kamizelka + musznik - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-21, 22:20   #1
agnes23
BAN stały

kamizelka + musznik

Witajcie!

Jesteśmy na etapie poszukiwań garnituru i dodatków dla Pana Młodego i w związku z tym mam pytanie, do czego dobiera się kolor kamizelki i musznika? Są teraz takie ładne żakardowe w kolorach bordowych, ecru, srebrnych, stalowych...itp.
Czy ma to współgrać z kolorem bukietu Panny Młodej?
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 00:27   #2
majka versace
Zadomowienie

Dot.: kamizelka + musznik

My kierowalismy się zasadą: Garnitur ma pasować do typu urody Pana Młodego a kamizelka do sukni ślubnej Panny Młodej. A ponieważ ja jestem typem ciepłym a mój TZ chłodnym więc ja mam suknie ecru-złotą a TZ garnitur czarny w prążki. Wszystko razem pasuje bo koszula jest ecru a kamizelka ecru w złote wzorki.

Uważam że podporządkowywanie stroju Pana Młodego do wyborów Panny Młodej jest nie fair. Każdy ma mieć strój pasujący do niego, a jedynie dodatki maja być w jedenj tonacji. Takie jest moje zdanie.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 20:01   #3
agnes23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
My kierowalismy się zasadą: Garnitur ma pasować do typu urody Pana Młodego a kamizelka do sukni ślubnej Panny Młodej. A ponieważ ja jestem typem ciepłym a mój TZ chłodnym więc ja mam suknie ecru-złotą a TZ garnitur czarny w prążki. Wszystko razem pasuje bo koszula jest ecru a kamizelka ecru w złote wzorki.

Uważam że podporządkowywanie stroju Pana Młodego do wyborów Panny Młodej jest nie fair. Każdy ma mieć strój pasujący do niego, a jedynie dodatki maja być w jedenj tonacji. Takie jest moje zdanie.
dziękuję za odpowiedź, jestem ciekawa jak u innych to wygląda...
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 22:41   #4
Meg9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes23 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Jesteśmy na etapie poszukiwań garnituru i dodatków dla Pana Młodego i w związku z tym mam pytanie, do czego dobiera się kolor kamizelki i musznika? Są teraz takie ładne żakardowe w kolorach bordowych, ecru, srebrnych, stalowych...itp.
Czy ma to współgrać z kolorem bukietu Panny Młodej?
No niestety ja nie mogę nic doradzić, bo ten etap przygotowań jeszcze przede mną i moim TŻ-em
Ale chętnie poczytam jakieś porady w tej kwestii

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-28, 16:27   #5
rav12345
Wtajemniczenie

my dobierzemy koszule i krawat/musznik i kamizelke do mojej sukni. nie wiem jeszcze czy bedziemy przyczepiac jakies ziele do marynarki, ale jesli tak, to chyba nie odkryje ameryki, kiedy uzywajemy tych samych kwiatow co w moim bukiecie .

Ogolnie jest wiele opcji. Jesli macie jakis kolor przewodni, to kierujcie sie tym. Moze kolorem sukni swiadkowej? wtedy na zdjeciach wszytsko bedzie takie zgrane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cos.jpg (19,6 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo.jpg (20,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Garnitury (26).jpg (12,3 KB, 79 załadowań)
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-28, 18:00   #6
Amalthea
Raczkowanie

No właśnie my też mamy taki problem

W sumie mój fajnie wygląda w bordo, ale nie wiem czy to nie za ciemny kolor
Może lepiej coś jasnego... ecru, stalowy, śmietankowy

A bukiet to na 99% będzie taka kopułka z ciemnoczerwonych róż.

Więc też nie wiem... do bordo będzie kolorystycznie pasować.
Ale jeśli będzie to ecru lub śmietankowy... to czy w kwiatach też powinien być taki akcent
Amalthea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-29, 10:43   #7
Meg9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
my dobierzemy koszule i krawat/musznik i kamizelke do mojej sukni. nie wiem jeszcze czy bedziemy przyczepiac jakies ziele do marynarki, ale jesli tak, to chyba nie odkryje ameryki, kiedy uzywajemy tych samych kwiatow co w moim bukiecie .

