![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Serek wiejski, homogenizowany, twarożek.
w wielu tematach mozna zauwazyc, ze spozywanie serkow wiejskich jest bardzo popularne wsrod wizazanek
![]() zakladam ten watek, aby kazdy mogl napisac z czym owy przysmak preferuje ![]() moze jakies przepisy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: serek wiejski
prosta odpowiedz:
preferuję ze wszystkim ![]() miód, banan, truskawaka, pomidor i cebulka (tradycyjna kolacja ![]() z sokiem malinowym jest tez pycha ![]() serek mozna jesc ze praktycznie ze wszystkim
#3 |
Zakorzenienie
|
ja dotychczasz jadlam tylko z dzemem, musli, orzechami. musze przyznac, ze jest to pyszzzzzne
![]() smaruje nim tez pieczywo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj jakiś dziwny serek wiejski
![]() ![]() Ja próbowałam jeść np. ze startą marchewką, cebulką, szyczpiorkiem, miodem, dżemem. Pierwszy i ostatni wariant z wymienionych najbardziej mi smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tzw wieśniaczek uwielbiam z truskawkami, z jabłkiem z cynamonem, z otrębami
albo z cebulką czerwoną, ogórkiem, pomidorkiem, lub też z konserwowym ogóraskiem
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja póki co preferuje sam... ale juz niedługo
![]()
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja uwielbiam z otrebami i jogurte., dolewam troche mleczka i zostawiam na godzinke zeby napecznialo wszystko. Albo z kakao,slodzikiem,aromatem waniliowym i otrebami ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie dziewczyny, odkad pamietam jak sie odchudzam zawsze jem serek wiejeski, mysle ze najistotniejszy jest jego sklad, wiele razy chodzilam po sklepie z koszykiem serkow i pilnie studiowalam by porownac ich sklad i wybralam moim zdaniem najlepszy, staram sie unikac weglowodanow i tluszczy,zas bialko jak wiadomo jest bardzo potrzebne bo pomaga spalac tluszcz, tak wiec jem tylko i wylacznie serek wiejski firmy "Piątnica" w 100g zawiera 11g bialka, 2g weglowodanow i 5g tluszczu. Bialko rzadzi. jest tez serek w formie light gdzie jest 0 g tluszczu ale kosztem weglowodanow.Naprawde jestem przekonana ze kalorie to ostatnia rzecz na jaka powinno sie patrzec.
A z czym go jesc, najlepeiej z czym lekkim bo przeciez mamy sie odchudzac,a laczenie skladnikow jest szalenie wazne.Japrzyklad staram sie jesc sam, bez pieczywa ewentualnie z chuda wedlina, szczypiorkiem itd. Niestety jak Iwonka sie odchudza to popada w skrajnosc, zero pieczywa, zero slodyczy- cukier itd. Polecam serek wiejeski z tunczykiem i cebulka, rybi tluszcz jest switny na odchudzanie.POzdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Agolek oczywiscie, ze nie na raz
![]() ![]() ![]()
#12 |
Rozeznanie
|
Ja chyba najbardziej lubie serek wiejski sam. Albo dodatkowo posolony, ale od tego staram sie powstrzymywac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Iwonetka - dobrze pisze
![]() Dżem to niestety bomba kaloryczna ![]() Serek Wiejski mozecie jesc na kolacje z jakąs chudą wędliną.
