![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Panny Młode z Krakowa!!!
Cześć kobitki.
Szukałam na forum takiego wątku i nie znalazłam ![]() Być może źle szukałam, jeżeli tak to przepraszam za dubel i proszę o linka ![]() Fajnie byłoby gdybyśmy wszystkie z Krakowa miały swój wątek. Dajcie znać kiedy planujecie ślub, co macie załatwione i tak wogóle co słychać!! Pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Taki fajny wątek, a nikt nie pisze!!!
Ja jetem z Krakowa ![]() Mamy: salę (Pałac w Balicach), DJa, fotografa, zarezerwowany termin w kościele, rozdane część zaproszeń, wybraną wizażystkę i fryzjerkę, sukienkę i upatrzone miejsce na wyjazd poślubny... Ale dużo jeszcze przed nami, mam nadzieję że w przerwie między semestralnej uda mi sie co nieco pozałatwaić... Jakby co, to służę poradą, jeśli chodzi o Krakowskie sklepy, miejsc na wesela itp. ![]() A jak tam u Was Krakowianki?? Pozdrawiam! Ania |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
JuliiAnna* dla mnie jeszcze za wcześnie żeby coś planować, ale kiedy zacznę na pewno tu wpadnę.Czy zechciałabyś mi powiedzieć ile orientacyjnie kosztuje w Krakowie wesele od osoby?Podobno w każdym mieście inaczej od 50 - 250 zł.I jaki sklep z sukniami ślubnymi oceniasz najwyżej ( wiesz Aniu miła obsługa, niezły wybór ). Pozdrawiam Cię serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej. ja mam slub 04.08 i zalatwiona juz sale kucharke orkiestre sukienka juz zamowiona videofilmowanie tez.
ale mamy problem z garniturem. moj TZ chce taki kruczo czarny a nam wszedzie pokazuja ciemny granat albo taki wyblakly czarny :/ a jak juz znalezlismy czarny to kosztowal 1400zl. moze znacie jakies sklepy albo miejsca gdzie szyja na miare garnitury za przystepna cene?? moze byc tez w okolicach krakowa. to dosc pilne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
U mnie za osobę to będzie ok 160 zł, bez ciast i alkoholu. Ale to zalezy od miejsca, najtaniej spotkałam się w Holtelu Kazimierz 110 zł, a najdrożej na statku na Wiśle 200 zł, ale to zależy czego się szuka. Jęśli chodzi o sukienkę to ja kupiłam w salonie na Długiej - Karina, tam było bardzo przyjemne, są duże przymierzalnie, sofy do siedzenia, panie kompetentne, ja trafiłam na zimową obniżkę (40%) więc na ceny też nie narzekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No cieszę się, że wątek zaczyna się rozkręcać
![]() JuliAnna* ja też suknię na Długiejmierzyłam tylko, że w Mendelsonie. W rezultacie będę szyć też na Długiej, ale w Belcanto. Pani baaardzo sympatyczna i widać, że zna się na rzeczy.Kasiorki w porównaniu do kupnej to raczej nie zaoszczędzę, ale w gotowej nie wszystko mi się podobało i nie było możliwości zmian, a tak to będzie w 100% taka jak chcę. Gdybyście były ciekawe jak wygląda suknia to umieszczałam kiedyś fotkę w Sukni Marzeń ![]() Pozdrówka |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja też jestem z Krakowa ![]() ![]() Karolino, my też mamy identyczny problem jak Wy! Też zależy nam na czarnym garniturze! Ileż to razy sprzedający usiłowali mnie przekonać, że źle widze i szary, popielaty, grafitowy jest czarny ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Panny Młode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Rzymainko a kiedy Twój slub?
![]() Jest koloru jasnego ecru, ma dłegie, koronkowe rękawy i długą spudnicę w kształcie litery A ![]() My chyba tez niedługo zaczniemy myśleć o garniturze...ale czy bedzie czarny...? |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Elsi przechodzilam dzisiaj koło Bytomia. Garnitur 600 zł + gratis koszula i krawat, ale nie wiem czy wszystkie wzory, kroje, kolory, itd...
