|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Polskie litery? wizaż w przeglądarce Opera
Mam problem z polskimi literami i zaczął się chyba od momentu sciągnięcia najnowszej wersji Opery ale dotyczy tylko Wizażu.
Nie za kazdym razem , ale bardzo często gdy próbuję napisać którąś z polskich liter otwierają mi się podstrony forum, lub strona z notatkami czy zakładkami... przy czym po ponownym wpisywaniu tej samej litery nie mam już tego problemu...ale to uciażliwe ciągle wyłączać strony i próbować dlaej pisać. czy można coś na to poradzić ? nie jest to wina mojego komputera bo mam taki sam problem zarówno w pracy jak i w domu ( dwa różne komputery. na obu najnowsza opera) Na biochemi przed chwila doczytałam ze nie tylko ja mam taki problem... ale jeszcze jedna osóba pracująca również na operze dzięki za wszelke rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
Dot.: Polskie litery?
Nikita-v
![]() Zobacz czy wszytkie skroty klawiszowe sa prawidlowo ustawione: Opera->Narzedzia -> preferencje -> zakladka zaawansowane -> mysz i klawiatura (wylacz skroty klawiszowe) aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() u mnie czasem też się tak zdarza. daję wtedy odśwież i do tej pory to pomagało. nie wiem czym to jest spowodowane... a czekasz zawsze aż strona się otworzy do końca (może to ma jakiś wpływ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy probie wpisania polskich liter wlacza mi sie karta z zalkadkami, odnosnikami, etc ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Aniołku to napewno nie to
po pierwsze dzieje mi się to tylko na stronach wizazu, a gdybym miała włączone skóty klawiatury musiało by tak być na wszytskich stronach ( tak myśle ) po drugie dzieje się tak nie tylko na jednym komputerze, ale na dwóch (a może ja jakies złe fluidy wysyłam ![]() po trzecie sprawdziłam.. i mam wyłączone skórty ale dziękuję za porady.. może komuś jeszcze coś przyjdzie do głowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
U mnie też tak było. przez jakiś tydzień. A potem samo się naprawiło i już nic nie wyskakuje. Nie potrafię powiedzieć dlaczego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Spowodowane jest to tym, że opera ma identyczne skróty klawiszowe do swoich funkcji jak te obsługujące polskie znaki diakrytyczne.
Przyczyna tkwi w ustawieniach przeglądarki, z mojej strony mogę niewiele zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki sam problem i przestalam uzywac polskich znakow calkowicie bo wytrzymac z tym sie nie dalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tylko problemy z literką c z kreseczką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
windows xp, opera 68?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Administrator
|
![]() Mialam kiedys problem z literka "Ł" - nie dzialala - winna byla karta graficzna ktora uzywala skrotu klawiszowego Alt+l. Innym razem problem z literka "ó" - winna znow karta graficzna ![]() Problem znikl po wylaczeniu skrotu klawiszowego w karcie graficznej. (ikonka karty graficznej zazwyczaj po prawej stronie, na dole blisko zegara: skorty klawiszowe-> wylacz) aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja wogole nie mam polskich znakow nawet w wordzie..............
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.