![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Lubiane, ulubione, najulubieńsze... :)
przyszedł mi do glowy pomysł na taki wątek
dziewczyny, jakie koraliki lubicie najbardziej? jakie lubicie oglądać a z jakich robic? ![]() ja rozkochałam się w 'weneckich' lampworkach a najbardziej lubię dłubać z drobnicy ![]() no i oczywiście wszelkie kły, księżyce i takie inne wilkołacze ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubiane, ulubione, najulubieńsze... :)
To moze i te najmniej lubiane?
![]() Kamienie - jaspis leopardzi, lawa, agaty, bronzyt i donuty ze wszystkiego. Poza tym rudraksza, perły, amonity i inne ciekawostki wyszukane podczas łazenia po mieście. A nie cierpię kości, akrylu, muszli ciętej, masy perłowej, piasku pustyni, nocy kairu i turkusu zazwyczaj sprzedawanego w sklepach (czyli wszelakich pseudo-kamieni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam Swarovskie ostatnimi czasy
![]() Nie lubie sztucznych, zwlaszcza turkusa i barwionego howlitu. Noc kairu nawet lubie (poczatkowo uwielbialam), ma swoja zalete, jest ciemnogranatowa, lekko migocze i ladnie fastetowana wyglada ladnie. a po ostatniej gieldzie napewno mi sie przejadl piasek pustyni i jaspis krajobrazowych. A i ostatnio dodany kwarc ognisty czy jakos tak. Niby sztucznie odbarwiany ale wyglada swietnie ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Też mi po głowie taki wątek chodził, ubiegłaś mnie, Darkling
![]() Lubię svarowskie, ostatnio crackle (bo fajnie sie z fimo komponują ![]() ![]() ![]() Nie przepadam za kamieniami. Moze dlatego, że przeważnie niezbyt ładnie z fimo wyglądają. Ale gdybym robiła biżuterię bez fimo, to stawiałabym na agat różany, może jakiś marmur. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio na astari kupiłam lampworki po 6 zł za sztukę
![]() ![]() Lubię lampworki, szkło weneckie, ładne korale szklane, perełki, kryształki, kolor fioletowy i turkusowy ![]() Nie lubię zawyczaj plastiku ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2007-12-26 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3742615]Też mi po głowie taki wątek chodził, ubiegłaś mnie, Darkling
![]() ja powiem tak nadęcie i profesjonalnie ![]() drewno które widziałaś, to pewnie to, co wyparło krzemole pasiaste i sało się jezzzzzy ![]() ![]() ale nieważe, ja z archeo jestem ![]() dlatego, zwłaszcza po egzaminie z panem-kamieniem w instytucie geogolii wolę robić szkalną niżu niż z kamyczków ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
NIE LUBIĘ:
-piór marabuta lub innego zwierza ![]() -cloisonne ![]() LUBIĘ LUB UBÓSTWIAM: -crackle ![]() -kryształki -drobnicę -lampworki -millefiori ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]() a ja lubię piórka (chociaż nigdy ich nie miałam) ale ładnie wyglądają takie ciemnozielone z fioletowymi ![]() oprócz tego lubię: szkło weneckie ale takie subtelne i kobiece, takie śliczne srebrne kuleczki w serduszka lub gwiazdki (chyba u Lawendy ? ![]() ![]() ![]() a z "niekamieni" lubie wszystko, oprócz plastiku, drobniczki, ohydnego turkusu barwionego takiego oczoje**ego, cloissane.. nom ale oczywiście najbardziej ubóstwiam BONY PREZENTOWE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię kamienie, najbardziej: ametysty, onyx (kocham!), jaspis dalmatyńczyk i drzewny (ostatnio kupiłam bo wygląda jak karmelek, i nie ma połysku:P), chryzakolę, granaty,agat w paski- czarny, sardonyks (niedobarwiany), lawę czarną, koral porowaty perłę rzeczną i tą taką w pastylkach, kryształki Swarovski (mam obsesję), srebro drapane, srebrne ażurowe (wrzuciłam zdjęcie), do bransoletek i naszyjników trochę drobniejszego szkła, najlepiej dosyć finezyjnego.