Wisiał tylko plakat. Mój TŻ zastanawia się nad czarnym garniturem, ale w czerwone prążki i do tego czerwny elegancki krawat, ale jeszcze zobaczymy bo tak mi nie za bardzo pasuje czerwony krawat do białej koszuli ![]() Chyba, że będzie coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O dzięki!
![]() Mówisz, że nie pasuje czerwony krawat do białej koszuli? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Iwa iw, możesz napisać, gdzie i kiedy Bytom ma tą wyprzedarz garniturów? wiem że zwyke mają w hali Sokoła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
JuliAnna* mogłabyś mi przybliżyć ceny sukien ślubnych z salonu Karina??? Bardzo mi się podobają suknie Classic-gracja, a z kolekcji glamour -emotion i amadea. Tylko nie wiem, czy mnie na nie stać:/
P.S. Czy możliwy jest zakup sukni ślubnej w Krakowie do 2000zł?? bez promocji, bo pewnie już teraz nie będzie zadnych zniżek:/ Z góry wielkie dzięki. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
JuliiAnna mój ślub to jeszcze daleko rok i kilka miesięcy więc na razie nic jeszcze nie załatwiam.Jeszcze czas
![]() ![]() Iwa-iw miałam kiedyś taką przygodę właśnie w Vistuli przy wybieraniu garnituru ślubnego dla brata Pani powiedziała, że garnitury w prażki to nie garnitury ślubne dlatego, że przeznaczone są na wieczór.Zastanawia mnie to bo faceci chodzą w prażki do biura i jak to się ma??? |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Byłam w M1 i tam jest sklep z garniturami Bytom i takie ogłoszenie widniało na szybie!
Hm może i pasuje tylko mi się tak nie za bardzo podoba. Z drugiej strony ja będę mieć całą biała suknię. Mogę sobie na to pozwolić bo mam ciemniejszą karnację, więc blado nie wyglądam ![]() ![]() Rzymianko my się nie przejmujemy tym co kto mowi, że nie pasuje na ślub. Bardziej tym co nam się podoba, ale wiadomo do granic przyzwoitości ![]() Mojemu przyszłemu mężowi właśnie taki garnitur się podoba, a i później się przyda na wesela naszego rodzeństwa ![]() AAA już mam pomysł na wiązankę właśnie biało-czerwona: |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Iwa, dzięki!
![]() ![]() ![]() ![]() Zdecydowanie się zgadzam z Tobą w kwestii nie przejmowania "wypada - nie wypada". Każdy ma w tym temacie inne, często sprzeczne informacje i gdyby się tego trzymać, nigdy nie udałoby się zorganizować ślubu. ![]() Na kiermaszu Bytomia w Hali Sokoła byłam. Ceny zachęcające, ale dla TŻ-a nic nie znaleźliśmy. Jednym z minusów tego kiermaszu było fatalne oświetlenie tej sali, w którym trudno było określić odcień garnituru. Informacja o ej obniżce w M1 zgadza się z informacjami z plakatów, że w sklepach na Szewskiej, Piwnej i właśnie w M1 jest wyprzedaż od minimum -20%. A któraś z Was orientuje się, gdzie w Myślenicach znajduje się ta firma od garniturów? Ja słyszałam o Stróży, ale nie wiem, gdzie dokładnie. Podobno bardzo się opłaca tam kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jaśmina23 ja moją sukienkę kupiłam za 1500zł, wtedy wszystkie były objęte 40% obniżką. Bez przecen to może być problem, ale w tych dużych salonach, ja sie rozglądałam tylko w listopadzie, gdy były te przeceny...ale przedź się po sklepach, jestem pewna że poniżej 2000 zł coś ładnego znajdziesz, polecam zrobić to wcześniej, bo z każdym miesiącem będzie droże, wiadomo lato się zbliża...
![]() Czy ktoś będzie mi w stanie powiedzieć, kiedy jest dokładnie kiermasz tych garniturów z Bytomia w hali Sokoła...? P.S. Gdzie planujecie podróż poślubną? Bo ja właśnie jestem na etapie olanowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie trochę z innej beczki.
