|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak długo można stosować Benzacne?
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: pytanie/benzacne
ja go stosowałam z bardzo dobrym rezultatem .. do czasu (była to cała 1 tubka 5%) Gdy zakupiłam nowy, na twarzy miałam uczulenie i przestałam go już stosować. Zresztą zobacz moją ocene w KW tam napisałam to dość dokładnie. Aaa i nie popełnij tego błędu co ja
![]() papap |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: pytanie
Oleczka ma rację... Ja kilka razy próbowałam podejść do tego leku, ma faktycznie bardzo silne dzialanie, ja po nim distaję uczulenia, mam wstrętne czerwone placki a skóra jest mocno podrażniona i bardzo się luszczy. Przeczytaj dokladnie oceny w KW, ten środek naprawdę działa bardzo silnie dlatego myślę że najlepiej uzywać go go zgodnie z sugestiami wizażanek, miejscowo tylko a po jakimś czasie zmywać. I mocno nawilzać skórę.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Smoczyca napisał(a):
> Przeczytaj dokladnie oceny w KW, ten środek naprawdę działa bardzo silnie dlatego myślę że najlepiej uzywać go go zgodnie z sugestiami wizażanek, miejscowo tylko a po jakimś czasie zmywać. I mocno nawilzać skórę.> 100% prawdy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja używam BENZACNE 10% tylko punktowo na jakies nieprzewidziane krostki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Boszsze a ja cała twarz tym smarowałam i to z polecenia dermatologa
![]() ![]() Szczęście że kremy z wysokim filtrem używam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
News na temat Brevoxylu ukazał się w grudniu, stąd ten początek, że wkrótce się ma pojawić w aptekach, teraz tylko go odświeżyłam i dodałam kilka szczegółów, nie sądziłam, że wzbudzi takie zainteresowanie, w takim razie uzupełnię go o jeszcze kilka wyjaśnień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Stosowałam benzacne. Rzeczywiście daje pozytywne rezultty jeżeli chodzi o trądzik. Jednak po zbyt długim stosowaniu można spodziewać się hm.. nazwijmy to- skutkami ubocznymi. Po 1. napewno wysusza skórę, a co za tym idzie powstają łuszczące się miejsca, czerwone plamki.
Można stosować, ale najlepiej punktowo i nie regularnie, tzn jeżeli zauważyłaś zniknięcie trądziku to myślę, że powinnaś odstawić żel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
mmm stosuję Benzacne od 1,5 roku i nic się nie dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.