Ogolnie jest wiele opcji. Jesli macie jakis kolor przewodni, to kierujcie sie tym. Moze kolorem sukni swiadkowej? wtedy na zdjeciach wszytsko bedzie takie zgrane
Ja właśnie będę miała dwie druhny i planuje, aby mój bukiet był kolorystycznie dobrany do ich stroju (chcę aby miały te same sukienki , a w moim bukiecie, żeby był też kolor ich sukienek).
I tak samo bym chciała, aby mój TŻ też pasował do całości
Zeby wszystko fajnie ze sobą współgrało
Myślę o kolorach fiolet, róż, niebieski lub herbaciany (nie chcę mieć ciemnych kolorów, ponieważ chciałabym też dograć makijaż do tego wszystkiego, a nie lubię się w ciemniejszych kolorach :/ ).
No i tu mamy mały problem, bo raczej mój TŻ nie założy ani różowej ani fioletowej czy niebieskiej koszuli (bo to przeciez nie pasuje za bardzo na ślub) i tak wymyśliłam sobie, aby koszulała TŻ była biała (tak jak moja suknia), a kamizelkę i musznik dobrać w którymś z tych kolorów. Tylko, że jak tak się już wstępnie rozglądaliśmy, to nie widzieliśmy ani jednej kamizelki w takim kolorze, same srebrne, bordowe lub ecri :/
No zobaczymy, będziemy jeszcze szukać

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 15:34   #8
irkax
Zakorzenienie

My garnitur wybraliśmy tak, żeby pasował mojemu narzeczonemu, padło na kolor czekoladowy w delikatne prążki. Natomiast kamizelkę i koszulę dobieraliśmy pod kolor sukni. Będą w kolorze ecru, do tego na kamizelce są hafty w podobne wzory, jakie ma koronka na mojej sukience

Edytowane przez irkax
Czas edycji: 2008-07-12 o 20:13
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 04:39   #9
rav12345
Wtajemniczenie

No i teraz ja sama jestem w kropce.

Moja suknia jest koloru mocnego ECRU. I teraz ok, musznik(choć nie wiem czy nioe wolę standardowego krawatu) i kamizelka też mogą być ecru. Ale co z koszulą ?

Możeby tak nie wrzucać na faceta tego ecru, a zamiast tego kupić białą koszulę, i białą kamizelkę a czarny krawat jak na pierwszym zdjęciu poniżej. Czy może być biała koszula do sukni ecru ? Wydaje mi się że może, ale co wy o tym sądzicie ?

Jak będzie ECRU to się zleje z całością, przy białej znów cała reszta może wyglądać na brudną...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cos.jpg (19,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tommy_b.jpg (12,4 KB, 82 załadowań)
Stary 2007-05-15, 14:48   #10
bienioka
Rozeznanie

a maz ma miec garnitur czy smoking. to dwie rozne sprawy. jesli ma miec garnitur to musi (powinien) miec koszule ecru. jesli bedzie mial biala, twoja sukienka bedzie wygladala jakby byla brudna, a tego chyba nie chcesz. pochodz po sklepach, sa rozne odcienie ecru. wybierz ten najjasniejszy, ale nie BIALY.

jesli maz ma miec smoking (jak na zdjeciu drugim) to pojawia sie maly problem. do smokingu nosi sie wylacznie biale koszule. inny kolor koszuli zepsuje caly efekt dostojnosci smokingu. sukienka twoja bedzie wiec "brudniejsza". w tym zestawieniu jest to jednak etykietowo dozwolone.

moje skromne zdanie: chcialam, zeby moj maz wygladal tak jak w opcji drugiej. marzylam o czarnym smokingu, bialej koszuli i bialym krawacie. zestawilam jednak taki komplet z moja ecru suknia i...nie podobalo mi sie wcale. sukienka wygladala jakby lezala przez 30lat w starym pudle na strychu (a bylo to jasne ecru!!). wybralismy wariant pierwszy z koszula ecru i bez smokingu, tylko z slubnym, swiecacym garniturze i czarnym fluarze i czarnej kamizelce. byl to strzal w 10
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 01:44   #11
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
moje skromne zdanie: chcialam, zeby moj maz wygladal tak jak w opcji drugiej. marzylam o czarnym smokingu, bialej koszuli i bialym krawacie. zestawilam jednak taki komplet z moja ecru suknia i...nie podobalo mi sie wcale. sukienka wygladala jakby lezala przez 30lat w starym pudle na strychu (a bylo to jasne ecru!!). wybralismy wariant pierwszy z koszula ecru i bez smokingu, tylko z slubnym, swiecacym garniturze i czarnym fluarze i czarnej kamizelce. byl to strzal w 10
Obstawiamy garnitur, jesteśmy praktyczni. W naszym przypadku niestety czarne dodatki odpadają, bo mój mąż w czerni aż pod szyje wygląda okropnie. Garnitur będzie czarny, może w delikatny, połyskujący prążek. I co dalej... chyba będziemy szukać gładkiej koszuli i idealnie dobranej reszty w tym samym odcieniu ecru. Jedną ładną koszulę już mamy, ale jest z fakturą, która chyba nie bardzo do sukni będzie pasować.
Stary 2008-07-12, 20:07   #12
izka_kow
Przyczajenie

