|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Cooking spray
Przed chwilą zupelnie przypadkiem natrafilam na ten produkt. Wydaje sie być ciekawą alternatywą tradycyjnego tłuszczu. Uzywał ktoś tego ??, ewentualnie moze ktos cos więcej słyszal na ten temat
![]() http://www.supler.pl/berkeyjensen-co...nia-p-620.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
*sportaddict*
|
Dot.: Cooking spray
pomysł fajny, tylko że tłuszcze - np. z oliwy z oliwek - są organizmowi niezbędne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
![]() ps.mam takie pytanie-otóż często podduszam sobie pierś z kurczaka-kroję na kawałki,wrzucam na kilka sekund na rozgrzaną oliwę,przyprawiam ,potem dolewam wody i czekam aż wyparuje. co myślicie o takim sposobie przyrządzania? bo może mi sie tylko wydaje że to jest zdrowe :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z wami , ale mi absolutnie nie chodzi o to aby tym zastąpić wszelkie tłuszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
..niezastapiony w mojej kuchni,...mam taki o smaku masla,zero wszystkiego(kalorii,soli itd,sama chemia)..pryskam nim warzywa jak je robie w piekarniu,smaze na nim poranne bialka,oraz wieczornego kurczaka...sa tez takie z zawartoscia oliwy z oliwek,ale mi nie smakuja...nie wiem czy sa juz dostepne w polsce?POLECAM!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Skład: olej rzepakowy, etanol, lecytyna sojowa, gaz nośny. - szkoda tylko, że nie podano proporcji
![]() Moim zdaniem czysta chemia, podobnie jak glutaminian sodu, o którym wspomniała Ssalomea - szkoda zdrowia. Kiedyś Knorr miał coś takiego w ofercie, nazywało się to "smażyk". Rama też chyba ma. Jeśli chcesz sobie coś od czasu do czasu usmażyć to zrób to lepiej na normalnym tłuszczu. Oliwę można też wlać do spryskiwacza i rozpylić na ziemniaki czy mięso - ilość minimalna a przynajmniej wiesz co jesz ![]() http://www.mniammniam.pl/sklep/index...=&srt=&id=2421 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.