#14 |
Rozeznanie
|
Ja wcinam zawsze sam serek wiejski. próbowałam już wersji z biedronki, lidla no i piątnicy. najbardziej mi smakowała piątnica właśnie
![]()
![]() Edytowane przez Monica123 Czas edycji: 2007-03-21 o 11:19 Powód: lit |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
i wlasnie jem pozne sniadanie, serek wiejski z salata lodowa,wedlinka szczypiorkiem i ogorkiem kiszonym, czasami czuje sie jak krolik ale czego sie nie robi przed zrzuceniem zimowych kurtek
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam serek wiejski i też moim faworytem jest Piątnica
![]() Ostanio wypróbowałam nowy przepis z tym serkiem. Nie wiem na ile się on nadaje na forum Dietetyka -mam nadzieję że nie zostanę wyklęta - to moj pierwszy post tutaj. Ale ryzykuję i przedstawiam ![]() Przepis znalazłam go na opakowaniu makaronu cannelloni Lubelli (to takie duże rurki). więc serek wiejski miesza sie z jajkiem przyprawami (bazylia ![]() PYCHA!!! Na swoją obronę dodam że wiejski serek jadam najczęściej z przyprawami typu sól, pieprz, cebulka, szczypiorek oregano i bazylia albo gotowe fitup ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja też jem serek Piątnicy- potrafię na raz zjeść pół kubka (tego dużego, niebieskiego)
![]()
#18 |
Rozeznanie
|
ja jadam wyłącznie piątnicę, dosmaczaną na 1000 sposobów: na słodko, ostro, po hindusku (tj z imbirem, kardamonem, goździkiem, cynamonem i słodką papryką), z cynamonem i bakaliami, z łyżeczką miodu, z owockami z kompotu...jak większość wizażanek kombinuje ile się da.
Z moich autorskich sposobów to polecam dodać ze dwie łyżeczki gerberka owocowego dla dzieci bez cukru, np z owoców leśnych, bardzo fajnie z tym musem się komponuje. No i na koniec najlepszych i mój ukochany sposób niedawno odkryty, który smakiem swoim mnie dosłownie powala: serek(jeżeli trafi się bardziej wodnisty to lepiej odrobinkę odsączyć) wymieszać z cynamonem i goździkiem w ilości jaką kto lubi, do tego dorzucić pół obranego jabłka pokrojonego w maluteńką kosteczkę i ze dwie łyżki otrąb pszennych. Całą miksturę przekładam do muffinowej foremki silikonowej i do piekarnika 180 stopni z termoobiegiem na około 10/15 minut aż wierzch zapiecze się w taką pyszną, cieplutką skorupkę. Na wierzch jeszcze szczypta cynamonu i uczta gotowa, jest to dla mnie apogeum serkowej doskonałości i pychota taka, że słów brak ![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja jadam albo na kanapkach,albo mieszam z twarogiem.Na ostro i na słodko,po prostu pod każdą możliwą postacią
![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Własnie wcinam serek wiejski
![]() ![]() Przyrzadzam takze z : pomidorem,cebulką,kiełkam i,rzodkiewką,truskawkami: D |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Oj,jak ja lubię serki wiejskie
![]() ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
I pomyśleć, że kiedyś nawet nie wiedziam o istnieniu takiego pysznego serka... a teraz wcinam, aż mi się uszy trzęsą
![]()
#23 |
♥
|
ja jadam z rodzynkami albo musli ... w wakacje uwielbiałam z drzemem brzoskwiniowym ale odzwyczaiłam sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam serki wiejskie na słodko i z owocami
![]() ![]()
#25 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam serek wiejski. Ale nie lubie go na słodko więc albo jadam w takiej postaci jakiej kupiłam bez żadnych dodatków, albo dodaje wycisnięty świeżo czosnek
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
KOlacja bez twarożku albo serka wiejskiego jest kolacja straconą...tym bardziej kiedy po wysiłku fiz. mam dostarczyć białko
![]() Poza tym dla mnie duże opakowanie Piątnicy jest bardzo oszczędne,stracza mi na kilka dni ![]() Ale nie polecam serka z Tesco...ble ble ble fu... |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Serek wiejski to mój nałóg.
Właściwie to łatwiej mogłabym wymienić z czym to ja go nie jadam :P Na słodko uwielbiam z bananem, z jabłkiem, z muski, rodzynkami, orzechami, ze słonecznikiem z cynamonem w truskawkami z brzoskwinią z mandarynkami, pomarańczą Na słono z pomidorem i bazylią ![]() z ogórkiem świeżym lub kiszonym z cebulką zieloną z kukurydzą z rzodkiewką z marynowanymi grzybkami z oliwkami kocham serek wiejski miłościa wielką ![]()
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, wczoraj musiałam zjeść ostatni pojemniczek tego i nigdy więcej
![]() ![]()
#29 |
Wtajemniczenie
|
Własnie jem sniadanko i standardowo serek wiejski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
serek pilos z lidla jets smaczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.