GG do izka_kow

my tez mamy problem z doborem kamizelki i musznika... ja będę miała kwiatki różowe, sukienkę białą. Mój TŻ koszulę białą, garnitur czarny. Pan w sklepie gdzie kupowaliśmy garnitur powiedział że jest taka zasada: jaka sukienka taka kamizelka, jakie kwiatki taki musznik.. czyli wychodziłoby biała kamizelka, różowy musznik (nie wiem jak to przełknie narzeczony)
czy to w ogóle będzie pasowało?? może podzielcie się jak to dobierali wasi panowie.
sprzedawca powiedział mi jeszcze że pan młody ma wyglądać lepiej niż pani młoda, żeby robić dla niej tło )
izka_kow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 21:30   #13
xstorka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izka_kow Pokaż wiadomość
my tez mamy problem z doborem kamizelki i musznika... ja będę miała kwiatki różowe, sukienkę białą. Mój TŻ koszulę białą, garnitur czarny. Pan w sklepie gdzie kupowaliśmy garnitur powiedział że jest taka zasada: jaka sukienka taka kamizelka, jakie kwiatki taki musznik.. czyli wychodziłoby biała kamizelka, różowy musznik (nie wiem jak to przełknie narzeczony)
czy to w ogóle będzie pasowało?? może podzielcie się jak to dobierali wasi panowie.
sprzedawca powiedział mi jeszcze że pan młody ma wyglądać lepiej niż pani młoda, żeby robić dla niej tło )
Z Twojego opisu wynika, że mamy podobne "zestawy kolorystyczne"
Moja suknia również biała, kwatuszki różowe, natomiast kolor gajerka ciemny grafit. I jeśli chodzi o kamizelkę z musznikiem to szcze rze mówiąc nie słyszałam o takiej zasadzie jak mówił pan ze sklepu. Mój Tż będzie miał biał-srebrną kamizelkę i z tą samą fakturę na muszniku

Jesteśmy razem http://www.suwaczek.pl/cache/f7cb21a0aa.png

Jesteśmy małżeństwem http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...800830.png</a>

2 cs
xstorka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 22:22   #14
izka_kow
Przyczajenie

GG do izka_kow

Cytat:
Napisane przez xstorka22 Pokaż wiadomość
Z Twojego opisu wynika, że mamy podobne "zestawy kolorystyczne"
Moja suknia również biała, kwatuszki różowe, natomiast kolor gajerka ciemny grafit. I jeśli chodzi o kamizelkę z musznikiem to szcze rze mówiąc nie słyszałam o takiej zasadzie jak mówił pan ze sklepu. Mój Tż będzie miał biał-srebrną kamizelkę i z tą samą fakturę na muszniku
czyli po prostu dopasowujecie tylko do urody Pana młodego, tak?
opisywany pan ze sklepu poradził nam, żeby pan młody miał inny kolorystycznie musznik i kamizelke... a ten musznik od kompletu dać świadkowi "żeby też jakoś wyglądał" sama już nie wiem...
Stary 2008-07-27, 21:14   #15
izka_kow
Przyczajenie

GG do izka_kow

podbijam )
Stary 2010-01-19, 19:26   #16
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

My też mamy problem z doborem kamizelki i musznika.
Mam sukienkę w róże a z takim motywem można co najwyżej krawat znaleźć. Jak któraś z Was odnajdzie jakąś fajną stronę w sieci z propozycjami kamizelek i muszników to niech da znać, bo ja szukam i wszędzie te same wzory, jednym słowem nic nadzwyczajnego.

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości