![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Informatyka
Witam drogie wizażanki
![]() ![]() ps.noszę się z zamiarem wybrania sie do technikum/liceum inf ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Informatyka
Ja chodze do technikum informatycznego juz 2 klasa.I powiem ze jest ciezko.Duzo przedmiotow zawodowych i naprawde mnostwo informatyki- dziwie sie sama sobie ze po szkole chce mi sie jeszcze w domu na kompa wchodzic
![]() A bylabym zapomniala.2m-ce bylam w liceum o profilu -zarzadzanie informacja tez typowo informatyczny.Przenioslam sie nie ze wzgledu na typ szkoly ale na klase(tj.uczniow)
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2007-04-05 o 08:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Skończyłam informatyke podyplomową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dodam cos jeszcze od siebie bo informatyka dla mnie to temat rzeka
![]() Moge o tym pisac i pisac.. Jesli pojdziesz do klasy informatycznej masz w 100% pewne ze bedziesz miala 80% chlopakow w klasie.W 50% przemadrzalych i wyznajacych zasady:baby do garów. Mam przedmioty zawodowe w tym pare programowań typu:C++ i Turbo Pascal,chetnie bym tu wkleila swoje dzielo ale ma rozszerzenie .exe. a tu tylko gify i jpgi.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja chodze do liceum o profilu zarządzanie informacją
![]() ![]() U mnie w klasie jest tylko 6 chlopaków ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paradoks taki ze tez nie bede informatyki studiowac- chodz jakis kurs grafiki cos to mnie interesuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podbije za autorke
![]() Chetnie bym podyskutowala w kregu kobiet informatykow bedacych juz nimi i przyszlych. Mam wiele pytan jesli chodzi o np:C++ i moze ktos by znal na nie odpowiedzi ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hehee ja tak samo jak ILO16NA. chodzimy do tej samej klasy
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche wkurza jak cos nie wychodzi w C++ i godzine sie meczysz zanim program zadziala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
oj tak wlasnie tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no tak ![]() A najpierw trzeba znac te obwody i pola a z matematyka u nas ciezko. Najlepsze sa systemy operacyjne z naszym Panem: zlozcie plyte glowna a my ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorzej ze zlozeniem ![]() ![]() Mamy malo wlasnie nauki o czesciach itp a ciagle same programy.... grr
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no fajnie sie tu pisze ale ja bede musiala ze powoli wynosic
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
hmmm to nic sie nowego nie dowiedziałam
![]() ![]() Chcialabym sie najbardziej dowiedziec co z tym materialem...czy to naprawde az tak trudne jest?
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja jestem po 'zwyklym' lo i skonczylam informatyke ale jako licencjat ale nie zaluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja jestem w klasie mat-inf. Teraz mamy programowanie. Jak umie się czytać program i rozumie się co robi to programowanie pozniej łatwe się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, trudne nie jest, jeśli tylko masz umysł analityczny, potrafisz logicznie myśleć. Aha, dobra pamięć się przyda, chocby przy takim programowaniu ![]() Myślę, że technikum czy liceum informatyczne to dobra rzecz o tyle, że jeśli chcesz w przyszłosci się tym zająć, to taka szkoła pomoże ci dokonać wyboru - która część informatyki cię wciągnie. Mnie np. kompletnie nie przypadło programowanie, natomiast wszelkie programy graficzne i zagadnienia Internetowe bardzo ![]() A teraz cos dla tych, którzy chca sie sprawdzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4080295]Nie, trudne nie jest, jeśli tylko masz umysł analityczny, potrafisz logicznie myśleć. Aha, dobra pamięć się przyda, chocby przy takim programowaniu
