|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() po 18...
No wiec Wizazanki jak to jest z tym nie jedzeniem po 18?? Prawda to czy mit?? Jakie sa Wasze doswiadczenia?? Wypowiedzcie sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: po 18...
Nie wiem jak to w końcu jest z tym jedzeniem po 18...Ale wiem jedno..Po 18 to dopiero mi się strasznie jeśc zachciewa..mało nie zwariuję..Takie ssanie się włącza,że szok..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzisz spać o 20 czy 21 to ok
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
...
Edytowane przez hewi Czas edycji: 2007-05-13 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
...
Edytowane przez hewi Czas edycji: 2007-05-13 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Najprościej Wam tłumacząc:
Organizm domaga się regularnych posiłków, dlatego jeśli zależy Wam na utracie wagi, albo chcecie prowadzic zdrowy tryb zycia, ważne jest, zeby w ciągu dnia zjadać 6 posiłków regularnie. Pozwoli to utrzymać na odpowiednim poziomie Wasz metabolizm. Gdy zastosujecie odpowiednia diete ( zbilansowaną, albo faktycznie ułożoną przez specjalistę, zapomnijcie o diecie 1000 kcal!!!) + ćwiczenia to napewno uda Wam się schudnąć. A jak to jest z tym metabolizmem... Wieczorny posiłek powinien zawierać przede wszystkim białko: a wiec chudy biały ser, tuńczyk,jajka (mają też tłuszcz!), a jak najmniejsze ilości niezdrowych tłuszczy czy węglowodanów. Jeśli zjecie ostatni posiłek przed 18 , to do śniadania jest baaaardzo daleko, wiec taki organizm sobie myśli: co by tu zrobić, zeby zmagazynować trochę rezerw, bo przecież jeść dostanę nie tak szybko...I w ten oto sposób obniżacie metabolizm. A skutkiem tego jest przybieranie na wadze, nawet jeśli się ogranicza jedzenie...brzmi strasznie-wiem. Ale rozsądek, przeczytanie wielu cennych rad na tym forum na pewno Wam pomoze. Pozdrawiam! Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
nie powinno sie jesc 2-3 godziny przed snem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
hmm 2-3 godziny przed snem posiłek białkowy jest WSKAZANY
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale zastanawia mnie taki fakt, czy regularne jedzenie na pewno jest dobre- w sensie odchudzania. Bo patrząc na to, że mężczyźni zwykle tyją po ślubie... Jako chłpocy są szczupli a potem właśnie zaczyna się regularne jedzenie, obiad zawsze na stole...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W zdrowej diecie, której celem jest zrzucenie kilogramów,a nie efekt jo jo chodzi o to, zeby nie głodzić organizmu tylko dostarczać mu odpowiednich produktów. Sama jestem na diecie plaż południowych i widzę , że mozna schudnąć jedząc te 6 posiłków i nie być głodnym. Oczywiscie nie jem wszystkiego, tylko produkty "dozwolone". Moze strasznie brzmi, ale ja już się przyzwyczaiłam i nawet nie mam ochoty na słodycze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
HM... JA JEM DO 18 TAK JESTEM PRZYZWYCZAJONA...
ALE MÓJ PROBLEM POLEGA NA CZYMŚ INNYM...SPAĆ CHODZĘ OKOŁO GODZ 4 CZASEM DOPIERO RANO ....WYNIKAŁO BY( JEDZENIE 2-3 GODZINY PRZED SNEM) ŻE MIAŁABYM JEŚĆ "COŚ" NP. O GODZINIE 1 W NOCY LUB PÓŹNIEJ....JAKOŚ SOBIE TEGO NIE WYOBRAŻAM ![]()
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli jeśli 2-3 godziny przed snem zjem sobie np serek wiejski to będzie ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
♥
|
tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
No ciekawe,w ogóle nie domyslałąm się że zbyt wczesne kolacje moga właśnie tak działać,kurcze,ja teraz odchudzając się jem kolacyjke po 17.00,a chodzę spać koło 22.00.Ale może macie racje?Teraz mi się ferie zaczęły,więc zostaję przy swoim,ale jak się skończą do będe jadła o 19 i zobaczę czy lepiej,bo wtedy siedzę nad ksiązkami i więcej energii zużywam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.