![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jakie polecacie i odradzacie firmy odzieżowe jeśli idzie o jakość
Jeśli macie sprawdzone firmy,których ciuchy nie naciągną i nie zmechacą się po pierwszym praniu to podzielcie się proszę opinią i odwrotnie ,na których markach się sparzyliście i nie prędko (jeśli w ogóle)po nie sięgniecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie polecacie i odradzacie firmy odzieżowe jeśli idzie o jakość
Mam w tej dziedzinie trzech absolutnych i niezawodnych faworytów:
- po pierwsze SOLAR - tu naprawdę płaci się nie, jak często, za markę, ale za trwałość kolorów, tkanin, szwów, wykończeń i kształtu, co sprawdziłam na niemal każdym rodzaju ubrania od szala przez delikatne jedwabne i dzianinowe/wełniane swetry i rzeczy z tkanin sztucznych po kurtki, - po drugie SIMPLE - tu moje doświadczenia są nieco uboższe, ale ukochane sweterki noszę kilka sezonów (zwłaszcze klasykę) i na delikatnej wełence nie widać zmiany koloru, żadnego zmechacenia czy rozciągnięcia, mimo częstego prania - po trzecie SAMANTA - tu chodzi akurat o bieliznę - pomijając piękną stylistykę i kolory i znakomite wyprofilowanie - bielizna się nie rozciąga, nie deformuje, nie pruje, po dwóch latach jest w stanie absolutnie nie zmienionym. To moi faworyci - w dodatku wszystko polskie firmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
RESERVED Zdecydowanie odradzam. Ewentulanie TYLKO akcesoria.
Miałam sweter w rozmiarze XS po jednym praniu wygladał jak M. MIałam bluzke bawełniana, tez kompletnie sie rozeszła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie nie polecam bluzek z croppa - jak dla mnie większość to szmatkowate dziadostwo ;P (są ofc wyjątki!)
A polecam bluzki i bluzy z upsa/butiku - mam sporo rzeczy z tamtąd i nadal są OK (tzn. nie straciły koloru i rozmiaru).
![]() |
#5 |
Przyjaciółka KWC
|
Sparzyłam się na sweterkach z Zary - tych najzwyklejszych - po kilku praniach są do pepka i zmechacone jak swetry z bazaru za pare złotych. Ale na moją sympatię do tej firmy jakoś to nie wpłynęło - po prostu dzianinę omijam
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
niektore koszulki z croppa,new yorkera,po praniu jak szmaty sie robia i jeszcze sie mechaca choc niby bawelniane:/
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
przyłączam się do wypowiedzi iceflower. kocham ZARE , ale ich sweterki sa do....d... mam to samo,wypatrzylam sobie piekniutki szary,no co z niego zostało...to sie raczej nie nadaje do noszenia...;/ za to wszystkie inne ich rzeczy sa moim zdaniem ok. acha.. i ok jest jeszcze moim zdaniem MANGO , mam taka ukochana bluzeczke tej firmy ile razy ja pralam i mialam na sobie...a ona ciagle ten sam kolor i ani troche nie rozciagnieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Mam 4 sweterki Zary.W tym dwa skurczyły się po praniu:-/ Więc jest jak 50:50. Ubrania w Zarze są w większości w dobrym gatunku,aczkolwieki zdarzają się ewentementy.
Nie polecam-bluzek z Croppa!!!TRAGEDIA!Szczegó lnie bluzy na suwak. Po pierwszym praniu zaczynają sięgać do pępka. Dobrej jakości są ubrania Abercrombie&Fitch(ale nie te podróby z Allegro). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
tak, bluzki z croppa sa dobre do pierwszego prania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
A mi zespul sie po jakis 2 tygodniach ZAMEK w kurtce z Terranowy
Odradzam! Buty z terranovy Mi paski sie urwały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
cropp - kupiłam kurtkę, która nawet 2 miesięcy nie wytrzymała, popruła się i rozwalił się zamek, bluzka z tego sklepu szybko rozciągnęła się i wyblakła;
teranova- kolejne porażki jeśli chodzi o jakość ubrań; orsey - rozwaliła mi się torebka i pasek; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja sporo kupuje w orsayu i polecam
![]() na razie sie nie sparzylam. sukienki maja bosssskie ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Prym w beznadziejnej jakości wiedzie H&M. Opinie o trwałości ich ciuchów są legendarne, a sama miałam okazję się o tym przekonać gdy po 2 miesiącach przetarły mi się w kroku dżinsy! i jeszcze nie chcieli mi uznać reklamacji...od tej pory kupuję tam tylko akcesoria,no i może bieliznę
niektóre koszulki to już na wieszakach wyglądają jak ścierki do podłogi,a co do piero po praniu...