![]() Myślę, że technikum czy liceum informatyczne to dobra rzecz o tyle, że jeśli chcesz w przyszłosci się tym zająć, to taka szkoła pomoże ci dokonać wyboru - która część informatyki cię wciągnie. Mnie np. kompletnie nie przypadło programowanie, natomiast wszelkie programy graficzne i zagadnienia Internetowe bardzo ![]() A teraz cos dla tych, którzy chca sie sprawdzić ![]() Ja w technikum informatycznym mam takie przedmioty mniej wiecej jak przedstawila szajababa. Mam tak: SYstemy operacyjne( instalacja Linuxa ![]() Programowanie biurowe(php) Programowanie strukturalne i obiektowe(C++ do znudzenia,w 1 klasie Turbo Pascal) Urzadzenie technologii komputerowej(prezentacja programow) Multimedia i grafika komputerowa( w tym grafika rastrowa i wektorowa)(Corel) Informatyka(ostatnio systemy szesnastkowe,adres ip,proxy itp) W tym to wszystko co wyzej jest bardzo nastawione na programowanie nauke instalacji itp-zero budowy komputera ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
A czemu krzywisz się na instalację Linuxa? Prawie tak samo, jak Windows
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
E, duzo lepiej niz windows :P
Nie krzywic sie, linux jest bardzo fajny... ;P
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodze do klasy o profilu infromatycznym, i chociaz to nie to samo co liceum informatyczne, ale tez bylo ciezko, szczegolnie c ++ kiedy gosciu wymagal robienia programow, ktore mialy coś tam obliczac - trzeba nietylko umiec programowac, ale jeszcze myslec i liczyc. Jak matma nie ma przed tobą tajemnic, a z obsluga komputera nie masz najmniejszych problemow, to idz do takiego liceum.. Ja myslalam, ze bedzie latwiej - ale infa z gim, a infa z Lic, to dwie calkiem inne rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4080451]A czemu krzywisz się na instalację Linuxa? Prawie tak samo, jak Windows
![]() Bo instalujemy co lekcje tego Linuxa od wrzesnia.A w zeszlym roku instalowalismy rok Windowsa ![]() Troche mi sie juz to znudzulo ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]()
Trochę odświeżę temat
![]() Jedynie ostatnie pół roku było czysto sprofilowane do mojej specjalności, ale to stanowczo za mało do przygotowania do zawodu ![]() A są jakieś panie Informatyczki, które już pracują w branży? Jestem ciekawa co robicie, jak się przygotowałyście do zawodu ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja idę w tym roku do Liceum na grafike komputerową
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Fajny kierunek
![]() Szkoda ze u mnie tego nie ma. Ale zamierzam policealna szkole robic w tym kierunku.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
No właśnie, od początku chciałam zajmować się grafiką a tu na mojej specjalizacji systemy multimedialne miałam przedewszystkim grafikę i algorytmy czasu rzeczywistego w C++ i zagadnienia poligrafii ;P
ilo16na>> dobrze, że chcesz iść odrazu do policalnej, bo bedziesz się uczyć tego czego chcesz ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja także skończyłam liceum, w klasie o profilu zarządzanie informacja. U nas na 34 osoby było nas 4 dziewczyny, ale wspominam to bardzo pozytywnie. Mnóstwo śmiechu, żadnych wiekszych sprzeczek, czasem chłopaki się pobili i tyle.
Nauka czasem trudna, w zależnosci raczej od nauczyciela, ale dało się jakoś wszystkiego nauczyć. Muszę dodać, że koledzy nieraz pomagali jeśli czegoś niełapałyśmy. W sumie nie tylko nam - między sobą również. Nie zamierzam studiować informatyki, idę w troche innym kierunku. Mam ochotę też zająć się troche grafiką, ale kolega poszedł na studium grafiki po naszej szkole i powiedział że w sumie było to wszystko to samo, jedyne co wyniosl to papierek. Ale szczerze polecam, jeśli interesuję Cię informatyka. Ja teraz niesamowicie tesknie za moją klasa, szkołą. Kto by pomyślał ![]() dodam jeszcze, ze niejednokrotnie wykorzystywałam umiejetnosci zdobyte w szkole w celach zarobkowych. Juz w pierwszej klasie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.