Czy wszystkie bierzecie śluby we własnej lub narzeczonego parafii? My obydwoje należymny do tej samej parafii a ślub chcemy w Tyńcu (termin mamy zaklepany i godzinę). Nie wiemy jak to zrobić żeby załatwić licencję a z proboszczem możmy mieć kłopot. Czy ktoraś z Was ma etap licencji za sobą? JuliAnna my narazie o podróży nie myślimy. Ślub w październiku, więc w krajach na które byłoby nas stać i tak będzie już zimno. Może jakiś tygodniowy wyjazd gdzieś w góry a może nad morze? Wolimy pojechać nawet na 3 dni a kasiorkę na remont zostawić bo spory się szykuje.... Jaśmina23 wydaje mi się, że suknie kupisz do 2000 zł, ale gorzej jak do tego dodatki policzysz ![]() Ja chodziłam w grudniu, więc wyprzedaże już były. Moja upatrzona kosztowała 1850 a teraz (wiem, że jest też w nowej kolkcji) to chyba 2200, ale pewna nie jestem. Do tego welon (taki do pupy) 70-90zł, bolerko 150-180zł + buty + bielizna i ładna sumka się niestety robi ![]() Mi za uszycie sukni z bolerkiem z halką + welon dostanę gratis zapłacę 2000zł. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-06-22 o 22:27 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy z tej samej parafii, a ślub bierzemy w wymarzonym, maleńkim, drewnianym kościółku, całkiem gdzie indziej. Licencję mamy. Zwykły zwitek - 1/4 formatu A4. Dostaliśmy za free. Ale też kombinowaliśmy, by nie trafić na naszego proboszcza, bo z nim nie poszłoby tak łatwo. Strasznie jest łasy na pieniądze, a czasem też gada takie głupoty, ze potrafi nie lada przykrość zrobić. Niestety kościółek w którym bierzemy ślub nie jest kościołem parafialnym, więc czeka nas załatwianie jeszcze drugiej licencji, w parafii której on podlega.
Co do podróży poślubnej, nie jesteśmy zainteresowani żadnymi ciepłymi krajami. Najchętniej pojechalibyśmy oglądnąć norweskie fiordy, wulkaniczną Islandię, lub wybralibyśmy się Koleją Transsyberyjską nad Bajkał (w dwóch z trzech tych miejsc już byłam, więc wiem, że warto). Ale zapewne skończy się na Bieszczadach poza sezonem. Bardzo nam potrzeba ciszy, spokoju i odpoczynku. A Bieszczady nas połączyły, więc jest to chyba dobry pomysł na podróż poślubną ![]() Edytowane przez elsi Czas edycji: 2007-01-17 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję dziewczyny za informacje.
Szkoda, że wcześniej nie zaglądałam na ślubne forum, pewnie bym wiedziała i suknie kupiła w grudniu:/ No niestety, jak nic nie znajdę to sobie uszyję u mnie w miejscowości, choć nie ma to jak gotowa suknia. Rozesłałam do salonów Karina, Agnes i Classa e-maile o przykładowe ceny sukien i czy są jeszcze jakieś możliwe obniżki. Kto pyta nie błądzi, a może akurat. Co do podróży jeszcze nie zaplanowaliśmy. Ślub mamy w naszej wspólnej parafii. Lokal na wesele w ościennej miejscowości, gdyż jest najładniejszy w okolicy. Płacimy 135zł (pełne menu, lody, tort, ciasta itp) bez alkoholu. Zespół mamy ze Śląska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a macie już piosenkę na pierwszy taniec??
