![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Śniadanie - co i ile? - zbiorczy
Witam wszystkich
![]() Mam pytanko,dotyczące śniadań : Jak myślicie,-żeby schudnąć- lepiej je jeść,czy nie? A jeżeli tak,to co jeść i w jakich ilościach? Słyszałam kiedyś,że jedząc śniadania zmniejszamy apetyt na jedzenie w ciągu całego dnia. Czy to prawda? Od początku roku szkolnego nie jem śniadań ani w domu,ani w szkole. Jem dopiero obiad,gdy wrócę do domu. Mój organizm się do tego już przyzwyczaił i nie jestem w szkole głodna. Za to później jem duuuży obiad,a jakieś 30 min po nim robię sobie jeszcze kanapki (jako kolacja...[dodam,że nie jem po 18.00]) . Nie wiem czy dobrze robię.. Poradźcie mi. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: śniadanie(??)
no śniadanie do najważniejszy posiłek całego dnia... radze postępować zgodnie z powiedzeniem śniadanie zjedz całe, obiadem podziel się z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi
![]() |
#3 |
♥
|
lepiej jeśc 4-5 pałych posiłków niż jeden duzy a po nim jeden mały bo wydaje mi sie ze za mało jesz ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Każda myśląca i inteligentna osoba powie ci że robisz wielki błąd, powinnać to wszystko zrobić zupełnie na odwrót.
Znasz takie przysłowie: Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel sie z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi? Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, daje energię, napędza nas, dodaje sił. To co zjesz rano na pewno zostanie spalone. Wieczorem bez sensu jest sie objadać. Rozłóż posiłki na 5 małych. paulinka_vel_paulinka - pisałyśmy w tym samym czasie ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No tak.. tylko,że ja nie potrafię rano jeść. Nie mogę poprostu... Nie raz robiłam sobie np. kanapkę i tylko ją ugryzłam,bo nie mogłam jej zjeść. Rano poprostu nie mam apetytu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To może zjedz coś innego. Ja kiedyś też miałam problemy żeby jeść kanapki na śniadanie więc jadłam serki homogenizowane (bo mleka nie mogę). I w szkole dopiero kanapki,ale śniadania powinnaś jeść. Zwłaszcza że najlepszą przemiane materii mamy rano.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ojj śniadanko jest najważniejsze i proszę nie zapominaj o nim! Jeśli nie masz rano apetytu zjedz mały jogurt i owoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To wszystko prawda, co dziewczyny tu piszą! Też przez całe liceum - dawno temu - nie jadłam sniedań (nie byłam głodna rano) i nic dobrego z tego nie wynikło.
To, ze nic nie możesz przełknąć jest kwestia przyzwyczajenia - zacznij od czegoś małego np. pól kromki w domu, drugie pół w szkole, po paru tygodniach Twój żołądek przestawi się na jedzenie rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja mam tak ze mimo ze jak zjem sniadanie powiedzmy o 7 przed wyjsciem na uczelnie o 7 40 jestem znowu glodna haha dobre to jest wogule
za wczesnie jem choc wole zjesc wczesniej bo na zajaciahc nie mam casem kiedy masakra moj organizm po zjedzeniu czegos od razu po pobudce traltuje to co zjadla jak powietrze chyba czy to normalne?
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja również jak zjem śniadanie bardzo wcześnie to po ok. godzinie znów jestem głodna, ale to pewnie dlatego, że rano przemiana materii jest najszybsza. Poza tym u mnie dochodzi jeszcze nadczynność tarczycy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
sniadanie musi byc!! kolacja niekoniecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze jedna wazna rzecz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
moja mama - technik żywienia
![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Noo... to ja się muszę zastosować do tych waszych rad
![]() Już dzisiaj na śniadanie zjadłam jogurt,a w szkole bułkę i batonika(chociaż mogłam sobie go darować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
podobno sie je wtedy kiedy sie jest glodnym a ja wcale nie jestem , wiec jak mam zjeść obszerne śniadanie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
![]()
Śniadanko to najważniejszy posiłek dnia, nie mozna go wykluczyc z diety! Nikt nikomu oczywiście nie narzuca by jeśc 2 bochenki chleba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie masz rano apetytu, bo się napychasz na noc. Zjedz wieczorem mniej to rano będziesz miała ochotę na śniadanie, a jogurt to nie jest posiłek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ysh :/
sniadanie to najwazniejszy posilek dnia!!! naprawde sie o tym przekonalam ![]() przede wszytskim dzieki niemu przyspieszysz przemiane materii na caly dzien! mniej zjesz i bedziesz miala o wiele wiecej energii ![]() mozesz sprobowac czegos innego niz kanapka - jajko na miekko, jogurt z platkami ... glownie weglowodany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Śniadanie może mieć rano nawet 400 - 500 kcal?????
A czy jajko na miękko ma tyle samo kalorii co gotowane?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
dla mnie to stanowi odwieczny problem!!
jadam chyba za malo ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co jecie na śniadanko podczas diety i ile???
Nie chyba,ale NA PEWNO
Zastanów się co robisz,póki jeszcze nie jest za późno.......bo tak postępując dalej bardzo sobie zaszkodzisz!! Śniadanie to podstawowy posiłek,powienien dostarczyc na energii. Radzę poczytać fitness na pewno dowiesz się,jak powinna wyglądać odpowiednia dieta ![]() ![]() ![]() Możesz też zajrzeć na dietetyke ,tam na pewno znajdziesz wiele przykładów posiłków.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Anice, jesz stanowczo za mało. Śniadanie powinno jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia wiec powinno być pełno wartościowe.
![]() Ja od początku stycznia postawiłam na zdrowie odzywianie w celu zgubienia tu i ówdzie paru centymetrów. ![]() Na śniadanie jem dużo, najwiecej ze wszystkich posiłków w ciągu dnia. Są to owoce: dwie mandarynki, banan i kiwi zalane jogurtem naturalnym i posypane rodzynkami, ale jajecznica z cebulą i papryką, ciemne pieczywo i kawa. ![]() Wasa nie da Ci energii na cały dzień, a chodzi przeciez o to by ją mieć, i by nasz metabolizm nie zwalniał.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ijaa te owoce z jogurtem to dokładnie tak samo fatalne śniadanie jak jajko i Wasa
za mało kalorii i brak białka
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
a gdyby tak na sniadanie zjesc owsianke + jakies owoce... kiwi, banan....
na uczelnie jogurt + jabluszka i tyle od obiadu wystarczy? ![]() czy musi byc jakies pieczywko?
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
faktycznie na sniadoanko jesz tyle co nic, tego nawet sniadaniem nazwac nie mozna, ten posilek ma dac ci energie na caly dzien. Ja na diecie nie jestem ale moje sniadanie to owsianka z jablkiem, bananem i otrebami, pychotka i doskonale syci, naprawde jesli ktos lubi mleczne potrawy to polecam. Odkad jem owsianke nie wyobrazam sobie innego sniadania, zwlaszcza zima kiedy mam ochote na cos cieplego z rana.
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
moje sniadanie jest zazwyczja bardzo bogate
![]() serek twarog + przewaznie 2 kromki ciemnego pieczywa + troszke jakis warzyw ( marchewki lub ogorek czy jakies pomidorki) i czasem sobie jeszcze zjem troche musli z mlekiem
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
ja zazwyczaj kromka chleba z serkiem topionym/pomiorem/ogórkiem/chudą szynką + musli/twarożek + jogurt/owoce
jak nie idę do szkoły na 8 to robię sobie jajecznice z pomidorami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.