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
orsay- welniany sweterek piore w pralce i jest okej nadal, podobnie ze spodniami
jeansy: wrangler, levis.. ale to chyba wiadomom ![]() nie polecam h&m... zresztą w 90% widac na wieszak jak co wygląda
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Orsey, terranova, h&m ( nie wszystko, ale znaczna czesc rzeczy tej marki szybko sie niszczy, szczegolnie ubrania)
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Carry - odradzam bawełaniane koszulki. Po 1 praniu (temperatura wg metki) bardzo się rozciągają i są niekształtne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Polecam jeansy z H&M, mam 3 pary i wszystkie się super trzymają
![]() Lubię też ciuchy z Zary i Orsaya, też nic złego się z nimi nie dzieje(Orsay się znacznie poprawił ostatnio ![]()
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
To dziwne ![]() JA nie narzekam na H&M NIGDY nie miałam z zadna rzecza od nich prblemu a przyznam ze kupuje nostwo rzeczy H&M na wyprzedazach ![]() W wiekszosci troche pochdoze i odsprzedaje w stanie idealnym Ale moze to wynika wlasnie z faktu, ze mało jest akich rzeczy, ktore bym nosiła DŁUGO, wiekszosc szybko mi sie nudzi i odsprzedaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Z rzeczy ktore nosze DŁUUUUUUUUUUUUUGO i nic sie nie dzieje, moge polecic:
Mango - dzinsy - rurki nosze juz prawie 2 lata - i sa IDEALNE, nic sie nie dzieje Amisu- Dzinsy - rurki, mam juz 3 rok ![]() HOUSE - dzinsowo sztruksowa kurteczka H&M - pepitkowy płaszcz zimowy, mam juz 3 rok i mysle zeby odspzredac, bo jest w stane idealnym, a juz mi sie nudzi CUBUS - miałam kiedys czarby sweter, ktory nosiłam tez ponad rok i długo utrzymywał kolor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie odradzam trolla-bluzki, swetry...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
reserved - tragedia!!
Wszystkie bluzki mi się bardzo szybko pomechaciły, wyglądają jak do wycierania podłogi, ale i tak hitem jest jedna, która popruła się na szwach! a była mi za luźna więc tym bardziej fenomen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja najbardziej zadowolona jestem z ciuchow z cubusa, levisa i orsaya..
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie mam firmy, którą odradzam, bo w każdej zdarzają sie ciuchy gorszej jakości. Ale do sedna :
Sweterek z Cropp Town - zrobił się za mały, skróciły się rękawy i jakoś dziwnie się porozciągał ;/ Poza tym mam stamtąd 2 bluzeczki i sprawują się super. Cubus - mojej siostrze zepsuł się zamek, ale i tak bardzo lubię tą firmę. A zamki same w sobie są nietrwałe ![]() Terranova - miałam stamtąd b. fajne spodnie, rozciągnęły się - jednak dopiero po 2,5 roku. Poza tym nie narzekam na ciuchy tej firmy, materiały nie są pierwszej klasy, ale nic mi się z ciuchami tej firmy nie stało. H&M, New Yorker, Orsay, Troll, Reserved, House, Zara - żadnych złych doświadczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja również nie mam złych doświadczeń z ciuchami H&M - dużo rzeczy mam kilka sezonów i trzymają się dobrze. Tylko jeden bawełniany top sie zdeformował.
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
h&m Ubrania sa bardzo w moim stylu dlatego tez mam stamtad duzo ciuchow- jednak wiekszosc juz nei nadaje sie do noszenia (w szczegolnosci bluzki z czystej bawelny), bizuteria tez szybko sie niszczy (kolczyki zrobily sie czarne
![]() cropp duzo osob narzeka tutaj na ich ciuchy ja jednak nie narzekam:0 mam co prawda tylko jedna bluze stamtad ale naprawde dobrze sie trzyma house nie mam zastrzezen, nigdy nie zdarzylo mi sie zeby cos sie zniszczylo po praniu ups Mimo niskiej ceny bluzki sa dobrej jakosci zara chyba mam pecha do tej firmy, bolerko stracilo ksztalt jeszcze przed praniem a dzinsowa miniowka szybko zaczela sie przecierac jennifer (chyba nie dostepne w Polsce) jezeli ktoras z Was mialaby okazje tam kupowac to polecam Wiecej grzechow nie pamietam:P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja ni enarzekam na wranglera. terranowa ma też takie sobie szmatkowate ciuszki
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Sporo osób narzeka na terranove.Ja mam z tego sklepu mnóstwo rzeczy i trzymają się bardzo ładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
dużo zależy od składu.
jedne z MNG wyglądają wciąż świetnie mimo, że nie są pierwszej młodości, a inne, nowsze, i już nie nadają się do noszenia. w Zarze o ile sweterki są kiepskie o tyle płaszcze są w całkiem niezłej kondycji, mimo ciągłego użytkowania są niezniszczalne! H&M, jeden z moich ulubionych sklepów i ze względu na szycie, ale również na ceny, które są przystępne, chociaż tutaj bazuje głównie na różnych okryciach nieswetrowych. Chociaż mam kilka swetrów i stąd. Jeden jest wciąż w nienagannym stanie, a drugi zbiegł się po dwóch praniach. SOLAR, jakość mają i często odpowiednio za nią sobie liczą, ale czasem się skuszę ![]() Veromoda, w sumie to do końca nie wiem, bo mam może ze dwie bluzki i swetrek i jestem zadowolona, ale czy tak będzie zawsze? chciałabym ![]() co do New Yorker, Orsay, Troll, Reserved, House to się nie wypowiadam, bo nie robię tam zakupów w ogóle. Czasem wchodzę do Reserved, głównie dlatego, że mają czasem fajne torby, ale te ich ciuchy są jakieś, takie duże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.