|
|
#1 |
|
BAN stały
|
UBEZPIECZENIE - wątek zbiorczy!
Chodzi mi głównie o obowiązkowe OC. Gdzie ubezpieczacie i czy jesteście zadowolone. A najlepiej to, jakiego ubezpieczyciela mogłybyście polecić? Tak żeby wyszło najkorzystniej dla młodego kierowcy?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ubezpieczacie autko?
Podbijam bo też mnie to bardzo interesuje
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz kombinuje zeby moje auto bylo na ojca, wtedy ubezpieczenie bedzie duzo tansze
edit: jaja jakies... jak pisalam tego posta rawika byla normalnym forumowiczem, a tu nagle ban staly... i dziwie sie, bo nie widze zeby w tych 3 wiadomosciach ktore zdazyla naskrobac bylo cos nieregulaminowego
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to takie buty
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
No ale przynajmniej załozyła nam ważny wątek
w którym nikt się nie chce wypowiadać
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
To ja się wypowiem. OC mam w Compensie, wg. ostatniego rankingu [nie pamiętam tylko w której moto-gazetce o tym było] jest w czołówce pod względem skuteczności odwołań i innych takich ważnych rzeczy
Jestem u nich od roku, poprzednio skodziana była w PZU. Mi chodziło przede wszystkim o niską cenę ubezpieczenia. Na szczęście nie miałam jeszcze okazji żeby przekonać się o skuteczności Compensy na własnej skórze Właśnie za niecały miesiąc kończy mi się OC, miałam przejść do Samopomocy [podobno jeszcze taniej], ale trochę przegapiłam termin, bo miesiąc przed końcem ubezpieczenia powinno się wypowiedzieć umowę. Nową ofertę wprowadził dla swoich klientów mBank, ale jeszcze nie sprawdzałam wysokości składki. W Compensie mam dokładnie 378zł [oc+nnw], możliwe jest opłacenie jednorazowe/w 2 ratach co pół roku/kwartalne. Korzystam na tym, że [oprócz mnie] auto jest na babcię, na którą przeszły zniżki dziadka [60%]. Także warto rejestrować auto na siebie i kogoś z dużym stażem. Na tą samą babcię samochody mają 'napisane' mój brat i tata. Najlepszy był ubaw, jak ojca złapał fotoradar, i drogówka zapukała do drzwi babci z pytaniem o spore przekroczenie prędkości w Renault Espace
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice przenieśli sie właśnie z PZU do Hestii. Pomijając to, że składka jest niższa, to mają jeszcze jedną zaletę (Ines, dla Ciebie istotną): nie podwyższają składki za to, że kierowca ma poniżej 25 lat. PZU niestety słono sobie za to życzy.
R. ma chyba w Compensie (przyjedzie, to się dopytam) i jak kiedyś tam kogoś obtarł, to odjęli mu więcej zniżek, bo właśnie nie miał 25 lat skończonych. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja zwariuje jak przyjdzie mi wybierac to ubezpieczenie
.Najgorsze jest wlasnie to, że zarejestruje samochód na siebie więc nie będę miala zadnych zniżek. Zainteresuje się tą ofertą mBanku, bo mam u nich konto i ogólnie jestem z nich zadowolona...
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie obliczyłam składkę w mBanku, wyszło mi miesięcznie 16zł
I piszą, że poprzedniemu ubezpieczycielowi można wypowiedzieć umowę nawet dzień przed wygaśnięciem ubezpieczenia... Eh, muszę uderzyć do Compensy w tej sprawie, bo w takim wypadku OC w mBanku wychodzi naprawdę korzystnie.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się wydawało że mBank będzie korzystny
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ines,a nie możesz kogoś dopisać do samochodu? Np. mamy czy brata, żeby ich zniżki przeszły na Ciebie?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ami, oni nie mają żadnych zniżek bo nie mają prawa jazdy.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
My ubezpieczyliśmy w Hestii. Brak zniżek - OC 900 zł. Pewnie można było taniej, ale braliśmy też AC i to przesądziło.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Narzekalam ze jestem taka biedna i bezbronna w tym wszystkim, a ciagle jakieś kolezanki oferują mi pomoc swoich zmotoryzowanych (i tym samym zorientowanych) TŻ dziekuję bardzo Co do tego OC - mam zaufanego wujka ale... Są na niego zarejestrowane już 2 samochody - jego i jego syna. Poza tym boję się że w warszawskiej dżungli może mi się przytrafić jakaś stłuczka (żeby tylko stłuczka ). A naprawdę bardzo bym nie chciała, aby wujek stracił przeze mnie (uzyskane dzięki wieloletniej bezkolizyjnej jeździe) zniżki . Musze przeboleć te wysokie opłaty i zacząc pracować na swoje zniżki .
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
To żadne zawracanie głowy. Smochody to Rafałowa pasja i będzie to dla niego czysta przyjemność. Najwyżej nas może jego wybrzydzanie wkurzyć.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Swoje autko ubezpieczyłam w PZU. Roczna składka OC wyniosła mnie 317,00 PLN, a to ze względu na fakt, że jestem współwłaścielem wraz z moim bratem. Brat posiada już chyba wszystkie możliwe zniżki (60%). Teraz muszę ostrożnie jeździć, aby ich nie stracił
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy w pzu.Tż jest wspolwlascicielem a tesciu wlascicielem tylko dlatego ze mamy niezle znizki
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
ubezpieczam w PZU
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
PTU ... i OC i AC ... wymitło wszystkich, powaznie a ubezpieczałam nowe auto więc robiłam rozeznanie dośc dokładnie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś OC płaciłam w Samopomocy- było najtaniej.
PZU i Warte tez juz przerobiałm- ale nie są zbyt korzystni dla mnie i moich czterech kółek. Potem była Compensa- i nigdy więcej!! Dwa razy miałam z nimi problemy przy wypłacie!! Teraz jestem w firmie, która nazywa się UNIQA- najtaniej, i co najważniejsze, nie ma żadnych zwyżek za "niski" wiek. płacę tam i OC i AC. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartkowym (wczorajszym) Dzienniku jest spory artykuł o ubezpieczeniach. Jest szczegolowa rozpiska dla Fiata seicento i Opla astra...
Wynika z niej, ze najtansze ubezpieczenie mialabym w MTU. A cóż to takiego? ![]() I dlaczego ja mieszkam w Warszawie
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Ja mam ubezpieczenie w MTU juz drugi rok nam leci i jak narazie jestesmy zadowoleni z mężem nie duzo płacimy stosunkowo do innych firm ubezpieczeniowych.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, juz sprawdzilam w internecie...
![]() Czyli Ty masz tam ubezpieczenie.. A mieliscie okazje je sprawdzic.. tzn. czy są godni zaufania?
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
moi rodzice ubezpieczają swoje auta w PZU, z przyzwyczajenia i mają teraz każde z nich 60 lub 70 % zniżki
a ja mam auto ubezpieczone w Alianz
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Towarzystwo Ubezpieczeń Uniqa S.A.
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

w którym nikt się nie chce wypowiadać 
Jestem u nich od roku, poprzednio skodziana była w PZU. Mi chodziło przede wszystkim o niską cenę ubezpieczenia. Na szczęście nie miałam jeszcze okazji żeby przekonać się o skuteczności Compensy na własnej skórze 

.

A któryś zaufany wujek?
). A naprawdę bardzo bym nie chciała, aby wujek stracił przeze mnie (uzyskane dzięki wieloletniej bezkolizyjnej jeździe) zniżki