeba byc by znecać sie nad kilku,kilkunasto-miesiecznym dzieckiem... ![]() Wiem też ze moje Drogie Wizażanki-wiem że macie dobre i wrażliwe serca-dlatego prosze was o poparcie i wypełnienie listu poparcia STOP PRZEMOCY WOBEC DZIECI. Trzeba sie zalogowac przed wypełnieniem na stronie organizacji,co trwa minutke i nic nie kosztuje ![]() Pozornie nic... Kochane pomóżmy chociaż tak,prosze. ![]() Jesteśmy winne to dzieciom które nigdy nie zaznały miłości! Z góry dziękuję w imieniu wyżej wymienionych ![]() ![]() Agnieszka-mamamichałka -KOCHANE WPISUJCIE SIE TU BY WĄTEK NIE UMARŁ SMIERCIA NATURALNA- -Dodaję zdjęcie Oskarka które zostało zrobione 5 mięsięcy przed tragedia-chciałabym by ta prośba o Waszą pomoc miała twarz...tego dziecka,jak również tysiąca innych dzieci o których wiemy. Pomagajmy jak tylko możemy-by nie słuchać już o tragedii kolejnych dzieciaczków.- a oto link do listu: http://www.netica.pl/oskar/index.php?option=com_faci leforms&Itemid=40 tutaj jest strona organizacji http://www.netica.pl/oskar/index.php?option=com_fron tpage&Itemid=1 Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2006-12-30 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: STOP PRZEMOCY WOBEC DZIECI!!-prosze o list poparcia!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo chętnie sie przyłącze do akcji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez nóz sie otwiera w kieszeni..na stronie tej org.jest napisane ze jak zamykali ta zdz... ,,matke,, była bardzo chuda-teraz na procesie tyle przytyła ze szok!!! Służy jej więzienny wikt... a dziecko głodziła!!!!!!!!!!! Nie wyobrażam sobie jak 4-latek może ważyc 10 kilogramów... Człowiek sam nie zje,dzieciom da..a obok takie rzeczy sie dzieją... Bardzo ale to bardzo chce pomóc maleństwom,nie wiem jeszcze jak-ale cos wymysle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja oczywiście też podpisałam.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście podpisałam się pod listem. Nie rozumiem, nigdy nie zrozumiem i nigdy nie pogodzę się z faktem katowania i zabójstw dzieci.
Cieszę się, że na stronie widnieje wyciąg z konstytucji. Ludzie mogą zrobić dużo, ale o tym nie wiedzą, co jest bezlitośnie wykorzystywane przez ludzi u władzy.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podpisałam.
Wiecie, mnie zawsze zastanawia jedno... Gdzie sa inni ludzie? Gdzie sasiedzi, rodzina? Bo przeciez musieli widziec, słyszec... Widziałam przelotnie wczoraj "Fakty" I tam wypowiadał sie chyba chrzesny Oskara. Ze to, ze tamto... A ja wtedy patrzyłam na niego i myslałam sobie: gdzieś ty był jak Oskara głodzili, bili? Dlaczego wtedy nie protestowałeś, policji i prokuratury nie zawiadomiłeś... Dlaczego te biedne dzieci musza umrzeć, zeby ktos się nimi zainteresował?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja również się przyłączyłam
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Podpisane.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestescie super!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak poczytasz sobie tą strone-uwaga-jest naprawde wstrząsająca-znajdziesz m.innymi info o tym ze ośrodek MOPS znajdował sie 200 metrów od domu tej pseudorodziny i byli oni pod stała opieką pani z ośrodka,która to NIGDY! nie zauwazyła żadnych nieprawidłowości ![]() Uwazam ze powinna dostac wyrok za zaniedbanie swoich obowiazków-może inni by się wzięli za robotę. Jak mozna byc opiekunem społecznym i tak zlewac swoja prace??? Te bestie byli pozbawieni jakichkolwiek ludzkich odruchów-ale taka pani chyba ma rodzine,dzieci,wnuków...? Jak mogła tego wszystkiego nie zauważyc,że z dzieckiem dzieja sie rzeczy okropne.. Co do sasiadów to większosc patologia-czego mozna sie spodziewac.. A chrzesni dziecka nie widzieli 2 lata-od momentu kiedy matka wyprowadziła sie do tego drugiego.... Hmmm..przeciez dziecko chodziło do lekarzy-np.jak ojciec złamał mu reke..i oni tez milczeli. DLACZEGO ISTNIEJE TAKA SCIANA MILCZENIA ZA KTÓRA GINA DZIECI? Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2006-12-30 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niech sasiedzi,lekarze,nauczyci ele,opieka społeczna zacznie mówić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Podpisane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podpisane
![]()
![]() |
#15 |
po prostu Em :)
|
podpisane
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
podpisane
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście podpisuję się pod Twoim postem i wypełniam formularz. Godna uwagi inicjatywa, ale, pytając szczerze i odkładając na bok emocje - co to da? Łezka zakręci się w oku, wypełnimy formularz, zgłosimy swój sprzeciw, a setki (tysiące?) potworów zaszytych w swoich pijackich melinach nawet się o tym nie dowie i nasz formularz nie przejdzie takiemu gnojowi przez myśl, gdy będzie podnosił łapę na bezbronne dziecko. Bo płakało.