Nie lubię sztucznego turkusu, dobarwianego marmuru (choć robiłam z niego kolczyki), pozłacanych elementów, plastiku, akrylu, cloissone z wypukłościami (brytyjskie- malowane na gładziutkiej powierzchni może być), piasku pustyni, tygrysiego/bawolego oka i sztuczności wszelakich :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
u mnie to się tak zmienia, że nie wiem, czy jest sens abym wypisywała co lubię, a czego nie
![]() generalnie lubię większość rzeczy. ostatnimi czasy korzystałam z kamieni różnego rodzaju (chyba nie mam ulubionego-kocham wszystkie!), teraz coś ciągnie mnie do kryształków, najlepiej niejednolitych i opalizujących; uwielbiam srebrne kuleczki - zużywam ich całą masę. ale jest kilka rzeczy których nie znoszę, np. laki - zakupiłam ostatnio i stwierdziłam, że na zdjęciu ładniej wygląda niż live, nie lubię szklanych różowych pereł z qnsztu, i chyba pozłacanych drucików (trafiłam na takie strasznie miękkie, że nie da się z nimi łatwo pracować), drobnicę średnio lubię, chociaż czasami się przydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Lubię Swarovskie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Jeszcze mi się przypomniało - złotych rzeczy nie lubię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hmm...
Nie lubię rudrakszy i fimo. Uwielbiam srebro (szczególnie te wszystkie ażurowe kostki). A reszta mniej lub bardziej, ale lubię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ja uwielbiam perełki i lampworki
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię crackli, nieregularnej drobnicy, cloisonne, millefiori, szklanych o wymyślnych kształtach.
Lubię fimo, którą sama zrobię, drucik 0,3 do owijania, listki, ubóstwiam ostatnio kryształy i coś czuję, że jak zrealizują kolejne zamówienie to pokocham przekładki ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a ja hmm uwielbiam kamienie, millefiori, lampworki to zależy jakie, szkła weneckie, crackle momentami itd... nie lubię fimo, nie wiem czemu, tzn. jeśli ktoś robi sam, to wręcz uwielbiam, ale kupować? szczególnie te z qnsztu, widzę je wszędzie... dosłownie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam cloisonne, masę perłową, zależy jakie millefiori i lampworki... I oczywiście Swarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A ja nie miałam na razie do czynienia z wieloma rodzajami koralików, ale mogę już się wypowiedzieć, że bardzo nie lubię crackli oraz cloisonne (chyba że duże ładne zawieszki). A uwielbiam Swarovskie (moje drugie zamówienie to byly prawie same Swarki :P), onyks i kwarc dymny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Siemka. Załozyłam wątek "Jak łączycie koraliki" tzn. jakie wybieracie kolory, kształty oraz jakie kupujecie drewniane czy może inne.
Moje typy to szkoło "weneckie", drewniane kulki oraz cloisonne ![]() ![]() I jeszcze duzo innych ![]() 1. Dlamatyńczyk mix z koraliki.pl (niestety juz niema w sklepie, chyba ze ja juz nie znalazłam) 2. Kulki drewniane - żółte i zielone z artfan.pl 3. Cloisonne, białe prostokaty z kotami z loopik.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak łączycie koraliki:)
Myślę że w swoich zbiorach trzeba mieć wszystkiego po prochu.
A jak się łączy? Na czuja. Według własnego zmysłu estetycznego i zamierzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Wątek o ulubionych już jest. Litości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4977961]Wątek o ulubionych już jest. Litości...[/quote]
Szukałam i jako nie znalazłam ale widze ze pomocy tutaj nie uzyskam wiec zegnam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
lubie:
kamienie pieknie wybarwione, agaty, rodonity, turkusy, howlit!! Masę perłową i perły bali kocham drewno inaturalne koraliki, typu muszle, nasiona nie cierpie i nie podobają mi się: swarki, wszelkiego rodzaju kryształki i drobnica,( moze dlatego , że wszystko co zbytnio błyszczy i jest oszlifowane zawsze kojarzyło mi się z tandetą- co oczywiscie nie zawsze jest prawdą, bo takie swarki do najtanszych nie należą, co nie zmienia faktu że mi się nie podobają) koraliki z laki i porcelany, Cloisonne, fimo, lampworki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Kocham: Dmuchańce wszelkiej maści
![]() Lubię: piasek pustyni, rubinowy agat koronkowy, sardonyks, ametyst, kwarc bluberry, szkło weneckie, fossile. Nie bardzo: Drobnica, swarki, millefori, cloisone (okropność), muszle, koraliki drewniane.
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Kocham to tylko jedną osobę na świecie
![]() ![]() ![]() I najlepiej jeśli będzie niebieskie/turkusowe/granatowe/lazurowe, itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
... i błękitne?
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ulubionych za bardzo nie mam, ale ładnie oszlifowane szkło (swarunie :-D), lampworki, masa perłowa, o tak, to jest cuś.
![]() Nie cierpię minerałów, są piękne, ale wiekszość jest za ciężka, więc odpadają na kolczyki (choć może sobie kupię coś na bransoletkę i naszyjnik).
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.