My jak narazie będziemy tańczyć do Zakochanych De Mono. Może jeszcze coś się nad odwidzi, ale o piosence myślieliśmy już od zeszłego roku i jak narazie tak jest na pierwszym miejcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczynki. Ja mam ślub 14 lipca 2007, mam już załatwiony kościół i restauracje. Natomist przeraża mnie załatwianie spraw związnaych z noclegami dla gości przyjezdnych czyli hotele. boje sie już porezerwuje, a goście nie będą chcieli nocować i tak dalej. Poza tym jak robicie z transportem dla gości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mój przyszły szwagier pracuje w firmie przewozowej. On załatwi nam autokar. Odwiezie on gości spod bloku do kościoła i z kościoła na salę. Po imprezie autokaru już nie będzie mimo że będzie trochę gości zza Krakowa, ale oni nigdy nie martwili się o nasz dowóz, więc jak wrócą do domu zostawiamy ich sprawie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Mam do Was takie pytanie: czy ktos słyszał coś o studiu szycia sukien ślubnych Catheine na Żabińcu? Bedę bardzo wdzieczna za jakieś informacje. A może znacie jakiś fajną pracownię, gdzie mozna się dogadać z babeczkami... i gdzie nie zawalają terminów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja kojarzę ten salon
![]() Miałam tam szyć, jednak stwierdziłam, że w moim przypadku to troszkę za daleko. Panie bardzo miłe, ale co do zawalania terminów to nie mam pojęcia. Ja będę szyć na Długiej w pracowni Belcanto. Moja znajoma szyła tam suknię 2 lata temu i była baaardzo zadowolona. Pozatym Pani przemiła. Jej siostra ma hurtownię tkanin ślubnych. Pani z Belcanto zaproponowała, że pojedzie ze mną do tej hurtowni, że pomoże w wyborze materiałów, koronki. Gdyby żadna mi nie odpowiadała to ona ma jakieś koronki swojego autorstwa ![]() Byłam też w pracowni przy zajezdni autobusowej w Borku Fałęckim. Ceny podobne, można się dogadać w sumie co do ceny, ale też nie wiem jak mają z terminami. Mi kazali jakby co przyjść tylko 3 m-ce wcześniej (piszę tylko, bo w Belcanto to już w marcu mam przyjść).Plusem tam na pewno jest to, iż później suknię, którą u nich szyjesz przyjmują w komis. Ja zostałam przy Długiej z racji i dojazdu i mojej znajomej ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
Iwa_iw ile płacisz za uszycie sukni w Belcanto?? Ja bym chciała do sukni jeszcze bolerko nie wiesz przypadkiem ile mogło by kosztować??
P.S. w Karinie mają obniżki 10% do końca stycznia ceny od 2290 za suknie. Reszta salonów jeszcze nie odpisała. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jaśmina23 Za suknię płacę 2000 zł już z bolerkiem z długim rękawem. Welon Pani powiedziała, że do każdej sukni dodaje gratis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Droga Jaśminko
![]() Piszesz, że szukasz sukni i wymieniłaś między innymi salon Karina, byłam tam w tym tygodniu (zresztą zrobiłam rajd po całej Długiej) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, chociaż nigdy nie brałam tego salonu pod uwagę. Babeczka jest bardzo miła, naprawdę chce pomóc, ceny o ile wiem w większości powyżej 2 tyś, do końca stycznia jest rabat 10%. Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że mozesz sobie troche suknię zmodyfikować co do szerokości itd. Dla przykładu- ja przymierzałam Flavia z kolekcji Glamour i nie bardzo mi pasują kolorowe kwiatki więc mi Pani pokazała jakiś wzornik z innymi koronkami, które mogliby mi naszyc, cena 2550, do końca stycznia 2295, szal 160. Trochę jestem zawiedziona z kolei Cymbeline i Mendelsohnem, nic tam nie załatwiłam, Panie mnie całkiem olały, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
W Mendelsonie ja mierzyłam swoją suknię
![]() Pani była bardzo miła, uprzejma, doradzała jak umiała, ale ja chciałam zmienic koronkę bo był taki jakby tiul z naszytymi aplikacjami a jak chciałam typową koronkę to Pani powiedziała, że nie ma takiej możliwości. Mogłaby mi jednynie zwęzić, skrócić no i obciąć tren bo ja go nie chcę, ale koronki zmienić się nie da bo to producent i takie tam. Dlatego będę szyć i będzie tak jak ja chcę. Pozatym bolerka w Mendlsonie też bym nie mogła kupić tylko wypożyczyć i o ile mnie pamięć nie myli to takie wypożyczenie to ok. 150 zł kosztowało !! |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję Wam dziewczyny
![]() ![]() P.S. Jakby ktoś chciał namiary na komis sukien ślubnych Karina albo na salon z nadwyżkami produkcyjnymi i ostatkami kolekcji (rabat 20-50%) to proszę się odezwać, gdzieś to mam schowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.