25 lat więzienia to darmowe wakacje, jak już ktoś napisał. Przydałby się jakiś łagier dla takich potworów ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miałam też na myśli szereg innych sytuacji, w których człowiek jest bezbronny, bo nie zna swoich praw (pozwolę sobie na mały off top w tym ważnym temacie - przeczytałam dziś, że większość szkół językowych stosuje bezprawne praktyki polegające na tym, że trzeba z góry wpłacić całą kwotę za rok czy semestr, tak, żeby się nikt nie rozmyślił, tymczasem prawo jest takie, że w każdej chwili mogę odstąpić od umowy i zapłacić tylko za tyle lekcji, na ilu byłam, a szkoła - jeśli już wpłaciłam - ma obowiązek oddać mi róznicę. Tylko kto o tym wie? Zaś szkołom w to mi <im> graj...)
Wymienię Edytowane przez cheer Czas edycji: 2006-12-29 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
I jak tu nie być za karą śmierci
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
25 lat?Dozywocie?A po co oni maja zyc?Ludzie ktorzy w tak okrotny sposob traktowali dziecko i doprowadzili do smierci.W tym momencie nie ma wybacz.Podpisalam list.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co to da?niewiem,nie chce myslec że nic to nie zmieni... trzeba pokazać tym którzy maja wpływ na rózne instytucje,mogące cokolwiek zrobic-że żądamy zmian i to natychmiast.. że chcemy by ludzie nie bali sie mówić,by kobiety nie bały sie odchodzić od katów ich rodzin,by wszystkie te osoby które maja styczność z dziećmi miały cholerny obowiązek informowania policji jeśli zachodzi podejrzenie maltretowania.. nie mówiac o tym że powinno zmienić sie prawo-ale w takim wypadku satysfakcjonuje tylko kara śmierci-niestety nie możliwa-bo NIEHUMANITARNA ja nie wiem na ile coś to zmieni-ale naprawde chce by cos sie zmieniło-bo boli mnie oglądanie wiadomości.. chce coś zrobić-cokolwiek-i wierzyć że to coś da. zacznę od wypełnienia tego formularza-póżniej bede szukała dalej sposobów by pomóc.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety zmowa milczenia to ciezki do pokonania mur..bo tak zostaliśmy wychowani-by zajmować sie własnymi problemami,nie cudzymi-i żeby sie ,,nie wychylać,,-bo to napewno nic dobrego nie przyniesie... Z tym drugim zgadzam sie także-ludzie sa niedoinformowani,nie znaja swoich praw,nie interesują sie nimi.. I takie nadużywanie naszej niewiedzy to chleb powszedni.. Nawet jeśli zdajemy sobie sprawę z niektórych nadużyc-to je tolerujemy-bo jest wygodniej... Ja nie chce tolerować tego co ktoś obok robi bezbronnemu dziecku-i biernie zgadzać sie na to-i chciałabym by powoli,powoli-przekonywały sie do tego także inne osoby..że nie musimy sie bać mówić i znać nasze prawa. Mamy -za przeproszeniem-cholerny 21 wiek-więc może wyjdzmy z ciemnoty i zacznijmy byc cywilizowanymi,znającymi swoją wartość ludzmi. Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2006-12-30 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym wypadku powinni zrobić z nimi dokładnie to co zrobili małemu. Niestety takie rzeczy to fundowano ludziom w oświęcimiu.. i w takie to miejsce powinni trafic oprawcy. Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2006-12-30 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
niech leci na pierwszą. może jeszcze ktoś podpisze.
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
wypełnione
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
et-ka dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wypełniłam już jakąś chwilę temu, ale nie miałam czasu, żeby napisać kilka słów.
Tak jak Wy, wiem, że te 25 lat to za mało. Będą sobie żyli za MOJE pieniądze. A wątpię, że cokolwiek w nich się zmieni. Straszna jest taka znieczulica w społeczeństwie. Jak to leciało "Swoje brudy pierzemy w swoim domu" ? Ale jak ma sobie poradzić 4 latek ważący 10 z facetem 7 razy większym. Niestety, udawanie, że wszystko jest cudownie, "nic nie widzę, nic nie słyszę" wychodzi nam najlepiej na Świecie. Pamiętam jak oglądałam jakiś program po śmierci Oskara. Siedziałyśmy z siostrą i nie mogłyśmy uwierzyć. Były pokazane kawałki przesłuchania konkubenta matki. I to co zapamiętam do końca życia, to taki chłód, jaki od niego bił. Od tych słów. Pamiętam opowiadał, jak Go kopnął w głowę, uderzył w brzuch. W tych słowach nie było nic. Zupełnie. Jakby opowiadał o worku ziemniaków. Nie rozumiem też usprawiedliwiania chrzestnych i dawnych sąsiadów. Co z tego, że nie widzieli chłopca 2 lata. Nie żyjemy w Afryce. Kontakt, nawet utrudniony, jednak jest możliwy. Jak to mówią "dla chcącego nic trudnego". A nawet jeżeli matka i ten facet nie pozwalali na kontakt, to jaki problem poobserwować chłopczyka kilka dni? Przecież sam fakt, że przez 2 lata nie mieli od nich śladu życia powinien być niepokojący! Wybielają się teraz i tyle. Oczywiście, to jest moje zdanie. mamamichałka gratuluję odwagi podniesienia tak trudnego tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
xxyy
|
up
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja również wypełniłam.
Nie można być obojętnym na takie tragedie. Mam wrażenie że panuje jakaś znieczulica, ludzie nie reagują kiedy gdzieś za ścianą dzieje się tragedia. cóż znaczą te 25 lat ?? Wobec śmierci tak niewinnego małego człowieka. Dla mnie to zwierze nie zachowuje się jak niektórzy "ludzie" katujący, zabijający... okrutne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.