![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Do ... zostało ... dni ... kg
Witam,
Zdenerwowałam sie na siebie i podjęłam decyzje założenia wątku. Nie może tak ciągle być, że odkładam diety na później albo kończę w połowie drogi i wracam do początku ![]() Dlatego proponuję metodę "Do ... zotało ... dni ...kg": Do WIOSNY zostało 70 dni, a mnie 15 kg do zrzucenia. Oczywiście nie mam zamiaru dokonac tego cudu do wiosny, ale mam zamiar tak koło 8 może sie pozbyć. ![]() A oto zasady, które zamierzam stosować: SNIADANIA!!! podstawa - na śniadanko porcja węglowodanów, a najlepiej najpierw owoce, bo one najszybciej sa trawione Unikanie produktów z krowiego mleka - ktre zdecydowanie mi nie służą - zatykaja mi sie drogi oddechowe i psuje cera - won! Duzo warzyw i owoców (chociaz z tymi drugimi to ostroznie) Zero słodzonej herbaty i soków (dopuszczalne tylko świeże) Absolutna eliminacja słodyczy - absolutna!!! ruch ruch ruch - zajecia fitness i silownia ![]() Kolejne postanowienia bede sobie sukcesywnie tu wpisywać I zapraszam do wspólnego odchudzania! Bo wiecie - do wiosny zostało 70 dni ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do ... zostało ... dni ... kg
Moja pierwsze postanowienie to do 3 lutego 58 kg
![]() ![]() a do wiosny to 53 ![]() pozdrawiam ![]() jestem z Tobą
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ![]() ![]() teraz siedze sobie przy herbatce i zaraz zaczynam pisac prace mgr. Niestety moja aktywnośc fizyczna musiała zostac chwilowo przystopowana, bo nie mam czasu. Ale mam nadzieje ze po przyszłym tygodniu wszystko wróci do normy, a ja na siłownię. Moja aktualna waga z dzis to 63,9 kg ![]() Do WIOSNY zostało 69 dni ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tam ćwicze od 3 dni ale czy widać różnice ? Nie wiem moja waga jest walnieta zalezy jak na nią wstaniesz tak pokazuje raz 62,8 raz 63,4
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam tylko pytanie do Ciebie jak mleko wpływa na cere, jejq ja nie słyszałam że pogarsza sie jej stan??? prosze wytłumacz o co chodzi w tym!!!
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Powodzenia, trzymam kciuki xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() Dzisiaj dokonałam rano pomiarów ![]() ![]() Wzrost (to akurat wiem ![]() ![]() waga: 63,5 (yyyy) kilogramów jedziemy od gory: pod biustem: 80 talia 74 biodra 93 udo 55,5 nad kolanem 38,5 łydka 36,5 Ok, troche mi wstyd ![]() ![]() A do WIOSNY zostało 68 dni ... Cóż ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łatwiej mi sie oddycha etc. Wg autorki to ze ma sie np. wypruski na policzkach albo na gornej czesci plecow jest oznaką kłopotów z płucami i ze jednym z elementów przeciwdziala jest odstawienie luc ograniczenie spozycia produktów z mleka krowiego. ![]() Nie mowie ze tak jest u wszystkich, u mnie faktycznie to zadziałało, chociaz przyznam sie ze jak zobaczylam ta ksiazke pierwszy raz to tylko sie usmiechneła z powatpiewaniem ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem tylko że talia ok 74 a biodra 93 pod biustem 77,5 udo 56 nie znosze tych nóg ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
podpinam sie pod ten wątek!!
