![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Anglia - Internet
Postanowilam zalozyc watek bo mam problem z zalozeniem netu. Tzn moze nie problem, ale nie jestem wystarczajaco zorientowana w sytuacji, ze sie tak wyraze i moze ktos wie wiecej na ten temat niz ja.
![]() Zaczne od tego ze w mieszkaniu ktore wynajmuje jest juz linia telefoniczna, ale nieaktywna. Dzwonilam do BT i powiedzieli mi doslownie ze cos brakuje w tej lini i bedzie mnie aktywajcja jej kosztowac 125 funtow. ![]() Podczas rozmowy z BT powiedzieli mi tez ze to cos brakuje poniewaz byc moze byl w tym miejscu inny provider. Poprzedni lokator na pewno korzystal z internetu ale landlord nie wie jakiego providera on mial. ![]() Pierwsze pytanie, czy moze orientujecie sie jacy inni providerzy sa w GB poza BT? Drugie, czy jest mozliwosc dostania netu w inny sposob, czy raczej konieczne jest posiadanie lini z BT? ![]() Bede wdzieczna za wszelkie info. Z gory dzieki. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia - Internet
Wiekszosc firm dostarczajacych neta wymaga linii BT. Ale sa takie, ktore tego nie wymagaja. Wydaje mi sie Bulldog jest taka firma, ale glowy nie dam.
Zobacz na tej stronie: http://www.broadbandchoices.co.uk/ Masz tu porownanie ofert, powinny byc wszystkie informacje ktore cie interesuja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam AOL ale nie polecam bo nie jest za fajny.BT jest jednak najlepszy.Ponoc jeszcze dobry jest Tiscali .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja slyszalam, ze BT jest najgorsze jesli chodzi o internet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
internet radiowy powinien byc dla ciebie odpowiedni , tyle , ze slyszalam , ze czesto sa problemy z sygnalem .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Masz na mysli bezprzewodowy, tak? On chyba nie jest taki do konca bezpieczny. Ktos moze ci sie podlaczyc... Poza tym jest tez troche drozszy od tradycyjnego lacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Musze sie zgodzic, w pracy mialam AOL i byl fatalny. Ciagle jakies usterki. Ja mam neta z IDNet - firma malo znana, ale bardzo rzetelna, ani przez sekunde problemu z netem nie bylo, a uzywam go juz od poltora roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z tego co mi wiadomo, aby mieć internet trzeba najpierw założyć linię BT i nie słyszałam ani razu o firmie która założy internet komuś kto nie posiada lini BT. Internet bez lini BT to tylko internet do laptopów.
Mam linię i internet z BT również, czego żałuję, bo jest przereklamowany. Dużo obiecują, mało robią, do tego gdy wystąpi problem trudno jest się wyprosić ich o pomoc. Ponad miesiąc czekałam na naprawę internetu, bo nie działam. I nie uwierzycie co się w rezultacie okazało (że co stało się z moim internetem)! Otóż, inzynier chcąc uaktywnić mój internet (po przeprowadzce) zwyczajnie przez przypadek wyłączył go ![]() Polecam Tiscali albo Talktalk. Ale co do Twojego problemu, obawiam się, że jeżeli powiedzieli Ci, że musisz zapłacić 125 funtów, to nie masz innego wyjścia.
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A czy Ty nie masz na myśli, że zakładając internet można zrezygnować z lini BT? (mając już ją uprzednio)?
Talktalk założy Ci internet ale skrzynkę bt trzeba mieć najpierw i uruchomiona linię bt, potem można z niej zrezygnować i przejść na talktalk, ale BT na początku trzeba mieć.
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dowiedzialam sie jeszcze od znajomych, iz mozna zalozyc sobie internet bez uprzedniego zakladania bt np w orange. ale warunkiem jest kupienie od nich komorki i wtedy za taki internet i cos jeszcze placi sie chyba 30 funtow. Cos takiego. Trzeba sie wypytac..
![]()
![]() |
#16 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym dziekuje za odpowiedzi wszystkim. ![]() Posprawdzam zaraz tez te linki ktore podalyscie. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
nie wiem czy komus pomoge ale mam internet z firmy telewest i nie musialam podlanczac od nich telefonu mam go od 6 miesiecy i ani razu nie bylo problemu modem jest podloczony do kabla od kablowki place miesiecznie 14,99 f i pierwszy miesiac kosztowal mnie tylko 4,99 f i nie jest mi potrzebny zaden telefon pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Dziewczyny
![]() Widze, ze macie zle doswiadczenia z AOL, wiec bede chyba jedyna osoba, ktora napisze, ze problemow nie ma... Mam go od 3 lat i w tej chwili od lipca 2006 jestem na broadbandzie (wczesniej dial-up i jakos tak sie nam nie chcialo nigdy zmienic na stale lacze), place £9.99 za miesiac za up to 1MB speed, teraz maja nam zwiekszyc do 2MB przez 6 miesiecy w tej samej cenie... Za dial-up placilismy najpierw £15.99!!!, potem £11.99, bo taka oferta byla i zmienilismy sobie oczywiscie. Ani wczesniej nie mielismy, ani teraz nie mamy problemow w stylu, ze cos sie rozlacza samo i nie chce polaczyc, etc... Odpukac!! Mamy BT jako linie telefoniczna i nie moge na nich narzekac... Pozdrawiam z Harrow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ha! Trzeba bylo tak od razu ze masz laptopa! Kupuje sie taka karte, ktora z laptopem mozesz zabrac wszedzie i wszedzie bedziesz miala internet. Ale jest jeden minus, slaby transfer i czasami brak lacznosci.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
i nie mozna miec skypa na takiej karcie
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Od kilku miesiecy mam wspomniany juz Tiscali, dziala bez zarzutu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jak skonczy sie moja umowa z BT to zalozyc chcialam wlasnie neta z Tiscali, maja swietna oferte, nie wiedzialam tylko czy sie oplaca, ale widze ze jestes zadowolona.
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy wiesz cos wiecej o tej karcie, bo ja przyznam sie ze niestety nie mam pojecia co to takiego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Niedlugo przyjedzie moja znajoma z Polski z wakacji i zapytam jej dokladnie, bo ona to ma.
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.pixmania.com/pl/pl/1667/x...criteresn.html http://rankingi.chip.pl/ranking_1160...m_thread=55012
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ja mam internet z Telewest, płace 14.99 za najnizszy abonament to jest
"up to 2mb" jestem zadowolona. Linii BT nie wymagaja, w domu,w którym mieszkam akurat poprzedni mieszkancy mieli z tej firmy wiec mialam juz zamontowane ich gniazdko i modem dostalam za free. Sprawdz na ich stronie ile by montaz tego wynosil i pamietaj ze chyba w kazdej firmie podpisujesz kontrakt chyba na 1 rok wiec musisz tez wiedziec jakie sa konsekwencje jak bedziesz chciala wczesniej zerwac umowe. Przynajmniej ja mam podpisana umowe na rok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
zaluz sobie neta w tele broband ja mam i place miesiecznie 18 f.a startowe oplaty kosztowaly mnie jakies 40 funtow i nie musisz miec podlaczonej lini telefonicznej...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Jam ma internet z NTL-a, płace 18 funciaków na miesiąc za 2M. wszystkie formalności załatwiłam przez internet, umówiłam sie na spotkanie na konktetny dzień przyszli podłączyli i śmigam.
NTL to śieć kablowa ale ja nie mam TV ani telefonu tylko internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.