![]() ![]() zaczynałam już Wielkie Odchudzanie przed 100dniówką, ale chyba trochę źle zaczęłąm.. przez 2 tygodnie nie miałam w ust słodyczy, a to w zestwieniu z szybkim i niezdrowym trybem życia [5h snu : 19 h myślenia] spowodowało, że na 2 tygodnie przed 100dniówką [czyli akurat okres świateczny] zaczęłam jeść tak jak zwylke teraz mam nowy cel --> wesele kuzyna ![]() ![]() ![]() ![]() ehem.. zaczynam Do wesela pozostało 105 dni oraz [przynajmniej] 5kg wzrost -> 172 cm waga -> ok 65kg biust -> 86 cm pod biustem -> 75 cm talia -> 72 cm biodra -> 94 cm mój cel -> waga przynajmniej 60 kg [58 nie zaszkodzi] talia - 68 i mniej [i tak jest już nieźle.. przed 100dniówkowym odchodzaniem miałam nawet 75 ![]() ![]() ![]()
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ok, to ja też się przyłączam (o ile mogę
![]() Do wesela zostało 160 dni i 13 kg do zrzucenia. Będzie ciężko, ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się to zrobić. Zaintrygowałyście mnie tym mlekiem szczerze powiedziawszy... Dziewczyny czy możecie mi wskazać błędy w moim jadłospisie? ŚNIADANIE (ok.7-8) musli własnej produkcji z mlekiem (skład musli to: otręby pszenne, płatki owsiane, zarodki pszenne, rodzynki, chipsy babanowe i ziarna słonecznika) 2 ŚNIADANIE (ok.10-11) jogurt OBIAD (ok.14-15) różnie (kasza gryczna, brązowy ryż, zupy itd.) PODWIECZOREK (ok. 18) jakiś owoc Wskażcie mi błędy jeśli możecie... Z góry dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A czy możecie mi jeszcze polecić jakieś wspomagacze? Bierzecie w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
feline2 też niałam się o to zapytac... w mediach ciągle trąbią o wspaniałych skutkach zażywania błonnika w tabletkach, o chromie itd.
chcętnie bym z tego skorzystała, tylko czy to da jakieś skutki? odnoszę wrażenie, że te żekome spadki wagi, to tylko chwyt marketingowy...
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiscie nie jestem zwolenniczka wspomagaczy. Kiedys był mega szał na L-karnityne, ale potem zrobili podobmo jakies badania i okazało sie ze dziala tylko na myszy albo koty (nie pamietam na ktore z tych dwóch, ale w koncu sa jakos tam powiazane ze soba... ![]() ![]() Co do chromu, to nie polecam, poniewaz tez jakies badania wykazaly ze zazywanie chrmu moze przyspieszac rozwój raka. Sama kiedys tego probowalam, bo rzekomo mial zmniejszac laknienie na słodycze - i powiem tylko ze to guzik prawda. ![]() Jedyna znana mi sybstancja ktora uznawana jest za przydatna w czasie odchudzania jest witamina b6. Warto sobie o niej przeczytac, Ale oczywiscie nie namawiam nikogo do jej zazywania. Poza tym jak ze wszytskimi sztucznymi rozwiazaniami, trzeba uwazac i kontrolowac ilosc przyjmowanych substancji ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to ok. A w ogole to bardzo sie ciesze, ze wam ten watek przypasował ![]() Do WIOSNY zostało 67 dni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
czyli niewatro inwestować w 'wspomagacze'
to nawet lepiej.. najpierw wydałabym pieniadzxe, a po tygodniu zomniałabym o łykaniu xP na jakiejś stronie jest napisane min. że wit. B6 uczestniczy w metaboliźmie kw tłuszczowych, przemianie aminokwasów i syntezie bialek... nie miałąm o tym pojęcia:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
TO chyba trzeba się zaopatrzyć w tą wit. B6
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj było fatalnie z odchudzaniem ;/ Ale nie ujdzie mi to na sucho xD
Jeszcze ponad 2 miesiace, damy rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
do dziewczyn, które chcą łykać wit. B6
lepiej sobie torchę o niej poczytajcie... skutki przedawkowania są dość poważne http://pl.wikipedia.org/wiki/Witamina_B6 ja wprowadziłabym do diety produkty bogatę w tę witaminę zamiast łykac jej syntetyczny odpowiednik zresztą jak widomo nie ma tabletki, która jest w 100% nieszkodliwa tu jest trocę informacji http://www.zdrowie.med.pl/witaminy/witb6_2.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do trudnych poczatków - wiem cos o tym ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Tez wychodzę z tego założenia.
Postanawiam sobie ze bede stopniowo wprowadzac zmiany w swoim trybie zycia, bo jak bedzie tego za duzo, to sobie zapomne o niektorych punktach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() powodzenia dziewczyny w rozsądnym i bezpiecznym odchudzaniu! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Widzę że ORISHA podniosłaś sobie próg o kilogram
![]() pozdrawiam życzę powodzenia ![]()
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a co z chlebkiem, jecie go? Oczywiście mówię o razowym, czy gdybym na 2 gie śniadanie wprowadziła chlebek, nie byłoby za dużo tego wszystkiego?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.